Therese
FEB
20

Tisdag!

Veckan är igång och igår och idag kommer hästarna att ridas i markarbete med trav och galoppbommar. De kändes bra redan igår så idag blir det att slipa på smådetaljerna. 

LORD igår i ridhuset.

CASH FLOW bjöd mig på en riktig åktur igår. Ungefär en gång i halvåret när man sitter upp så kan hon "explodera" vilket hon gjorde igår. Då skjuter hon rygg, hoppar och bockar och det är bara att hålla i sig och galoppera på framåt så ger hon sig efter nån minut. Hon var superpigg hela ridpasset, tomteblosset sprakade i svansen kan man säga!!! Hoppas på lite lugnare ridtur idag! 

Avslutade min "ridlista" igår med att rida den STORA dressyrhästen DOMINIC. Hans manke är över min hjälm! Han fick också jobba över bommar och var så glad!

Nu ska jag ut och köra igång ridningen!


Läst 1999 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
18

Söndag kväll!

Så var en till vecka snart slut och jag har inte hunnit blogga så mycket som jag vill och det stavas VINTER-OS!!! Jag älskar sport och speciellt vinter-OS, så vill hinna titta så mycket som möjligt. Ställde klockan mitt i natten för att se damernas alpina slalom, och vilken tur, för hade jag missat det när Frida Hansdotter tog GULD så hade jag inte varit så glad på mig själv! Helt fantastiskt, GULD i slalom till Frida!!!! 

GRATTIS TILL GULDET FRIDA!!!!

Hästarna har inte stått åt sidan för OS, det är full fart i stallet med alla hästar som tränas. Treåringarna gör framsteg i inridningen, femåringarna kommer igång mer och mer och de äldre trimmas.

Förra veckan var det markarbetes hoppning på onsdagen med roliga övningar och i fredags så hoppade vi årets första banhoppning. Däremellan red vi ut på torsdagen och galopperade i snön. Towe och jag blev som ponnyryttare på nytt, jösses vad fort det gick!!! 

LOVELY och LORD en av dagarna i ridhuset.

I fredags eftermiddag så åkte vi till Örebro och gick på AL PITCHER, Björn och jag fick det i present av min syster och hennes man. Trevligt att göra något annat tillsammans vi fyra. Dessutom var det "happybubbles" med champagne för halva priset på hotellet vi bodde på!!! Hotellfrukost på lördagen och sen hem igen. 

Syrran och jag!

När vi kom hem på förmiddagen så var det en ny utflykt inplanerad. CARLINAS "föl" BONNAIRE som nu är åtta månader skulle flytta. Björn, Malin, Towe och jag hjälptes åt att lasta honom i hästtransporten. Första gången han gick på själv och åkte utan mamma. Det gick jättebra. Två minuter att lasta på sin höjd och sen stod han så snällt halvtimmesresan dit han nu flyttat. Han går på lösdrift med andra kompisar. Liten blir stor!

Visst är den här bilden fantastisk! BONNAIRE längst till höger!

En halvlugn dag idag söndag med en lektion för mina ponnytjejer och så har treåringarna jobbat. De äldre hästarna hade vilodag idag. Var även barnvakt några timmar på dagen till min brors dotter Clara, som självklart ville rida när hon var hos faster! 

Clara på lilla PLEXUS, och tjejerna Wilma och Selma som var här och red på HUBBE. 

Videos på LORD och LILL-LADY från banhoppningen!


Läst 3973 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
12

En bra vecka!

Förra veckan var en riktigt bra vecka! Alla hästar har jobbat på riktigt bra i både dressyr, markarbete och hoppning. Sen har vi ridit ut massor, det var perfekt underlag och temperatur så det blev en extra dag med uteritt från veckoplaneringen. Vi kunde trava på vägarna för det var lagom med snö och sen galoppera på alla fält, helt underbart! Bra för både kropp och själsmileyHästarna får bjudning, de är glada och sen konditionsträning med galopp i snön. Perfekt helt enkelt!
  

Hur härligt ser inte det här ut!

Uteritt i sol!

Idag blir det dressyrträning för tävlingshästarna. De båda femåringarna som är här för utbildning ska ridas och inridningshästarna jobba. Varierat och aldrig långtråkigt vill jag lova!
  

Femåringen FLIP.

Femåringen KALLE.


Läst 9225 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
06

Många timmar i sadeln och i stallet!

Nu börjar det kännas i kroppen att vi är igång med träning och allt som hör till. Idag har jag ridit i flera timmar, ett helt gäng hästar. Markarbete på agendan, uppvärmning med en del dressyrjobb och sedan travbommar, travhoppning och studs i galopp. Dessa roliga övningar kan jag nörda ner mig i hur mycket som helst. Kommer på lite nya detaljer efter att ha ridit nån häst. Ja, där kan jag göra en övergång, rida en öppna, galopp, övergång och in på travbommar. Ja ni hör, det är inte bara runt runt i samma tempo. Det ska jobbas och hända grejer. Det stärker hästarna och gör oss ryttare mer noggranna. 
Igår skrev jag att CASH FLOW börjat lugna sig, det fick jag äta upp idag. Tomteblosset sprakade för fullt idag!!! Hon är så glad, gör alla övningar bra men är så stark och på så jag var helt slut efter henne. Då var hon häst nummer fyra och jag hade en kvar innan det var lunch! Var tvungen att ringa Björn när jag skrittade av för att komma igång och andas. Han trodde det hade hänt något när han svarade och jag knappt kunde prata först!!!!
-Nej, det är lugnt, jag har bara ridit CASH FLOWsmiley
  

De två sista hästarna SNIGEL och STEFFE som Malin och jag red innan lunch.

Efter lunch longerade jag de nya femåringarna som kommit hit för träning, trevliga killar båda två. 
Sen återstod mockning av sju boxar och hacka is ur tjugofyra vattenhinkar, tömma de och sedan fylla nytt vatten. Hästarna skulle tas in och fodras sen var det träning för en elev på kvällen.
  

Mocka, ett varje dag nödvändigt ontsmileyrofyllt när man har gott om tid, stressig när det är ont om tid!


Läst 16696 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
05

Det är härligt att rida!

Ny vecka, en bra måndag idag och stallet är fullt med hästar! Igår söndag så kom ytterligare en häst som ska vara här i träning, kommer en liten uppdatering framöver med alla hästar. 
Om vi backar bandet så reds alla hästar i fredags, de flesta dressyr och jag tränade även LOVELY för min dressyrtränare. Det var jättekul och nyttigt. 
I lördags så reds alla hästar ut i skogen och i söndags var det vilodag. Idag måndag och det blev dressyrridning för hela gänget. Det känns att de har varit igång nu och ridits och trimmats, lugnet börjar lägga sig! Speciellt hos CASH FLOW som var så glad att börja jobba lite mer än bara longeras och skrittas i skogen. Hon har varit som ett sprakande tomtebloss!!! Idag var det lugnare och det är skönt att känna när tomteblossen och kolsyran har pyst över hos hela gänget!
Imorgon ska vi jobba med bommar i både trav och galopp. Resten av veckans plan för hästarna är:
Onsdag: uteritt i skogen eller mormorsrundan.
Torsdag: Dressyrträning.
Fredag: Hoppning, småhinder, linjer. 
Lördag: Uteritt.
Söndag: Vilodag
Den här veckoplaneringen är för mina tävlingshästar. Ponnysarna har en liten annan planering beroende på när de går lektioner. 
De nya träningshästarna ska komma igång sen följer de lite samma planering beroende på ålder. 
Inridningshästarna har ett eget upplägg såklart. Svårt att förklara en "normal" planering då jag har så många olika hästar i stallet! 

Det är kallt men vackert ute nu.

Red min häst Dukat ikväll, glömde stigbyglarna i stallet så red utan, kommer ha fin träningsvärk imorgon efter det ridpasset!!!

Nyttigt för balansen och sitsen! Hoppade några småhinder också!


Läst 16704 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
02

Nu är det februari och kallt!

Brrrrr vad kallt det är idag! Kollade precis väderprognosen och det ska bli riktigt kallt de kommande dagarna. Jag både gillar det och inte. Hellre kallt och snö än lera och blask alla dagar i veckan! Sen att det ska bli runt tjugo minusgrader, det kan vi ju diskuterasmiley
Förkylningen håller på att ge sig och det är skönt! Så igår trimmade jag ett gäng hästar i ridhuset lite lätt, så roligt! Idag blir det mer dressyrridning, ska till och med träna en av hästarna för min dressyrtränare, så nu är vi på gång på riktigt! 

Stallet fylls på med träningshästar, både unghästar för inridning och unghästar för inhoppning. Vi kommer att ha att göra framöver, det känns superkul! 


Läst 15625 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
31

Färdigklippt!

Igår var vädret helt fantastiskt, vi red ut i skogen och njöt av hur fint det var med sol och snö!
  

  
Sen klipptes de sista hästarna, gissa om känslan var härlig när häst nummer nio var rakad och friserad!!! Nu får vi hoppas att pälsarna inte växer ut så snabbt så vi slipper klippa på ett tag! Det känns i min arm att jag klippt så många, träningsvärk deluxe!
smiley
  

  
Idag så ska jag bygga en övning i ridhuset till kvällens träning, ska bli kul att komma igång med eleverna. Sen ska stallet mockas, hästarna lunchfodras, alla hästar in och eftermiddagsfodring, jobba lite med unghästarna och de äldre får en lugn dag i hagen idag. Min förkylning börjar avta så jag tror på min plan att ta det lite lugnare tills det gått över. Att det börjar krypa lite i kroppen är ett gott tecken!


Läst 14304 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
30

Klippstuga!

Igår förvandlades stallet till en klippstuga och sex av hästarna blev rakade och friserade i manar och svansar! Det var behövligt då både päls och man fått växa fritt under vintervilan!
  

  
Det passar bra med sådana aktiviteter nu när förkylningen håller ett hårt grepp om mig, inte kul. Så frisering, städning och skrittjobb i skogen för hästarna får det bli tills jag är piggare. Tänker att det är smartare än att köra på, svettas och säkert bli sämre.

Minns en vinter innan vi hade vårt eget ridhus. Då skrittade vi ut hästarna i skogen i över tre veckors tid för det var så dåligt väder för att lasta i lastbil och trailer och halka till ridhus för att rida. Då tänkte jag att det skulle ta flera veckor att få igång hästarna ordentligt efter "bara"skritt runt i skogen. Men icke, hästarna var hur fina som helst att rida igång sen. Att skritta upp och ner för kullar och över stock och sten i skogen, det är som naturlig kavaletti. Det ger hästarna så mycket mer än vad man tro, så underskatta aldrig uteritter och skogsträning!

Nu ska de tre sista hästarna klippas och friseras, sen är det färdigt för den här omgången! Solen skiner dessutom så uteritt idag blir härligt!

Före och efterbild på LILL-LADYS man igår!!!!
  

Lång man...
  

Nyfriserad!


Läst 15727 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
29

Måndag!

Ny vecka, måndag och jag är så jäkla förkyld så det är inte roligt! I helgen har jag "bara" skrittat ut hästarna i skogen, för om jag anstränger mig för mycket då blir det sämre och illamåendet kommer, så det är bara att ta det lugnt så man blir frisk snart. Idag tänkte jag då klippa och frisera så många av hästarna vi orkar och hinner. Sen blir det longering för några av dem. Hästarna ser ut som troll efter vilan, så de behöver snyggas till! På klipplistan har vi nio hästar....får se hur många vi rakar idag, resten imorgon! 

I helgen kom det också två nya hästar för träning, en ponny och en storhäst som ska ridas in. Spännande!


Läst 13630 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
26

Hemma och igång!

Nu är jag hemma efter en härlig lååång semester! Att åka iväg och uppleva nya kulturer, länder och se hur andra människor lever och bor på andra sidan jordklotet, det får mig att uppskatta det jag har hemma ännu mer. När Björn och jag gick runt i Hongkong så längtade jag hem till lugnet i skogen, även om det är så häftigt att känna en storstadspuls! Så idag har jag ridit i skogen, jag älskar skogen. smiley
Det var härligt att sitta upp och rida mina hästar idag! Red ut i skogen, red på grusvägen och på asfaltsvägen. Nu kör jag igång med vinterträningen och det ska bli så kul! 
  


Läst 15169 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa  sista  Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggenMest lästa


ArkivGalleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Munnen berättar...

Kajsa Boström

Tisdag!

Therese

Glatt besked!

Saras vardag

Till Husbloggarna