Therese - Det är mycket nu...
FEB
22
2011

Det är mycket nu...

 

Helgen tog slut lika snabbt som den började. Så är det när dagarna och kvällarna är fyllda med aktiviteter!

 

I lördags red Issa, Johanna och jag för fullt och så kom det en ny inridningshäst hit. HERKULES 3 år som är e: Hip Hop. Ägare Malin Wikman. HERKULES ska ridas in och säljas.

 

I lördags kväll var det fest! Först var det årsmöte på Rocklunda, Västerås Ryttarsällskap, min klubb. Efter det middag och party! Vi hade så roligt! Det var sångtävling med trubaduren där alla bord tävlade mot varandra, musik och dans hela kvällen.

 

 

Vårat bord hade roligt, och vi gav allt i sångtävlingen!

 

 

Ellinore, Fredrik och jag!

 

 

 

Issa och Johanna!

 

På festen är det även medaljutdelning till tävlingsryttare och lektionsryttare. Bästa junior, young-rider och senior prisas. Bästa ridskoleryttare i hoppning och dressyr. Årets Idealist utses och alla lagledare fick blommor.

 

 

Jag blev 2010 års bästa senior i hoppning! Roland Nilsson delade i vanlig ordning ut medaljerna. Jätteroligt att vinna den!

 

 

Även Rolan fick pris eftersom han är lagledare för elitlaget i hoppning för stor häst. Men han fick även blommor för att han blivit utsedd till FELLOW av svenska ridsportförbundet. FELLOW är den finaste titel en aktiv inom ridskole-och ridsportens utbildningsvärld kan uppnå. GRATTIS ROLAND!

 

 

Söndagen var ingen vilodag efter festkvällen! Nej upp tidigt och fodra, sedan åkte jag till Skultuna och hade hoppträning. Therese Watkinson som köpte SAMBALOLEC av oss har byggt ridhus. Jag kommer nu ha träningar hemma hos henne och i söndags var första gången. Det var jättekul och duktiga elever!

 

 

Jag, Buggio och Therese efter träningen!

 

Hästarna reds även hemma och vi red både i skogen och red ut och hade kul!

 

 

Sista hästarna red vi i skymningen, det var vacket men kallt!

 

Idag har vi trimmat alla hästar och de känns fina. Imorgon blir det konditionsgalopp för nästan hela gänget.

 

Veckan som kommer nu är intensiv vill jag lova! Så här ser det ut:

 

Måndag: Alla hästar trimmade.

 

Tisdag; Konditionsgalopp för elva hästar. Två hästar åker till ridhuset på em och hopptränar. Jobba med två inridningshästar.

 

Onsdag: Hoppträning av tio hästar... samt jobba två inridningshästar.

 

Torsdag: Rida lite på fm. Vid lunch åker Johanna, Björn och jag till Göteborg och scandinavium. Det är Göteborg Horse Show!!!

 

I år har jag blivit inbjuden att blogga på Göteborg Horse show!!! Så ni kommer få följa med bakom kulisserna. Det ska bli så roligt!!!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 21359 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 7190 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 9379 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 28586 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv