Therese
MAR
18

Hektiska dagar!

Söndag kväll och jag sitter i soffan framför brasan och andas ut efter några hektiska dagar. Både i fredags och idag har dagarna varit minutplanerade för att få allt att klaffa. Med många hästar i träning på olika nivåer, hovslagare, veterinär och hästägarbesök så gäller det att hålla många bollar i luften för att allt ska hinnas med. Vi har fixat allt och nu kan jag andas ut lite, för imorgon är det måndag och veckan rullar igång igen. 

I fredags så var veterinär Sara här och kollade tänderna på sex av hästarna. En av unghästarna hade en vargtand. Övriga behövde raspas. Resten av hästarna ska kollas på fredag som kommer, sen är den årliga tandkollen avklarad. 

Det är väldigt roligt att träna hästar, framförallt när de göra stora framsteg. Idag galopperade en av inridningshästarna med ryttare för första gången. Det har tagit lite tid att komma till galoppen, då hon inte varit helt lätt att rida in. Nu är vi på god väg!

Om ni vill se videoklipp från i fredags då jag hoppade ett gäng hästar, kolla in min Instagram: 

Sök "theresetettenyman" så hittar ni mig på instagram!


Läst 2922 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
17

Tävlingsfilmer!

Här kommer några filmer från helgens förra tävling på Hamre!

LOVELY laghoppning grundomgång och omhoppning.

CASH FLOW!

LORD LOOP SB.

LOVELY LADY SB.


Läst 4802 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
15

En bra dag!

Idag var en bra dag, fint väder, sol, ganska kallt visserligen. Vi frös ganska mycket när vi red sista svängen på eftermiddagen även om solen var framme. 
  
Eftersom solen strålade under dagen och lockar ut oss så ville jag kolla hur det var på fälten runt "mormorsrundan", var det snö kvar eller för isigt efter det regn som föll i början av veckan?
Vägarna är isiga men vi har ju brodd i skorna och är modiga innanför västen så det gick bra att skritta på vägen. På fälten var det fortfarande perfekt snö, så vi kunde galoppera! 
Så jag gjorde om min plan lite, red de flesta hästarna runt rundan, men även några av dem i ridhuset. 
  
Vill gärna passa på att konditionsträna i snön så länge den är kvar och underlaget bra. Kollar man väderprognosen så stannar kylan ett bra tag till så vi lär hinna några fler rundor.
  

Härligt!
  

KALLE, fem år som är här för att utbildas. Hoppade små hinder idag, jättefin häst!

Full fart på fälten!


Läst 8286 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
14

Trasig traktor = skogen idag!

Idag var planen att rida hästarna i ridhuset men vår traktor ville annat! När Björn sladdade ridhuset igår så gick det av en rem i motorn så traktorn blev ståendes mitt i ridhuset med sladden efter sig! Så då gjorde jag om planen och alla hästar reds ut den långa skogsrundan.

Det var inte helt fel då solen visade sig och det till och med blev blå himmel! Det är härligt att rida ut, både hästar och ryttare mår bra av lite skogsturer.
  

Kolla så blått och fint!
  
I måndags så reds alla hästar som inte tävlade i helgen. Då trimmade jag i ridhuset. Det är ju ett helt gäng hästar här i träning i varierade åldrar och det är jätteroligt!
Tisdag var longeringsdag för alla och imorgon blir det varierad ridning beroende på vilken häst jag sitter på, de flesta ska jobba i ridhuset. Traktorn är nu lagad, underlaget sladdat så det är bara att rida på! 


Läst 8153 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
13

WOW, vilken start på tävlingsåret!!!

I helgen som var så red jag årets första tävling, och WOW, vilken start det blev!!!
Tävlingen var på Hamre, det var även laghoppning Div 1 första omgången och från i år rider jag för min gamla klubb Västerås Ryttarsällskap.
  

I fredags så åkte vi med LOVELY och CELVIN och hoppade en varsin klass. Båda hästarna hoppade felfritt och kändes fina! 
  

CELVIN och LOVELYS rosetter!

På lördagen var det laghoppning, jag red LOVELY i laget och en elev till mig, Linn som lånar CELVIN av mig just nu red honom. Vi är ett bra gäng med bra sammanhållning. I laget förutom Linn och jag, red även Annelie och Lois. Vi red och kämpade på så bra så vi slutade på noll fel och gick till omhoppning mot Skästa! Så roligt! 
I omhoppningen gav vi allt, som vår lagledare Roland Nilsson sa: 
-Tjejer, ni blir sämst tvåa, så ge allt, även om ni störtar!!!!! #övertaggadlagledare ;-)

Vi slutade på noll fel även i omhoppningen och snabbast tid så VI VANN!!!!
  

Prisutdelning och lagledare Roland Nilsson i mitten!
 

Bästa laget!!! 

Söndag så tävlade även CASH FLOW, hon hoppade den första klassen på morgonen. Hon är fantastisk, felfri och snabb och kom tvåa!!!
  

CASH FLOW, nöjd efter prisutdelningen!

Sen åkte jag hem med henne och vi bytte till lastbilen, Björn bakom ratten och LORD och LOVELY i hästdelen! Björn är fantastisk, måste hylla honom lite här. När jag åkte till tävlingen på morgonen med CASH FLOW så hjälpte han och en av tjejerna till att släppa ut alla hästar hemma. Sen longerade han LORD så att busen fick röra på sig innan tävling, och LOVELY fick gå på promenad. Sen fixade Björn lastbilen, tankade och öppnade upp så vi kunde lasta på och åka när jag kom tillbaka. Han är verkligen fantastisk, tillsammans med alla duktiga tjejer i stallet. Ett bra team som gör att planeringen fungerar, alla hästar får bästa förutsättningarna och då kommer resultaten både hemma och på tävling!
 

Björn på tävling i Grevagården förra året!

Tillbaka till tävlingsbiten! LORD hoppade årets första start, en 130 runda. Han var superfin, lugn, ridbar och hoppade väl. Felfritt och snabb, kom tillslut fyra i klassen, slagen av lillasyster LOVELY som gjorde ännu en felfri runda med placering och kom tvåa!!!!!!!
  

LOVELY med hennes och LORDs rosetter!

Hoppade sedan 140 klassen med LORD, han gjorde en bra runda till, ett nedslag. Kändes jättefin så jag är riktigt nöjd med årets första tävling och alla hästarna som startade. 
Ett bra kvitto på vinterträningensmiley


Läst 8364 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
20

Tisdag!

Veckan är igång och igår och idag kommer hästarna att ridas i markarbete med trav och galoppbommar. De kändes bra redan igår så idag blir det att slipa på smådetaljerna. 

LORD igår i ridhuset.

CASH FLOW bjöd mig på en riktig åktur igår. Ungefär en gång i halvåret när man sitter upp så kan hon "explodera" vilket hon gjorde igår. Då skjuter hon rygg, hoppar och bockar och det är bara att hålla i sig och galoppera på framåt så ger hon sig efter nån minut. Hon var superpigg hela ridpasset, tomteblosset sprakade i svansen kan man säga!!! Hoppas på lite lugnare ridtur idag! 

Avslutade min "ridlista" igår med att rida den STORA dressyrhästen DOMINIC. Hans manke är över min hjälm! Han fick också jobba över bommar och var så glad!

Nu ska jag ut och köra igång ridningen!


Läst 23265 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
18

Söndag kväll!

Så var en till vecka snart slut och jag har inte hunnit blogga så mycket som jag vill och det stavas VINTER-OS!!! Jag älskar sport och speciellt vinter-OS, så vill hinna titta så mycket som möjligt. Ställde klockan mitt i natten för att se damernas alpina slalom, och vilken tur, för hade jag missat det när Frida Hansdotter tog GULD så hade jag inte varit så glad på mig själv! Helt fantastiskt, GULD i slalom till Frida!!!! 

GRATTIS TILL GULDET FRIDA!!!!

Hästarna har inte stått åt sidan för OS, det är full fart i stallet med alla hästar som tränas. Treåringarna gör framsteg i inridningen, femåringarna kommer igång mer och mer och de äldre trimmas.

Förra veckan var det markarbetes hoppning på onsdagen med roliga övningar och i fredags så hoppade vi årets första banhoppning. Däremellan red vi ut på torsdagen och galopperade i snön. Towe och jag blev som ponnyryttare på nytt, jösses vad fort det gick!!! 

LOVELY och LORD en av dagarna i ridhuset.

I fredags eftermiddag så åkte vi till Örebro och gick på AL PITCHER, Björn och jag fick det i present av min syster och hennes man. Trevligt att göra något annat tillsammans vi fyra. Dessutom var det "happybubbles" med champagne för halva priset på hotellet vi bodde på!!! Hotellfrukost på lördagen och sen hem igen. 

Syrran och jag!

När vi kom hem på förmiddagen så var det en ny utflykt inplanerad. CARLINAS "föl" BONNAIRE som nu är åtta månader skulle flytta. Björn, Malin, Towe och jag hjälptes åt att lasta honom i hästtransporten. Första gången han gick på själv och åkte utan mamma. Det gick jättebra. Två minuter att lasta på sin höjd och sen stod han så snällt halvtimmesresan dit han nu flyttat. Han går på lösdrift med andra kompisar. Liten blir stor!

Visst är den här bilden fantastisk! BONNAIRE längst till höger!

En halvlugn dag idag söndag med en lektion för mina ponnytjejer och så har treåringarna jobbat. De äldre hästarna hade vilodag idag. Var även barnvakt några timmar på dagen till min brors dotter Clara, som självklart ville rida när hon var hos faster! 

Clara på lilla PLEXUS, och tjejerna Wilma och Selma som var här och red på HUBBE. 

Videos på LORD och LILL-LADY från banhoppningen!


Läst 22981 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
12

En bra vecka!

Förra veckan var en riktigt bra vecka! Alla hästar har jobbat på riktigt bra i både dressyr, markarbete och hoppning. Sen har vi ridit ut massor, det var perfekt underlag och temperatur så det blev en extra dag med uteritt från veckoplaneringen. Vi kunde trava på vägarna för det var lagom med snö och sen galoppera på alla fält, helt underbart! Bra för både kropp och själsmileyHästarna får bjudning, de är glada och sen konditionsträning med galopp i snön. Perfekt helt enkelt!
  

Hur härligt ser inte det här ut!

Uteritt i sol!

Idag blir det dressyrträning för tävlingshästarna. De båda femåringarna som är här för utbildning ska ridas och inridningshästarna jobba. Varierat och aldrig långtråkigt vill jag lova!
  

Femåringen FLIP.

Femåringen KALLE.


Läst 26070 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
06

Många timmar i sadeln och i stallet!

Nu börjar det kännas i kroppen att vi är igång med träning och allt som hör till. Idag har jag ridit i flera timmar, ett helt gäng hästar. Markarbete på agendan, uppvärmning med en del dressyrjobb och sedan travbommar, travhoppning och studs i galopp. Dessa roliga övningar kan jag nörda ner mig i hur mycket som helst. Kommer på lite nya detaljer efter att ha ridit nån häst. Ja, där kan jag göra en övergång, rida en öppna, galopp, övergång och in på travbommar. Ja ni hör, det är inte bara runt runt i samma tempo. Det ska jobbas och hända grejer. Det stärker hästarna och gör oss ryttare mer noggranna. 
Igår skrev jag att CASH FLOW börjat lugna sig, det fick jag äta upp idag. Tomteblosset sprakade för fullt idag!!! Hon är så glad, gör alla övningar bra men är så stark och på så jag var helt slut efter henne. Då var hon häst nummer fyra och jag hade en kvar innan det var lunch! Var tvungen att ringa Björn när jag skrittade av för att komma igång och andas. Han trodde det hade hänt något när han svarade och jag knappt kunde prata först!!!!
-Nej, det är lugnt, jag har bara ridit CASH FLOWsmiley
  

De två sista hästarna SNIGEL och STEFFE som Malin och jag red innan lunch.

Efter lunch longerade jag de nya femåringarna som kommit hit för träning, trevliga killar båda två. 
Sen återstod mockning av sju boxar och hacka is ur tjugofyra vattenhinkar, tömma de och sedan fylla nytt vatten. Hästarna skulle tas in och fodras sen var det träning för en elev på kvällen.
  

Mocka, ett varje dag nödvändigt ontsmileyrofyllt när man har gott om tid, stressig när det är ont om tid!


Läst 19116 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
05

Det är härligt att rida!

Ny vecka, en bra måndag idag och stallet är fullt med hästar! Igår söndag så kom ytterligare en häst som ska vara här i träning, kommer en liten uppdatering framöver med alla hästar. 
Om vi backar bandet så reds alla hästar i fredags, de flesta dressyr och jag tränade även LOVELY för min dressyrtränare. Det var jättekul och nyttigt. 
I lördags så reds alla hästar ut i skogen och i söndags var det vilodag. Idag måndag och det blev dressyrridning för hela gänget. Det känns att de har varit igång nu och ridits och trimmats, lugnet börjar lägga sig! Speciellt hos CASH FLOW som var så glad att börja jobba lite mer än bara longeras och skrittas i skogen. Hon har varit som ett sprakande tomtebloss!!! Idag var det lugnare och det är skönt att känna när tomteblossen och kolsyran har pyst över hos hela gänget!
Imorgon ska vi jobba med bommar i både trav och galopp. Resten av veckans plan för hästarna är:
Onsdag: uteritt i skogen eller mormorsrundan.
Torsdag: Dressyrträning.
Fredag: Hoppning, småhinder, linjer. 
Lördag: Uteritt.
Söndag: Vilodag
Den här veckoplaneringen är för mina tävlingshästar. Ponnysarna har en liten annan planering beroende på när de går lektioner. 
De nya träningshästarna ska komma igång sen följer de lite samma planering beroende på ålder. 
Inridningshästarna har ett eget upplägg såklart. Svårt att förklara en "normal" planering då jag har så många olika hästar i stallet! 

Det är kallt men vackert ute nu.

Red min häst Dukat ikväll, glömde stigbyglarna i stallet så red utan, kommer ha fin träningsvärk imorgon efter det ridpasset!!!

Nyttigt för balansen och sitsen! Hoppade några småhinder också!


Läst 18898 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa  sista  Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Populära taggar


Mest lästa


ArkivGalleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Back home

Portugal-bloggen

Upp-och-ner, upp-ner.

Kajsa Boström

Hektiska dagar!

Therese

Till Husbloggarna