Saras vardag

Hej! Här händer det grejer i vanlig ordning :) I onsdags var jag på hoppträning med Lille Bill för Lennart och återigen skötte han sig superbra. Vi hade en linje lite på båge med kub - fyra galoppsprång - oxer - fyra galoppsprång - kub som vi hoppade fram och tillbaka, tre enkelhinder samt en kombination. Hindren kom snabbt ur sväng, så det gällde att hålla fullt fokus men samtidigt vara lugn och inte bli stressad i svängarna. Bra för Bill när det svänger och händer saker hela tiden, då hinner han inte hitta på annat ;)




På torsdagen åkte mamma och jag bort till spåret och red Marco och Ratzia. Skritt och trav, lite lugnare inför fredagens tävling. När vi kom hem från uteritten kom bäste hovslagaren Per för att sko Marco. Han har hamnat lite ur fas, de andra tre skoddes för två veckor sedan. Dock riktigt korkat att vi bokade in skoning dagen innan tävling. Han är ju så känslig i hovarna och kan vara lite öm efteråt och redan direkt efteråt när jag ledde ut honom i hagen gick han väldigt försiktigt. Hoppades att det skulle gå över till dagen därpå, men icke, han var fortfarande ömfotad. Så trist, men man lär sig alltid något! Boka i fortsättningen in hovis direkt efter tävling istället!



Så det blev bara Ratzia som fick hoppa i fredags. 135cm bedömning A:0 på Grevagården. En bana på 12 hinder och 14 språng. Mycket svängar! Fanns några riktigt tighta svängar där man kunde gå innanför, men eftersom Ratzia och jag inte är det smäckraste ekipaget var jag rädd att vi kanske skulle dra med oss några hinderstöd i farten, så vi gasade på runt istället och svängde så gott det gick.

Ratzia var med på noterna och satte full fart efter ettan. Mellan hinder två och tre fläskade vi på rejält och plockade bort ett steg. Sedan började svängandet och vi for runt inne på banan i full karriär. Hon blev lite låg på slutet och var i tredje och näst sista hindret ganska mycket, men turen var på vår sida och bommarna låg kvar. Ratzia hoppade felfritt och blev 3:a! Hur fantastiskt?! Så duktig, vilken kämpe! <3






Hurra!!! <3

Igår morse skulle jag rida ut på Bill innan jobbet. Jag hoppar honom på jaktstång och när vi rider markarbete varierar jag mellan två- och tredelat. När vi rider i skogen varieras det hej vilt. Ibland vanligt bett, ibland babypelham, ibland tredelat gummibett osv. Just igår valde jag ett träns med ett rakt, men mjukt och böjbart, gummibett. Skrittade en stund och vände honom sedan på ett ställe för att börja trava. Det visste han så klart om att vi skulle göra, så när vi har vänt taggar han till och ruskar ut sin långa hals och drar tyglarna ur händerna på mig för att börja trava. Jag samlar upp tyglarna igen och märker att något känns väldigt skumt. Jo men visst, Bill har bitit sönder gummibettet! Som tur var fungerar "proooo"-funktionen och han saktade av igen och jag fick hoppa av. Kändes inte helt säkert att rida runt på honom med tygeln i sidostycket, så det blev att leda honom tillbaka till transporten och åka hem. Då har man lärt sig ännu en grej, eller två: För det första, ha med ett reservträns med bett i transporten. För det andra, ha bitsäkra bett på Bill :)



Mamma red ut på Marco igår och då var han inte alls lika öm i fötterna och idag verkade han som vanligt igen. Hoppas det <3



Läst 15850 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
12
2019

Hej! Det blev en riktigt lyckad tävlingshelg tycker jag :) Vi började med att åka till Helsingborg i lördags med Marco och Ratzia. Det var första gången jag var där!! Har anmält mig dit flera gånger men alltid avanmält pga dåligt väder, så har inte velat köra så långt . Den här gången kom vi äntligen iväg och det var en himla trevlig tävlingsplats. Dessutom hade de tydligen förbättrat anläggningen, nu var det framridning under tak vilket det tydligen inte varit innan.

Vi hoppade 140cm bedömning A:0+A:0 totalfel, en bana med 11 hinder och 13 språng. Tycker den här banbyggaren, Eduard Petrovic, bygger såååå bra! Har varit på flera tävlingar där han bygger och det är alltid följsamt och inga krusiduller.

Hoppade Ratzia först och hon imponerade även denna gång! Rev de två sista hindren (två stycken räcken) och första rivningen var verkligen en tårull, men hon kändes toppen! Känner verkligen att vi är på rätt väg och Lennart var nöjd efter att ha sett filmen :) Extra kul var att Ratzias ägare var och tittade! Första gången hon såg oss live :)




Marco hade också två ner, men kändes så fin! Sist han gick 140cm var ju i slutet på sommaren när vi kraschade i kombinationen , så detta var ju en klar förbättring, haha! Nä, men det kändes bra. Två räcken ner, men bra känsla och flyt. Mycket nöjd med båda två och återkommer gärna till Helsingborg!





På söndagen var det tävling med Hedda och Bill i Alleby. Båda hoppade 115cm, Hedda i avdelning A och Bill i avdelning B. Det var tyvärr jättefå starter, så jag hade nog bara fem ekipage mellan hästarna.

Hedda var i alla fall fantastisk (som alltid, oavsett resultat) och had the time of her life! Pinnade på som bara den inne på banan och hoppade felfritt (även om vi var i och klonkade i en del bommar)! Hon vann klassen med nio sekunder! Nu var vi bara två som kom till omhoppning, så kan egentligen inte säga om det var fort eller inte, men snabbt ska det gå tycker Hedda, haha! :)





Sedan var det bara ut från banan och direkt upp på Bill. Eftersom det var så himla tight så hade mamma gått omkring med honom medan jag red Hedda och han hade ju farit omkring som en tok med henne hängandes efter. Nu fick mamma leda omkring Hedda och jag fick börja värma upp en galen Bill. Hoppade lilla hindret typ tio gånger, sedan in på banan. Där inne skötte han sig mycket bättre och hoppade felfritt! Duktig kille! :)





Bill fick efter sin runda ta emot Heddas förstapris och springa ärevarv. Domaren ropade ut att vi hade vunnit en skärgårdskryssning med julbord, vilket var en otroligt trevlig överraskning! Blev superglad! När vi sedan skulle gå till sekretariatet och hämta biljetterna så hade det tydligen blivit något missförstånd och det var bara i 100cm och 110cm som vinnaren fick biljetter till skärgårdskryssning. Blev besviken att det inte var något i dagens ändå högsta klass (jo, en påse dillchips, haha), men överdomaren hade hört när speakern ropade ut i högtalarna att vi hade vunnit, så hon fixade faktiskt två biljetter ändå till nästa vecka! :) Jippie! Riktigt kul hederspris!



Duktiga hästar! :) <3

Igår kom Vivi från Svensk Hästrehab hem och gick över alla fyra hästarna. Djupvåg och massage som vanligt. Så skönt för dem :) Alla kändes mjuka och fina efter helgens tävlingar. Skönt!







Efter att Vivi varit här tog jag hand om grabbarna och lät dem jogga på linan med Equiband och mamma gjorde likadant med tanterna på eftermiddagen. Idag åkte Fredrik och jag bort till spåret och red Hedda och Bill och mamma red dressyrlektion med Ratzia :)



Läst 16619 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
09
2019

Hej! Tiden går så fort och det är fullt upp hela tiden. När jag skrev förra inlägget skulle jag åka till Grevagården med Marco och Ratzia och tävla. Marco hoppade 130cm och med Ratzia blev det faktiskt 140cm. Båda var anmälda till 130cm från början men eftersom Ratzia kändes så fin i Billdal så ändrade jag klass efter att ha pratat med Lennart.

Marco kändes fin, hade ett ner på ett räcke där vi kom lite för flying och han inte hann upp, men annars var det en bra runda. Ratzias 140cm var bedömning totalfel och en bana på 11 hinder och 13 språng. Satte upp en bra galopp direkt och hon hoppade fantastiskt! Rev ett räcke, men är jättenöjd med rundan och känslan! Hon var så tapper och kämpade på :)







Veckan efter åkte jag med Marco till Svensk Hästrehab. Vivi har äntligen öppnat sin mottagning och man kan nu åka dit och vattenträna. Marco fick gå på vattenbandet i säkert 30 minuter, sedan stå på vibrationsplatta i relaxen. Han var superduktig! Han har ju gått på vattenband hos Ale Hästspa men detta var lite annorlunda. Hos Ale går hästarna ner i vatten direkt medan här går de på bandet utan vatten och sedan fylls vattnet på. Han var i alla fall toppenduktig och jag rekommenderar er alla att åka dit med era hästar och träna. Mottagningen ligger i Bröndome, precis utanför Kungsbacka. Man kan boka tider på Boka Direkt https://www.bokadirekt.se/places/svensk-h%c3%a4strehab-31129






Så duktig på vattenbandet <3



Relaxen :)



Sover lite hemma i hagen <3

Har även varit på hoppträning med Bill och Marco för Lennart. Det var en otroligt rolig träning då vi tränade omhoppning. Har nog aldrig gjort det innan?! Bill tyckte det var superkul och jag har aldrig svängt snävt med honom innan, men han var verkligen med på noterna och kändes ändå vändbar. Skoj!

Med Marco tränade vi inga svängar, det vet vi redan att han kan :) Försökte istället få till ett bra flyt och att han inte kortar ihop galoppen för mycket i svängarna, blir lätt att han galopperar uppåt och inte framåt, och då får jag skjuta på för mycket efter svängen fram till hindret. Kändes riktigt bra på träningen och nu ska jag försöka rida så på tävling också.




Med Ratzia åkte vi till Store Vrå på öppen bana förra veckan. De hade satt upp en bana på 13 hinder och 14 språng. Mycket linjer och hindren kom väldigt snabbt. Bra träning! Hoppade fram på ett räcke och en oxer precis som vi brukar göra på tävling, hoppade sedan kombinationen en gång innan vi hoppade hela banan. Vi la hindren på ca 130-135cm, något var nog 140cm. Behöver träna lite större hinder ibland så att vi "ställer in" höjden. Hon kändes fin!







Bill redo att jobba lite med Equibandet häromdagen :)

Denna helgen är det tävling med alla hästarna. Önska oss lycka till <3


Läst 17069 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.