Saras vardag

Hej! Som jag skrev i förra inlägget så blev det bakslag med Cooper och jag flög i backen. Backade några steg efter det, men han var fortfarande jättespänd och jag vill inte att det ska bli massor av negativa upplevelser, så jag ringde Eamon och frågade om jag kunde få komma ner några gånger och få hjälp. Skulle han avgöra att han behövde ha honom på heltid skulle det givetvis få bli så, men jag hoppades att jag skulle kunna få tips och verktyg att fortsätta jobba hemma mellan gångerna så att jag också får lära mig :)

Åkte ner i fredags första gången. Cooper är supersnäll att lasta och stod som ett ljus hela vägen. Klev in i manegen och Eamon började sitt system. Han jobbade med honom i ca 1h och 15min och i början visade han väldigt mycket rodeo på linan och sadeltvång som jag aldrig sett förut, men han har förmodligen gått och byggt upp massor av spänningar och nu kommer allt ut. Det slutade i alla fall med att Eamon kunde sitta upp och rida i alla tre gångarter, vilket var sååå häftigt!! Vi bestämde att jag ska jobba honom hemma nu i en vecka i samma system på marken och sedan åka ner i slutet på denna veckan igen.

Så i lördags och söndags jobbade jag honom från backen och det var jättestor skillnad, han förstod direkt vad som gällde och jag var bara lugn och tydlig. Lite sadeltvång i början, men inte alls så mycket som i fredags. Idag har han vilat, sedan ska jag jobba honom tisdag och onsdag, vila torsdag och förhoppningsvis ner till Eamon på fredag. Så roligt!! :) Han sa att Cooper var en jättefin häst (haha, han kanske säger så till alla, men var i alla fall kul att höra) och tyckte även han löshoppade fint när jag visade film :)



Han är ju bra söt <3

För två veckor sedan hopptränade jag Marco för Amanda och han hoppade såååå fint! Hoppade lite större än vanligt och han kändes toppen. Skulle varit sista hoppningen inför Grevagården, men så kom de nya restriktionerna och då blev det ingen tävling för oss. Så tråkigt, men det är som det är.




Så fin <3




Eftersom det inte blev någon tävling så hopptränade jag både Ratzia och Marco för Lennart förra veckan och den här veckan ska Bill träna för Lennart på torsdag och Marco och Ratzia ska på banhoppningsträning för Amanda på söndag :) Bill har haft lite hoppvila men nu kör vi igång och tränar på igen.



Bill redo för en uteritt en kväll förra veckan :)

Igår åkte vi till Svensk Hästrehab med Marco och Cooper. Marco skulle gå på vattenbandet och Cooper fick följa med och kolla bara :)



Filmer o sånt finns på Instagram som vanligt :)


Läst 61038 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.