Saras vardag
FEB
05
2015

Hej! Igår startade mamma och Ratzia dressyrclearround igen :) De gjorde debut för några veckor sedan i LC:1 och fick 65%. Igår red de samma program igen och lyckades få 67%. Bra jobbat! Den här gången hade de inga direkta missar. Tycker att Ratzia ser trevlig ut och uppförde sig fint. Lite tung och bakom hand ibland, men det jobbar vi på :) Här är video från clear-rounden för den som vill kika:

 
Jag red Marco i paddocken i morse. Den är väl inte helt optimal att rida i nu, då det är en hel del snö i den, men det får funka de dagar jag inte kan åka till manegen. När jag hade slutat jobbet ikväll åkte vi i alla fall med Hedda och Ratzia till manegen, så de fick gå ordentligt :) Mamma red Hedda och jag hoppade lite med Ratzia. Blev en del lite högre hinder idag, vilket är önskemål från ägaren. Hon hoppade fint, film kommer från det också snart!


Innan jag började jobbet idag svängde jag förbi Börjes och köpte ett vintertäcke till Hedda med hals. Jättefint och gosigt! Hon såg så nöjd ut när jag la på det på henne ikväll. Är sugen på att köpa ett likadant till Marco, nu när han har fått flytta ut till den andra uteboxen. Det har jag väl förresten inte skrivit? Att Marco flyttat ut? Det fick han göra efter tävlingen i söndags. In i hans box flyttar det in ett fuxsto på lördag om allt går som det ska. Spännande!Tjusigt va? 499:- på Börjes! Hedda brukar ha 145 eller ibland 155 på täcken. På detta fick hon 155 då de sa att de var små i storleken. Passade jättebra! 


Läst 7020 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
04
2015

Hej! Igår var jag och hopptränade på kvällen. Den här veckan blev det Hedda, mitt hjärta, som fick ha det superkul. Har börjat träna en ny tjej med mig på tisdagkvällarna och detta var tredje gången vi tränade ihop. Första gången hoppade jag Marco, förra veckan Ratzia och igår Hedda, så hon frågade om jag hade ny häst varje träning, haha! Det roliga är att nästa vecka hade jag tänkt ta Rivica! Lyxigt när man får hoppa så många hästar, de är ju så olika allihopa, så förhoppningsvis gynnar det mig och min ridning :)

Igår hoppade jag som sagt Hedda. Som vanligt gladast av alla! Pigg och taggad, men inte så att hon blir sådär att hon studsar och svår att rida an hindren. Det flyter på! Älskar att hoppa henne.

Började med en liten serie med två kuber med studs i mellan, ett galoppsprång till ett räcke som vi höjde efter hand och sedan en kub bakom. Hade sedan två räcken med kort väg. En långsida med oxer och fyra galoppsprång fram till ett räcke. Oxern kom kort ur sväng, så gällde att man hade bra galopp genom svängen. Hade en kombination med oxer in, ett galoppsprång och räcke ut.

Ta en titt på filmen nedan. Där är alla språng som Hedda gjorde igår kväll :) Nöjd och glad!Läst 7275 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
02
2015

Igår morse åkte mamma, Fredrik och jag ner till Laholm med Marco i transporten för årets första tävling. Jippie! Som jag längtat :) Knoppade till och med Marco kvällen innan. Hur snygg är han?!110 cm var bedömning A:0 två faser. Marco var jättelugn och fin när jag red fram och hoppade fint på framhoppningen. Det var första gången jag hoppade honom i Laholm, och där har de ju bara ett ridhus, så den här tiden på året delar de av manegen så att det är tävlingsbana ena halvan och framhoppning på andra. Nu var det så mjukt och fint i marken, så man kunde rida och hoppa ute, men sådant kan man ju inte veta innan. I vilket fall som helst så trodde jag att han skulle bli lite stissig inne på framhoppningen med tävlingsbanan bredvid och alla hästar inne på framhoppningen, men han var som sagt riktigt lugn. Årets första tävling och allt, han som kan gå helt bananas?! Börjar han mogna tro?

Inne på banan hoppade han fint, var inte i ett hinder och dubbelnollade. Fanns inte så mycket att göra i omhoppningen, men försökte snäva in till första hindret och sedan brassa på till sista räcket. Vi lyckades knipa en 12e plats av totalt 15 placerade. Superkul!! Denna runda blev det dock lite kameraproblem för Fredrik på läktaren, så han fick bara med sista hindret i grunden + omhoppningen. Lägger upp den någon dag :)

Efteråt skrittade jag ut en liten runda innan han fick gå in i transporten igen. Skulle bli lite väntan innan nästa start i 120 cm. Tog ut honom efter en stund och besiktigade.  

 

Snyggaste hästen på tävlingsplatsen, tycker ni inte? Och ja, det var aningen kallt ;)

120 cm var också bedömning A:0 två faser. Han kändes fin när jag travade och galopperade utanför manegen, men inne på framhoppningen blev han lite mer taggad och studsig än till första klassen. Nu visste han vad som var på gång..

Banan kändes bra, men jag märkte att tiden var snålt tilltagen i grunden och många fick tidsfel. Kände mig lite pressad av det, då jag inte brukar rida så fort eller korta vägar med honom i grunden. Tyckte inte heller det fanns så många ställen att kapa in på. Tänkte att vi helt enkelt fick ha ett bra grundtempo och kapa vägarna där det var möjligt.  

När ryttaren innan red travade vi omkring inne på banan. När vi passerar långsidan skäller en hund på läktaren. Så typiskt, eftersom Marco blir så spänd och rädd när han hör hundskall. Var i alla fall beredd på att få rida lite extra på den långsidan.

Han hoppade fint på ettan, och efteråt försökte jag inte glida ner för mycket på kortsidan. Hoppade sedan hinder två och tre fint. Vände upp kort ur sväng på en oxer och sedan sju galoppsprång flyta på ner till nästa oxer. Vände upp på ett räcke och sedan var det sex galoppsprång ner till kombinationen med oxer, två galoppsprång, räcke. När jag skulle checka av efter räcket tog jag i honom lite för hårt, men han svarade sedan bra fram in i kombinationen. Sedan var det dags för den kritiska långsidan. Oxer, fyra galoppsprång till ett räcke. Kände när jag red an oxern att han var lite smygandes, och något steg efter att vi landat försöker han dra sig in mot mitten, men jag var som sagt beredd på detta och klämde på med vänsterskänkeln och fick med honom fram till räcket.

I och med att vi kom lite kort på sista räcket i grunden kunde vi enkelt gå innanför till första räcket i omhoppningen. Blev ingen tvär sväng på något sett, utan flöt på ganska bra. Hade från första början, när jag gick banan, planerat att gå utanför, men tänkte sedan att vi skulle gå innanför om vi inte kom för stort på sista räcket. Svängen upp till första räcket i omhoppningen gick fint och efteråt kunde vi utan problem även gå i mellan två andra hinder till nästa räcke. Efter det räcket galopperade vi på lite och vände sedan tillbaka in i kombinationen. Sedan var det dags för sista långsidan igen, och den här gången gick han raka spåret.

Det blev en till dubbelnolla, utan att vara i en bom, och den här gången knep vi en 15e plats av 22 placeringar. Hur roligt som helst!!! Tävlingsåret 2015 kunde inte börja bättre. Det går ju alltid upp och ner under året, men skojigt när det börjar bra :)

 

Film från 120 cm


Läst 6863 ggr Kommentarer KommenteraSaras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggenMest lästa


Arkiv