Therese
MAR
06
2010
Häst: sambalolec

Läst 17304 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
06
2010
Häst: sambalolec

Läst 16916 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
06
2010

ACINDO var felfri idag igen! Vilken fin häst det är. Jag som hade den här tävlingen som en tävling att "komma igång på", och så är hon i strålande form! smiley

LAGANA har hoppat dubbelnolla i 130 också. Jösses vad pigg hon var. Jag kände igår att hon hade mycket energi. Alltid på meetings måste jag rida henne en stund på morgonen om hon ska hoppa på em/kvällen för at rasta av henne lite. Här finns det ingenstans man kan rida, det är bara is och stenhårt överallt. Inte så kul när hon laddar på och hoppar runt...så jag efteranmälde till 130 och "rastade av" henne där. Måste varit helgens bästa beslut, hon var vild! Så förhoppningsvis är hon lugnare ikväll då hon ska hoppa 140.smiley


Läst 17188 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
06
2010

Vilken kväll det var igår! Först strömlöst i 40 minuter i ridhuset. När det väl kom igång blev det lite stressigt inför LAGANAS start då en del strök sig. LAGANA gjorde en fin felfri runda. Lagom tempo.

Sedan var det dags för ACINDO SB och SKYWALKER att göra "debut" i 130. De hoppade en 130 i höstas innan Breeders, så det var ett tag sedan. Vi skrittade upp till ridhuset vid kl 20. När vi kommer dit upp har en ryttare/häst gått omkull inne på banan, de gick omkull på sista hindret. Det var tydligen ett riktigt otäckt fall och ambulans tillkallades. Stackars tjej, hoppad det gick bra för henne. Tog nog 35 minuter innan tävlingn kom igång igen. Medans vi skrittar runt i framhoppningsridhuset blev det strömlöst där också en stund!!! Kändes inte riktigt som vår kväll...man tappar lite lätt fokus när det blir sådär.

När vi skulle in på banan var allt det där bortglömt och ACINDO gjorde en kanonrunda. FELFRI!!!! Hoppade helt makalöst bra, jag har inte riktigt ord att beskriva hur fin den här hästen är! Hon är så hinderklok! Och hon är min egen häst och min uppfödning! Om jag tyckte att jag åkte taxi i 120 klassen på henne så åkte jag limousine nu och vi körde båda två!

För Pernilla och SKYWALKER gick det också jättebra. De hade ett nedslag, jättebra runda! Det är kul att Pernilla och jag har varsin så fin sexåring. Då kan vi sporra varandra, ha samma mål som Breeders och Falsterbo. Vi hjälps åt och har kul!

Strax ska jag gå ut och hoppa ACINDO, idag får det bli 120klass. Viktigt att man tar det lugnt med unghästarna och inte hoppar 130 varje gång nu bara föratt hon gjorde det så bra igår. SAMBALOLEC hoppade felfritt nu på morgonen i 120 klassen, så den här tävlingen går riktigt bra!


Läst 16960 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
05
2010

Tävlingen är i full gång, eller rättare sagt var, just nu är det elavbrott så tävlingen "har stått still" i snart 40 minuter...

Vi kom ialla fall hit igår kväll. Resan gick bra, fint väglag. Tog runt sex timmar att köra. Hästarna står i permanent stall, skönt. Det var kallt i lastbilen innan vi fick upp värmen! Jag "brassade" till och med igång gasolspisen för att få snabb värme!

Tävlingsmässigt har det startat bra. SAMBALOLEC felfri och kom på fjärde plats i 120 av ca 90 starter. Hon är så rolig att tävla, alltid snabb! I 125 hade vi kommit tvåa om inte en halv bakhov hade petat ner sista hindret i omhoppningen...

ACINDO SB hoppade felfritt i 120! Hon är så fin den där hästen. Full koll på hindrena inne på banan och hoppar bra hur hon än får det serverat av mig. Jag tyckte mest jag åkte taxi runt banan...

LAGANA ska hoppa 130 klassen, om det nu kommer igång. Kan bli sent ikväll....

SAMBAS stolta ägare/uppfödare Dick

DICK, vår glada "allt i allo"!!!!

ACINDO mumsar nöjt i sig sin lunch!

Så här ser plaketterna ut, Sambas från 120!


Läst 18164 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
04
2010

Nu är allt packat och klart inför Ljungby. Väntar bara på att Pernilla ska komma med Skywalker. Hon hade inte så bra väder uppe i Tierp när hon åkte så det får ta den tid det tar, bara hon kommer fram hit. Då ska Skywalker få äta lunch i en box här innan vi lastar på och åker vidare mot Ljungby. Vädret är jättefint här, har ridit i solen hela fm. Vi har varit effektiv och ridit tretton hästar innan kl 12! Alla jätteduktiga. Bla CARA-MIA som även åkte hem idag, inriden och klar.


Läst 17239 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
03
2010

...för Issa, Towe och Matilda ramlade av på en och samma uteritt idag!!! Snacka om vilda westernsmiley allt gick bra med hästar och ryttare, det var ganska så odramatiskt som tur var!

Har trimmat ett helt gäng hästar i dressyr idag, känns som jag suttit i sadeln från morgon till kväll. Två av dem trimmade jag dessutom utan stigbyglar. Så nu värker mina lårmuskler!!!

Jag har varit ner till Strömsholms sadelmakeri på em och hämtat ut massa nya senskydd och strykkappor till tävlingsgarderoben. Det har införts nya regler på hur mycket bakbensskydden får väga och se ut till unghästar från och med i år. Så det var bara att investera i ett gäng. Jag är mycket tacksam att Gudrun på sadelmakeriet sponsrar mig! Tack så mycket!!!

Imorgon är det ridning hela fm och packning inför tävlingen i Ljungby i helgen. Vi åker på em imorgon. Pernilla kommer hit och åker med sin häst i min lastbil. Dick som äger SAMBALOLEC följer också med. Vi ska ha så kul i helgen!!! Ser verkligen fram emot tävlingen. Hästarna som jag tar med är ACINDO SB, LAGANA och SAMBALOLEC


Läst 17656 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02
2010

Scandinavium gav ny energi kan man säga! Idag har vi ridit massor, alla stallets "ridbara" hästar, dvs 17 stycken!!! Johanna, Matilda, jag och Issa är det som har ridit och det blev några hästar var! Vi har börjat rida de tre fyra åringarna och de tre treåringarna som haft semester, så nu är det fullt upp!

Johanna var gladast att få rida "lilla bus" igen, det är fyraåringen LOOKINA SB, som är Johannas lilla favvo. Busig var hon också! Dagen värsta grej stod EROZ för. Han blev rädd för hunden Molly och hoppar rätt upp i luften skruvar sig, sparkar bakut, jag vet inte allt och så poff stod han stilla igen! Johanna som satt på blev något överaskad eftersom vi stod helt stilla och så plötsligt explosition! Hon satt fram på halsen med armbågarna bakom hans öron innan hon hamnade i sadel igen. Gissa om vi skrattade!!!

CERIA och RETZINA var jätteglada att få komma ut på ridtur. Det var mest uppåt än framåt i galoppen! Kan tillägga också att alla treåringar och fyraåringar som vilat sedan jul var det bara att sitta upp på och rida iväg. Inga spända hästar eller longering innan, känns som vi gjort ett bra grundjobb!!!

CARA-MIA som vi har för inridning är med ut på mormorsrundan och går som en klocka i alla tre gångarterna! tre veckor har hon varit här, mycket trevlig häst. Kan tillägga att en gång hade jag en inridningshäst som vi hängde på i tre veckor innan vi ens satt på den första gången...de är olika unghästar!

CARA-MIA i mitten, GILDA först och MIMOOSA sist i den djupa snön.

GINA drömmer om sommar!

Vi avslutade dagen med kebabtallrik på Lustigkulla grillen!


Läst 18873 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02
2010

Snöstorm idag, men vad gör det????? Har varit fyra dagar i scandinavium och fått massor av inspiration! Johanna och jag har verkligen "gottat" oss i hoppning på världsnivå i fyra dagar. Björn var med oss på torsdagen och söndagen. Han är ju inte lika fanatisk som en annan och när jag frågade honom på torsdagen om det inte var spännande att se hoppningen svarade han: Jo visst, men det ser jag hemma också var och varannan helg! Det tyckte jag var ganska kul och påpekade för honom att just då hoppade JOS LANSINK runt på banan, regerande världsmästaren!!! Inte riktigt samma klass som hemma! Tror att Björn saknade fyrspanns körningen väldigt mycket, de var inte med i år tyvärrsmiley

En sammanfattning av helgen:

Största skrällen: Abdulla från saudiarabien som vinner GRAND PRIX klassen!!! Enligt honom själv så var han inte ett dugg förvånad, snacka om självförtroende!!!

Största publikbesvikelsen: När RGB och CASALL LA SILLA rev sista hindret i GRAND PRIX klassen, har nog aldrig hört ett sådant högt "NEEEEEEEEEJ"

Helgens segerrikaste: Fransmannen PHILIPPE ROZIER på hästen IDEAL DE ROY. Helt klart mitt nya favourite ekipage. De vann tre speedklasser och på lördagen red de helt galet fort, men så enkelt och säkert det såg ut. Ingenstans fick man hjärtat i halsgropen. Det var total samspelhet mellan häst och ryttare, magiskt tycker jag! På söndagen såg Philippe lite rörd ut på prisutdelningen och lovordade sin fina häst. Det var även seger nr 59 för de två tillsammans i internationell klass!!!!!!

Helgens bästa omhoppning: WC-hoppningen med nio ekipage som alla gav järnet! Underhållning på hög nivå!

Helgens snabbaste: JESSICA KURTEN i omhoppningen i WC klassen med hästen LIBERTINA. Kan tillägga att de vann.......

Helgens högsta hinder: De hade höjdhoppning och där segrade MICHAEL WHITAKER på hästen ROCKIM, de hoppade 190 cm...

Helgens bästa: JENS FREDRICSSON och LUNATIC som kom fyra i WC hoppningen. Så bra!

Helgens "hjärtat i halsgropen": JENS FREDRICSSON och LUNATIC i omhoppningen. Det blir fel i anridningen mot kombinationen och hästen tar ett omtramp, hoppar räcket felfritt, tar sedan TRE galoppsprång istället för TVÅ mot oxern. Lyckas på något sätt ta sig över felfritt och klarar det!!! På 160 höjd...vilken häst och vilken ryttare! Fighting spirit!

Helgens besvikelse: CAROLIN KAMENSKY kunde inte komma till start i söndagens final i Krafftcupen då TIESTO fått en hovböld. De vann kvalet på lördagen, och finalen förra året. Jag som höll tummarna för carro.

Helgens trängsel: Massor av folk på mässan på lördagen, det var bara att ge upp shoppingen.

Helgens fynd: Helt set med senskydd och bakskydd av bra kvalite och bra märke för endast 240 kr. Köpte fyra set att ha hemma!

Helgens bästa ridstil: Helt klart MARCUS EHNIG, tänk om man kunde sitta så snyggt och stilla i sadeln som han...

Helgens sötaste: Vinnaren av GP ponnyn, stilhoppningen för ponnyerna. En riktigt söt liten skimmel!

Helgens konstaterande: Även de bästa kan göre misstag! Det är otroligt lärorikt att åka och se så bra hoppning som det är i scandinavium i flera dagar. Man hinner studera ryttarna noga och hur de rider och vilka klasser deras hästar går på en helg. Sedan ser man även att de bästa kan göra fel ibland inne på banan. Lägger hästen fel i nåt språng osv. Ingen är perfekt. Både LUDGER BEERBAUM, JENS FREDRICSSON, PIUZ SCHWITZER och RGB fick små missar. Det ska jag komma ihåg när jag själv gör ett misstag. Men framförallt ska jag komma ihåg all bra ridning!


Läst 17644 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: första  föregående 1 2 3 Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv