Therese - Gävle Horse Show
APR
16
2013

Gävle Horse Show

Igår var en ganska lugn dag och jag öppnade inte ens en dator eller surfade runt på mobilen särskilt mycket heller. Så idag när Malin kom sa hon att hon undrade om jag hade dött igår för jag var helt osynlig på hela dagen! Men ibland måste man bara ladda batterierna.

starten på resan till Gävle i fredags blev inte riktigt som vi hade planerat. Björn skulle komma hem från sin jobbresa vid sju på kvällen, då skulle vi rulla upp mot Gävle för att komma fram i lagom tid för kvällen. Nu blev Björn fast på Köpenhamns flygplats i kaoset som var där efter att det var tjock dimma över Danmark. Inga plan landade eller lyfte som det var planerat. Så när han änligen kom med ett plan var det bra mycket senare och han kom hem hit vid halv elva på kvällen. Vi åkte strax efter elva och kom fram sent på natten. Vi var trötta och helt slut, hästarna pigga och glada!

Tävlingen började vid halv åtta på morgonen lördag och jag skulle sitta upp på ACINDO som var först ut vid nio tiden ungefär. Själv hade jag mått riktigt dåligt på natten och min mage ville göra sig av med allt innehåll på det ena eller andra sättet. Inte mycket sömn för min del. Låg i sängen och skakade när klockan ringde och undrade hur jag skulle kunna ta mig samman för att tävla. Utanför lastbilsdörren var det dessutom snöblandat regnstorm, inte riktigt storm men mindre trevligt var det att vistas utomhus. Låg i sängen och intalade mig själv att det var bara att gå upp och göra jobbet. Hade nu alla andra (Ulle och malin som fixade hästarna och Björn som körde lastbilen) slitit halva natten och morgonen för att vi ska tävla då var det bara att tala om för kroppen att nu rider vi!

Gick banan och träffade på Jessica som stirrade på mig och sa: Fan vad du ser ut, du är ju genomskinlig!

Jag mår inge bra. -Ska du verkligen rida?-Japp, det kan du ge dig på att jag ska! -Har du ätit? -Nej, jag har druckit blåbärssoppa. -Ok, jag fixar något säger hon!

Så när jag sedan sitter och rider fram ACINDO kommer Jessica med dricka, kaffe och ett kokt ägg, haha, det var vad hon fick tag på snabbt!!! Lyckades få i mig det och kroppen tackade för lite näring! Tack Jessica, du är en riktig kompis du!

Framridningen var blöt på lördagen men inget fel på underlaget för det. På söndagen var det helt torrt och fint.

Tävladet gick hur bra som helst. ACINDO hoppade en jättefin dubbelnolla i 120 klassen. Sen att jag hängde som en disktrasa över halsen när vi kom ut från ridhuset en en annan del av det hela. Satt upp nästan direkt på EDWONDO, red fram sen in på banan och gjorde en perfekt felfri runda på honom också! ACINDO blev placerad och EDWONDO hamnade strax utanför prislistn, red inte så snabbt på honom som inte gått mycket på tid innan.

Lyckades sen sova en timme innan det var dax att rida CAHLUA i hennes först klass. Hoppade 130 klassen som var en tidshoppning, Fick till en bra runda som visade sig vara näst snabbast av alla så vi kom tvåa!!!

CAHLUA skulle sedan hoppa 140 klassen på kvällen, först var det laghoppning elitallsvenskan för norrlandsgruppen. Så vi passade på att äta och jag slocknade på soffan i lastbilen. Björn och Ulle hade sedan ringt mig flera gånger när det började närma sig bangång i 140 klassen. Eftersom jag var långt ut i rymden i sömnen vaknade jag först när Björn ko och ropade i genom dörren! Snabbt upp och till bangången. Det var en ganska mastig 140 eftersom det var kval till grand prix klassen som gick dagen efter.

CAHLUA kändes jättefin och vi var felfria igen och kom på tionde plats och fick pris igen! Kvalade även till Grand prix klassen dagen efter.

Hederspriser är alltid kul att få, här en "halvmeter Gävle" som jag fick efter andraplatsen!

Lördagen var en tuff dag med regn/snö, kallt, blött, lerigt, krasslig ryttare och mycket jobb för Malin och Ulle i stallet för att få rent alla grejer och fixa boxarna så det inte skulle bli för blött för hästarna. Tack till er, utan er hade jag aldrig kunnat tävla på lördagen!

Söndagen bjöd på sol och det kändes som livet hade återvänt! CAHLUA skulle även hoppa Grand Prix klassen som gick i 145. Det var hennes debut på den höjden och i svår klass. Det gick helt ok. Svår teknisk bana. Hon hoppade bra och gjorde många fina språng. Känns bra inför fortsättningen på dessa höjder!

ACINDO och EDWONDO hoppade 125 klassen på eftermiddagen. Hon hade ett nedslag i grundomgången men hoppade fint. Han var felfri i grunden, rev ett i omhopppningen men det blev en tionde plats och pris! Kul avslut på tävlingen!

Lite dåligt med bilder från helgen tyvärr, blev några få som tur var!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 15208 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 7300 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 9489 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 28696 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv