Saras vardag
APR
29
2015

God morgon! Kom precis in från stallet och äter lite chiapudding nu. Har varit borta i Bunketorp med Marco och intervalltränat i backen. Vi tog fem gånger upp i trav och fem gånger upp i galopp. Fett med power hade han! Tyckte det var lagom att börja med fem trav och fem galopp, dock var han inte det minsta trött efteråt och ytterst lite svett. Skönt, då har han nog inte tappat så mycket under de veckorna han vilade :) 

 

Igår kväll var det markarbete som gällde med Marco i paddocken och Hedda fick göra övningen med kuberna och bommarna :) Det gjorde hon jättefint! Lite taggad, men väntade ändå och vi kunde göra åttan följsamt. Såg att hon hade trampat av sig sin ena framsko med sula, så förhoppningsvis får hon på sig den redan idag!

 

Mina skills i paint är... kanske inte de bästa, men här är ritningen på hur jag har kuberna. Kuberna i hörnen har jag på lägsta höjd, vilket kanske är 30cm? Kuben på medellinjen har jag på högsta, vilket är cirka 50cm. Bommarna på mitten ligger på marken och det är studs mellan dem. Ibland sätter jag kuber även under dem så det blir en "riktig" studs. Avståndet mellan kuberna på kortsidan vet jag inte, jag bara slänger ut dem och så får det fungerar bara, i och med att det är böjt spår så är det ju bara att hitta den böj som passar bäst. Brukar aldrig vara några konstigheter :)
Fick sällskap i paddocken igår av stallkatten Bullen :)


 


Rivica och Hedda fick komma ut på gräset :) 


Läst 11609 ggr Kommentarer Kommentera
APR
28
2015

Hej! Här kommer filmerna från helgen när jag tävlade Rivica och Ratzia i 110cm. De två andra filmerna från 100cm finner ni längre ner här på bloggen.

 

Videolänk: http://play.videofy.me/v/10209890

Videon här ovan är från Rivicas runda. Det kändes bra och hon var pigg och framåt. I omhoppningen var det som sagt inga direkta svängar, utan här var det galoppera på som gällde. Eftersom Rivica har stor galopp och vinner mycket mark så passade detta henne bra. Tycker inte alls det ser ut som om vi rider särskilt snabbt i videon, men som sagt, stor galopp :)


 
Videolänk: http://play.videofy.me/v/10209832

Ovan är Ratzias runda i 110cm. Hon hoppade jättefint i 100cm, om något spänd men inte så konstigt när det var första utomhus. I 110cm kändes hon mer avslappnad och hoppade fint. I omhoppningen fortsatte jag bara som om det fortfarande var grundomgång :) Kändes som en bra start på utesäsongen!


Idag jobbar jag till fem, efter det ska jag hem och rida Hedda och Marco. Hedda ska få jobba med övningen från förra inlägget (i kommentarsfältet efterfrågades en liten ritning, så postade en vacker Paintmålning där, men ikväll lägger jag även ut den i ett inlägg).
När jag gick ut i morse och mockade låg både Hedda och Marco ner i sina hagar och halvsov i solen. Så gottigt! Hade jag också velat göra idag ;) 


Läst 10829 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Idag är det vilodag för mina hästar. Har precis varit ute och mockat :) Igår byggde jag upp en liten going i paddocken som jag har då och då och jobbar med. En kub i varje hörn och en kub på mitten samt två galoppbommar på mitten (ibland har jag dem upphöjda så det blir en studs, men inte igår). Gillar att sitta och trimma med dessa! De ska kunna ridas runt på en åtta mjukt och följsamt med samma rytm varvet runt. Inte alltid så lätt!Här ser ni hur jag byggt upp det :)

Började med att göra detta med Barbie. Tidigare när jag har hoppat henne har det bara varit lite fristående hinder, och även om dessa kuber är pyttiga så är det mycket svårare, åtminstone att hoppa i följd och utan att bogen åker åt fanders. Behövde kräva att hon skulle jobba på mer, vilket inte var poppis. Hon maskade och när jag ville att hon skulle gå fram så var det inte fram direkt, utan det tog lite tid. När hon sedan väl gick fram försökte hon dra ut halsen och bita tag i bettet och pinna iväg som hon själv ville. Väldigt stum i munnen och ingen ärlig framåtbjudning. Nu behöver markarbetet komma igång! I övrigt så är hon positiv till hoppningen och även om detta inte var det enklaste för henne så löste hon det ganska bra.

Efteråt gjorde jag i ordning Marco som också skulle få pyssla med detta. Första gången att få skutta lite! Räknade med att han skulle vara lite wild and crazy, men som han skötte sig! Han rev mittenkuben en gång och blev lite sur för det och sparkade bakut efteråt, men det var det enda på hela passet. I övrigt skötte han sig exemplariskt och klarade övningen galant. Vilken skillnad mot sist jag gjorde den, i sensomras någon gång. Då var han övertaggad och ville gärna busa iväg efter kuberna, vilket gjorde att den där åttan inte blev helt rytmisk och rätt kantig . Igår var han helcool varvet runt, låg kvar och väntade och formade sig, bogarna på rätt plats. Grymt nöjd! Ska göra detta med Heddisen imorgon och även försöka göra det med Ratzia och Rivica i veckan :)
Här nedan är även videon från mamma och Rivicas runda i 100cm i lördags i Lilla Edet. Snyggt va?! Och ingen dålig omhoppning!
Videolänk http://play.videofy.me/v/10209914

 


Läst 10784 ggr Kommentarer Kommentera
APR
26
2015

Hej! Igår var det utepremiär för mig och mamma i Lilla Edet :) Som jag längtat! Älskar att hoppa utomhus. Mamma hoppade Rivica i 100cm, sedan hoppade jag henne i 110cm. Jag hoppade även Ratzia i 100cm och 110cm. Vi fick åka hemifrån klockan 06:00 då jag hade första start klockan 08:00 med Ratzia.

Vi gick banan när vi kom fram. Den var bra och följsam. Älskar stora grus/gräsbanor med massor av yta. Gjorde sedan i ordning Ratzia för att rida fram. Började med att jag knappt kom in i framhoppningspaddocken. Precis vid ingången stod en stor tank som var livsfarlig. Trots att det var en annan häst i paddocken så ville hon inte gå in, men som tur var kom det en vänlig själ som fick hjälpa oss in.  Hästar och deras idéer..

Inne på framhoppningen kändes hon fin och hoppade bra. Likaså inne på banan var hon jättefin. Det var hennes första tävling utomhus och de stora ytorna passade henne bra. Vi var felfria i både grund och omhoppning! I omhoppningen behöll jag samma tempo som i grunden, men den här gången testade jag några snäva svängar, vilket hon gjorde jättefint och följsamt. Nöjd med rundan!

Ratzia och jag i 100cm
Videolänk till er som inte har appen
 http://play.videofy.me/v/10208872

Lite senare var det mamma och Rivicas tur på 100cm. Det gick också jättebra och de var dubbelt felfria och gjorde en kanonomhoppning med både snäva svängar och frisk galopp! Det slutade med att mamma och Rivica blev 5:a och jag och Ratzia 7:a! :) Det var mamma och Rivicas första placering i hoppning.Mamma och Rivica efter prisutdelningen

Efteråt fikade vi lite innan det var dags att gå banan till 110cm. Även denna bana kändes väldigt bra. Dock var omhoppningen i första klassen roligare, där man kunde göra lite mer svängar. I 110cm var det egentligen bara gasa på.

Hoppade Rivica först i denna klass. Även här var det bedömning två faser A:0+A:0. Vi var felfria i både grunden och omhoppningen och gasade på ordentligt. Rivica är en bra omhoppningshäst då hon är väldigt vändbar och kan göra riktigt snäva svängar, men också stor i galoppen och kan lätt ta bort ett galoppsprång för att tjäna in tid.

Sedan var det dags för Ratzia i 110cm. Även här hoppade hon bra och gjorde återigen en felfri runda. I omhoppningen fortsatte vi mer som om det fortfarande var grundomgång, vilket var planen. Det slutade med att Rivica och jag blev 2:a (slagna med en hundradel!!) och Ratzia och jag kom på 17:e plats (det var 18 placerade). Hur kul?!

Vi gjorde fyra starter och var felfria och placerade i alla. Vilken fullträff! :D 

 


Läst 10938 ggr Kommentarer Kommentera
APR
23
2015

Hej! I morse åkte jag bort till Bunketorp med Hedda och mötte upp grannen. Skrittade en vända i skogen :) När vi kom hem fick Hedda BioLight och massage av Vivi. Hon sa att hon kändes bra, bara lite träningsvärk i rumpan.

Marco red jag markarbete på i paddocken. Skötte sig exemplariskt och känns fin :) Blev en del galopp idag. Öka och korta! Ska försöka ta mig till galoppbacken i helgen så vi kan trava och galoppera några gånger upp för den.

Igår var mamma och jag och hoppade för Lennart på kvällen med Rivica och Ratzia. Ratzia hoppade fint, men det kändes som att hon var lite påverkad av värmen som varit. Igår var det supervarmt och soligt verkligen, så hon kändes lite matt på kvällen. Fortfarande pigg, men inte det vanliga trycket hon brukar ha. Kul i alla fall att Lennart tyckte hon blivit finare :)

 
http://play.videofy.me/v/10201925Ratzia 110cm i Trollhättan

 

Rivica 110cm i Trollhättan 


Läst 10822 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! I morse var det dags för Heddas sista start detta meeting. 130cm och bedömning A:0+A:0 två faser. Hon var pigg och glad idag igen! Felfria i grunden och ett ner i omhoppningen, men en bra tid så blev ändå 7:a och fick pris :) Hade dock väldigt mycket tur på en del hinder! Blev dessutom bästa Kungsbackaryttare i den klassen, så fick en hink med massa gotta (choklad, godis, chips, popcorn, cider, frukt m.m.). Kul!! 

Vet inte om ni gillar mina genomgångar av ritterna, men här kommer det en till i alla fall:

Började med att vända upp från kortsidan på en oxer. Hedda hoppade fint! Böjt spår ner till ett räcke med vattenmatta. Här var man tvungen att hoppa rakt, annars skulle man nästan rida in i ett räcke bakom. Hedda var lite väl het upp mot räcket och var i. Vände sedan upp mot ett räcke där hon hoppade fint och sedan sju galoppsprång ner till en oxer kloss an väggen där hon också hoppade väl. Nummer fem var en oxer som kom väldigt snabbt ur sväng. Hittade tyvärr inget framåtläge ur svängen, utan fick hålla ett extra, så kom lite väl nära. Fick sedan brassa på lite för att nå fram på våra sex galoppsprång till ett räcke, men där var hon försiktig och hoppade fint. Vände upp på 7a och 7b, räcke ett galoppsprång oxer. Bra distans men klonkade i. Sedan sex galoppsprång fram till största oxern på banan, kloss an väggen. Där hoppade hon upp fint!

Omhoppningen började med 9a och 9b, också räcke ett galoppsprång oxer. Bra distans men tallade lite på räcket men hoppade väldigt fint ut på oxern. Galoppsträcka och sedan vända upp linjen som var hinder 3 och 4 i grunden. Vände sedan upp på hinder 12, ett räcke. Fokuserade lite väl mycket på att komma in i mellan kombinationen efteråt, så det räcket rev vi tyvärr då jag svängde innan hon hoppat klart. Vände upp på sista hindret, nummer 13 som även var sista i grunden. Fick ett fint språng!

Nöjd med rundan och att Hedda var med på noterna och fortfarande pigg och glad! Lite väl mycket klonkande, men så kan det bli ibland.

 
Videolänk http://play.videofy.me/v/10188167


 

Ut i gräshage efter tävling :)

Red Marcobus när jag kom hem och öppnade sedan upp från hans grushage till en liten gräshage också. 

 

Mums med gräs!Gött att rulla sig lite! 

Åkte sedan tillbaka till Kungsbacka för att rida den sista klassen, 120cm, med Ratzia. Debut för henne på den höjden! Började fint men slutade åt hälsingland. Hon var väldigt tittig för sargen som var inklädd i ett skynke och med sponsorskynken på. Tyvärr var det fyra hinder som stod kloss an väggen, så jag förstod att jag skulle få rida för kung och fosterland. Har ingen film här, men låt mig ta er igenom rundan ändå!

Började med en oxer på snett igenom mot utgången. Hoppade fint! Sedan var det dags för ett räcke och en oxer som stod på långsidan kloss an sargen. Hon började gena redan på kortsidan, men fick rätat ut henne innan räcket och fick ett fint språng. Galopperar ner mot oxern och känner hur hon tränger inåt, men jag lyckas klämma åt ordentligt och få henne att hoppa lite stort på oxern. Vänder sedan upp på en annan oxer som hon hoppar superfint. Böjt spår ner till vattnet där hon hoppar till så jag tappar båda stigbyglarna och nästan trillar av (shit som hon hoppar ibland alltså!). Lyckas få fatt i stigbyglarna direkt och hinner vända upp på nästa oxer som kom väldigt snabbt. Hoppar fint! Är sedan sista hindret i grunden, som är 7a och b, med oxer som inhopp och sedan ett galoppsprång till ett räcke. Kommer galopperandes och känner att hon är skeptis, men får henne att hoppa inhoppet, men redan i luften är hon på väg inåt, och smiter ut ur kombinationen. Tar ett djupt andetag och försöker igen. Kommer lite lugnare den här gången, men det blir likadant igen. Hoppar stort in och drar sig redan i luften inåt och smiter utanför. Tack och adjö, men hoppade ettan på vägen ut, där hon åter igen hoppade fint. 

Trist att det skulle bli så, men hon visade verkligen att höjden inte var några problem och det var inte hindren hon var tittig på, utan skynkena. Får se om jag kan träna på det på något vänster, men ska i alla fall bygga upp mer hinder kloss an väggen/staketet och träna mer kombinationer. Nästa tävling blir första utomhus, så då hoppar vi 100cm och 110cm!

Nu blir det att ladda inför kvällens Världscupfinal. HEJA DOUGLAS! 


Läst 12049 ggr Kommentarer Kommentera
APR
18
2015

Hej! Idag hoppade jag 130cm igen med Hedda, bedömning A:0. Hon kändes jättefin och det blev en felfri runda och placering! :) Kom 12:a och det var 20 placerade. Superkul!!

Banan började med ett räcke och sedan böjt spår ner till en oxer. Hedda hoppade fint! Runt i svängen och upp på hinder tre, ett räcke. Tog ut svängen till räcket och fick ett fint språng. Sedan böjt spår in i kombinationen med oxer och ett galoppsprång till ett räcke. Hon hoppade väl in och kände att det blev långt till räcket så hjälpte till att smacka på lite extra och hon hoppade fint ut. Hinder fem var en smaloxer ur sväng. Kom något nära, så hon hoppade mer upp än fram och klonkade i på bakbommen, men vi hade turen på vår sida att den låg kvar. Galopp ner till hinder sex, ett räcke, som stod kloss an väggen. Jättemånga hästar som hade problem med det hindret i 120cm. Hedda hoppade det fint! Rundade några hinder och vände upp mot hinder sju och åtta. Först ett räcke, sedan tre galoppsprång fram till en oxer. Hedda hoppade superfint här! Gasade runt till hinder nio, oxer med vattenmatta, och fick ett fint språng. Böjt spår ner till sista hindret, nummer tio ett räcke, som gick fint!

Jättenöjd med rundan och min lilla Heddis :)

 
Här nedan är två bilder från när Hedda vann 130cm förra helgen :)
Innan tävlingen idag trimmade jag både Marco och Ratzia i paddocken. Marco var lugn och fin även idag och Ratzia kändes också bra!


Läst 11745 ggr Kommentarer Kommentera
APR
17
2015

Hej! Nu har hemmaklubben sin årliga Kopparbergs Grand Prix, som går över tre dagar. Den är lite av en tradition för mig att vara med på :) Från början var jag anmäld med både Hedda och Marco en klass om dagen, men som ni förstår så blir det inget för Marco. Däremot hoppar Hedda en klass varje dag och eventuellt ska jag hoppa söndagens sista klass, den enda regionala klassen 120 cm, med Ratzia. Vi får se om jag vågar :) Det brukar alltid vara Lennart Lindelöw som bygger på dessa tävlingarna, men nu sitter han, förmodligen på helspänn, i Las Vegas och hejar fram Douglas! Så i år är det Fredrik Malm som bygger. Har varit på några tävlingar där han har byggt och tycker att han bygger följsamt och bra, men ändå tekniskt och maxat. Får se om jag tycker 120-banan är en bra debutbana eller inte :)

Heddis gick 130 cm idag, vilket var bedömning Ackumulator. Ni vet, man samlar poäng och på sista hindret kan man välja antingen det vanliga hindret eller Jokerhindret. Jokern är värd det dubbla, men river man det får man avdrag. 

På banan fanns det många alternativ där man antingen kunde gå innanför eller utanför. Jag tyckte det var stort och planerade att gå utanför överallt men istället galoppera på och på slutet så klart hoppa jokern. Innan jag gjorde i ordning Hedda kollade jag på första ryttaren. Gjorde en såå fin runda och hästen hoppade super, men på jokerhindret blev det missförstånd och hästen stannar och ryttaren åker rätt in i hindret. Blev direkt osäker på om jag skulle hoppa jokern eller ej. Hjärnspöken ni vet..

När jag hoppar fram hoppar hon jättefint och det känns bra, så tänker så klart att jag ska hoppa jokern ändå. När jag ska ta sista språnget på oxern hoppar en annan tjej före. De tokmissbedömer och hästen hoppar av alldeles för långt ifrån, cyklar över oxern, ner på bakbommen som av någon anledning inte löser ut (går av mitten istället) och trillar rätt ner på nacken efter hindret. Ryttaren åker av och ifrån hästen oskadd, men tar en liten stund innan hästen kommer upp på benen. Såg riktigt otäckt ut, men förhoppningsvis klarade den sig bra. Detta gjorde åter igen att jag blev ännu mer nervös.. Fattar inte varför?! Bara för att jag ser andra hästar som stannar eller kraschar så tror jag jämt att det ska hända mig också..

Gick alltså in på banan med fett dåligt självförtroende, men Hedda ställer upp och känns jättefin! Fick ett härligt framåtläge och språng på ettan, en oxer. Vänder sedan upp på ett räcke, men plockar i henne och tar ett extra, vilket gör att hon kommer för nära och river. Efter räcket var det egentligen fyra fram till en oxer, men i och med missen på räcket får vi lägga in fem och får då ett följdriv på den. Efter det skärper jag till mig. Vänder upp på fyran, en stor oxer med planka i framkant. Får gött framåtläge och hon hoppar jättefint. Rider runt och vänder upp på femman, räcke med vattenmatta. Hoppar fint! Galopperar runt och vänder upp på sexan, oxer. Återigen framåtläge och likaså ner till sjuan, ett räcke, där hon hoppar av fint. Ur sväng upp på åttan, ett räcke. Lite väl mycket på sidan, men hoppar fint! Böjt spår ner till sista, och tar jokern, som hon hoppar galant :)

Hedda hoppade fint och jag är nöjd med rundan. Skulle ridit lite tuffare på räcket och tagit förstaläget istället för att plocka in ett till. Då hade nog hela den linjen gått bättre, men så blir det ibland :)

 
Heddas runda idag :)

Innan tävlingen idag red jag både Ratzia och Marco. Började med Ratzia och hoppade några språng. Hon hoppade bra, men shit vad hon låg på. Riktigt het på gröten idag och ville flera gånger köra upp huvudet och dra iväg mot hindren. Svårt att rida an då! Försökte lugna henne, men gick väl sådär. Blev bättre när vi höjde upp hindren lite så att hon var tvungen att backa av själv. 

Efteråt gjorde jag i ordning Marco. Första ridpasset på cirka tre veckor. Förväntade mig rodeo av värsta slag, men hör och häpna, han höll sig på mattan! Jag skrittade honom väldigt länge, och de första minuterna var han så klart på tårna och taktade väl mest, men sedan tröttnade han och jag kunde jobba honom i skritten. Travade honom sedan och han höll sig lugn och fin. Red runt på lite volter och serpentiner och böjde åt höger och vänster. Kändes mjuk och fin. Gjorde lite skänkelvikningar och red lite öppna. Tog sedan några varv galopp på volten i båda varv. Då försökte han dra ner huvudet och småskutta lite, men så länge han bockar på det sättet är det helt okej. Värre är ju när han sätter rumpan under sig, kör upp huvudet och drar iväg i 110 knyck och lägger av en serie med bock- och bakutsprång. Så länge det inte är något sådant är jag mer än nöjd :)

 
Ratzia idag hemma i paddocken :)


Läst 12757 ggr Kommentarer Kommentera
APR
16
2015

Idag var mamma med Marco hos hovslagare på klinik. Han tyckte hoven såg jättefin ut, skodde honom och "spacklade" lite på hålet. Så nu är det bara för mig att bara rida honom igen. JIPPIE! Får börja som vanligt egentligen, i alla gångarter, men inte så hårt nu i början. Som att sätta igång honom efter sommar- eller vintervilan. Skönt! Det är cirka tre veckor som han bara gått i hage.
Efter besöket :)

Dock kunde det blivit ett redigt dyrt besök..

Hovslagaren fixade Marcos hov på cirka 15 minuter och det var ingen veterinär inblandad. Han skrev på sin lapp att han skulle ha 350:- för skoning av en hov plus spackel. Inget konstigt med det. Hovslagaren är för övrigt jättebra och trevlig.

När mamma ska betala säger receptionisten en summa på över 1000 kronor. Ursäkta, men va?? Självklart får de väl ta en extra summa för att hovslagaren fått låna deras lokaler, men inte kan den vara tre gånger så dyr som själva besöket?! Mamma gick i taket och protesterade och undrade vad sjutton det var som gjorde att kalaset skulle bli så dyrt. Dels var det påslag på hovslagarens arvode, och det är väl som sagt inte konstigt då man får vara i deras lokaler m.m., men sedan var det också en grundavgift på över 500 spänn när man bara klivit in genom dörrarna. Den grundavgiften sa mamma att hon minsann inte tänkte betala och receptionisten blev tämligen paff att hon protesterade och efter mycket om och men skulle hon gå och prata med veterinärerna (som inte hade setts skymten av under besöket). När hon kom tillbaka sa hon att vi slapp betala grundavgiften den här gången eftersom vi inte hade använt någon veterinär. 

Helt sjukt ju, slå på EN sko och fixa till hans hål. Det tog som sagt inte mer än en kvart. Inte konstigt att försäkringarna är dyra när klinikerna tar hutlösa priser för ingenting, men bra att det hjälpte att stå på sig och protestera..


Läst 18462 ggr Kommentarer Kommentera
APR
12
2015

Hej! Det är en mycket glad tjej som sitter och skriver nu. Igår hoppade Rivica och Ratzia fint på 110cm i Trollhättan och belönades med vinst och placering. Idag var det Tosseryd med Hedda, och som hon hoppade!

Hoppade först 130cm, bedömning A:0. Det var stora och spektakulära hinder, mycket kom väldigt snabbt ur sväng och många distanser. Therese, min granne, skulle också hoppa den klassen, så vi gick igenom banan tillsammans. Båda skitnervösa och kräkfärdiga. Som vanligt alltså. 

Hedda hoppade jättefint på framhoppningen och inne på banan var det bara att sätta upp bra galopp från början och ta framåtlägena. Hon kutade på fint, hoppade jättefint och gick i mål med 0 fel och upp i ledningen! Det slutade med vinst! Vilken stjärna hon är, den gamla tanten! Så himla duktig!!!

 

Efteråt var jag med i Kungsbackas elitlag. Omgång två den här helgen. Det var en lång och tuff bana. 12 hinder, 14 språng. Hindren kom väldigt fort och det var inte mycket andrum. Det slutade med endast ett lag som var felfritt, och det var Nääs. Grattis till dem :)

Tyvärr gick det inte alls bra för vårt lag. Vi hade en ryttare som hoppade 120cm och tre på 130cm. Vår ryttare på 120cm blev tyvärr utesluten. Nästa i tur var Hedda och jag. Hon hoppade helt fantastiskt fint, men rev de tre sista hindren. Då gick liksom musten ur. Fram till dess var hon som vår lagledare sa "helt klockren". Hon trodde att vi hade nollan som i en liten ask, men på de tre sista hindren blev hon lite trött och då tappade hon lite höjd. Men hon hoppade som sagt fantastiskt fint i båda rundorna och jag är sååå nöjd! :) Får tänka på att hon börjar bli lite till åren nu och då får det nog räcka med en runda per dag när det är 130cm och uppåt.

Vår tredje ryttare fick två rivningar men vår sista fick visa hur det skulle se ut och gjorde en nollrunda :)

Är fantastiskt nöjd med helgen och hur hästarna har hoppat. Hela tävlingssäsongen har börjat bra för mig och mina hästar får jag lov att säga. Många felfria rundor och placeringar hittills. Kommer väl hamna i en dipp snart, men så är det ju. Det går upp, sedan går det ner, sedan går det upp igen osv. Är glad så länge det håller på så här :) När jag hamnar i en dipp är det positiva att jag blir ännu mer sporrad och taggad att bli bättre och träna mer, för att få uppåtkurva igen :)


 

Heddis segerrunda i 130cm idag :)

LÄNK: http://play.videofy.me/v/10160874


Läst 19404 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.