Saras vardag
JUL
15
2016

Hej! Idag var jag inne på Åby och tävlade med Marco och Ratzia. Båda gick 130cm, som var bedömning Ackumulator. Det blev lite kaos med båda hästarna innan start!

Jag skulle starta Marco först och startade som nummer 15. Skrittade fram honom och tänkte att jag skulle börja rida fram ordentligt när jag gått banan. Jag gillar inte att gå banan om inte mamma är med och kan hålla honom, eftersom han kan vara lite vild. Idag var Fredrik med mig, och först hade jag bara tänkt lära mig banan via skissen, men Marco var så lugn när jag skrittade fram, så Fredrik sa att han kunde hålla honom om han fick ha på longerlinan. Sa till honom innan jag gick iväg för att gå banan att nu får han absolut inte ställa sig och beta, för då kommer han garanterat trampa på någonting så att tränset går sönder.

Vad har hänt när jag kommer tillbaka efter två minuter? Självklart har Marco betat och trampat på tygeln så att ena sidostycket gått sönder med spänne och allt. Fick lite smått panik eftersom det var dags att börja rida fram. Som tur var hade jag vänner på tävlingsplatsen som kunde hjälpa mig! Fredrik fick gå till sekretariatet och fråga om jag kunde få flytta ner min start, eftersom vi inte visste hur snabbt vi skulle få fram ett nytt sidostycke, eller om vi behövde byta träns helt. Det gick bra att flytta ner starten, men överdomaren hade varit där och Fredrik berättade att hon hade varit skitsur. Himla tråkig attityd tycker jag. Det var ju inte direkt så att vi ville ha sönder utrustningen. Tråkigt när vissa inte kan vara tillmötesgående :(

I vilket fall som helst så fick vi fatt i ett sidostycke ganska snart, så då hann vi värma upp och starta på vår riktiga start. Ville ju egentligen inte flytta ner starten eftersom jag skulle starta Ratzia efteråt, och då skulle det bli stressigt med henne. Fick trava och galoppera Marco och ta några språng. Något färre språng än vanligt, men det gjorde inget, för han kändes otroligt fin och fräsch!

Inne på banan kändes det fantastiskt och känslan var tillbaka! Han hoppade superfint och gjorde jättefina svängar. Tyvärr föll jokern, som vi så klart chansade på. Väldigt retligt, att inte få vara felfri på en så annars bra runda, speciellt när jag såg i resultatlistan efteråt att vi hade vunnit om sista bommen fått ligga kvar :O Ja ja, hoppas på samma känsla nästa gång men att alla bommar ligger kvar! :)


Ny nummerlappsbricka :)
Efteråt var det dags för Ratzia. Med henne blev framridningen/hoppningen katastrof. Nästan direkt när vi kom in i paddocken blev hon jätterädd. Skrittade in längs med staketet när ett annat ekipage kommer i full karriär mot oss. Saktar inte in och sniker förbi istället för att hålla avstånd. Ratzia blev jätterädd och kände sig trängd, så efter det så var hon livrädd för alla hästarna där inne som kom i trav/galopp mot henne eller bakifrån. Kom det någon mot oss så slängde hon sig bara åt andra hållet och kom någon förbi bakifrån hoppa hon i luften. Stackaren var helt upprörd och stressad :( Lyckades hoppa fram lite, men kände att hon var stressad i sprången.

Inne på banan blev det sååå mycket bättre. Där fick hon andas lite och komma till ro innan start. Hoppade sedan jättefint de åtta första hindren och rev sedan de två sista. Då var liksom orken slut. Eller det var den nästan innan vi ens kom in på banan..

Detta var andra gången hon gick direkt in i 130cm. Tyckte inte höjden kändes som något problem. Hon var väldigt positiv fram till hinder och jag upplevde inte att hon tyckte det var ansträngande :)Läst 22852 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2016

Hej! Igår var jag på hoppträning med Marco för Lennart. Har inte hoppat sedan förra tävlingen, kände mig så besviken efter de sista starterna och åkte därifrån med dåligt självförtroende. Hästarna hoppade fint och så, men kände bara att jag inte hade så bra känsla som jag brukar ha. Resultaten var ju inte så dåliga, men som sagt, kändes inget bra. Känns som att jag själv är inne i en formsvacka nu. Får försöka ta mig ur det och tänka positivt, den mentala biten är viktig! :)

Sa det till Lennart och att jag inte ville hoppa för högt, utan få tillbaka självförtroendet och försöka hitta en bra känsla. Gick ganska bra! Marco var pigg och tyckte det var kul. Försökte bara rida okomplicerat och hitta flytet. Tycker dock att det är något i vänstersidan i munnen som stör honom.  Om jag tar lika mycket i båda tyglarna så upplever jag att han nu liksom biter sig fast i vänstersidan. Har känt det ett tag nu, och så har det inte varit innan, då har han varit lika på båda tyglar. Får be att Matilda kommer och tar en kik i munnen snart och ser så det står rätt till :)Läst 20472 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
10
2016

Hej! I veckan fick Bill sina vargtänder bortplockade :) Veterinären sa när han besiktigades att han hade stora vargtänder som borde plockas bort, men eftersom jag inte märkte att han hade ont av dem så väntade vi till nu när han har vila att plocka bort dem. Stackaren, de var tydligen rätt stora. Har inte sett någon vargtand i verkligheten innan, tror jag, så har inget att jämföra med. Har i alla fall sparat hans i en liten ask. Är det konstigt? Haha, han är ju min lille bäbis!

Veterinären som gjorde det sa att man brukar vänta cirka en vecka efter att man plockat bort dem att ha bett i munnen igen, men då hans var så stora så rekommenderade hon tre veckor utan bett i munnen. Eftersom han har vila så gör det ju inget :) Han var så duktig. Tog lång tid att få bort dem!
I fredags gick jag upp tidigt för att hinna rida både Marco och Ratzia innan jobbet. Red igenom båda ordentligt i paddocken :) När jag var i Falsterbo fick de vila och longeras, då mamma fortfarande inte kan rida (lär nog dröja ett bra tag). Ratzia kändes riktigt fin och vi galopperade mycket. Gjorde så som jag kom ihåg att de fick göra på clinicen för Markne på Billdal i början på året. Galoppera på ordentligt och inte stoppa upp innan kortsidan, utan galoppera genom kortsidan, sedan samla upp några steg och fram igen.

Marco gick ganska bra, men lite stretig på vänster tygel. Fick kämpa på och driva framåt ordentligt för att få loss det. Gjorde likadant med honom, galoppera på fram, stora steg, genom kortsidan. Samla några steg, galoppera fram.

Igår och idag blev det skogen. Fredrik red Ratzia båda gångerna och jag Marco. Igår red vi en runda i första skogen. Mest skritt, men en liten trav och galopp också. Idag åkte vi till nya ridspåren och skrittade och travade.


Läst 20515 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
07
2016

Hej! I söndags eftermiddag/kväll plockade Anna upp mig, så drog vi ner till Falsterbo. Bodde på trevligt hotell i Malmö precis bredvid Emporia. Tog cirka 20 minuter att åka därifrån till Falsterbo :) Vi var inne och tittade måndag, tisdag och onsdag. Jättekul att se alla fina unghästar på måndagen och tisdagen, 5- och 6-åringar. Min stora favorit blev 5-åringen Sienna SN efter Bravour!!!! Rids av Stephanie Holmén. Gud vad jag önskar att Hedda blir dräktig med Bravour. Har sett så många fina avkommor efter honom, och extra kul att den hästen jag gillade allra bäst av alla dessa unghästar är just efter honom :)

Har sedan i början av året varit sugen på att köpa en KEP-hjälm med poloskärm. Vet att många tycker hjälmarna med solskärm ser anskrämliga ut, men själv tycker jag de är jättehäftiga!! Fick aldrig tid att prova en på Göteborg Horse Show, men nu i Falsterbo testade jag en och om jag får säga det själv så tycker jag att den satt himla bra! :) Ska bara sälja av lite grejer så blir det nog till att köpa en sådan!På onsdagen var det ordentligt regnväder och blåste som bara den, så vi tittade bara på första klassen, Leksands Ungdoms Grand Prix. Min kompis Nathalie från talanggruppen var med, så ville självklart heja på henne. Hon gjorde en klockren runda och blev 2:a, så himla kul!! :)

Hade egentligen velat se huntingen, men vi gav upp och började åka hemåt. Stort grattis till Sandra som vann i år igen, hon är verkligen the Queen of Falsterbo Hunting, haha!

Blir ju alltid lite nostalgisk i dessa Falsterbotider, så här kommer ett gäng bilder som vanligt på min fantastiska, älskade Hedda när hon galopperade hem segern i Falsterbo Hunting 2012!


Gråter av lycka och lättnad efter målgång. Hedda hur cool som helst, som vanligt <3


<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 Saknar henne så mycket.. Hoppas hon kommer hem snart, men en liten bäbis i magen :)


Läst 13271 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2016

Hej! Det har varit en lugn vecka. Bill har som sagt sommarlov och Ratzia och Marco har fått ta det lugnt efter förra veckans många tävlingsdagar inne på Åby. De har fått vila några dagar och longerats lite. Jag har jobbat extra varje dag den här veckan, så det har passat bra.

I helgen blir det galoppbanan och uteritter. På söndag kväll åker Anna och jag ner till Falsterbo. Ska bli så himla roligt! :) Jag har bara varit nere över dagen innan, men nu ska vi vara där från söndag kväll till onsdag kväll. Ser fram emot att titta på alla fina unghästar!

Här är två fantastiska bilder som Stefan Keturi tog på Marco och mig i 7-star delfinalen. Språnget över trippelbarren måste jag nästan förstora upp och rama in. Tänk om man kunde få till de sprången varje gång :)
Min vackra häst!
B-hindret i trekombinationen. Fina framben tycker jag att Marco har :)


Läst 9182 ggr Kommentarer KommenteraSaras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen
Arkiv
Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 4

– TEMA: Avmaskning
– Reportage: Fem stjärnor på fyra ben
– Hoppa studsserier med Tovek

– Päls av och täcke på – eller?
– Checka hästen inför hösten
– Juristens råd inför hästköpet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Häst som är rädd för att gå i hage
Elke Hartmann svarar
Hjälp, hur ska jag hantera min häst?
Elke Hartmann svarar
Tips för att få stabil hand i hoppningen
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.