Saras vardag
DEC
16
2022

Hej! Nu blir det lite vintervila för hästarna här hemma. Lund blev årets sista tävling för oss och förhoppningsvis kommer vi även starta 2023 där :) Jag skulle åkt till Åstorp som sista tävling i år, men jag blev förkyld och stannade hemma. 

I tisdags var det dressyrträning för Nina Fox Stark med Marco och Bill. Båda gick väldigt fint, men speciellt Marco. Kändes superfin i galoppjobbet och var helt avspänd. Jag har börjat sätta i bollar i öronen på honom sedan cirka två månader tillbaka och skillnaden är otrolig. Han är ju väldigt ljudkänslig och spänner lätt till när det låter, men med dessa hör han inte alla små ljud som oväntat låter och blir därför inte störd utan kan koncentrera sig i lugn och ro hela passet. Så himla skönt! Har i dem när vi rider ut och rider dressyr. När vi hoppar har han ett helt annat fokus, så då upplever jag inte att jag behöver ha i bollarna utan det räcker med vanlig luva.
När vi rider ut har det varit jättestor skillnad. Ska vi ut och galoppera mycket så rider jag helst honom själv och tar sedan Bill tillsammans med mamma och Ratzia, för Marco blir så hetsig och bara bockar. Han tycker inte om att gå sist när vi galopperar, då börjar han bocka och tror att den hästen framför ska försvinna iväg. Så därför får han alltid gå först, men det är han inte heller helt tillfreds med. För när vi galopperar så hör han ju hur hästen bakom dundrar på, och då blir han stressad av det. Testade att sätta i bollarna och vilken skillnad. Kunde galoppera i lugn och ro först utan att bocka och försöka rusa iväg, för han hörde inte hur hästen bakom kom galopperandes. Så himla skönt! Så nu har han alltid i dem när vi rider ut :) Kan inte förstå att jag inte testat detta förrän nu.

Efter träningen tog vi vägen förbi hästkliniken och fick dem vaccinerade. Nu kommer de få en lugn period fram till nyår då jag har väldigt mycket jobb. Sedan kör vi igång igen!

Detta fick bli en väldigt kort uppdatering, men vi hörs när vi kommit igång efter jul och nyår igen :)


Läst 117233 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
01
2022

Hej! I fredags morse åkte vi med Bill och Marco ner till Lund för att tävla fredag-söndag. Det var första gången vi var där, och jag åker gärna tillbaka.
På fredagen hoppade Bill 120cm och Marco 135cm. Bill gjorde en superfin runda verkligen och var felfri i båda faser och blev 6:a! Testade att rida lite snävt och han vände jättefint. Roligt!
Marco gjorde också en fin runda, men tyvärr rev vi inhoppet i kombinationen, så det blev 4 fel.



Bill efter prisutdelningen i fredags :)

Vi bodde på ett hotell precis bredvid tävlingsplatsen, så vi gick fram och tillbaka hela tiden. Så skönt att det var så nära :)

På lördagen hoppade Bill 120cm igen. Då smet han på sidan av första hindret! Det var en vit oxer med grejer under som man hoppade mot kortsidan, och det var visst lite läskigt tyckte han. Han var spänd där när jag red förbi när ryttaren innan hoppade, så jag försökte verkligen rama in honom ordentligt, men han pep på sidan ändå. Red an igen och då hoppade. Sedan hoppade han runt resten av banan superfint med härliga språng, så det var attans där på första hindret.

På kvällen hoppade Marco 140cm, två faser med totalfel. Han gjorde en riktigt fin runda, men i trekombinationen petade vi ner både A och B hindret med bakbenen. Inga stora rivningar och jag var verkligen nöjd med rundan. Hindren kom fort och det var 12 hinder och 15 språng. Hoppade fina språng med gott självförtroende!

På söndagen gick Bill 125cm. Han gjorde återigen en riktigt fin runda med fina språng! Var felfria i grunden, men i omhoppningen smet han ut på sidan i kombinationen. Hoppade om och hoppade resten fint. Så han har gjort tre fina rundor med fina språng, lite fjanterier bara men hoppas att det växer bort med mer rutin ;)

Marco avslutade med att hoppa 135cm, bedömning A:0. Gjorde en jättefin runda igen, den här gången felfritt och blev 5:a! Så roligt!



Marco efter prisutdelningen i söndags :) Blev uttagna till slumpmässig dopingkontroll, så efter att vi hade fått rosett och travat och skrittat av fick vi gå bort till dopingboxen. Han brukar alltid kissa efter att vi har ridit, och mycket riktigt tog det inte lång tid innan han hade kissat i burken.

Videos finns på Instagram, men här nedan har ni Marcos runda från 135cm :)




Den här veckan blir lite lugnare ridning, mest uteritter. Igår däremot tränade vi dressyr för Görel och jag red både Marco och Bill. Marco gick verkligen jättebra och kändes mjuk och fin. Bill var lite yster i början och det tog en liten stund innan han kom till ro och började arbeta ordentligt, men sen så!

Nu ska Cooper börja komma igång igen efter några veckors vila är tanken också, så i måndags var han på vattenband hos Svensk Häsrehab och i tisdags och idag tömkörde jag honom. 


Läst 76079 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.