Therese
SEP
21

Riktigt bra veckor!

De här två veckorna som varit sedan vi tävlade har varit bra. Det är full fart som vanligt med ridning, stall, träning och unghästar. Motivationen att träna är hög efter att det gått så bra på tävling. Det är ett kvitto på att resultaten kommer och då vill man bara bli ännu bättre! Att lägga sig på latsidan och vara nöjd, det ger inte fler framgångar. Det är ju så med ridning och träning, det är färskvara. Man måste göra en plan och jobba hårt efter den. 

Förra veckan var vi mycket på stubbåkern och konditionstränade. Även dressyrträningen har jag gjort på stubbåkern. Sen red jag markarbete och jobbade över trav och galoppbommar en dag. 

Film på markarbetesövningen. Det är så roligt med de här övningarna som ger mjuka och fina hästar. 

I helgen som var reds de ut i skogen en dag och longerades en dag. I måndags så var det konditionsträning på stubbåkern igen, det är så underbart härligt och jag är glad för varje dag som den finns kvar. I tisdags red jag dressyr på alla hästarna, även det på stubben. De var så fantastiskt fina hela högen. Det kändes som att jag fick en belöning för att man trimmar och tränar. Igår var det banhoppning för de fyra som ska tävla i helgen. Idag är det en lite lugnare joggingdag och sen tävlar vi i tre dagar! Det rullar på kan man säga! 


Läst 3201 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18

150 debut och FEM! blåa rosetter del tre!

Nu kommer den sista delen på förra helgens tävling, eller säger man förra när det gått en "ledig" helg där emellan? Bättre sent än aldrig så kommer här dag tre:

Finaldag på söndagen på Sundbyholm och både LOVELY och CASH FLOW hoppade varsin final i Pantbanken jubileums cup! Först ut var CASH FLOW. Hennes final gick i två faser så var man felfri i grundomgången så var det bara att fortsätta till fas två. Hon var het, hade lite för mycket "kan själv" tänk så inte helt enkel att rida. Tog ut svängen lite till kombinationen i omhoppningen, annars så var vi snabba och på slutet fick vi till två snäva svängar. Felfritt och upp i ledningen, till slutet av klassen, då vi blev ned petade till andra plats och ytterligare en BLÅ rosett till samlingen!!! Så vilken strålande helg för CASH FLOW, på tre starter kom hon etta-tvåa-tvåa!!!

CASH FLOW på prisutdelning!

Därefter var det LOVELYS final, en tidshoppning. Hon är ju så snabb den här hästen och felfri var hon också, petade på en bom som låg kvar, lite tur ska man ha! Vi gick in på en andra plats och höll den, så helgens FEMTE blåa rosett var ett faktum!!! Är det ens möjligt?! LOVELY hade en fantastisk helg och var felfri och kom tvåa-tvåa-tvåa!!! Jag var riktigt glad för vår andra plats, och över hästarnas resultat.

LOVELY på prisutdelning!

Vi hade sedan en paus på två klasser innan det var dags för helgens höjdpunkt, något jag haft som mål i flera veckor och nästan inte vågat hoppas på att vi skulle komma till, nämligen LORDs DEBUT i svår 150 hoppning! 
Solen sken och förutsättningarna och alla förberedelser var perfekta. Jag gick banan och tyckte den var bra, det kändes stort men inte svårt. Jag har en sån härlig känsla med LORD, inget hinder känns för högt så därför var jag inte nervös heller. Jag var bara förväntansfull. Sista hindret var den stora vattengraven, öppet vatten. Det har jag aldrig hoppat med LORD. Han har hoppat den lilla graven på Sundbyholm, utan problem, så jag kände mig lugn. 
Framridningen och framhoppningen gick perfekt. LORD kändes så lugn. När vi gick mot insläppet till tävlingsbanan med Björn vid vår sida så säger Björn, han verkar lugn? Ja, det är han, sa jag. Allt känns perfekt så det finns ingenting att skylla på.

LORD, 150 Grand Prix!

Galopperade in på banan och gjorde en stor sväng runt och fick startsignal och galopperade mot första hindret. Han flög över det med en härlig power. 
Hinder nummer två stod lite på båge, hade kanske lite mycket tryck, bara lite för mycket och det räckte för att han skulle hoppa lite för mycket framåt i uppsprånget, så nedslag. Hinder nummer tre bra. Vände tillbaka på långsidan, hoppade perfekt över fyrans oxer-landade, fem stadiga lugna språng fram till femmans kombination. Perfekt in, kände hur LORD kortade ihop sig och flög över B-hindret, så fin!!! Sväng tillbaka till sexans smaloxer, bra språng. Båge på åtta stadiga till nästa oxer. Han lyssnade fint på min lilla förhållning och språnget på sjuans oxer blev bra. Sväng tillbaka till åttans räcke. Håll galoppen och utmana hindret, blev bra! Svag båge till nians oxer, gäller att hålla hästen i en lagom galopp och inte släppa iväg. Klarade den fint, sen sväng tillbaka vid utgången till trekombinationen, våga hålla galoppen in! Han hoppade så fint och försiktigt genom den, jobbade verkligen med alla tre hinder. Landa och sju språng till elvans räcke med vattenmatta under. Mjuk i armarna och rulla på sju språng, det blev perfekt! Sväng tillbaka till sista hindret-stora vattengraven. Jag hann tänka: Undrar var LORD säger när vi kommer fram till den lilla muren som är framför vattnet och han ser en "mindre sjö" bakom? Höll galoppen, lagom tryck och LORD flög över utan problem! Vi landade och gick i mål efter vår 150 Grand Prix debut med ett ynka nedslag på hinder nummer två! Jag höjde näven i luften av LYCKA, VI GJORDE DET!!!! 

Tänk vilken resa, från föl till det här, ren lycka och glädje!!!! Helt fantastiskt!

LORD 150 Grand Prix, foto: Bo Bennergård.

Här kommer videos på hästarna:

LORD 150!

LOVELY!

CASH FLOW!


Läst 12423 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
15

150 debut och FEM! blåa rosetter del 2!

Nu fortsätter tävlingshelgen i Eskilstuna och vi är framme vid LÖRDAGEN. Det som var bra och roligt var att de även hade ponnyklasser. Så tidigt lördag morgon lastade vi CASH FLOW som startade nästan först vid klockan åtta, samt min ponny STEFFE. Så rullade vi mot tävlingen.

CASH FLOWs klass gick på den stora banan så när vi kom fram så gick jag banan innan det var dags att ta ut och göra iordning henne. Det intressanta var om ponnyn skulle kunna stå ensam kvar när sällskapsdamen lämnade sin plats? Han härjade en del under tiden som vi sadlade CASH FLOW. Fick gå in i trailern och säga till honom att lugna sig några gånger och till min stora glädje så trillade polletten ner, han lugnade sig och stod så snällt sen. 
CASH FLOW hoppade strålande bra, hon var så ridbar och det var riktigt roligt att hoppa henne. Snabb var hon också, tog ledningen och ledde till slutet, då blev vi nedpetade till andra platsen. Så en blå rosett!

Därefter var det STEFFES tur att tävla på den andra banan. Det var extra spännande eftersom det var första tävlingen med hans nya ryttare Jaquline. Hon har bara ridit honom ordentligt i knappt tre veckor, det är kort tid att lära känna varandra. Sen är han en ungponny och de skulle hoppa LC=90 CM, på Sundbyholm med allt som finns att titta på runt om och alla fina hinder. Tuff start minst sagt. Allt gick bra, från att hon satt upp, red till banan, värmde upp, hoppade fram, red in på banan och tävlade. Det blev en klockren felfri runda!!!! Vilken duktig tjej och vilken duktig ponny! Hela gänget var vi så glada!

STEFFE med rosett efter den felfria rundan!

Därefter var det bara att ladda om och tävla vidare för min del! Björn och Malin hade kommit med lastbilen och de tre hästar som tävlade på eftermiddagen. Världens snällast Björn satt sig sen i bilen och körde hem trailern med häst och ponny som hade tävlat. Skönt för alla hästar med kortare tid på tävlingsplatsen. Björn hann tillbaks lagom tills jag skulle rida in på ytterligare en prisutdelning för att hämta en BLÅ rosett! LOVELY hoppade sin klass felfritt och snabbt! 

LOVELY på väg mot en felfri runda och andra plats. Foto: Bo Bennergård.

LORD hoppade först 135 klassen, han var jättefin, felfri och blev placerad! Därefter hoppade han 145 klassen, då var han mer laddad och det började regna! Så nu undrar vi om det alltid ska regna när vi hoppar 145 klassersmileytvå nedslag blev det men jag var nöjd med rundan för det kändes bra. Så det var en riktigt bra lördag och här kommer några rundor från dagen.

LORD LOOP SB.

LOVELY LADY SB.

STEFFE.


Läst 15870 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
14

150 debut och FEM! blåa rosetter del 1!

Tävlingshelgen i Eskilstuna på Sundbyholm, den var helt fantastisk! Det har gått några dagar och först nu börjar det sjunka in, och då stiger motivationen att träna och jobba på ännu mer!

För att göra en kort sammanfattning innan den långa, så hoppade hästarna helt fantastiskt. Det blev en seger, FEM! andraplatser och debut i svår 150 Grand Prix hoppning!!! Nyp mig i armen för sjutton!!!

Vi börjar med fredagen, då tävlade CASH FLOW och LOVELY. De hoppade varsin runda i Eskilstuna Pantbanken Cup. Det var ett kval på fredagen och ett på lördagen med final söndag. Det är roligt att rida cuper och kunna kvala till finaler med fina priser. 
CASH FLOW hoppade silverrundan och det gick superbra, vi var felfria och vann första kvalet!!!! 
LOVELY var inte så mycket sämre, hon hoppade guldrundan och kom tvåa i första kvalet!

På väg in till prisutdelningen med CASH FLOW!

Ärevarv efter segern!!! Foto: Malinfoto.se

Sen fick CASH FLOW även gå in på LOVELYS prisutdelning och hämta den blåa rosetten!

En bra fredag och en bra start på tävlingen! Båda hästarnas rundor får avsluta det här inlägget så kommer resten av helgen i nästa inlägg, annars blir det alldeles för mycket text!

CASH FLOW vinner!

LOVELY LADY SB, tvåa!


Läst 15859 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
08

Vecka trettiosex!

Fredag idag och det är tävling på Sundbyholm med två hästar. Vi ska strax lasta och åka men jag tänkte göra en liten uppdatering från veckan som gått. 

LORD och LOVELY hade vilodag i måndags. De reds ut i skogen tisdag. Onsdag mormorsrundan och igår trimmade jag dressyr på LOVELY. LORD fick galoppera på den stora stubbåkern. 

Helt underbart att ösa på i full galopp på den stora stubbåkern!

CASH FLOW och LILL-LADY reds ut längs mormorsrundan i måndags och tisdag. Hopptränade onsdag och igår trimmade jag dressyr. Så har veckan sett ut för de fyra. Övriga hästar i stallet har också ridits och tränat med samma upplägg. Som ni ser så rider jag ute mycket, det är roligt för både oss ryttare och hästar!


Läst 16326 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
05

Norrköping resume!

Det blev en bra avslutning på helgen i Norrköping, LOVELY hoppade felfritt och kom tvåa i 130 klassen på söndagen. LORD följde upp med att göra en jättebra 140 runda med ett nedslag. 

Med LOVELY efter vår felfria runda! Så skön känsla!

Det kändes bra att avsluta helgen så bra då den för övrigt kändes lite tråkig resultatmässigt. Fredagen har ni läst om i föregående inlägg, lördagen var desto bättre. Då hoppade LOVELY 135 klassen med ett nedslag, en riktigt bra runda. LORD hoppade 145 med två ner. Sen söndagen, den var bra! 

LORD LOOP SB! Foto: Björn Karlsson.

LOVELY LADY SB, foto Roland Thunholm.

Prisutdelning och ärevarv!

Den här helgen är ett litet bevis på att man ska hålla sin plan, tro på det man gör och inte börja ändra saker och bli stressad bara för att det trillade bommar första dagen. Björn och jag pratade om det, att det kan inte alltid gå på räls och rosetter trilla in. Vi ryttare är bara människor och kan ha mindre bra dagar, våra hästar är inga maskiner och har även de sämre dagar. Nu red jag på och tävlingsmänniskan kämpade och det gav resultat på söndagen! Så tänk på det, tro på er själva och håll planen så släpper det!

LORD på promenad.

Björn putsar träns!

LOVELY äter frukost.

Tävlingsstallet på kvällen.

Fina LOVELY!


Läst 16733 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01

På plats i Norrköping!

Nu är vi i Norrköping och första tävlingsdagen är avklarad. Jag kan erkänna att jag inte var jättesugen på att åka hit när jag såg andras filmer och bilder på instagram härifrån då regnet öste ner, stallen var fulla med vatten och tävlingen skulle börja klockan sju på morgonen! 
Kollade vädret och det såg bra ut för helgen och dessutom behöver hästarna och jag den här tävlingen inför det som kommer efter den här helgen. 
Så vi rullade hit ner igår kväll, inställd på leråker. Till vår stora glädje var det riktigt bra på parkeringen och i stallen, de som varit här har slitit med att få det bra. 
Med två hästar med oss känns det enkelt, inte lika många höpåsar och mindre packning. Snabbt gick det att få hästarna i boxarna, grejerna på plats och kvällsfodra. Hittade parkering till lastbilen, lite strul med elen som ordnade upp sig så vi kunde komma i säng. 

Kvällspuss på LORD!

Imorse ringde klockan strax före fem....tävlingen började sju och före det skulle hästarna han frukost, jag gå banan, veterinärbesikta vid klockan sex. Sadla LOVELY och sitta upp på henne klockan halv sju...JAG ÄR INTE EN MORGON MÄNNISKA!

Bangång i soluppgången.

Morgonens planering rullade på bra och vi startade 130 klassen. Det gick mindre bra, tre bommar i sanden, fy så trist. LOVELY var jättepigg(ingen morgontrötthet inte) lite för pigg så hon backade inte av på de hinder hon rev. Nya tag imorgon så hoppas vi på bättre resultat. 

LORD hoppade också 130 klassen, jättebra runda, han kändes fin. På eftermiddagen hoppade han även 140 klassen. Det som vi gjorde annorlunda till den starten mot vad vi brukar göra var att gå in på banan när den före oss startade, så som man brukar göra med de andra hästarna. Med LORD så har jag väntat utanför tills den före bara har tre hinder kvar så jag kan galoppera in och starta direkt. Nu fick han en minut på banan när den före hoppade runt och det stressade honom. Han blev het och sprang på för mycket. Så imorgon återgår vi till vanliga planen som Björn och jag alltid har med LORD. Man måste prova för att veta vart den tunna linjen går!

Nu ska vi gå och kvällsfodra och ta en liten promenad. Imorgon är en ny dag med början klockan sju, vi hoppar tredje klassen så behöver inte sitta upp i soluppgången!


Läst 18273 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
31

Regn, EM och vardagen!

Hej på er! Det är torsdag, det är snart slut på augusti och det REGNAR! Inte lite heller här idag, det står som spö i backen. 
Jag ska rida och packa klart det sista för ikväll åker Björn och jag till Norrköping med två hästar, tävling fredag till söndag. 
Förra helgen var vi i Göteborg och tittade på EM, så fantastiskt det var!!!

Vi såg lagfinalen där det blev silver till Sverige. På lördagen var vi ut i slotts-skogen och tittade på fyrspannens maratonkörning, så coolt!
På söndagen såg vi Peder och ALL IN ta GULD, det var så spännande!!!! 
GRATTIS ännu en gång till guldet!!!!!

VI VAR DÄR, så kul att uppleva det på plats som publik!

Dagen innan vi åkte ner till Göteborg så hoppade jag hästarna, här kommer lite videos på dem. 

CASH FLOW så pigg, jag kunde inte låta bli att skratta när jag red, hon är för söt den lilla hästen!

LILL-LADY!

LORD, lite större hinder!

Nu denna vecka så har vi ridit på stubbåkern och konditionstränat och bara haft så roligt!

Jag älskar stubbåkern! 

Nu ska jag ut till stallet!


Läst 14685 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
21

Måndag!

Ny vecka och nya utmaningar! Nu sitter jag och äter en sen lunch, sen ska jag hämta en av stalltjejerna vid tåget. När vi kommer tillbaka hit så kommer även Malin och vi ska rida ut alla hästar längs mormorsrundan! Det blir trav och galopp på grusvägarna och över fälten och skritt i skogen, den perfekta uteritts-rundan helt enkelt! Det har ju regnat så grusvägarna är bra att rida på nu. 

Ni som är sugna på att komma och träna, ni är så välkomna! Jag håller träning i både markarbete och hoppning här hemma. Dagtid och eftermiddag/kväll. Privat eller i mindre grupp! Smsa mig på 070-7975888 så bokar vi in. Gamla och nya elever på ponny och storhäst!


Läst 19718 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
18

Inridning och utbildning av hästar och ponnyer!

Jag har nu plats i stallet för inridningshästar/ponnyer och utbildningshästar/ponnyer! Välkommen att lämna din unghäst till mig för inridning, en bra start för hästens utbildning är viktig och jag har många års erfarenhet av att rida in och utbilda unghästar. 
Hos mig får de en bra grund i lugn miljö!

Jag tar även emot unghästar för vidareutbildning, inhoppning och tävling. Hästarna får en varierad träning med dressyr, hoppning och uteritter! De utbildas mot unghästchampionat om så önskas-tillsammans gör vi en bra planering som är bäst för hästens utveckling!

De sköts om på bästa sätt, daglig utevistelse i hage osv.

Välkommen att boka utbildningsplats till din unghäst hos mig på telefon 070-7975888.

Även långsiktigt samarbete med hästägare är intressant, för tävling mot de högre klasserna!
Goda referenser finns!


Läst 18531 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa  sista  Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Populära taggar


Mest lästa


ArkivGalleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Ibland är det enkelt att förgylla min fredag

Kajsa Boström

En strulig vecka!

Stalldrömmar

Riktigt bra veckor!

Therese

Till Husbloggarna