Therese

Ni anar inte hur skönt det känns att sitta upp utanför stallet och rida ut på gräsvallen och hoppa på mina egna hinder!!! Inget "packa ut grejer i trailern/lastbilen, på med transportskydd och täcken, lasta, starta bilen, åka till ridhuset, hinna in en sväng på macken och köpa en kaffe Latte, parkera, lasta ur, sadla, rida, ta av alla grejer och in med dem i trailern, på med täcken, transportskydd, lasta, starta bilen, åka hem, lasta ur, 30 minuter av bara bilåkande..." ett antal gånger i veckan med alla dessa hästar. Känns som vi fått in rutinen på det nu tills det blir vinter igen!

Idag har jag hoppat bana på MIMOOSA. Hon gör det enkelt den lilla "bollen"

Red och hoppade även Sante på fm, den lilla söta hästen som jag brukar rida en gång i veckan åt hans ägare.

ACINDO och LAGANA fick sig varsitt dressyrpass. ACINDO var jättefin idag. Jag brukar alltid få jobba loss henne en stund och se till att hon använder bakbenen. De var med från början idag! LAGANA fick jag jobba en del med, hon var full av energi och tyckte hon kunde köra sitt egna lilla race, men icke, det fick hon inte!

Red ut i skogen på CAHLUA, det är bland det bästa hon vet! Hon vill alltid gå först och njuter verkligen av turen. Jag är noga med att mina hästar ska komma ut i skogen en gång i veckan på en avslappnande skritt tur. Towe, Issa, Matilda och Johanna skrittade också ut en varsin häst.

Ägarna kom och hämtade hem Mickan som har varit hos oss en månad på inridning. Dottern red på henne en stund och allt gick jättebra. Hon var så glad när hon hoppade av sin häst efter första riktiga ridturen! Jag vill alltid att ägarna ska rida sin häst en gång minst innan de tar hem den. Jag vill se att det fungerar för dem och så kan det kännas bra att komma hem och redan ha ridit hästen hos mig.

Fyraåringarna hoppade vi också bana på idag. Första gången de fick hoppa bana på 1 meter. Jätteduktiga var de. Matilda, okej jag ska skriva att LOOPEZ SB var bäst av de idag!

Jag rider CARLINA SB fyra år e: Cardento-Cortez

Vi visar LOOPEZ SB, CARLINA SB och LOOKINA SB ett av de "läskiga hindren"! Det är bra att låta hästarna stå tillsammans och titta på hindret och från var sitt håll, de vill alltid söka stöd av varandra så det är bra att "avdramatisera" ett tittigt hinder på så vis. Jag brukar även göra så om  vi ska hoppa vatten, pullvermangrav och andra karaktärshinder.


Läst 22462 ggr Kommentarer Kommentera

Igår em åkte vi in till Rocklunda med våra fyraåringar och red på den stora utebanan. Där finns det mycket för små unghästar att titta på! Dels hade de ridskole-lektion ute på banan (mycket bra, då fick de träna på att det kan vara fler hästar än bara vanliga kompisarna på banan), reklamskyltar, vattengravarna, stora läktarna, fotbolls spelare på planen brevid, joggare (Rocklunda området är fullt av sportarenor så det är många som samsas om platsen) så jag kan lova att de var som spända fiolsträngar alla tre! Vi red en stund i stora paddocken, sedan gick vi till den mindre som ligger bakom ridhuset ( den är inte så liten som de låter) och red där. Passade på att hoppa där, blev som en framhoppning, perfekt. Sedan gick vi tillbaka in på stora banan och hoppade en liten bana där. Fyraåringarna var jätteduktigasmiley jag trodde nästan att vi skulle ramla av alla tre för det var första gången vi red på banan och första gången de hoppade utomhus någonsin, de var superspända först men allt gick bra! Tävlingsdebuten närmar sig......

Här hemma har det STORA vårtecknet visat sig idag = vi har tagit ut alla hinder!!! Äntligen kan jag hoppa hemma, bara det inte börjar regna igen, jag ska dansa soldansen varje dag framöver!

För övrigt har det varit en lugn dag idag. Alla hästarna blev avmaskade iggår så idag har de bara tagit det lugnt och njutit av det fina vädret i hagen!.

Min syster var här med sina barn och William har så klart ridit på lilla KNUBBE!


Läst 21449 ggr Kommentarer Kommentera

Var felfri och kvalade därmed till Breeders i höst och satt den första nollan i protokollet till Falsterbo! Behöver göra en nolla till i 130 på fyra försök för att kvala dit.


Läst 20157 ggr Kommentarer Kommentera

Läst 19692 ggr Kommentarer Kommentera

SAMBA hoppade jättefint och är en riktig rosettplockare!


Läst 19669 ggr Kommentarer Kommentera

Laghoppningens finalomgång igår var spännande. Det var ju lite högre och LUTRICIA MC NEAL och jag hoppade på 140 höjden. Åtta fel blev det, men vilken bra runda det var! Rev sista hindret ut ur trekombinationen och så petade vi ned planket, näst sista hindret. Det var härligt att hoppa 140 på henne igen, hon har inte gjort det sedan utomhus i Gävle i augusti förra året. Inomhus har hon gått 130,135 klassr. Så igår var det utomhuspremiär och det i 140 lagfinal!!! Aldrig kul att ha två ner i laghoppning men om jag bortser från det så var jag supernöjd med LUTRICIAsmiley

Laget slutade på en total femteplats i gruppen och är kvar i elitserien till nästa år. De två sämsta lagen av åtta åker alltid ur och får kvala från Div 1 för att ta sig upp igen.

LUTRICIA

Efter elitomgången var det dax för Div 1 och där red inte jag så Towe, Helene och jag åkte och köpte lunch på Spicy Hot och tog med oss tillbaka. Skönt att sitta utanför banan på en filt och koppla av en stund. Issa, Matilda och Dick kom på em med lastbilen och hästarna ACINDO SB, GINA, CAHLUA, SAMBALOLEC. AMOORINA hade vi med oss i trailern och de hästarna skulle hoppa 120 och 130 klasserna efter lagen.

SAMBALOLEC hoppade fint i 120. Hade en rivning i omhoppningen med det blev en vit rosett iaf.

SAMBALOLEC

Sedan var det dax för CAHLUA. Jag börjar undra om de har startat en liten klubb på Hamre som heter "nu ska vi stå ivägen för Tette och Cahlua på banan"? I lördags när jag hoppade henne och gick till omhoppning och svänger upp på andra hindret så stå det en banperonal i vägen för hindret. Hon hoppar åt sidan så jag hinner styra på utan att hästen blev störd. När jag kommer mot näst sista hindret så tänker jag att "nu ska jag testa en snäv sväng med Cahlua" och vänder innanför till sista hindret, och gissa vad??? Jo samma peron står ivägen framför det hindret också!!!!!!! Hinner inte stanna CAHLUA men vi rev hindret...

Igår i 120 klassen händer det igen! CAHLUA och jag är felfria i grundomgången. Hoppar första hindret i omhoppningen och vänder upp mot nästa hinder, en oxer. Där står det två tjejer MITT I OXERN!!!!! Jag blev j'''''arg och får styra ifrån, bryta av och dommaren säger ingenting. Jag fattar galopp och hoppar oxern och hindret efter. Arg som ett bi och utan focusering. En sådan grej ska bara inte hända tre gånger på samma helg med samma häst dessutom. CAHLUA som är så speciell och kräver 150 % focusering. Ska sedan hoppa långsidan ner som börjar med kombination och jag har helt tagit bort galoppen så jag får göra en volt för komma igång igen. Då säger dommaren "ekipaget uteslutet pga två olydnader". MEN HALLÅ!!! Jag har inte två olydnader, såg han inte att banperonalen stod ivägen? Jag hoppar iaf kombinationeno ch då ropar han "Nej, nu Therese får du ge dig avbryt ritten" jag hoppar sista hindret och går i mål. Blir uppkallad till domartornet men överdomaren som såg hur allt gick till kommer fram och säger att jag behöver inte gå dit för jag hade inte gjort något fel. "Tack, sa jag, jag vet"

Går iaf upp till domaren som då har förstått att inte jag gjorde fel. Gissa om jag fick tusen ursäkter???!!! Dessutom gjorde de så att jag behövde inte betala för CAHLUAS starter för de tyckte det var så förargligt att det hände tre gånger! Rättvisan segrade, skämt å sidor!

AMOORINA hoppade 120 och 130 bra. Testade som sagt nytt bett den här helgen och då blev det mer skolrundor än tävling, ibland måste man träna på tävling för utbildningens skull. Jag fick göra en volt i 120 klassen och dessutom kastade sig AMOORINA iväg precis när vi passerat startlinjen för hon blev rädd för något utanför banan. det var ju utomhuspemiär så sånt kan hända. I 130 hoppade hon bra och jag tyckte bettet fungerade bättre och bättre. Kände att hon blev lite trött på slutet så jag valde att avbryta.

GINA

ACINDO SB och GINA hoppde 120. GINA felfri-superrunda. ACINDO fyra fel. Båda fick gå 130. De började med unghästarna i 130 så det blev inte så lång återhämntning för dem. GINA kändes lite trött men gjorde en bra runda. Rev två lätt och så tar jag på mig sista rivningen, red lite för mycket framåt.

 

ACINDO min lilla stjärna hoppade felfritt!!! Så nu är hon färdigkvalad till Breeders i höst och har första nollan till Falsterbo på första försöket! Vi behöver göra en felfri till på fyra försök för att kvala dit också.

ACINDO SB

Igår var jag ganska trött efter de här två tävlingsdagarna, idag blir en liten lugnare dag. Rida några hästar osv. SOLEN SKINER!!!!!!


Läst 22238 ggr Kommentarer Kommentera

Läst 20392 ggr Kommentarer Kommentera

Tävlingen har gått bra idag! Det var först laghoppning och jag red som senior i Västerås elitlag med LUTRICIA MC NEAL.

Laget består av en junior, en Young Rider och två seniorer. Våran junior inledde med en felfri runda! Sedan var det Young Riderns tur. Det var bra fram till trekombinationen, där blev det stopp och därmed många fel. Det blev då extra press på mig som tredje ryttare och första senior att hämta upp laget med en felfri runda. Jag rider alltid bäst med press på mig, tycker om det konstigt nog, och nollan satt där!!! Nu hade vi fortfarande chans att sluta på noll fel om vår siste ryttare red felfritt. Höll nästan in i mål, ett av de sista hindren föll och fyra fel. Laget slutade på fjärde plats, en bra placering i det här getingbot av bra lag. Imorgon är det sista omgången och då höjs bommarna ett snäpp. LUTRICIA och jag ska då hoppa 140. Håll tummarna säger jag bara...smiley

SAMBALOLEC

De andra hästarna SAMBALOLEC, CAHLUA, AMOORINA, ACINDO SB och GINA hoppade 115 klassen. Eftersom tävlingen skulle gått utomhus så ville jag hoppa en lägre klass med dem då det skulle vara årets första start ute, nu blev det inte så, tävlingen reds ju inne. Men det är alltid nyttigt för hästar att få gå ner och hoppa en lägre klass ibland.

SAMBALOLEC kom trea, CAHLUA och AMOORINA gick också vidare till omhoppningen. AMOORINA gick bra på nya bettet, som jag skrev om igår. ACINDO SB och GINA hoppade unghästavdelningen och ACINDO SB fick pris. De tävlar imorgon igen och då ska tävlingen hållas utomhus för nu har paddocken torkat upp!

ACINDO SB


Läst 21586 ggr Kommentarer Kommentera

Hej!

För alla nya "Hippsonläsare" ska jag presentera mig själv lite kort. Therese Nyman heter jag, är 32 år gammal och tävlingsryttare i hoppning. Jag bedriver även ett kombinerat utbildnings -och tävlingsstall sedan några år tillbaka, Stall Bäcktorp. Har ett antal hästar jag tävlar och som ni kan läsa om på min hippsonsida och även på min egen hemsida stallbacktorp.se

Det här är min blogg om vardagen med hästarna och mitt liv. Hoppas ni kommer tycka det är intressant!

Idag har dagen bestått av förberedelser inför tävlingarna i helgen. Det är andra omgången av elit allsvenskans laghoppning imorgon och den tredje omgången rids på söndag på Hamre Ridklubb. Då avgörs vilka två lag av åtta som går vidare till den stora SM-finalen på Strömsholm i Juni. Ni får hålla alla tummar ni har för Västerås Ryttarsällskap!

Vädrets makter ha gjort så att paddocken står under vatten och tävlingarna kommer vara inomhus. Enligt tradition ska omg två och tre av laghoppningen gå utomhus, nu blir det inte så.

Hästarna som ska tävla i helgen har ridits lite lätt idag, alla känns fina. Förutom lagklasserna så har de vanliga klasser som mina unghästar går och de äldre hästar som inte är aktuella för laget.

Har även varit hem till Anita och tränat med AMOORINA idag. Red henne även igår för Anita och då tyckte hon att vi skulle prova ett annat bett på Amoorina, så det gjorde vi idag. Har tidigare bara ridit henne på tredelat tränsbett. Det har blivit så att när jag hoppar henne så "knäpper hon av" och jag känner ingen kontakt med munnen. Vi provade ett delat gummipelham. Mycket bättre blev det, kände plötsligt en mun! Ska prova det på tävlingen imorgon, intressant ska det bli för jag tror att hon sitter inne med riktigt bra kapacitet, hon måste bara få tid på sig att mogna i kropp och knopp!

AMOORINA Norrköping Horse Show 2009

Solen har visat sig idag och tänk så mycket lättare allt blir på en gång! Håll tummarna i helgensmileyså kommer det resultat rapportering imorgon!


Läst 21953 ggr Kommentarer Kommentera

...när jag klev upp kl sex och tittade ut genom fönstret-SNÖSTORM!!!!! Inte ens hundarna ville gå utanför dörrensmiley

Planen för dagen var att åka och hoppa bana utomhus tillsammans med Anita. Det hade jag verkligen sett fram emot! Det var bara att plinga iväg ett litet sms om skitvädret som förstörde våra planer, och så drog jag täcket över huvudet igen. Hade NOLL lust att rida ute idag. Det räckte med gårdagen då jag red ett antal hästar i snö/regn/hagel och ett antal klädbyten. Jag ville bara inte en dag till, det ska vara slut på vintern nu!!! Dessutom singlade inte snön rakt ner från himmlen, den kom på tvären i blåsten!

På fm blev det inte mycket gjort, hade som dagt inte lust med något idag. Men så kommer Matilda in och äter lunch med mig och när hon åkte hit från Västerås hade hon mött Anita i lastbilen. Yes! tänkte jag, precis vad jag behövde, en motivationskick! Ringde Anita som åkt till ridhuset och bestämde att träna iaf, inomhus. Åkte dit med AMOORINA och LUTRICIA och tränade. Det gick jättebra. Anita ser verkligen alla detaljer, det som jag känner men kan vara svårt att förklara, hon ser det! Åkte en sväng till ridhuset igen och Björn körde även lastbilen så jag fick med mig ACINDO, LAGANA, SAMBA, GINA, MIMOOSA, CAHLUA och alla hästarna gick riktigt bra idag! Skönt och kul!

Ikväll har vi även varit till Strömsholm på "treårstest- träning" med CERIA, RETZINA Q, och EROZ. De fick åka lastbil och alla tre gick in så snällt! CERIA var duktig idag, inte alls spänd eller nervös. Hoppade riktigt bra. RETZINA tyckte det var lite läskigt med ett nytt ridhus och allt runt omkring. EROZ var också lite spänd först och tyckte att alla gråa bockar som de hade stod i hörnen och som staket var läskiga. Han hoppade bra. Det var nyttigt för alla tre att komma dit ikväll så får vi hoppas de kommer ihåg att de varit här när det är dax om två veckor!


Läst 21142 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.