Therese

LUTRICIA MC NEAL, seger i DM Västmanland.

Det är väl nästan skrattretande, jag kom tvåa på söndagen också!!! Så nu kan jag lägga ännu en blå rosett till samlingen! Det var LUTRICIA som fixade den i 130 klassen, den enda start hon gjorde i helgen. I den klassen ingick distriktsmästerskapet för västmanland och eftersom vi var bästa västmanlands ekipage så vann vi DM! Så det blev en seger också!

CAHLUA gjorde en jättebra runda i 130 klassen och kom femma!!!!! Jag är så glad för den hästen, så som hon har utvecklats. Blir alldeles varm i hjärtat!

ACINDOS premiärhelg efter vilan kunde inte bli bättre! Startade 120, 120, 130 och fick unghäst pris i alla starterna! Hon hoppade grymt bra!

AMOORINA var lite väl vild på söndagen, så jag fick göra två volter i 130 för att lugna henne och då blir man utesluten..så kan det vara, hon var nog kaxig över att hon kom tvåa på lördagen!

GINA hoppade jättefint i 120, hade ett nedslag. Banan var svår för den var inte så bra byggd. Totalt med grundomgång och omhoppning var det 17 språng.....

ARCHI hoppade 1 meter på söndagen och var felfri!!! Han var jättefin och inte ett dugg trött fast det var första tävlingen och han hoppade även på lördagen! Bra häst det där!

Måste erkänna att nu är jag lite mör i kroppen efter att ha tävlat åtta hästar i helgen! Nu ska jag måla i stallet och så ska vi jobba lite med de nya unghästarna som kommit hit. Veckan som kommer är det fullt upp. Träningar på onsdag och pay n jump, träning för Pether och så åker vi till Gävle på torsdag em med sju hästar, tävling till söndag!

 

William gillade guldmedaljen!


Läst 21527 ggr Kommentarer Kommentera

...det är jag det!!! Kom tvåa idag i 120 klassen med AMOORINA! Jag är givetvis jätteglad för det, för det var bara andra gången som hon gick avd A och gick mot klockan, klassen var en ren tidshoppning. Även GINA och CAHLUA gick avd A, och de kom sexa och fyra!!! Så i samma klass kom jag tvåa, fyra, sexa, inte illa av mina unghästar!

ACINDO tävlade igen efter sin långa sommarvila som hon fick efter Falstebo. Hon var felfri i 120 avd B och kändes hur fin som helst! Jag har sagt det förut och säger det igen, vila är underskattat av många. Det är lätt att glömma bort att unghästar måste få tid att vila kroppen och smälta allt de lärt sig. De ska vara pigga och glada tävlingshästar i många år, är så lätt att "bränna slut" på dem bara för att det är kul. ACINDO visade idag att hon har mått bra av vilan, det var "ACINDO SHOW" på framhoppningen med bock och bus!!!

ARCHI och MAX tävlade också. Båda hade fyra fel i 90 cm, gjorde fina rundor. ARCHI gjorde en superfin runda i 1 meter, med ett nedslag. Bra tävlingsdebut! MAX var lite trött andra rundan så det blev en volt och nedslag.

Tillbaka med det här med "den ständiga tvåan". Känns som jag har börjat samla på blåa rosetter. Var tvåa i Årsta Runstens Grand Prix (Lagana) och Derby (Lutricia), tvåa i 130 Avesta (Cahlua), tvåa i 135 Stockholm (Lagana), tvåa i Gagnef 120 (Cahlua) och nu tvåa i 120 med Amoorina! Men jag lovar, så missnöjd är jag inte!!!!


Läst 21961 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
27
2010

...på att måla hästboxgaller!!!! Det finns inte mycket som är mer tidskrävande, långtråkigt och tålamodsbeprövande!!!! Dessutom har jag målat på kvällen när allt annat är klart, och då kommer KNOTTEN!!! Så de som sett mig stå och måla kan tro att det är vinter då jag har toppluvan på! Men det är knottskydd! Nu är så äntligen gallret målat och klart och så fint det blir. Vitt och grått ska det vara i stallet nu. 2/3 är klart. Imorgon på fm ska de fyra sista boxarna tvättas och så kan vi måla klart på måndag.

Före och efter bilder!!!

Så imorgon blir en planeringens dag! Jag ska tävla i Köping med sju hästar. Åker dit på morgonen med MAX och GILDA, ARCHI kommer Tomas och Marie dit med. Så rider jag 90 och 1 meter på pojkarna och GILDA går 110,120. Till 120 klassen senare på em kommer Björn och tjejerna med lastbilen och AMOORINA, ACINDO, GINA och CAHLUA. Så hinner de tvätta klart stallet på fm och fixa flätor i manarna på "lastbilshästarna" och jag tävlar småttingarna.

Nu i veckan som gått har LAGANA och LUTRICIA tagit det lite lugnt efter Västervik. LAGANA ska inte tävla förens nästa helg så hon hoppar inget denna vecka, bara lite lätt ridning, inte så hårt jobb. Hon gick så bra i Västervik så hon kan behöva en lugn vecka. LUTRICIA ska jag hoppa lite idag då hon tävlar på söndag.

GILDA, AMOORINA, GINA, ACINDO, CAHLUA hoppade jag bana på här hemma igår. Guldstjärnan måste jag ge till ACINDO, tätt följd av GILDA! Alla hästarna hoppade väldigt bra med ACINDO var superfin och GILDA blev en ny häst då jag bytte bett. Provade samma bett som jag har på AMOORINA och det blev kanon.

I onsdags var jag in till Rocklunda och hoppade MAX på den stora grusbanan. Tyckte att han behövde se någon annan bana innan tävlingen. Även ARCHI hoppade jag där. De två pojkarna ska göra sin första tävling imorgon med mig. ARCHI är bara fyra år så det blir premiär, spännande! Rocklundas bana är kanonbra att "miljöträna" på. Ridskolan har lektioner så det finns andra häsra att titta på, även hästar i hagen brevid. Så åker det förbi bilar och lastbilar och på fotbollsplanerna brevid är det träning med bollar som flyger åt alla håll! Vi ska åka in dit idag igen med LOOPEZ och CARLINA, mina fyraåringar.

Så får vi se när den här dagen tar slut, igår jobbade jag från 07-23.....måste ju rida och sköta hästarna fast vi målar!

Nu ska jag gå till stallet och börja plocka ner mina pris-plaketter från väggen så vi kan tvätta och måla. Ska bli kul att räkna hur många det är och vad det står bakpå dem, jag skriver ju alltid upp häst, klass,resultat, datum på dem så det kanske blir den lite nostaligtripp tillbaka genom åren!


Läst 23698 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
26
2010

Har ni sett så gullig han är, lilla William i sin nya ridhjälm?!!!! Är man en hästtokig moster så är man!

Jag kan bara inte låta bli att köpa ridgrejer till honom, som tur är så älskar han att rida på gamla KNUBBE! Det är så kul, för KNUBBE var min systers första ponny, och så hade vi LUDDE samtidigt. Vi red runt på dem hur mycket som helst när vi var små. Nu så rider lilla William på KNUBBE! William är snart tre år gammal, KNUBBE är 30 ÅR!

 

Så stolt över sin nya fina hjälm och ridbyxorna!

KNUBBE fick stanna och ha en "matpaus" mitt under ridturen!

 

Lillebror Filip fick också sitta på KNUBBE en stund!

Är man i stallet så ska man rita på mosters stora vita tavla!

 

 

Hur söt som helst!

 

William bär sadeln till sadelkammaren, äkta cowboysadel!


Läst 24314 ggr Kommentarer Kommentera

LAGANA hoppade helt fantastiskt i Grand Prix klassen igår i Västervik! Hon blir bara bättre och bättre. Är lugn och mer ridbar, och då kan jag rida framåt på ett annat sätt än förut och vi får ett perfekt flyt. Hade ett nedslag på hinder nr åtta som jag tar på mig. Skulle ridit lite mer framåt på distansen så hade nollan sutti som en smäck! Var besviken på mig själv efteråt för det, hade så gärnat hoppat omhoppningen!!!! LUTRICIA gick 140 klassen och gjorde det bra. Tyvärr åtta fel men får väl "skylla på" att vi ännu en gång fick hoppa en 140 i ÖSREGN!!! (var ju även ösregn i Stockholm i Drottningens final) Hon visar att hon kämpar på iaf och inte viker sig för "lite regn"!!!

Västervik var en mycket trevlig tävlingsplats. Det var första gången jag var där och jag åker tillbaks nästa år. Nära till stallet och tävlingsbanan från lastbilen. Bra arrangerat och trevliga människor! Lyckades till och med pruta på en korv med bröd i kiosken!!! Blev akuthungrig när jag gått Grand Prix banan och hittade en tia i min ficka. Korv med bröd kostade 15 Kr. Damerna i kiosken var inte omöjliga och jag fick korven för en tia!!!


Läst 24032 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
21
2010

Vi kom fram till Västervik igår kväll vid kl 22, resan gick bra. Det är Björn och jag med våra hundar och så LAGANA och LUTRICIA. Packade ut alla grejer och installerade oss i stallet. Så öppnade jag stallskåpet för att ta ut LAGANAS boett-täcke, och där i skåpet hänger inte mina sadlar! Nu var det inte jag som packade grejerna, det gjorde tjejerna. För att alltid komma ihåg allt som ska med så gör jag alltid en packlista som hänger på tavlan i stallet. Så bockar man bara av det som packas ut så att inget ska glömmas hemma.

Min första tanke var bara-SADLARNA ÄR HEMMA!!!!!! Gick till lastbilen för att kolla om de förhoppningsvis hängde på sadelhängarna i sadelkammaren, men inte då, de var kvar hemma, 25 MIL från där vi är nu!!!!!! Jag blev helt tom i huvet, vad gör vi nu??????? Det som inte ska hända hade hänt, pga slarv. Jag höll på att få ett sammanbrott, både arg och ledsen. Kändes som vi lika bra kunde åka hem igen! Det är inte så lätt att låna sadlar av någon annan, mina hästar har olika modeller, så det var bara att glömma den tanken.

Björn var heller inte glad så vi ringer hem till min mamma och säger att "vi åker hem"! Så ringer syrran på andra telefonen och får höra vad som hänt. Hon är hemma hos min bror och när det går upp för dem att vi är i Västervik, 25 mil hemifrån för att tävla och har inga sadlar med, så säger de båda utan att tveka "VI KOMMER MED SADLARNA"! Så de åker till stallet och hämtar dem, åker därifrån kl 24, och kommer hit kl 04 på natten!!!!! Jag höll ju på att börja gråta för det också, VILKA UNDERBARA SYSKON JAG HAR!!!

Vi drack kaffa när de kom och smörgåsar, måste ju se till att de hade energi för att köra hem på en gång igen. Till saken hör att min  bror skulle bli hämtad hemma hos sig kl 08 för att åka ut och paddla kanot hela helgen med kompisar. Så lyckligtvis kom sadlarna hit så jag kan tävla och brorsan var hemma kvart i åtta! Nattsömnen blev inte så bra för någon av oss så gissa om vi varit lite trötta idag! Som tur är har det gått i ett, men när vi ätit vår middag här i lastbilen ikväll var det som att dra ur pluggen, vi är heldäckade och det ska bli skönt att sova en hel natt nu!!!

Tävlingen har gått jättebra. LUTRICIA kom sjua i 130 klassen och i 140 hade hon 4 fel. LAGANA kom trea i 140, dubbelt felfri. I 150 tror jag att hon blev lite trött för hon petade ner några bommar, men hoppade superfint i början. Hon känns att vara i kanonform, så jag hoppas allt stämmer imorgon i grand prix klassen, jag riktigt längtar efter att få rida den!


Läst 22074 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
20
2010

Idag är det full fart som vanligt! Har precis lagat mat och ska snart ut och rida LAGANA, sedan packa grejerna till tävlingen i Västervik (åker dit idag med LAGANA och LUTRICIA och tävlar lör-sön). Hämta Björn i Västerås måste jag också göra, han har varit i Polen med jobbet några dagar, han hinner bara hem och göra en studs och så sätta sig i lastbilen och köra till Västervik!!!

Denna vecka har jag ridit ganska mycket markarbete på hästarna och de känns fina. LAGANA och LUTRICIA hoppade i förrgår och alla de andra igår.

Den här veckan byggde jag upp en serie med fyra oxrar , sex meter emellan. Den är en bra övning för att styrketräna dem och få hästarna att jobba framåt och lyfta på bakbenen samt sträcka på sig. De två oxrarna som är först och sist i serien gör jag lite bredare än de två i mitten, de får stå "fot i fot". Höjden ligger på 80 cm när jag börjar hoppa. Alla hinder på samma höjd hela tiden och parallella. Två gånger på den höjden från vart håll. Höjer sedan till 1 meter, hoppar två gånger och höjer sedan till 110, 120. Någon häst kanske får hoppa en extra gång. Jag gjorde denna övning med LAGANA, LUTRICIA, GINA, AMOORINA, ACINDO och CAHLUA. För MAX som bara är en orutinerad femåring, mer som en fyraåring blir det för svårt. Även för GILDA som jag håller på att sätta igång är det för hårt, så de två har hoppat bana.

I måndags var ARCHI här och hoppade, och på onsdagen åkte vi till Köping med honom och var med på payn Jump. Det var först gången han var ute på "tävling" och han var så cool! Skötte sig exemplariskt! Lugn på framridningen/hoppningen. Inne på banan var han jätteglad och när vi skulle börja så busade han till och med, precis som att säga "Nu äntligen är det dags för mig att få tävla, det här har jag längtat efter hela livet"!!! Hoppade luftiga fina språng och tvekade inte på något hinder. Vilken stjärna!

SAMBALOLEC, min gamla stjärna var här igår och hopptränade med sin nya ägare. Så kul att se henne igen och extra roligt att de trivs så bra med henne. Träningen gick jättebra och Samba passar så bra med sin nya ryttare, jättekul!

Nu måste jag sätta fart så vi kommer iväg till Västervik!

Foto: Madick Foto


Läst 26473 ggr Kommentarer Kommentera

Ett av mina mål har alltid varit att rida SM i hästhoppning. 2010 var året då jag gjorde det för första gången! Att nå ett av sina mål i livet är härligt måste jag erkänna! Jag har aldrig tidigare ridit SM, varken på ponny eller som junior eller Young Rider. Att rida ett SM är stort och det krävs en mycket bra häst för det. Det krävs minst två placeringar i 150 hoppning för att få starta i senior SM.

Min ponny som jag tävlade utbildade jag från ungponny upp till Mvs B, sedan var det dags för storhäst, så något SM blev det aldrig. Jag har aldrig "fått" en färdig häst, utan utbildat de från unghäst och uppåt. När jag var junior så var mina hästar alla unga. Mina young Rider år tillbringade jag i Tyskland, jobbade bla på Holsteiner Verband. När jag flyttade tillbaka hem till sverige så var det bara att börja från början med unghästar igen. Något som jag tycker är fantastiskt kul!

Som alla vet tar det många år från den första vingliga starten med en fyraåring och att utbilda hästen och träna den hela vägen till en SM final. Den resan har LAGANA och jag gjort tillsammans!!! Jag är glad och stolt! Mitt mål när jag kom till Stockholm och SM:et var inte guld, det var en plats i finalen, och vi kom dit. Massor av rutin har vi samlat på oss och nästa gång kan jag höja mitt mål ett snäpp förhoppningsvis!

Det var jättekul i Stockholm och helgen började bra. Red en uppvärmningsklass på fredagsmorgonen med LAGANA och även LUTRICIA som var med. Klassen var 135 och kval till Drottningens Pris. 77 ekipage startade och endast sex stycken var felfria, så det var en svår bana. LAGANA var felfri och vi kom tvåa!!! Klassen började kl 07 på morgonen så jag tror att LUTRICIA inte riktig var vaken när hon skulle hoppa i början, får väl skylla hennes rivningar på det!!!!!

På bilden är det LAGANA i finalens trekombination.

LUTRICIA gick sedan Stockholm Derby och det var skitkul rent ut sagt!!!! Åtta fel, som jag tar på mig helt och hållet. Red lite för fort på ett räcke och tog tillbaka henne för sent, sedan red jag lite dåligt på stora vattnet så hon trampade på ribban. LUTRICIA är en riktig derbyhäst! Ni kan gå in på youtube och sök på "Therese Nyman Lutricia Mc Neal Årsta Runsten Derby" så får ni se den rundan. LUTRICIA hoppade finalen i Drottningens Pris. Jag kan säga att jag har aldrig ridit i sådant ösregn någonsin på tävling som i finalen. Himlen öppnade sig totalt!!! Hinder fick flyttas och att de inte avbröt klassen tidigare än vad de gjorde kan jag inte förstå? Vi kämpade oss runt med några nedslag, det tycker jag visar att LUTRICIA är en riktig fighter i alla väder! När jag tog av mig stövlarna kunde jag hälla ur minst 1 dl vatten ur var stövel!!! Nog om regn och rusk, tillbaka till LAGANA,

första kvalet i SM:et var på fredags em och på 150 höjd. LAGANA hoppade superfint. Vi hade två nedslag, inte mycket att säga om. Andra kvalet på lördagen och det var svårt. Vi var felfria till sista långsidan som var kombination och sedan en oxer. Red lite för noggrant där det skulle behövts bättre galopp för det var lite blött i underlaget så LAGANA rev de sista hindren. Synd för det var en kanonrunda fram dit. Men det räckte till finalen på söndagen!!!

Finalen bjöd på en svår bana, teknisk och hinder på 150-160! Nervös var jag inte konstigt nog. Jag bestämde mig för att bara gå in och njuta och när startsignalen ljöd så hade jag ett leende på läpparna, YES äntligen, nu kör vi!!! Som hon hoppade min lilla häst! Jätteduktig! Tre nedslag kanske låter mycket, men de var inte grova. Trekombinationen var riktigt bra!

Jag ser nu fram emot nya tävlingar och nya mål, och det ska bli så spännande att se hur långt mina unghästar som jag har i stallet kan gå. LAGANA har bevisat att hon är en stjärna som förhoppningsvis ska lysa många år till!

TACK till BJÖRN och EVA, ni är fantastiska hästägare till LAGANA och jag är mycket glad att ha ert fulla förtroende!


Läst 27329 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
18
2010

Semestern i Finland var fantastisk! Mina batterier är laddade och det behövdes.

Har ridit alla hästar här hemma och de känns fina. Tjejerna har skött om dem och hundarna och gjort det så bra när vi var borta! Dessutom hade de städat vårt hus när vi kom hem, TACK!!!!

Här kommer lite semesterbilder,

 

Stugorna där vi bodde.

Härligt kvällsbad!

Solvarma klippor och bad!

Ingen semester i Finland utan att spela RISK!

Björn och min bror Alexander på väg ut på fisketur

Vädret var perfekt för en fisketur, nästan spegelblankt.

Björn lägger i näten, och abborrar blev det i dem också!

Ok, jag erkänner, så mycket fiskade inte jag, däremot läste jag en hel del tidningar!

Total avkoppling att sitta i solstolen och titta på havet!

Grillkväll med släktingar och goda vänner!

Ida och jag förbereder grillmaten!

 

Farfar bor i en stuga några hundra meter från oss. Alexander hämtade honom på 4-hjulingen!

 

Hela gänget vid långbordet!

Vacker solnedgång, vacker utsikt!

Tack alla kära vänner i Blaxnäs för en trevlig och rolig vecka! Tack Yvonne och Kent för att vi fick bo i er fina stuga!


Läst 24279 ggr Kommentarer Kommentera

Nu är jag i mitt kära Blaxnäs i Österbotten uppe i Finland. SEMESTER och AVKOPPLING!!!!!

Sovmorgon, läsa tidningar, fiska, bada och träffa alla kära vänner och släktingar. Är här tillsammans med Björn och min bror Alexander. Vädret är toppenfint. Idag har vi varit till Korsnäs och ätit god mat tillsammans med farfar. Min farfar och farmor kommer härifrån Österbotten. Pappa är född här. Det är den svenskspråkiga delen i Finland vi kommer ifrån, så det är gammal dialekt som talas här.

Nu ska jag gå över till Gullvi och dricka kaffe, sedan blir det ett parti RISK i kväll ute vid stugan vid havet, och säker några kalla öl till :-)

När jag kommer hem ska jag skriva ett långt inlägg med fina bilder från SM:et i Stockholm. Det är jättekul att min blogg och mitt skrivande är uppskattat, Tack! 

 


Läst 25592 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.