Therese

 

Imorgon åker vi till Norge! Jag ska tävla där de två kommande helgerna vid Drammen spring tour. Det ska bli jätteroligt!

 

Det är Björn och jag som åker, våra tre hundar och fyra hästar. Hästarna som åker med är LUTRICIA, GINA, TIPTON och ACINDO SB.

 

Det är första utomhustävlingen och jag ser fram mot att tävla i Drammen igen. Vi var där förra året och det är så fina tävlingar. Perfekt underlag och fina banor, hinder. Inte så långt att åka, bara ca 40 mil.

 

Tävlingen består av två tävlingsbanor och det finns klasser att rida i brons, silver och guld touren. Planen den första helgen är att TIPTON går bronstour, ACINDO SB och GINA går silvertour och LUTRICIA guldtour. Det blir kul att se hur hästarna kommer hoppa, perfekt förberedelse för resten av utomhus säsongen.

 

Björn och jag stannar kvar i veckan mellan tävlingarna, skönast för hästarna att inte åka hem och tillbaka. Vi har Anne, Towe, Johanna och min familj som sköter om hästarna här hemma när vi är borta. Tack snälla ni för det!

 

Hoppas jag kommer åt att blogga när vi är i Drammen så ni kan följa vårt äventyr!

 


Läst 29716 ggr Kommentarer Kommentera

 

Idag har jag hopptränat några av hästarna här hemma. Det har gått bra. De känns att vara i fin form. Vi åker till Drammen i Norge och tävlar till helgen så det blev en liten genomkörare idag för hästarna och mig. Lördag och söndag har vi trimmat markarbete.

 

Vädret som är och har varit är fanstastiskt! Vilken energi man får!

 

 

Björn och jag med vår fina ACINDO SB!

 

 

Johanna och CARLINA SB på tävlingen i fredags.

 

 

ACINDO SB som vann Hallstahoppet!

 

 

Johanna och jag med våra fina röda västar från MOUNTAIN HORSE!

 

 

Jag och LOOPEZ SB

 

 

ACINDO SB vann Hallstahoppet!

 

 

Världens bästa Björn och jag!


Läst 25487 ggr Kommentarer Kommentera

 

Vi hoppade alla fyra fyraåringarna här hemma i förrgår. Det var första gången de hoppade ut och första gången på flera veckor. De skötte sig fint. Blir spännande att komma igång med dem nu!

 

 

EROZ e: Ronaldinho-Looping

 

 

GAZOLINE e: Silvano-Dammen

 

 

LADY LOVE SB e: Looping-Rastell

 

 

RETZINA Q e: Quite-Easy ue: Robin Z


Läst 20743 ggr Kommentarer Kommentera

 

Det var tävling i fredags på Hallsta Ridklubb. Fin tävling med lagom mycket starter. Fina hinder och bra ordnat. Det var tre klasser, 1 meter, 110 och 120. Den sista klassen heter Hallstahoppet och har fina prispengar till segaren, nämligen 1500 kr! Det är inte illa på en regional endags tävling.

 

Vi hade med sex hästar från stallet.

 

Johanna tävlade CARLINA SB.Det var hästens första start i år och de hoppade 1 meter klassen. Bra runda som var avspänd och rytmisk. Ett nedslag blev det. Både Johanna och CARLINA SB var jätteduktiga!

 

Jag startede de andra hästarna som var TIPTON, LOOPEZ SB, GINA, CAHLUA, ACINDO SB.

 

TIPTON var fin i båda klasserna. Ett nedslag blev det i 110. I 120 var han felfri på hinder.Jag gjorde en avsktning för jag tyckte han tappade lite focus och inte var med på distansen till kombinationen. Istället för att trycka tilll honom och han kanske skulle bli störd och riva så saktade jag av och det blev bättre. Vill ju inte att hästen ska slå sig när han hoppade så otroligt fint, det är inte snällt!

 

LOOPEZ SB hoppade 110 och 120. Hade ett nedslag i båda rundorna. Hon hoppar så bra! Ska bli kul att se hur hon utvecklas framöver!

 

GINA, CAHLUA och ACINDO SB hoppade bara 120 klassen. Alla tre var felfria och hoppade grymt bra! GINA kom åtta, CAHLUA kom femma och ACINDO SB vann!!!!

 

Det var jätteroligt att vinna! Johanna sa efteråt att: "Det där var ju roligt, ACINDO är tillbaka där allt började, det var ju i det här ridhuset som jag hoppade in henne för tre år sedan när jag hade praktik hos dig!"

 

Så det var extra roligt!

 

GRATTIS till Therese och SAMBALOLEC som var felfria i 1 meter och dubbelnolla i 110 och kom femma! Två rosetter med hem!

 

Rebecca Jansson gjorde en riktig prestation och var delad tvåa i 120 med sig själv samt fyra!!!

 

Anette som tränar för mig var felfri i 110 med sin unghäst, Grattis!!!


Läst 21190 ggr Kommentarer Kommentera
APR
22
2011

 

GLAD PÅSK på er alla! Det kommer bli en härlig påsk om vädret fortsätter så här, underbart!

 

Idag har vi fått mycket gjort. Sexton hästar ridna eller tränade. De tre inridningshästarna WALTER, WHOPPER och OCEANA är duktiga. LUTRICIA är tömkörd samt skrittad en sväng ut i skogen tillsammans med CARLINA. Fyraåringarna EROZ, GAZZA, RETZINA och LADY har gått mormorsrundan. GINA, TIPTON, ACINDO, CAHLUA, LOOPEZ, KLEOO har trimmats i markarbetet.

 

 

Hovslagaren har varit här och skott två hästar samt verkat två unghästar. Jag har hunnit en sväng till Västerås och Hööks. Köpte en vattenmatta och en "mur"-plastskynke man hänger på en bom. Var en sväng till kvarnen i Dingtuna och hämtade gödnings-säckar till våra hövallar.

 

Dagen händelse idag, det var att min bror Alexander satt upp på en häst och red en sväng! Han kan rida och red mycket på ponny. Nu hade han inte ridit på fyra år men gav efter för min övertalning att han borde börja rida igen! Så det blev en sväng på EROZ. När Johanna och jag kom tillbaka från vår tur så ville Alex rida. Så det var bara att leta på en hjälm och länga stiglädren åt honom! Så red han en sväg och det blev både skritt, trav och galopp! Vi får hoppas på en fortsättning!

 


Läst 26968 ggr Kommentarer Kommentera

 

Tråkigt men sant, min bästa häst LAGANA är nu opererad. Hennes skada som hade läkt har gått upp igen tyvärr. Hon hade en blödning i karpaltunneln i höstas som hon förmodligen fick efter att ha sparkat sig eller landat fel. Vi rehabiliterade och det blev bra. Långsam igångsättning efter plan. När vi sedan efter fem månader äntligen kom till start så blev det bara en tävling. Blödningen är tillbaka.

 

Jag åkte då på god inrådan med LAGANA hela vägen ner till veterinär Staffan Lidbäck utanför Flyinge. Vi ville ha en veterinär med erfarenhet av skador på tävlingshästar som presterar på hög nivå. Han är landslagsveterinär för fälttävlan landslaget så han kan sin sak.

 

Direkt när han ultraljudade senfästena och karpaltunneln såg han att en operation var nödvändig för att LAGANA ska bli frisk igen. Det har blivit "förtjockat" så senan inte har tillräcklig plats. Då blir det ett tryck på förstärkningsbandet.

 

Det som var skönt att höra är att jag inte gjort fel i rehabiliteringen och igångsättningen. Han sa att med det jag gjort blir benet bra och blödningen går tillbaka. Men, när man kommer till hård belastning igen kommer det tillbaka. Så den utväg som fanns var operation.

 

Som plåster på såren sa han att 90 % av alla hästar blir friska igen, hoppas hon inte tillhör de sista 10 % bara...

 

En av fälttävlanshästarna som gick OS i Hong Kong fick samma skada där under terrängdelen. Den opererades och sju månader senare kunde den göra sin första tävlingsstart igen. Nu två år senare ska den starta i Badminton (världens svåraste fälttävlans tävling)

 

Så efter att vi varit hos Staffan fick vi operationstid den 13 april. Skrockfull som jag är så gillade jag inte datumet...Jag har aldrig haft en skadad häst och så klart då inte haft någon häst opererad under narkos. Läskigt, det kan ju sluta illa. Så för att göra mig lite glad så påminde Björn (min sambo) mig om att han är född den trettonde, och det var väl inte så dåligt!!!! Han är för go han!

 

Nu gick allt med och runt operationen bra och LAGANA mår bra. Jag åkte ner med henne till Helsingborg där hon blev opererad av Flemming Winberg för en vecka sedan. Igår hämtade jag hem henne. Så nu står hon i ute boxen och tuggar hö hela dagarna. Hon får börja skritta när vi tagit bort stygnen om en vecka. Tills dess får jag byta hennes enorma bandage var tredje dag...

 

Jag håller hoppet uppe och borstar och pysslar med LAGANA under tiden.

 


Läst 22929 ggr Kommentarer Kommentera

 

Äntligen, nu har jag hopptränat för första gången utomhus i år. Dessutom hemma, så härligt! Det vackra vädret bara fortsätter att fylla oss med energi. Det är så roligt att jobba med hästarna.

 

Underlaget ute på "savannen" är riktigt bra. Mjukt med lagom svikt, inte halt. Behöver inte ens sätta i gräsbroddar. Det är stort där ute där mina hinder står, hästarna har stor yta att tränas på. Vi har en bäck rinner i kanten av savannen så det rinner av och torkar snabbt.

 

Idag har jag hopptränat CAHLUA, GINA, ACINDO, LOOPEZ, TIPTON och LUTRICIA för Tomas. De har alla hoppat grymt bra!

 

 

CAHLUA hoppar fram över tunnorna, läskigt sa hon, bäst att hoppa högt över!

 

Vi värmde upp med markarbete först och sedan hoppade jag fram på ett hinder jag har som bara består av oljefat. Gissa om hästarna tittar på det i början? Sedan hoppade jag några gånger på en oxer med bom 5,5 meter framför. Det blir ett kort galoppsprång. Några gånger ur både vänster och höger varv. Efter uppvärmningen banhoppning.

 

Träna på rytmen, min position i sadeln, att ytterskänkeln ligger intill i svängarna och vips så hoppade alla som de hade vingar under hovarna!

 

 

LOOPEZ SB

 

 

Tomas tränar oss, jag på LOOPEZ

 

 

ACINDO SB

 

 

ACINDO SB

 

 

CAHLUA

 

 

CAHLUA

 

 

LOOPEZ SB

Jag är mycket nöjd med träningen idag. På fredag ska hästarna tävla, det blir kul. Då ska även CARLINA tävla för första gången i år och Johanna ska rida henne. Hon hopptränade CARLINA igår och det gick jättebra!

 

Jag fick kommentaren att jag bor så bra och kan träna hästarna på ett bra sätt. Jag håller med om det. Vi har mycket grusvägar som vi kan trimma hästarna på. Konditionsgaloppera dem flera kilometer längs timmervägarna som vi har längre upp i skogen. Att galoppera på kuperad grusväg är perfekt för konditionen. Vi kan rida ut i skogen och har stora vallar som vi kan trimma på. När det är mycket snö kan vi rida ordentligt hela vintern. Lite is har det varit i år men inte så farligt.

 

Jag har ingen riktig paddock med sand eller eget ridhus, det går i alla fall. Visst skulle det vara skönt att rida in i ett varmt ridhus när det är -20 ute. Det är bara att klä på sig!

 

På vintern lastar vi hästarna och åker till ridhuset när vi ska hoppa. Det tar tid och är lite jobbigt. Hästarna får bra miljöträning och ridhuset på Rocklunda är jättebra att träna i. Det står alltid hinder framme så man slipper släpa fram ch tillbaka varje gång man ska hoppa.

 

I vinter så har vi hållt igång runt 18 hästar, i olika åldrar.

 

Jag tycker att jag är ett bevis på att allt går om man vill. Alla hästar går bra och mår bra! De får en varierad träning som stärker dem i kroppen och benen.

 

Med envishet, tålamod och hårt arbete med fina hästar så har jag kommit långt men tänker träna vidare för att förhoppningsvis komma ännu längre!

 


Läst 22259 ggr Kommentarer Kommentera

 

Det är lika skönt varje år när vi ställer ut alla hinder här hemma! Så skönt att kunna sadla hästarna i stallet och rida ut och hoppa här hemma. Inte lasta och åka till ridhus på flera månader...

 

 

Hundarna ville hjälpa till att bygga bana idag!

 

Så i fredags kväll lastade Björn och jag ut alla bommar och stöd på traktorklorna och körde ut dem! Idag har vi hoppat några hästar här hemma. Imorgon kommer Tomas så jag ska träna ett gäng, roligt!!!

 

 

LUTRICIA och jag

 

Igår trimmade vi dressyr på hästarna här hemma på den stora vallen, även kallad "savannen"! Solen strålar och vi njuter!

 

 

Tomas och TIPTON

 

 

Johanna och RETZINA

 

 

Johanna och CARLINA

 

 

Towe på EROZ, Johanna på GAZZA

 

 

På väg ut i skogen på skritt runda, Towe på CAHLUA och jag hade LOOPEZ med de stora öronen som sticker fram!

 

 

Johanna hoppar KLEOO!


Läst 23359 ggr Kommentarer Kommentera
APR
18
2011

KLEOO är ett sto född 2005.

e: Looping u: Kornell ue: Stanford-Cosmos xx

Ca 165 cm. Trevlig i hantering, lasta, sko.

Bestämd dam som har humör när man rider. Går lätt i form och hoppar riktigt bra. Har inte tävlat pga tidsbrist och en skada som hon hade 2010.

Är nu frisk och fullt igång i ridningen.

Pris: 65000:-

Ring Therese för mer info på tel 070-7975888


Läst 22752 ggr Kommentarer Kommentera

Nu har jag uppdaterat min tävlingsplanering. Roliga tävlingar att se fram emot med alla fina hästarna!

 

22/4 Hallsta ridklubb

28/4-1/5 Drammen spring tour, Norge

5-8/5 Drammen spring tour, Norge

14-15/5 Märsta Ridklubb

17/5 Jump club

19-22/5 Dalahoppet, Falun

28/5 Botkyrka Ridklubb

31/5 Ryttarkamraterna Kumla

2-5/6 Strömsholms tävlingen


Läst 22644 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.