Therese
SEP
30
2011

Jippie, igår var min födelsedag! Härligt väder som alltid den 29/9!

Firade lite igår och kommer fira idag igen. Tårta och godsaker sitter inte helt fel!

 

Therese kom hit och tränade igår och hade med sig denna smarriga tårta som vi kalasade på i solskenet!

 

När hon, Anne och jag sitter där och fikar kommer pappa och går genom trädgården. Jag säger då till tjejerna:

 

"Jag lovar, han kommer inte ihåg att jag fyller år idag!"

 

Så ropar vi på pappa och frågar om han vill ha lite tårta.

 

Pappa: "Oj, vem har nu ramlat av så ni äter tårta?" (Gissa om vi börjar tokskratta!!!)

 

Pappa igen: "Eller är det någon som fyller år?" Så tittar han på Anne och Therese som att det vore någon av de som fyllde.

 

Vi tre skrattar så tårarna rinner och så säger jag:

"Men snälla pappa, det är ju jag som fyller år!!!

 

Pappa: "Vad säger du, fyller DU år, åh jäklar"!!!

 

Ni skulle sett pappas min, hahahaha!!!!!

 

På min trapp stod sedan detta stora paket från min sponsor! Härlig present, och jättefina grejer där i! Ni får hålla koll på bloggen så kommer innnehållet dyka upp så småningom!


Läst 27495 ggr Kommentarer Kommentera

Tävlingshästarna i mitt stall är:

 

EROZ född 2007 e: Ronaldinho-Looping. Kvalad till fyraårschampionatet Flyinge

 

LADY LOVE SB född 2007 e:Looping-Rastell. Kvalade till semifinalen 4-årschampionat

 

LAGANA född 1999 e: Lasandos-Midas. Svår klass, SM-final 2010

 

LUTRICIA MC NEAL född 2000 e:Looping-Landlord. 140-145 klass.

 

TIPTON född 2004 e: Iowa-Irco Marco. 120-130 klass.

 

ARCHI född 2006 e: Camaro M-Irco Marco. Kvalade till femårs-Breeders, 120 klass.

 

CAHLUA född 2003 e: Camaro M-Lasandos. 140 klass.

 

LOOPEZ SB född 2006 e: Looping-Cortuz. 120 klass.

 

CARLINA SB född 2006 e: Cardento-Cortez. 120 klass.

 

GINA född 2004 e: Guido-Tolstoy. 140 klass.

 

ACINDO SB född 2004 e: Acacio-Cortez. 135 klass.

 

De flesta av hästarna har jag haft sedan de var unga och gjort deras tävlingsdebut med, jätteroligt!


Läst 30990 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
28
2011

Funderade ut en ny kategori till bloggen. Dagens outfit!

 

När man jobbar hela dagarna ute och med hästar är det viktigt att ha bekväma kläder och skor. Nu blir det inte varje dag det kommer trilla in en bild, men lite kul kan det väl vara om det dyker upp en ibland?!

 

Alla kläder från Mountain Horse

 

Ridbyxor JEANIE

Skor ASTORIA Jodhpur med Silhouette Leggins (riktigt sköna shortchaps)

Gul Fleecetröja, MARISSA med röd Energy Tech fleece under.

Hjälm: KEP by Mountain Horse.

 

 

Idag har vi jobbat på som vanligt och jag undrar ibland hur allt hinns med!

 

Sexton hästar tränade, in och ut till hage. Spolat leriga ben, bytt täcken. Boxar mockade, fodrat fyra gånger, fyllt vatten, fyllt halmpellets. Ätit lunch på Ikea. Motionerat tre hundar (ok, de springer med när vi rider) plockat i och ur diskmaskinen och kört två tvättmaskiner. Storhandlat på kvällen, tur affären är öppen till 22....

 

Imorgon är en ny dag, love my life!


Läst 31638 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
26
2011

Igår red vi hela dagen, massor av hästar! Vi trimmade dressyr på fältet med de flesta. Perfekt underlag! Solen sken och hästarna kändes fina, perfekt dag!

 

Jag och CAHLUA

 

Johanna och Acindo

 

Min kompis Linda var här och fotade oss när vi red. Ska bli kul att se bilderna sedan.

 

SAN SHINE e: San Brasil-Laptop


Läst 28474 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
25
2011

Det blev en lång dag igår också. Började rida första hästen kl 7 på morgonen, var färdig i stallet runt 21:30.

 

Alla hästar var ute på mormorsrundan och i skogen. Det var en härlig dag med solsken och lite bus! Trodde att det skulle vara riktigt blött i skogen efter allt regn, men det var fint. Hästarna trivs att komma ut i skogen och få koppla av.

 

Hovslagaren var här och skodde ett gäng så det var full fart hela dagen.

 

Idag ska de flesta trimmas i markarbetet. Johanna och jag ska börja rida nu så bäst för mig att sätta fart, hon har sadlat hästarna redan!

 

Tipton och Kassan i skogen tidig morgon!


Läst 28659 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
23
2011

Igår var det hoppning på agendan. Vi lastade in sex hästar och åkte till ridhuset i Åskebro.

 

Roligt nu när Tomas var hemma en sväng så vi kunde träna ordentligt. Han har varit i Madrid på Europamästerskapet i hoppning eftersom han är Norges förbundskapten. Idag åkte han tillbaka till Spanien, till Barcelona. Det är seriefinal i laghoppningen. Nu avgörs det vilket lag som följer med Schweiz upp till Superligan nästa år. Sverige måste vinna denna final för att komma upp, vi får hålla tummarna!

 

Tog inga träningsbilder igår, så det får bli denna bild från i vintras. Jag tycker den är lite häftig!

 

Vi hoppade bana och Tomas byggde en riktigt bra bana. Perfekt när han varit ute på stora tävlingar, han kommer med riktig inspiration till träningen och övningarna.

 

Rebecca var med och hoppade sina fyra hästar. Det såg riktigt bra ut. Speciellt hennes fyraåring CERIA var jättefin!

 

Jag hade också med två fyraåringar, CASH FLOW och RETZINA. De fick hoppa en lite enklare bana än de äldre hästarna. Båda var duktiga, kul!

 

CARLINA min femåring kändes bra, har blivit mjukare i kroppen och hoppningen. Hon växer fortfarande så det knakar. Hon är kvalad till breeders min vi har valt att inte åka då hon inte känns färdig för uppgiften för hon är sen i kroppen.

 

LOOPEZ den andra femåringen fick jag jobba en del med först i markarbetet. Det är en mycket bestämd dam som gärna går lite sin egen väg. När hon kom loss så var hon superfin och hoppade bra! Kul! Men jag blev lite lätt fuktig i pannan kan man säga!

 

TIPTON var jättefin i hoppningen och markarbetet. Så lugn och tog sig tid i arbetet. Hoppar fina språng.

 

Sist hoppade jag Ulrikas häst EDWONDO. Det är en femåring,stor efter Escudo-Graf Grannus. Jättefin häst som jag ska hoppa och tävla.

 

Anne kom till ridhuset med lunch åt oss, det tackar vi för!

 

Väl hemma igen på eftermiddagen var det bara att ta hand om hästarna. Mocka stallet och ta in de hästar som var ute, och spola dessa leriga ben!

 

Idag skiner solen igen och det är skönt!!!!! Har ett gäng hästar att rida och är själv idag så det lär bli en sen fredagskväll i stallet.


Läst 34055 ggr Kommentarer Kommentera

Här är min tävlingsplanering för resten av året. Kan ändras, men i det stora hela så ser det ut såhär:

 

1/10    Stäket, stockholm

2/10    Enköpings Ridklubb

v. 40    BREEDERS på Flyinge

15/10   Föreningen Skästa Ridcenter

21-23/10 Strömsholms Ridsportförening

29/10    Björkviks Ridklubb

4-6/11   Hamre Ridklubb/ örebro Fältrittklubb

 

11-13/11 Södertälje Ridklubb

20/11      Heby Ridklubb

 

Tittar ut genom fönstret och det är sol!!!!! Har ridit i så mycket regn nu de senaste dagarna så det är inte kul. Lerigt i hagarna är det och allt blir smutsigt, det gillar inte jag!

Men nu ska hästarna ut och så ska jag göra iordning ett gäng på sex hästar som ska till ridhuset och hoppträna, det ska bli kul!


Läst 26772 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
20
2011

ROLF-GÖRAN BENGTSSON, vilken ryttare han är!

Vann nu äntligen guld i ett mästerskap, värdig vinnare! Han rider helt fantastiskt och hästen Ninja La Silla är underbar!

STORT GRATTIS!!!!!!!

 

Foto FEI


Läst 28192 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
20
2011

Hann inte skriva igår, efter tävlingens slut var det bara att packa ihop allt och åka hemmåt. Bara 2,5 timmes resa, skönt! Tyvärr regnade det nästan hela vägen, mindre kul. Köra hem när man är trött. En+plus två väg från Karlstad nästan till Örebro och då ska alla som har bråttom försöka hinna om oss "hästsläpsekipage" till varje pris...så det gäller att hålla koll på dem också. I regn, med svart vägbana och linjer som knappast syns...

 

Hem kom vi och allt gick bra! Svängde av i Köping och släppte av Ebba som bor där. Tack för hjälpen i helgen Ebba! Och fina knoppar i hästarnas manar!

 

Ebba och ARCHI!

Hur gick hästarna sista dagen? BRA! ARCHI hoppade 120 klassen och hade ett nedslag, en bra runda. Han gick tre klasser och var felfri i två, ett nedslag i sista klassen. Bra resultat av en femåring på sin första inomhustävling på länge!

 

ACINDO hoppade 130 klassen. Hon var så fin, hoppade som bara den! Kom till omhoppning och där var det snabbt och en bra tid. TYVÄRR trillade sista hindrets bom ned...hade blivit en andra plats annars...

 

Jag var lite sur på rivningen ett bra tag. Inte på hästen, inte på mig själv. På det där "ATT" eller vad jag nu ska kalla det! Hästen var värd ett pris så bra som hon hoppade och själv är man tävlingsmänniska!

 

Laddade istället för dagens och helgens sista klass, 140 hoppningen. Det var bedömning Winning Round med minst tio ekipage till omhoppnig, dvs lika många som antalet placerade.

 

Jag startade först med CAHLUA och det är alltid svårt att veta när man ska börja värma upp och hoppa fram, när är banan klar så man kan gå den?

 

Det blev bra och jag fick bra tid till allt. Gick banan och konstaterade att den var ganska svår. Kluriga avstånd som krävde lydig häst på flera sätt. Jag gillar när det blir en utmaning så det passade mig. Ibland kan det vara bra att hinna se några som rider före så man vet om den egna planen var bra. Nu var jag först så det var bara att förlita sig till den egna planen.

 

Hoppade fram CAHLUA och hon kändes riktigt fin. Dagen innan när jag hade hoppat 135 klassen så sa jag om henne att det finns nog ingen häst som hoppar bättre än vad hon gör just nu! Det blev ännu bättre på söndagen!

 

Nu var det svårare och högre och hästen hoppade perfekt! Felfritt och ännu en runda där allt satt till 100 % enligt planen. Kan säga att det kändes magiskt att hoppa henne, vilken stjärna!

 

LUTRICIA var nästa på tur och jag hade 16 starter på mig att värma upp och hoppa fram, perfekt. Hon var fin och hoppade bra. Även inne på banan kändes det jättebra. Hon var så glad och noggrann. Tyvärr blev det ett nedslag. Vi fick lite trångt efter trekombinationen till nästa hinder där det var fem galoppsprång på 21 meter. Rev frambommen. Blev då ingen omhoppning men ett bra resultat.

 

GINA var sist ut. Hoppade jättebra på framhoppningen och första halvan av banan. Sedan blev det "platt fall". Rev de sista hindren. Tror hon fick mjölksyra för hon hoppar nästan för bra. Så kan det vara. Första inomhustävlingen och hindren kommer snabbt efter varandra.

 

CAHLUA var med till omhoppningen och vi startade trea från slutet av tio ekipage. Det var nu hennes femte runda på helgen (130 på fredagen, 135 lördag med grundomgång och omhoppning efteråt och så nu samma sak)

 

Värmde upp och hoppade fram, hon var fin! Planen var att försöka göra en felfri runda, det var bara två felfria före oss. Hon hoppade grymt bra på allt. Sista stora oxern rev vi tyvärr. Tror att hon blev lite trött, hade hoppat många rundor. Jag blev inte besviken, kan inte vara annat än jättenöjd med hennes resultat. En bom ner på fem rundor. Hon har hoppat underbart fint-kan inte ösa nog med beröm över denna häst!

 

Blev en femteplats i huvudklassen, kul!

 

Fina hederspriser fick vi. Det går alltid åt putsgrejer i vårt stall!


Läst 26550 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
19
2011

Bra start på dagen med en felfri runda av ARCHI i 120 klassen! Han kändes fin, pigg och glad! Eftersom han varit felfri i två klasser så fick han hederspris och gulblå rosett, kul!

 

ARCHI på framhoppningen. Ebba håller koll!

Innan nästa klass så mockade jag alla boxar och Ebba putsade alla träns och annan utrustning. Det var bättre att putsa allt idag på förmiddagen i dagsljus istället för igår kväll i mörkret och när tröttmössan var på!

 

ACINDO hoppade sedan 125 och det var en accumulator. Då får man poäng för varje hinder man klarar felfritt. Som hinder nummer tio är det en Joker som man kan välja att hoppa iställe för ett vanligt hinder. jokern ger dubbla poäng, rivning många avdrag. ACINDO var jättefin. Jag red ganska lugnt men snäva vägar. Rev tyvärr bakbommen på hinder åtta. Tror inte att hon såg bommen i tid. Klarade Jokern galant men det blev inget pris.

 

Hade sedan en ganska lång paus till 135 klassen. Det var en unghästklass först som jag inte hoppade. Passade på att rida GINA och longerade CAHLUA och LUTRICIA. När de står i box hela dagen är det viktigt att de får komma och ut röra på sig ordentligt. Alla fem hästarna har även gått på en 20 minuters promenad med Ebba och mig.

 

135 klassen var en a:1a, dvs omhoppning efteråt för de felfria från grundomgången. Banan var lång, så som det ska vara när det först är en grundomgång. Tio hinder med tretton språng. Trekombination som avslutning.

 

CAHLUA var först ut av mina tre hästar. Som hon hoppade! Inte en hov satt hon fel på hela varvet och felfritt i mål, fantstiskt! klar för omhoppningen.

 

LUTRICIA var näst på tur och hon gjorde en bra runda. Tyvärr ett nedslag, synd för hon kändes på "hugget", hade varit snabb i en omhoppning! Hon är riktigt glad att vara på tävling. Inte bara hon förresten, de är glada alla fem!

 

GINA var sist ut och hoppade riktigt bra utom på två hinder som hon rev. Det var två räcken och hon rev med bakbenen. Alla andra hinder hoppade hon grymt bra. Nya tag imorgon, hon är bara sju år.

 

Det blev totalt sexton ekipage till omhoppningen, ganska många. CAHLUA och jag startade som nummer fyra. Hon hoppade fantastiskt igen! Svängde snäva vägar med henne men gasade inte på för fullt. Hon hoppar så väl över hindren så det tar lite tid i luften. Så vill jag ju ha henne så då tänker jag inte jaga runt henne. Vi slutade på sjätte plats, det är jag nöjd med!

 

CAHLUA på prisutdelningen


Läst 25414 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.