Therese

En väldigt kär team-medlem har lämnat teamet, SAMBALOLEC är såld. SAMBA har jag haft i mitt stall i fem år. Hon kom hit som fyraåring för inridning. Jag tyckte mycket om henne (jag gillar Cortez-hästar och Samba är efter Cortez) och föreslog ett sammarbete med hennes ägare Dick och Jeanette. En riktig framgångs-saga blev det måste man säga. Från en nyinriden fyraåring till en fullfjädrad tävlingshäst som hoppade ända in i Globen!!! Många år har vi haft tillsammans och framgångarna är många. Vid årsskiftet beslutade vi oss för att sälja henne, någon gång är det dax att gå vidare. SAMBA kommer inte att bo långt härifrån och hennes nya ägare kommer få mycket roligt tillsammans med henne. De kommer även komma hit och träna, så helt försvinner hon inte från mig! Men visst känns det att hon inte står i stallet längre, ingen gnäggar så mycket som SAMBA när det är dags för mat!

Jag vill även passa på att tacka Dick och Jeanette för alla roliga år vi haft tillsammans och allt kul jag fått uppleva med er och SAMBA!

Som unghäst var hon nästan alltid felfri och fick pris. Kommer ihåg att Dick och jag var uppe i fjorton felfria rundor på raken innan vi tappade räkningen!

SAMBA är en riktig speedhäst som kan gå snabbt varje gång utan att vara för het till nästa start. Det gjorde att vi samlade på oss massor av placeringar och segrar upp till 130 klass.

2009 vann vi totalt i Folksam Riders Cup i 120/125 klasserna (vinstrikaste ekipage i sverige på den nivån)

Vid Karlstad Horse Show vann vi två klasser och var trea i en! Många segertäcken blev det!

2008 så kvalade vi till Agria hoppets final som var i GLOBEN! Agria hoppet är en stilhoppning, så jag kunde rida fint på Samba också!

Vi vann den allra första kvaltävlingen som var i Linköping.

I Globen så var det först en semifinal där alla tolv ekipage som hade kvalat dit fick rida. De sex bästa fick hoppa stora finalen dagen efter. SAMBA och jag kom tvåa och gick vidare!

Vi kom tvåa även i finalen! Det var härligt att stå på prisutdelningen i Globen!!!


Läst 24957 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
26
2010

JIPPIE!!!!!!!!!!! VI VANN!!!!! Det är så kul att vinna, och idag hade jag bestämt mig för att göra det! Om det vore så enkelt varje gång, det vet vi alla att det inte är, men ibland så går det!

Klassen var en a:0 i 140. Ren tidshoppning från första till sista hindret. Banan var rolig, det fanns flera ställen att svänga snävt på och även att välja på två distanser att rida ett mindre galoppsprång. Vi tog alla vägar och mindre galoppsprång och det blev en sådan där runda då allt stämmer perfekt


Läst 23896 ggr Kommentarer Kommentera

LAGANA var superfin idag igen i 140 klassen!!! Lugn och hoppade väl och min ridning var bra. (framåt, rytmiskt och avslappnad i armarna!) Det var som ett rinnande vatten! Inför den klassen som var helgens sista så låg jag i ledningen på meetingpriset som var en platt-Tv...det upplyste speakern om innan min start. När jag går i mål så känner jag mig nöjd och tänker, YES det blir omhoppning senare för klassen var en a:1a. Tyckte att det var lite konstigt tyst bara från publiken och speakern. Så visade det sig att jag hade missat att hoppa hinder nr 10............Tyvärr blev du utesluten för du missade ett hinder......och fortsatt tystnad! DET KAN INTE VARA SANT tänkte jag!!!! Besvikelsen steg upp i huvet när jag skrittade ut från banan, NEJ,NEJ,NEJ, det har bara hänt mig två gånger tidigare, jag minns det till och med. Det var på en häst som hette DIVA och jag red en 120 klass och missade kombinationen, utomhus på Stora Ekeby. Den andra gången var inomhus i Enköping dagen efter att jag fyllde 30 och jag missade hinder nr sju, ett svart vitt räcke i 130 med LUTRICIA och båda gångerna var hästarna felfria!!! Om man kommer ihåg så noga så händer det inte ofta, så VARFÖR IDAG??? När jag hade chans på så mycket?!

Ville bara skritta bort och hoppa av hästen och gå och gråta bakom ett träd, då helt plötsligt dyker det upp en journalist från tidningen Ridsport. HEJ, Jörgen heter jag!!! Det gick ju så bra för dig igår då du vann så jag täkte intervjua dig om det går bra? TJIHOO ja, varför inte, precis i rättan tid! Hahahaha! Från besvikelse till att få prata om min fina häst och rundan igår som vi vann. Det var kul att det var just Jörgen som kom från Ridsport som jag alltid tycker skriver så roligt och bra så det ska bli kul att läsa sedan! Han tröstade mig med att ROLF-GÖRAN BENGTSSON missade en miljon i prispengar igår pga ett tidsfel, och du missade en TV för att du missade ett hinder!!! Så sant!

LAGANA har gjort en kanontävling och det känns bra inför SM om två veckor. CAHLUA har också varit superfin i helgen. Idag gick hon 130 och det var bara hennes sjätte start i 130 och nu provade jag på att rida lite snävt och fort. Hon svarade jättebra på det, åtta fel men det sätter vi på orutinskontot. Fick inte riktigt med sig farten i en sväng så det blev ett pet och tappade lite focus till sista hindret, men jag är så nöjd med henne. AMOORINA hoppade både bra och lite mindre bra i 130. Det är bara att träna vidare för hoppningen finns där, men ibland stänger hon av lite och tappar focus. LUTRICIA gick 140 och hoppade bra på en stor del av banan med rev tre hinder. Trist, hon kan bättre än så.

GINA har också gjort en helt fantastisk tävlingshelg, felfri i 130 idag igen!!!!! Vilken häst hon är! Dessutom i hällregn så gör hon en sådan bra prestation. Spetsade öron och bara söker hinder. Hoppade mig nästan ur sadeln!

Summan av det hela så har det varit en bra tävlingshelg. Trevligt arrangerat och bra banor. Det var bra att det kom regn i natt och på fm, även om det inte är kul att tävla i regn, men banan behövde det, för den var lite hård innan. Nu blev den perfekt. Jag åker gärna tillbaka till Gislaved-Anderstorp och tävlar nästa år. Nu återstår bara hemresan, ett antal mil. Björn kör lastbilen och jag bilen med trailer. Blir det obligatoriska stoppet i Ödeshög för en matbit på vägen hem!


Läst 23850 ggr Kommentarer Kommentera

JIPPIE!!!!!!!!!!! VI VANN!!!!! Det är så kul att vinna, och idag hade jag bestämt mig för att göra det! Om det vore så enkelt varje gång, det vet vi alla att det inte är, men ibland så går det!

Klassen var en a:0 i 140. Ren tidshoppning från första till sista hindret. Banan var rolig, det fanns flera ställen att svänga snävt på och även att välja på två distanser att rida ett mindre galoppsprång. Vi tog alla vägar och mindre galoppsprång och det blev en sådan där runda då allt stämmer perfekt, jag körde "all in"!!!!! Härligt!!!!

Full fart på ärevarvet!!!

De andra hästarna har också gått bra idag. LUTRICIA hade två pet i 140, bra runda. AMOORINA var felfri i 120 och gjorde sedan en bra 130 med två nedslag. GINA hade ett nedslag i 130 och CAHLUA var dubbelnolla i 130!!!!!! Duktiga hästar!


Läst 23875 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
23
2010

Läst 23419 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
23
2010

Läst 21712 ggr Kommentarer Kommentera

Tävlingen har börjat bra. CAHLUA var felfri i 120 och placerad, hon var jättefin. GINA och AMOORINA hoppade också 120 med ett nedslag var. LAGANA gick 130 och var så lugn och fin. Felfri till sista hindret i omhoppningen, där föll bommen. Jag gjorde en mycket snäv sväng och det hade kunnat gå, men inte denna gång, friskt vågat hälften vunnet! LUTRICIA var felfri och kom sexa!!! Även GINA var felfri och fick pris i 130, så jag är mycket nöjd med dagen.

Det är första gången jag är här och tävlar. Fin tävlingsplats, bra organiserat. Inga långa sträckor att gå mellan stall, lastbil, tävlingsbana = skönt!

Nu ikväll har det regnat en del, men det stoppade inte oss från att grilla! Björn har skött grillen under ett paraply och allt blev gott som alltid då han grillar (han är bra att ha, min lilla Björn)

AMOORINA blev så glad när Helene och Karl-Henrik kom hit idag! De ska vara här hela helgen. Ikväll grillade vi tillsammans och imorgon ska Björn och Karl-Henrik köra Gokart!!!


Läst 24772 ggr Kommentarer Kommentera

Nu är det dax för tävling igen och hästarna som åker med är CAHLUA, LAGANA, LUTRICIA, GINA och AMOORINA. Unghästarna har jag hoppat här hemma och de känns jättefina alla tre. LAGANA och LUTRICIA var jag och tränade med för Pether Markne i tisdags. Mycket bra träning var det.

Vi focuserar som vanligt mycket på sittsen och jag ska tänka på att slappna av i mina underarmar. Sedan svänger vi hästarna helt för skänkeln, ingen hand alls i framridningen, och tar med det till hoppningen sedan. Lagana var pigg och lite kaxig, som hon brukar vara då hon inte tävlat på ett tag. Red mycket skänkelvikningar med Lagana och på volterna flyttade vi bakdelen inåt, som en sluta nästan och ställer henne inåt, för att få henne igenom i hela kroppen. Nyttigt! Vi hoppade fram som på en jättestor oval åtta över två hinder. För att träna långa anridningar och att hålla samma tempo och rytm. Fortsatte att hoppa linjer på böjt spår och en kombination. Ska försöka lära mig att rita upp övningarna i datorn så ni får se, är nog roligare att läsa vad vi tränar på då och lättare att förstå?

Eva som äger LAGANA, CAHLUA och LUTRICIA var här och hälsade på i tisdags. Det blev en heldag med träning hos Pether först. Sedan åt vi lunch på pizzerian här hemma. Kaffe blev det framför tvn och så tittade vi på DVDn från Årsta Runsten. Då kom ju LAGANA tvåa i Grand Prix och LUTRICIA var tvåa i 140 derbyt. Eva var inte där och såg tävlingen, så det var kul att kunna visa henne det nu! Hoppade sedan CAHLUA som skötte sig så bra! Det är alltid roligt när hästägarna hälsar på. AMOORINAS ägare Helene träffar vi i helgen då hon kommer till tävlingen och ska titta hela helgen, och pussa lite på sin häst kan jag tro!!!

Nu är allt packat, hästarna tvättade och lastbil och bil redo för avfärd, det är 37 mil att åka så det tar sin lilla tid. Håll tummarna för mig i helgen!!!!!


Läst 24670 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
22
2010

En av världens bästa hopphästar är död. Den fantastiska Oki Doki. Han tillhörde världseliten i flera år tillsammans med sin ägare/ryttare Alberty Zoer från Holland. De tog tillsammans brons på EM i Windsor och har tagit guld med det Holländska laget i VM. Albert sålde Oki Doki förra året till en argentinsk ryttare som hade målet att få rida VM i Kentucky i höst. Ett mångmiljonbelopp betalades för hästen, ryktesvägen säger upp mot 30 miljoner!!! Skulle vara svårt att säga nej till den summan...I juni i år så skadades Oki Doki allvarligt inne på banan under tävling, jag har hört att den nya ryttaren visst red ganska illa (om det stämmer vet jag ej) en allvarlig senskada blev det och han hade nu opererats och tyvärr så fick han kolik och dog av det...så sorligt, man önskar en sådan fantastisk häst ett bättre slut på livet.

OKI DOKI och Albert.


Läst 23974 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
19
2010

Red mormors rundan på alla hästarna igår. Vi red tillsammans Towe, Johanna, Issa och jag. Det blev tre turer. Det är så kul för hästarna att komma ut på en runda då det är ganska kravlöst, bara galoppera tillsammans över gräsvallarna. Det finns många sådana att rida på nu när vi tagit in allt hö. Hästarna tycker det är så roligt, de får bra framåtbjudning vill jag lova!!!!!!! Stackars Matilda har varit sjuk i helgen så hon missade det roliga. Towe har åkt till turkiet idag med sin familj och ska vara där i två veckor. Hon kommer nog komma hem som en pepparkaka!!!! Vi kommer sakna dig Towe!

Eftersom vi red klart alla på fm så kunde vi ha lite "semester" på em innan det var dags att ta in hästarna på kvällen. Så då åkte Björn och jag till Borgåsund och paddlade kajak tillsammans med syrran, Mats och pappa. Det var jättekul! Vi paddlade upp till Strömsholms slott och runt i kanalerna bakom slottet bla. Det kommer vi göra fler gånger! Började visserligen med ett ofrivilligt dopp då min kajak slog runt för att jag lutade mig lite åt sidan!!!!! Tur att vi var vid stranden så jag kom upp och i kajaken igen, annars hade jag fått simma långt!


Läst 22820 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.