Saras vardag
FEB
07
2016

Hej! Här nedan är två filmer från när jag hoppade Hedda och Ratzia igår på morgonen. Ingen gympa eller teknikträning, utan bara ett räcke och en oxer, som på en framhoppning. Tog några språng på varje bara för att känna på formen. Jag började med Hedda och tanken var att mamma skulle rida lite på Ratzia så länge, men när hon skulle hoppa upp hände något som brukar hända någon gång om året. Hon glömde spänna sadelgjorden och givetvis snurrade sadeln runt och mamma damp i backen. Hon vred till foten och vrålade att hon hade brutit den. Så illa var det inte, men det var bara skritt som gällde efteråt.

Både Hedda och Ratzia hoppade väldigt fint och Ratzia fick hoppa en större oxer två gånger :)https://youtu.be/FTGpY9-c8pc

https://youtu.be/ARzZxPXxIko


När vi kom hem från manegen gjorde jag i ordning Marco och red honom i paddocken. Blåste lite, men han skötte sig riktigt bra. Inga bocksprång eller liknande, så det var skönt! Kunde få honom att trava på lite mer framåt och sänka sig. Red lite öppna, sluta och skänkelvikningar och hittade på saker hela tiden så att han var tvungen att fokusera på mig och inte på när det blåste i träden.


Läst 13365 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
05
2016

Hej! I veckan har vi inte varit borta och ridit i någon av manegerna, förutom när jag hopptränade i onsdags, då de håller på och byter underlag i två av manegerna på Kungsbacka Ridklubb. Äntligen blir det fiber! :)

Men på onsdagen var jag som sagt borta och hopptränade för Amanda med Marco i DS-hallen. Det var kul! :) Vi började med att trava över en bom på medellinjen. Vi skulle först försöka trava ut steget lite på långsidan och i svängen, sedan korta upp traven, men utan att hästarna krullade ihop sig, och trava över bommen. Sedan rida lite öppnor på långsidorna. Gick sedan över i galopp och galopperade över bommen på medellinjen och försökte få hästarna att byta över bommen, men utan att behöva svänga för mycket. Rida så rakt som möjligt! Marco har väldigt enkelt för att byta galopp, men att byta på rakt spår över bommen var inte helt enkelt. Vissa gånger fick vi till bytet över bommen, andra gånger kom det lite senare. Ska träna mer på det :)

Hade sedan två små hinder på kortsidan där vi först red tre galoppsprång i mellan och sedan fyra. Jag fick till och med in fem någon gång. Som Amanda sa, han har lätt för att korta sig! :)

På snett igenom stod det två oxrar och på andra kortsidan ett litet hinder. Där tränade vi att först rida åtta galoppsprång i mellan och sedan sju. Först tyckte jag att det var jättesvårt att få till sju, så då brassade jag på ordentligt en gång och då "råkade" det till och med bli sex språng. Sedan räknade jag fel någon gång och ropade nej i besvikelse framför hindret för jag trodde jag fick in åtta när vi skulle ha sju, men det var visst sju. Haha! Himla kul att hoppa för Amanda i alla fall och många bra övningar :) Hon är väldigt positiv och råkar man göra fel så ropar hon direkt att det gör inget, bara att testa igen.

Här nedan är film från träningen :) 

https://youtu.be/9zsLLrICPaI 


Egentligen har ju Lennart också träning på Kungsbacka den här veckan, men i och med bytet av underlag så blev den tyvärr inställd. Himla tråkigt! Hade sett framemot träning med Ratzia, men åker bort imorgon och tar några språng själv. 

Jag klippte förresten hals och bog på Ratzia häromdagen (och klippte hela Marco igen). Vi har aldrig klippt henne tidigare, och jag tror knappast ägarna har gjort det heller? Med tanke på att hon aldrig direkt varit igång ordentligt och tränat mycket. I vilket fall som helst, hon stod som ett ljus! Visste inte riktigt hur hon skulle reagera, men som sagt, hon var hellugn!Snapchat - aamaziingsaraAllt utom vid sadelnPaddocken med HeddaPaddocken med MarcoSkogen i eftermiddags med HeddaMarcos nya pannband


Läst 14873 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
01
2016

Hej! Igår åkte vi till Alingsås för årets första tävling med Rivica och Ratzia :) Rivica gick 110cm och 115cm och Ratzia gick bara 115cm.

Rivica hoppade fint på framhoppningen till 110cm. Lite spänd till en början då hon var rädd för kortsidan med läktare, men hon vande sig efter en stund. Inne på banan kändes hon rätt bra också, men två ner. Ett på en oxer och ett på ett räcke. Inte mycket att säga om det :)
https://youtu.be/npANM0Ulv_s 


Hade sedan Ratzia först i 115cm. Hon kändes jättefin på framridning och framhoppning. Även inne på banan! Tycker att hon gjorde en klockren grundomgång. Pigg och framåt, men hoppade fint och avspänt. Annars kan hon ju ibland på nya ställen vara lite tittig och hoppa lite högre än nödvändigt, men nu var hon inte det minsta spänd och gjorde fina språng! Var dubbelnolla och är som sagt jättenöjd med grunden, i omhoppningen ramlade hon iväg lite.

https://youtu.be/kTl7SQasnoQ 

Bytte sedan och hoppade upp på Rivica igen. Även i denna klass kändes hon bra och den här gången var hon felfri i grunden, men rev tyvärr första i omhoppningen. Fick framåtläge när vi vände upp på räcket, men det saknades lite energi, så språnget blev inte optimalt. Himla synd, för även om vi efter det hindret gick utanför och slog av på takten så hade vi vunnit om bommen legat kvar. Attans, men nästa gång så :)

https://youtu.be/aGziSp_YNWE 


Himla kul att Rivica kändes pigg och fräsch i alla fall och kunde gå ut och hoppa 110 och 115cm direkt. Har inte tävlat sedan augusti har jag för mig och kommit igång med hoppträning nu den senaste månaden. Känns väldigt bra i alla fall :) Får försöka hitta fler tävlingar där hon kan åka med!

Här kommer bilderna som jag missat att lägga upp från förra veckan :)Här är bild på när Hedda hoppade i lördags. Så fin! :)Ratzia, Rivica och mamma i förra veckan :)Vivi från http://www.careofewards.se/ var hemma förra veckan och gav Marco BioLight och massage. Han njöt konstant! Och fick guldstjärna och ingen anmärkning :)Marco, jag och Jörgen Larsson på förra veckans hoppträning :)Heddas fina pannband! :) Från Star Rider, det är på REA nu!Mys med Heddis :)


Läst 14095 ggr Kommentarer KommenteraSaras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggenMest lästa


Arkiv

Senaste expertsvaren

Hur mycket lusern motsvarar ett kilo hö?
Eva Dahlström svarar
Travhoppning bra för taggad häst
Victoria Almgren svarar
Håller sig hästen varm med mat? Eva Dahlström svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.