Therese - Gävle Horse Show
APR
16

Gävle Horse Show

Igår var en ganska lugn dag och jag öppnade inte ens en dator eller surfade runt på mobilen särskilt mycket heller. Så idag när Malin kom sa hon att hon undrade om jag hade dött igår för jag var helt osynlig på hela dagen! Men ibland måste man bara ladda batterierna.

starten på resan till Gävle i fredags blev inte riktigt som vi hade planerat. Björn skulle komma hem från sin jobbresa vid sju på kvällen, då skulle vi rulla upp mot Gävle för att komma fram i lagom tid för kvällen. Nu blev Björn fast på Köpenhamns flygplats i kaoset som var där efter att det var tjock dimma över Danmark. Inga plan landade eller lyfte som det var planerat. Så när han änligen kom med ett plan var det bra mycket senare och han kom hem hit vid halv elva på kvällen. Vi åkte strax efter elva och kom fram sent på natten. Vi var trötta och helt slut, hästarna pigga och glada!

Tävlingen började vid halv åtta på morgonen lördag och jag skulle sitta upp på ACINDO som var först ut vid nio tiden ungefär. Själv hade jag mått riktigt dåligt på natten och min mage ville göra sig av med allt innehåll på det ena eller andra sättet. Inte mycket sömn för min del. Låg i sängen och skakade när klockan ringde och undrade hur jag skulle kunna ta mig samman för att tävla. Utanför lastbilsdörren var det dessutom snöblandat regnstorm, inte riktigt storm men mindre trevligt var det att vistas utomhus. Låg i sängen och intalade mig själv att det var bara att gå upp och göra jobbet. Hade nu alla andra (Ulle och malin som fixade hästarna och Björn som körde lastbilen) slitit halva natten och morgonen för att vi ska tävla då var det bara att tala om för kroppen att nu rider vi!

Gick banan och träffade på Jessica som stirrade på mig och sa: Fan vad du ser ut, du är ju genomskinlig!

Jag mår inge bra. -Ska du verkligen rida?-Japp, det kan du ge dig på att jag ska! -Har du ätit? -Nej, jag har druckit blåbärssoppa. -Ok, jag fixar något säger hon!

Så när jag sedan sitter och rider fram ACINDO kommer Jessica med dricka, kaffe och ett kokt ägg, haha, det var vad hon fick tag på snabbt!!! Lyckades få i mig det och kroppen tackade för lite näring! Tack Jessica, du är en riktig kompis du!

Framridningen var blöt på lördagen men inget fel på underlaget för det. På söndagen var det helt torrt och fint.

Tävladet gick hur bra som helst. ACINDO hoppade en jättefin dubbelnolla i 120 klassen. Sen att jag hängde som en disktrasa över halsen när vi kom ut från ridhuset en en annan del av det hela. Satt upp nästan direkt på EDWONDO, red fram sen in på banan och gjorde en perfekt felfri runda på honom också! ACINDO blev placerad och EDWONDO hamnade strax utanför prislistn, red inte så snabbt på honom som inte gått mycket på tid innan.

Lyckades sen sova en timme innan det var dax att rida CAHLUA i hennes först klass. Hoppade 130 klassen som var en tidshoppning, Fick till en bra runda som visade sig vara näst snabbast av alla så vi kom tvåa!!!

CAHLUA skulle sedan hoppa 140 klassen på kvällen, först var det laghoppning elitallsvenskan för norrlandsgruppen. Så vi passade på att äta och jag slocknade på soffan i lastbilen. Björn och Ulle hade sedan ringt mig flera gånger när det började närma sig bangång i 140 klassen. Eftersom jag var långt ut i rymden i sömnen vaknade jag först när Björn ko och ropade i genom dörren! Snabbt upp och till bangången. Det var en ganska mastig 140 eftersom det var kval till grand prix klassen som gick dagen efter.

CAHLUA kändes jättefin och vi var felfria igen och kom på tionde plats och fick pris igen! Kvalade även till Grand prix klassen dagen efter.

Hederspriser är alltid kul att få, här en "halvmeter Gävle" som jag fick efter andraplatsen!

Lördagen var en tuff dag med regn/snö, kallt, blött, lerigt, krasslig ryttare och mycket jobb för Malin och Ulle i stallet för att få rent alla grejer och fixa boxarna så det inte skulle bli för blött för hästarna. Tack till er, utan er hade jag aldrig kunnat tävla på lördagen!

Söndagen bjöd på sol och det kändes som livet hade återvänt! CAHLUA skulle även hoppa Grand Prix klassen som gick i 145. Det var hennes debut på den höjden och i svår klass. Det gick helt ok. Svår teknisk bana. Hon hoppade bra och gjorde många fina språng. Känns bra inför fortsättningen på dessa höjder!

ACINDO och EDWONDO hoppade 125 klassen på eftermiddagen. Hon hade ett nedslag i grundomgången men hoppade fint. Han var felfri i grunden, rev ett i omhopppningen men det blev en tionde plats och pris! Kul avslut på tävlingen!

Lite dåligt med bilder från helgen tyvärr, blev några få som tur var!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 14203 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 42105 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 68017 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 70503 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv