Saras vardag

Hej! För två veckor sedan var vi i Lidköping med Bill på meeting. Det var första gången han fick åka själv på meeting. Hade tänkt ta med Marco också, men det hade redan hunnit bli fullt när jag skulle anmäla honom. Det är en populär tävling och helt klart en av mina favorittävlingar inomhus. De brukar ha ett meeting på våren och ett på hösten och jag försöker alltid åka på båda då det är så bra tävlingar och dessutom är staden Lidköping så himla mysig.

Vi hoppade 120cm på fredagen, 120cm på lördagen och 125cm på söndagen. På fredagen gjorde han en superfin runda och var felfri och placerad. Hade en toppenkänsla och det var en av hans bästa rundor någonsin! Så roligt!
På lördagen hoppade han också jättefint, men när vi hade två hinder kvar i omhoppningen schabblade jag bort det. Typiskt! Blev väl lite för ivrig helt enkelt ;) Men han hoppade fint!
På söndagen däremot kändes han lite trött i både kropp och knopp och fick tre nedslag. Inga grova rivningar, men den där extra lilla snärten saknades helt enkelt. Han är ju inte van vid meeting och att hoppa tre dagar på raken, så vi får helt enkelt träna upp hoppkondisen i vinter :) Men överlag väldigt nöjd med helgen och han skötte sig fint!




Förra veckan åkte jag på öppen bana med Marco hos Lerbergs Equestrian eftersom han inte fick åka med på tävlingen. Det var en bana inspirerad från ett av kvalen på Breeders :) Marco kändes jättefin och lugn!





I söndags red jag Cooper i paddocken. Hade tömkört honom dagen innan över upphöjda bommar på volt, så tänkte vi skulle ta oss an det med mig på ryggen. Hade även travbommar på marken på rakt spår, två galoppbommar med studs och även en studs på lägsta kuben med två bommar. Tänkte att jag i galoppen skulle galoppera över de två bommarna som låg på backen, men innan jag visste ordet av så hade han tagit studsen. Inte med mening alltså, haha! Hade studsen innanför spåret, och när vi skulle galoppera förbi på spåret så trängde han in då det var något utanför paddocken han tittade på. Då var studsen "i vägen" så då tog han den glatt. Roliga lille häst! Det gick i alla fall toppen med de upphöjda travbommarna på volt. Märks tydligt att vänster är hans lätta varv och höger är svårare. Där vill han gärna ställa sig utåt, så att trava över bommarna på volten var jättebra.





I torsdags kväll hopptränade jag både Marco och Bill för Lennart (filmer på Instagram). Hade en väldigt bra övning på böjt spår där man först hoppade en oxer, sedan tre galoppsprång fram till en kub och sedan tre galoppsprång på böjt spår in i en kombination. Hoppade även åt andra hållet också. Inte det enklaste! Viktigt att planera tempo och väg och för mig att inte släppa kontakten över kuben. Rolig övning och vi avslutade med att hoppa en liten bana. Både Marco och Bill hoppade fint! :)



Bill med sin rosett i Lidköping :)







Uteritt med Marco :)





Bill på vetcheck hos Hästklinik Florian Lackner där han fick MVG :)



Marco <3



Vivi på Svensk Hästrehab var hemma i torsdags och gav Marco och Hedda djupvågsbehandling :)


Läst 52925 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Som jag skrev i förra inlägget så blev tävlingen i Helsingborg inställd, men Borås hade tävling samma helg, så då åkte jag dit med Bill både lördag och söndag och hoppade 120cm båda dagarna. Första dagen var han lite spänd och "vaksam" och jag fick inte riktigt fram honom som vanligt. Det blev två nedslag och han hoppade inte igenom kroppen lika bra som vanligt då det kändes som att han fokuserade mer på väggarna och saker runtomkring, men inte så konstigt när det var första starten inomhus kände jag :) Dag två var stor skillnad och han hoppade mycket bättre! Fortfarande något spänd, men som sagt mycket bättre och jag var nöjd med rundan! Han sprang på sidan på ett räcke som han fick för sig var farligt, men annars bra runda :)




Efter tävlingen både på lördagen och söndagen red jag Cooper i paddocken en liten stund. Båda dagarna satt jag upp utanför stallet och det gick jättebra!
Första dagen tränade jag styrning och galoppfattningar. Har gjort tre serpentiner över medellinjen när jag har tömkört, så nu testade vi det när jag satt på och det förstod han fint och följde bra. Sedan behöver vi träna på galoppfattningarna. Han fattar (än så länge) ALLTID rätt galopp, men ibland fattar han inte för hjälpen utan det tar lite tid, vilket inte är så konstigt med tanke på hur lite riden han är. Så varje ridpass försöker vi göra fem fattningar i varje varv. Så fattar galopp och sedan kanske vi galopperar ett halvt till ett varv för att sedan bryta av och göra en ny fattning. Använder rösten mycket när jag longerar och tömkör, och det hjälper till när jag sitter på också :)




Dag två hade jag lagt ut bommar i paddocken som Hippson hade tipsat om. En evighetsövning för rakriktning. Så roligt! Det märks att han tycker det är kul när det händer grejer hela tiden. Och väldigt kul när vi skulle vända över ridbanan första gången, mellan två bommar, över en bom och sedan mellan två bommar igen. Då var det lite halvvingligt och han visste inte riktigt hur han skulle gå, men nästa gång vi vände över visste han precis, så det känns ändå som att han har väldigt lätt för sig (bara jag visar rätt, no pressure) och Nina har även sagt det när vi har tömkört att han förstår snabbt vad han ska göra :) Kul!




Tre dagar senare red jag honom igen och hade kvar den här övningen i paddocken så då passade vi på att göra den igen och även lägga upp bommen på medellinjen på en liten kub så att han fick trava över den upphöjd. Tränade sedan även på galoppfattningarna och att svänga in i bomkorridoren och över bommarna som då blev som studs. Så himla duktig!!



Förra veckan hopptränade jag med Bill för Amanda. Jättebra träning där vi bland annat hoppade en oxer och sedan galopperade på böjt spår ner till en studs och där man fick rida lite fram och hästarna sedan fick träna på att backa av och hålla koll på benen över studsen. Eftersom Per hade varit hos oss samma dag och skott alla hästar ville jag inte ta Marco på träningen, men vi lät hindren stå kvar i manegen och två dagar senare åkte jag dit med honom och gjorde samma övningar. Han kändes jättefin och han kan ju gärna bli lite snabb över kuber och ibland då missa med bakbenen, så tänkte att det här kommer bli riktigt nyttigt för honom att hoppa oxern och sedan flyta på ner till kuben och inte "fuska" och lägga in ett extra steg för att hjälpa honom, utan nu får han hålla koll på benen själv. Det roliga var att han hade stenkoll och var inte i och tallade på kuberna någon gång. Så himla kul!





Förra veckan blev det även premiär för skutt över vattenmattorna för mig och Cooper!!! Kändes helt fantastiskt! Jag har ju haft vattenmattorna (har en lite smalare och en normalbred) när vi har löshoppat honom och jag har även haft dem utslängda i paddocken när jag har longerat och tömkört bara för att han direkt från start inte ska tycka att det är några konstigheter. Så nu hade jag lagt en vattenmatta på varje långsida och efter att jag hade ridit en liten stund och kände att styrning och framåtbjudning fungerade så testade vi oss på att skutta över dem och det gick toppen! Det var ett lyckorus utan dess like som gick genom kroppen <3





Den här veckan var det träning för Nina Fox Stark i måndags på Herreds Gård. Jag har ju tömkört Cooper för henne några gånger nu, vilket varit jättebra, och den här gången tog jag med Cooper och även Bill. Inte för att tömköra Bill, utan för att rida markarbete för henne. Superkul! Vi började tömköra Cooper och han utvecklas verkligen för varje gång. Nina kommer var tredje vecka och varje gång går han bara bättre och bättre, vilket är så roligt! Hon frågade till och med om jag hade bytt bett på honom då han var så lugn i munnen nu, men nej, vi har samma tredelade som alltid :) Sedan red jag Bill och det gick också jättebra, så nästa gång tar jag båda två igen!




På träning för Nina på Herreds Gård :)




Lite hoppning med Marco för några veckor sedan borta på KRK :)



Bill redo för inomhuspremiär i Borås :)



Nöjd Cooper efter ett lyckat ridpass :)



Åkte till Vivi på Svensk Hästrehab en dag med både Marco och Cooper. Båda två fick djupvågsbehandling och Marco gick även på vattenbandet. Passade även på att mäta Cooper när vi var där. Vi mätte honom någon gång innan betet och då var han 160cm i mankhöjd. Nu var han 162cm. Får gärna växa lite till ;)



Var på öppen bana med Marco och Bill på Lerbergs Equestrian för ca två veckor sedan. Båda hoppade fint!





Rökigt när Per är och varmskor :)



Fina Marco <3


Läst 59616 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.