Therese
DEC
10

Kvällshoppning!


Det var inte vår kväll igår, hoppade 140 klassen med LORD och LOVELY. Ett nedslag med honom och två med henne. Inga dåliga rundor men idag ska jag rida bättre, spänna bågen lite till mot igår. Måste tillägga att det känns väldigt roligt att ha två så fina hästar som nu hoppar 140 klass, som jag har fött upp själv! 
Vi kom hem sent, var uppe och fodrade för ett tag sedan, så det blev en studs hemma innan vi strax rullar tillbaka för årets sista tävlingsdag.
Det har kommit lite, lite snö nu på morgonen, hundarna tyckte att det var kul så de sprang runt i snöflingorna på väg till stallet!

Nu ska jag äta lite frukost sen åker vi!

Två fina bilder från igår, fotade av Bo Bennergård!

LOVELY LADY SB.

LORD LOOP SB!


Läst 1894 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
09

Lördagen den nionde december!

Hej på er! Nu ska jag strax svira om till tävlingskläder och lasta hästarna, tävling i Södertälje nu på eftermiddagen/kvällen. Det är LORD och LOVELY som ska tävla. Årets sista tävling. Det känns lite tråkigt och samtidigt skönt. Så nu kör vi på fullt fokus in i mål på årets tävlingssäsong!
  

LOVELY i Södertälje förra året! Foto: Bo Bennergård

Förra veckan och helgen så var vi på Friends och jobbade på tävlingarna. Det var roligt! Att träffa alla kompisar som man nu jobbat tillsammans med i flera år. Vi gör det mesta inne på arenan nu, bygger dressyrbana, blommor, hinder, kör bilar och prisutdelningsmaterial! 
  

En del av vår lilla grupp! Lella längst till vänster har varit med sedan showen startade, 25 år sedan! 
  

Häftig känsla att sitta inne på arenan och höra publikens jubel när Peder tog emot vinstbilen! Mycket folk!
  
Avslutar med några bilder från 2012 då jag var med och tävlade. CAHLUA och jag vann vår final i Stockholm Trophy! På Instagram kan man se lite bilder från tidigare tävlingar under #minnesihs25
  

Fina bilder, härligt minne! Tack Bo Bennergård för de fina bilderna!


Läst 2868 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
28

Återblick och älskade MIRA!

Tisdag idag och jag tänkte ta er med på en återblick en månad tillbaka i tiden! Då hamnar vi i slutet av oktober och veckan efter att jag var i Gävle och tävlade. Hästarna hade en lite lugnare vecka och sedan var det helg och då var det ponnytävling. Min ponny STEFFE och Jaquline debuterade LB med fyra fel, jätteduktiga!
  

STEFFE från debuten i LB! Foto: Jenny Johansson
  
Sen närmade sig höstlovet och det innebar full fart med bland annat ponnyläger. Det var ett gäng tjejer här som red, tränade, sov över, hade tacokväll och annat roligt! Veckan slutade med tävling för min del på Hamre.
CASH FLOW som var sexa i en 110 klass och LOVELY var placerad i 135 klassen sista dagen.
  

LORD hoppade 1,40-klassen. 
  
Måndagen efter Hamre så trodde jag att det skulle bli en lugn och avkopplande dag efter en intensiv höstlovsvecka och tävlingshelg. Så blev det inte. Vår älskade hund MIRA blev dålig på natten och det blev bara värre så vi fick åka till veterinären med henne. Hon hade fått akut livmoderinflamation som tyvärr kan drabba äldre tikar. MIRA var tolv år. Prognosen var inte bra, allt gick så fort, från en frisk hund som aldrig varit sjuk i sitt liv, till jättedålig och till sist fick somna in efter bara några timmar. Det var fruktansvärt. En chock för Björn och mig. Det är jättejobbigt att skriva om det nu, tårarna kommer och saknade är enorm. Vi lever så nära våra djur och älskar dem så mycket, så när de lämnar oss så blir det ett stort tomrum i hjärtatsmiley
  

Den veckan var tung och jobbig. Nästan så jag inte vill åka och tävla den helgen som kom efter. Nu åkte vi iväg och det var skönt på sitt sätt, men tomt i lastbilen utan MIRA. Hon åkte alltid fram i hytten med oss. Tänk så mycket minnen man har med hundarna. Hundarna är nästan alltid med oss när vi är iväg på tävling.
  

  
Tävlingen vi var på var Grevagården, och tre hästar tog Björn och jag med, LORD, LOVELY och LILL-LADY. Det blev en bra tävling för alla tre hästarna. LILL-LADY var med för att samla rutin och gjorde två starter i 120 klass. Det var första gången hon hoppade 120 inomhus. Det blev inte felfritt men bra rutin och vi var väldigt nöjda med henne.
 

LILL-LADY!
  

Björn putsar träns!
  
LORD hoppade felfritt med placering i 130 klassen första dagen. Hoppade sedan 135 och avslutade med 145 Grand prix klassen med två nedslag. Kändes bra, han börjar bli stabil på den höjden. 
LOVELY hade ett ner första dagen i 130. Hoppade sedan 140 på lördagen, hennes inomhusdebut i 140. Satte en jättefin felfri runda och blev placerad!!! Så kul!!! 
Hon avslutade sedan helgen med en felfri snabb 135 runda och kom tvåa!!!!
  

  
Veckan därpå var som en "vanlig vecka" med ridning och träning:


Jag har rakat hästar så handleden nästan sa upp sig!

Vi saltade ridhuset i slutet av den veckan, behövs för att inte underlaget ska frysa i vinter:

  
Ponnytävling i Heby den helgen och STEFFE gjorde sin sista tävling för året, och åkte hem med en rosett!


STEFFE!
  
Hästarna har tränats med varierad träning som vanligt, grusvägarna var toppenbra några dagar mellan kylfronterna, sen såklart skogen har vi ridit i.

  
Den här helgen som var nu tävlade jag på Strömsholm och det gick fint! CASH FLOW hoppade felfritt i båda sina starter, var tvåa i den första och även placerad i den andra, fina lilla häst! 

LILL-LADY var felfri på hinder i 110 klassen, i 120 klasserna hade vi fyra och åtta fel. 
LORD och LOVELY hoppade 130 och 140 på lördagen, lite stolpe ut dag för dem, annars bra rundor. Söndag så hoppade LORD Grand Prix 145 klassen med ett nedslag, en riktigt bra runda så det var synd att inte nollan satt, det kändes ju som en felfri rundasmiley 
  

LORD, 145 klassen. Foto: Michael Sundin

LOVELY avslutade ännu en gång felfritt i 135 klassen och kom trea!!! 

Ärevarv. Foto: Michael Sundin


Läst 21153 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
24

Ett livstecken!

Hallå och Hej!!! Här är jag igen! Det har nog gått mer än en månad sedan jag bloggade sist, så länge har jag nog aldrig pausat bloggandet på de runt åtta år som jag faktiskt skrivit här på min blogg. Lite mer än åtta år, det är några rader. 
Sista tiden har varit full fart, som vanligt och mycket har hänt. Roliga saker och sorg. Det får bli en uppdatering om senaste tiden i ett annat inlägg, nu ville jag bara ge ett litet livstecken och tala om att energin och lusten för att skriva börjar återkomma. 
  

  
Jag vill säga ett STORT TACK till er alla som har skickat mail, sms, kommenterat och till och med kommit fram på tävlingar och sagt att ni saknar min blogg och gillar det jag skriver och gör. Även ni som gillar min Instagram och de fina kommentarer jag fått om hästarna och ridningen. Ni ska bara veta att jag uppskattar det jättemycket, TACK! 
smiley
Nu ska jag åka och tävla, följ mig på min Instagram: theresetettenyman


Läst 24429 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
20

Vaccinering och älgflugor!

I måndags så blev hästarna vaccinerade så de hade en lugn dag i tisdags. Onsdag och torsdag har de bara longerats lätt. Idag ska jag rida ut dem runt mormorsrundan. Grusvägen här förbi oss är nyhyvlad så den är helt perfekt att rida på! 
Vår långa skogrunda har vi inte ridit nu på över en månad, nästan två månader. Det är så mycket älgflugor i den skogen så det går inte, hästarna blir tokiga och vi ryttare också. Älgflugorna landar på hästarna, släpper sina vingar efter en stund om man inte hinner få bort dem. Sen boar de in sig i hästens päls och bits/suger blod. Det är mycket älg i den skogen så kan det bero på de att det är extremt mycket älgflugor i den skogen?I min mormors skog är det knappt någon. Tur det så jag kan rida min runda! 

Det är ganska disigt ute men det börjar lätta upp och solen kommer fram, blir nog en härlig fredag idag!

Favoritbild i repris, från LORDS 150 debut!!! Foto: Bo Bennergård!


Läst 68459 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
17

Bra helg i Gävle!

Helgen som var spenderades på tävling i Gävle. Tre hästar, Björn och jag. Vi åkte upp på fredagen och kom fram i lagom tid för att hinna installera oss i stallet och lastbilen innan det var tävling mot kvällen. 

Alla tre hästarna gjorde en start var och först hoppade CASH FLOW 120 klassen felfritt och fick pris! Därefter hoppade LORD och LOVELY 130 klassen. Båda felfria! Red lite för långsamt med LORD så hamnade utanför placering. LOVELY red jag fortare med och det blev en tredjeplats!!!

LOVELY med sin första gula fina rosett!

Lördagen började med 120 klassen för CASH FLOW. Ett nedslag på sista hindret, synd på en bra runda. Hade jag varit noggrannare så hade vi varit felfria. Höll henne inte tillräckligt rak genom kombinationen. Gjorde inte om samma "misstag" i 130 klassen med de andra hästarna. Samma kombination var med i den klassen och nu hade jag hästarna spikraka, och det blev felfritt! Snabba var vi också, LOVELY kom trea och LORD fyra!!!!

Söndag och CASH FLOW var först ut i 120 klassen. Bra runda med ett nedslag. LOVELY hoppade sedan 130 klassen, var felfri och snabb och kom trea för tredje gången!!! 
Med de fina resultaten så blev vi helgens bästa ekipage och fick ett meetingpris! Vilken häst, helt fantastisk!

LORD hoppade Grand Prix klassen, 145 hoppning. Hans första svåra klass inomhus. Det var ingen lätt bana, men rolig att rida och LORD var jätteduktig. Två nedslag på den tretton språng långa banan. Det visade sig räcka till en fjärde plats, ingen var felfri. Bästa resultatet var fyra fel i grundomgången, sen var vi fyra ekipage med två nedslag. Så jag är mycket nöjd med LORD och hans runda!

Det var jätteroligt att tävla i Gävle, jag trivs på deras tävling. Hästarna gick strålande så det var en bra helg helt enkelt! 


Läst 59038 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
12

Regn, rida och en bra clinic!

Idag har det regnat, heeela dagen. Lite tokig som jag är så red jag alla mina hästar ute även fast vi har ett ridhus på gården. Eftersom jag nu har vuxit upp och ridit ute i ur och skur i alla år så är det inte så konstigt att jag inte väljer det bekväma och kryper in under tak. Hästarnas bästa går före. Igår hoppade de i ridhuset, sen ska vi tävla i helgen. Så för att hästarna ska få motivation och vara glada så red jag ute på de perfekta grusvägarna idag och trimmade. Det är uppfriskande även om det regnar!

Tillbaka till hoppningen igår så känns de fina. Hoppade en ganska så svår bana, allt för att vara förberedd inför Gävles tävling i helgen! Dressyr har jag också tränat för AC, och trimmat vidare på alla detaljer dagarna efter.
Sen var Malin och jag på Scott Brash clinic igår på Strömsholm. Så bra, nyttigt och inspirerande. Kände igen hans tänk och filosofi hur han tränar och hur han ser på varje häst som individer. Det är samma tänk som Jos Kumps har och hur hans träningar är. Det är kul för innan Scott Brash fick sin fantastiska häst Hello Santos, så var det Jos som utbildade den. Jag frågade Jos en gång vilken häst av alla hästar han träffat på i sina dagar, som är hans favorit. Det är Hello Santos. 

Cash Flow och jag på en träning tidigare i år för Jos Kumps!

Nu ska Björn och jag strax äta middag, blir gott efter den här regniga dagen som gått i ett från morgon till kväll! 


Läst 56393 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
10

Vilken fest det blev!

Jag är tillbaka! Lite äldre även om jag inte känner mig äldre än innan jag fyllde år! 
Nu har jag nästan återhämtat mig efter födelsedagen och min fest, vilken rolig fest det blev sen!!! Det var 70-talstema på klädseln och alla gick verkligen in för det, så kul!!! Det blev mycket skratt och stoj när en efter en trillade in på festen så fint utklädda!!! 
Vi var femtio personer som festade och hade kul! Här kommer lite bilder från kvällen, hoppas ni får ett gott skratt, så blir det mer häst i nästa inlägg!

Fest tältet!


Jag med pappa!!!!!!!


Ni kan tro att vi hade galet roligt!!!!!


Läst 21518 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
28

Lugn vecka för hästarna!

Hästarna, de fyra som tävlat de har en lugn vecka. Återhämtning efter en tävlings och träningsperiod är viktigt. 

Själv tar jag det inte lugnt. Vi har fått hjälp att måla om invändigt i vårt hus, så det har varit kaos med möbler och grejer överallt. Nu börjar det bli ordning och hur mycket tid tar inte det!!! Möblera, sortera, ut med gammalt, in med nytt fint! Ska bli skönt när det är klart.
Imorgon fyller jag år, hoho! Så det är lite fix inför den dagen också, och även lördag när det blir fest. Så ska jag klämma in en ponnytävling på lördag förmiddag!

Här kommer en video på LOVELYS 135 runda för en vecka sedan! Hon kom fyra av sjuttio starter!


Läst 24089 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
27

Skurat och rent!

I går tömde vi ut bäddar från boxarna och skurade rent stallet. I dag värker det i kroppen vill jag lova! Skrubba väggar, sopa, bära säckar och fixa det är inget enkelt jobb! Men det är det värt när man ställer in hästarna i rena fina boxar och gult fint spån. 
  

Skurat och rent.

In med spånpellets.

Enkelt att blöta det i säckarna och sen hälla ut på golvet.

Fint!

Tummen upp för rent stall!

Obs inte sponsrat inlägg, men finns det någon spånpellets tillverkare som vill samarbeta med mig så är ni välkomna att höra av er!!! 

stallbacktorp@hotmail.com smiley


Läst 23188 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa  sista  Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggenMest lästa


ArkivGalleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Gästblogg: "Att vara med räknas också"

Gästbloggen

Kvällshoppning!

Therese

En helt ljuvlig grundkurs

Kajsa Boström

Till Husbloggarna