Saras vardag
MAR
24
2018

Hej! Åkt på en förkylning, men kämpar på och tränar vidare med hästarna. Med Marco skulle jag vilja säga att det går bra, även om han vissa dagar är lite busigare än andra ;) Nä, men för det mesta är han faktiskt väldigt lugn och sansad. Var häromdagen han gjorde två rejäla bocksprång när han låtsades bli rädd för en som höll på i hinderförrådet.  Har lagt in lite mer galopp nu och nästa vecka börjar vi med böjda spår. Tre veckor kvar till nästa återbesök. Hoppas, hoppas, HOPPAS att han ser fin ut då!Hopptränade med Ratzia i tisdags för Niclas och hon hoppade jättefint! Har inte hoppat sedan tävlingen. Kändes väldigt fräsch, lite väl på i början bara, men skönt när de tycker det är roligt! :)
Åkte till skogen med lille Bill tidigare i veckan. Är tyvärr fortfarande väldigt isigt på många ställen, så blir mest skritt, men kunde trava lite. Längtar till våren så ridvägarna blir helt bra igen och vi kan ut och galoppera!Hopptränade med Bill i onsdags för Lennart. Har inte hoppat sedan förra hoppträningen som var två veckor tidigare, då han skötte sig som vääärsta A-barnet och var hur duktig som helst! I onsdags var det liiiiite skillnad mot den gången.. Alltså han var jätteduktig på hinder och hoppade allting utan att tveka, både vågplank och oxer med regnbågsifyllnad. Men mellan hindren var han den här gången KAOS. Vet inte vad som tog åt honom, men han sparkade bakut något så vansinnigt. Jag vill ju hitta någon anledning till varför, men är nog som Lennart säger, han har lite (mycket) attitydsproblem den här lille hästen ;) Var i alla fall skitsvårt att rida när han höll på att bråka sådär, men till slut, när han förmodligen var för trött för att fortsätta, så kunde vi hoppa runt evighetsbanan några varv utan bocksprång och bakutsparkar.

Åkte och tränade för Lennart idag igen med honom, och gissa vad? A-barnet var tillbaka! Inga bocksprång eller bakutsparkar, var sååå trevlig, både innan, över och efter hinder. Har sagt det innan och säger det igen, blir inte klok på den hästen. Han har så mycket hyss för sig. Varje gång jag får bukt med något av hans påhitt, ja då hittar han så klart på något nytt. Aldrig en tråkig dag med Vilde Bill!

Här är länk till videon från i onsdags när han bara kickade hela tiden (bara en bråkdel kom väl med på film, så jobbig var han så kan inte ens med att visa allt). https://youtu.be/OtqzrahXTPs Om ni vill får ni gärna prenumerera på min YouTube-kanal. Kommer ju upp videos på hästarna typ hela tiden.

Och här nedan är videon från idag. Vilken trevlig kille! :)

Snapchat och Instagram - aamaziingsara


Läst 22510 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
15
2018

Hej! I lördags hoppade Ratzia och jag en 130cm och i söndags 120cm igen. På lördagen var hon inte alls lika spänd inne på banan som i torsdags, öppnade upp mycket bättre bak och knep inte. Dock två rivningar med fram. Den första frambommen på en oxer. Tyckte vi kom bra genom svängen och fick bra distans, men tyvärr åkte den bommen i backen. Tog sedan uthoppet ur kombinationen med två galoppsprång. Visste att det var tight där inne, men ändå hann jag inte räta upp mig. Behöver träna räcke-räcke kombination med två galoppsprång. Hon backar inte av själv där och jag är sen tillbaka. Får öva på detta!

På söndagen däremot satt nollan i båda faser :) Blev 6:a och fick komma in på prisutdelning. Kul! Filmer finns som vanligt på min YouTube-kanal om ni vill kika https://www.youtube.com/user/aamaziingsaraMarco håller på att sättas igång för fullt, och peppar peppar så känns det bra så här långt! :) Mycket trav och lite galopp. Håller sig för det mesta på mattan, men ibland skuttar han iväg. Tio dagar till likadant som vi gör nu, sedan börja lägga in lite böjda spår och mer galopp!Tränade Lille Bill för Kajsa i måndags. Han har skött sig så himla bra det senaste och det har gått framåt, men i måndags var han inte på sitt bästa humör och visade Kajsa sina bockkonster i galopp istället. Och igår visade han oss här hemma sin hopptalang genom att vända om när han skulle in till stallet och hoppa över trådarna ut i hagen igen. Aldrig mött en häst med sådan personlighet som Bill :)Bill the unicorn!
Ratzia sist på hoppträning för Rickard. Kändes superfin!!Lite hoppning med Bill i manegen för ett tag sedan :)Uteritt med Hedda och Ratzia igår kväll :)Ratzia fick välförtjänt djupvågsbehandling och massage idag av Vivi på http://svenskhastrehab.se Kändes fin i kroppen efter årets första tävling, inte öm någonstans :) Lite stelare i högersidan, annars tiptop.


Läst 25340 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
10
2018

Hej! I onsdags kväll var jag och Bill och hopptränade för Lennart. Det var den bästa träningen vi någonsin gjort! Lille Bill var en riktig superstar! :) Tvekade inte på någonting, gjorde inga megahopp och uppförde sig bara helt toppen. Hoppade till och med oxer med runda vattenmattor i! Hoppas det fortsätter på det här spåret :)
I torsdags var det dags för årets första start med Ratzia. Hoppade 120cm avd B som gick först på morgonen då jag skulle jobba sedan, så hann inte vänta på avd A. Gick dock sådär, hon kändes så spänd och tittig! Sneglade utåt mot den inklädda sargen hela tiden och på blomsterarrangemangen. Kändes som jag fick rida på lite väl mycket fram för att hon inte var helt fokuserad på mig. Rev två hinder, båda med bak, då hon knep och inte hoppade igenom ordentligt. Får hoppas hon är mindre spänd idag. Kul i alla fall att komma ut och tävla igen. Var ju några månader sedan sist.Nummerlapp från Equijoy


Läst 24483 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! I måndags var det återbesök med Marco igen. Var där för tre veckor sedan och har efter det besöket travat honom en del på rakt spår. Var otroligt spänd på hur veterinären skulle tycka att han såg ut efter mer ansträngning. Longerade honom på både mjukt och hårt underlag samt böjde honom fram. Han tyckte att han såg superfin ut och sa att hade detta varit en besiktning för försäljning hade det inte varit någon anmärkning! Förstår ni vilken lycka och lättnad?!

Som veterinären sa, nu är steg ett uppnått; få Marco haltfri. Nu är det dags för steg två; få honom hållbar! Nu ska vi under tre veckors tid fortsätta som vi har gjort med trav på rakt spår, fast utöka tiden samt lägga in lite galopp på rakt spår. Efter de tre veckorna ska vi börja med böjda spår och rida ungefär lika mycket skritt, trav och galopp under varje ridpass i tre veckor till, sedan återbesök igen. Känner jag minsta lilla konstighet måste jag åka in med honom tidigare, men nu får vi verkligen hoppas att det här går vägen och att vi slipper återfall <3

Ett superstort tack till min hovslagare Per som specialskor Marco med en perfekt skoning för hans skada som ger rätt belastning på rätt ställe. Veterinären sa att mycket är tack vare den här skoningen! :)

Sedan jag skrev senast har det inte hänt så mycket mer än att jag har rehabat med Marco och ridit på med Ratzia och Bill. Mamma är uppe i sadeln igen och sätter igång både sig själv och Hedda :)

För två veckor sedan hopptränade jag Ratzia för Niclas och förra veckan banhoppningstränade jag henne för Rickard Rådås hos Måsel. Kändes superbra! :) Lille Bill har jag hoppat lite med själv, men ikväll ska vi iväg på riktig hoppträning för Lennart!
Ratzia på hoppträning för Niclas för två veckor sedan :)

Lite hoppning med Bill för två veckor sedan :)
Ratzia :)


Läst 25432 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.