Saras vardag
DEC
24
2018

God jul till er alla, hoppas ni får mysiga dagar med nära och kära :)

Här hemma flyter allt på med hästarna. För en och en halv vecka sedan var det årets sista hoppträning för Lennart. Brukar bara ta en häst varje träning, men den här gången blev det både Lille Bill och Ratzia. Var första gången Bill åkte med en annan häst där den andra fått stå kvar i transporten och vänta. Visste inte hur han skulle reagera på det. Marco till exempel blir heltossig både när han blir lämnad eller ska lämna. Bill däremot brydde sig inte alls. Backade ut ur transporten och spatserade in i manegen utan en tanke på att Ratzia var kvar på släpet. När hans träning sedan var slut bytte jag häst och Bill gick på transporten och ställde sig och åt hö :)

Träningen gick jättebra med både hästarna. Bill var pigg och glad, lite sprallig. Med Ratzia blev det lyxig privatlektion och hon hoppade toppen. Se film nedan på övningarna!






Mikaela (mental tränare), Lennart, Ratzia och jag :)



Fina framben :)

I början på förra veckan blev det iskallt och kom lite snö. Gårdsplanen blev isgata, så var bara att ställa sig och brodda alla hästarna. Stenhårt i alla broddhål, så tog sin lilla tid innan jag var klar. Kanske skulle testa det Klick and ride som jag sett lite här och där. Någon som provat?

Vivi från Svensk Hästrehab var här förra veckan och gick över alla hästarna. Välförtjänt julmassage och djupvåg. Hästarna älskar det!




Marco <3



Ratzia <3



Bill <3




Hedda <3


I lördags blev det först en uteritt med Marco och sedan red mamma och jag ut på Bill och Ratzia. Bill var sååå yster i början, haha! Igår åkte vi bort till manegen på morgonen med Marco och Ratzia för lite hoppning. Hoppade en serie med kub, kub, räcke och oxer. Ett galoppsprång mellan varje. Marco kändes superrfräsch! Han har tagit det lugnt på hoppfronten sedan sista tävlingen för några veckor sedan. Hoppade toppen igår! Ratzia kändes också jättefin, pigg och glad!






Fin Marco!



Ratzia vecklar in frambenen fint :)

Åkte sedan till skogen med Bill och Hedda för en runda. I morse åkte jag bort tidigt till manegen med Bill för att hoppa lite. Bästa starten på julaftons morgon :) Film på det kommer i nästa inlägg, men han var toppenduktig! Nu väntar julfrukost. Ha en mysig dag!


Instagram - aamaziingsara


Läst 38263 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
13
2018

Hej! Efter två lite lugnare veckor är hästarna och jag på G igen och är nu taggade för en vinter fylld av träning :) Hoppade både Bill och Ratzia i manegen förra helgen och båda var sååå pigga. Var första hoppningen med Bill på en månad, så i början när jag värmde upp över små kuber var han heltossig. Lugnade sedan ner sig och hoppade fint :) Ratzia hoppade också bra, hon är helt wild nu. Låg på som bara den, vilket hon gjorde sist på hoppträningen också. Känns verkligen pigg och fräsch! Behöver dock tagga ner lite, men tror också det har med kylan att göra.






Hedda och Marco får börja hoppa nästa vecka igen. Tyckte Hedda gamla damen var välförtjänt av lite vila och Marco vaccinerades förra veckan. Båda är igång nu igen, men har mest varit ute i skogen. Mamma och jag red ut på Hedda och Marco förra helgen, men det gick inte så bra. Marco blir sjövild när det är andra hästar med. När jag rider ut själv är det inga problem att hålla igång i alla gångarter, men så fort någon annan är med går han bananas (om vi inte bara skrittar). Han kan inte gå bakom den andra hästen, för då börjar han bocka för han vill ta sig förbi. Han kan inte heller trava/galoppera framför, för då får han panik när han hör den andra hästen bakom och börjar skjuta i luften för det. Nä, det är nog säkrast Marco och jag håller oss på tu man hand ute i skogen. Är för stel för att trilla av mer.



Bröderna bus i manegen förra veckan! :)



Nöjd efter en tur ensam i skogen ;)



Mina nio mest gillade bilder på Instagram under 2018! Lite roligt att alla fyra hästarna hamnade där :) Två på Hedda, två på Marco, en på Bill och en på Ratzia. Följ gärna mig på Instagram - aamaziingsara :)

Idag var jag först en vända i skogen med Hedda. Skrittade ut tillsammans med grannarna Therese och Sofia. Åkte sedan dit en vända igen med Marco. Nu ska jag strax gå ut till stallet igen och göra i ordning Bill och Ratzia. Ikväll vankas årets sista hoppträning för Lennart. Brukar bara ta med en häst, men ikväll blir det två :)


Läst 31218 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Förra helgen var årets sista tävling för mig och hästarna. Hedda hoppade 110cm, Ratzia 120cm och Marco 130cm :) Blev ingen succé, men hästarna kändes fina. Med Hedda blev det en rivning på sista hindret i grunden. Hon kändes toppen och när vi hade hoppat näst sista hindret började jag redan ladda för omhoppning. Klassiskt misstag och sista bommen föll! Men min gamla tant var pigg och glad, hoppade fint. Så roligt att jag fått tävla henne i år igen efter uppehåll först pga att vi försökt betäcka henne och sedan fraktur i bakknät. Hoppat upp till 120cm i år och några vinster och placeringar blev det i 110-115 :) Nästa år blir hon 20!!! Hoppas hon känns lika fräsch och pigg då. Nu får hon lite vintervila :)

Med Ratzia blev det första starten sedan augusti. Så skönt att hon är igång igen! Hon hoppade också bra, rev uthoppet i kombinationen. Inte mycket att säga om det. Nu är det bara att träna på ordentligt i vinter och bli bättre! :)

Marco har ju gått som en klocka sedan skadan. Gjort sju starter och varit felfri i alla. Den här gången bröts dock trenden. Kändes superfin på framhoppningen, men inne på banan blev det en dålig start. Han är ju så ljudkänslig och blir stressad när de ringer i startklockan. Försöker alltid galoppera igång ordentligt innan ettan så han spänner av, men lyckades inte den här gången, så han galopperade mer upp än fram vilket gjorde att vi rev bakbommen på första hindret och sedan även tvåan som var ett räcke. Efter det kom han igång som vanligt och hoppade jättefint. Han har fått ta det lugnt den här veckan men nästa vecka börjar vi träna på som vanligt igen :)

Filmer från alla rundorna ligger på Instagram den här gången - aamaziingsara -



Lille Bill har vilat i drygt två veckor sedan hans sista tävling, men nu ska vi också komma igång igen och vinterträna. Han kommer få drygt två veckor vila i januari igen när jag reser bort, så vi kör på fram till dess. Började med att longera honom i fredags med Equibandet. Tur det, var rodeo i början av galoppen ;) Åkte till manegen igår på morgonen och red, då gick det lugnare.



Bill och Equibandet!



Leverans! Påfyllnad av MSM och C-vitamin :)

Vivi från Svensk Hästrehab har varit här också och gått över Marco och Ratzia. Djupvåg och massage och både hästarna kändes jättefina :)





Njuter <3

I onsdags var det hoppträning för Lennart med Ratzia (videoklipp på Instagram). Vi fick sköta framhoppningen själva den här gången vilket var skitkul! Fick välja ut fyra hinder (fanns två oxrar, tre räcken och två kuber) att hoppa i följd, och ingen fick välja samma lilla bana som någon annan. Hur kul?! Ibland hittar han på bra roliga saker!

Sedan var det däremot dags för Lennart att ta tillbaka ordningen. Ratzia var verkligen taggad på träningen och hindren kom väldigt fort hela tiden och hon låg på ordentligt, men tycker ändå att hon hoppade bra. I början var hon kanske lite väl ivrig och hoppade för "snabbt". Bättre på slutet när hon dels fått hoppa av sig och när det blev lite högre så hon var tvungen att tänka mer.



Mamma fick den stora äran att ta hand om Kaxxi, Lennarts valp, under träningen. Hur söt?!



En liten tupplur. Är jobbigt att titta på hoppträning :)


Läst 31633 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.