Therese
OKT
14
2011

EROZ är till salu!

Valack fyra år. 172 cm.

e: Ronaldinho u: Amoorina ue: Looping-Naturell.

Brun, strimbläs.

Otroligt snäll i hanteringen, skoning, lastning osv. Snäll i hagen. Lugn och fin på tävling. Inga problem att rida ut på, även ensam.

Fick hoppdiplom på treårstestet med poängen 9-9.

Kvalade till semifinalen i fyraårschampionatet efter flera felfria rundor i 1 meter.

Slutade totalt tvåa efter två dagar i semifinalen. Fick poäng för ridbarhet 8,5 och för kapacitet/teknik 8,5. Domare Jens Fredricsson och Harald Jönsson.

Pris. 200000 kronor, ej moms.

 

Ring mig om det är en häst som låter intressant för er! Tel: 070-7975888

Video på YOUTUBE sök på EROZ SEMIFINAL BREEDERS

eller gå in på www.stallbacktorp.se och se video under TILL SALU


Läst 21107 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
13
2011

 

Tisdag och onsdag var det hoppning av alla hästarna. Vi åkte till det fina ridhuset i Åskebro. Det är fint underlag, välskött, fina hinder.

 

Rebecca, Johanna och Pernilla var också med och tränade. Vi har jättekul när vi tränar tillsammans och sedan hjälps vi åt om vi åker på samma tävlingar, precis så det ska vara!

 

Malin hjälpte oss med hästar och bygga hinder, här med GINA!

 

På tisdagen travade vi mycket bommar och sedan galoppbommar på medellinjen. Träna på raka hästar, tempot och mjuk hand. Vi tränade hästar i varierande ålder. De äldre hästarna fick hoppa en serie med fyra hinder längs den ena långsidan. På den andra långsidan hade Tomas byggt en kombination med ett galoppsprång efter det fyra galoppsprång till en oxer. Hade även två hinder snett igenom och de red vi på böjda spår till kombinationen eller oxern. När vi hoppade fram fick vi träna på långa anridningar. Allt blev en bana på slutet.

 

Jag tränade GINA och hon kändes bra. Skulle önska lite mer engagemang efter hindrena, känns lite för cool.

 

Jag hoppade sedan LOOPEZ, Johanna hoppade LADY och CARLINA, Rebecca CERIA. Eftersom de är fyra och fem år så fick de hoppa en "fem och en halva" ist för den långa serien på långsidan. Det är då trav in över en bom på marken, 2,20 till ett kryss och sedan 5,5 meter till en oxer. Hästarna hoppar oftast riktigt bra på den, så även dessa pållar!

 

På onsdagen var det banhoppning. Vi värmde upp med travbommar på volten och även att hoppa två kavalettihinder på volten. Allt för att träna en lätt hand, så man inte drar hästen runt på volten i innertygeln. Rid hästen med mjuk hand, lätt ledande innertygel och runt innerskänkel med ytterskänkel på plats.

 

Vi hoppade fram genom att hoppa tre räcken på rad längs långsidan med 17,5 meter mellan varje. Vi red på olika antal galoppsprång. Först fem galoppsprång mellan varje, sedan sex och när det blev högre fyra. Allt för att träna lydnad, tempo, följsamhet. Hoppade även bågar. Red från kortsidan och svängde in på första räcket, sedan båge till en oxer som stod på medellingen och efter den båge ner till ett räcke som stod på nästa långsida. Fem eller sex galoppsprång.

 

Hoppar efter långsidan

 

Hoppar oxern, sedan bågen ner till räcket.

 

Efter det banhoppning:

Banan var riktigt, riktigt bra och svår. Började i vänster varv på volten över kavalettibockarna i galopp. Sedan långsidan ner och hoppa tre räcken på rad med 17,5 meter mellan varje. Följ kortsidan och vänd upp på nästa långsida över ett räcke, sedan fyra galoppsprång till oxer, tre galoppsprång till oxer. Följ kortsidan, runda det första räcket och vänd in snett igenom och hoppa en oxer som står vid medellinjen, mjuk båge fem galoppsprång till räcket (som vi hoppade åt andra hållet först), följ kortsidan och sväng upp på långsidan hoppa de tre räcken som var hinder ett-två-tre nu åt andra hållet. Låter kanske enkelt med det var klurigt!

 

Otroligt nyttig och bra träning. Nu när man kommer in i ridhuset efter utomhussäsongen så kommer hindrena snabbt. Det jag ska träna på att göra bättre är att rida lättare från kortsidorna till hinder. Inte rida, säkra upp, se läget och rida igen. Ist rida, hålla rytmen, tempot och ta läget som kommer! Enkelt, eller hur?!!!

 

Jag hoppade först LUTRICIA, CAHLUA, ACINDO, TIPTON och alla gjorde övningen superbra, kul! Hoppade sedan CASH FLOW och hon är bara fyra år och fick hoppa enklare bana. Men vilken häst, wow, hoppar magiskt! ESKO fick också hoppa lite enklare och gjorde det bra.

 

Jag är väldigt nöjd med alla hästar så det känns roligt! Hoppas ni förstod något av övningen, inte alltid enkelt att skriva ner...

 

På tisdagskvällen gick vi ut och åt på restaurang. Det är roligt att hinna umgås och prata om träningen och annat roligt!

 

Johanna och Malin!


Läst 27341 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
10
2011

ACINDO SB

Acacio-Cortez

 

CAHLUA

Camaro M-Lasandos

 

CARLINA SB

Cardento-Cortez

 

CARLINA SB

Cardento-Cortez

 

TIPTON

Iowa-Irco Marco

 

GINA

Guido-Tolstoy

 

LUTRICIA MC NEAL

Looping-Landlord

 

Foto: Bo Bennergård


Läst 22442 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
09
2011

Har inte hunnit blogga på ett antal dagar, det har varit fullt upp kan man säga!

 

Sist jag skrev var förra helgen och då hade jag tävlat på lördagen. Åkte till Enköping på söndagen och tävlade sex hästar. Bäst gick det för CAHLUA och TIPTON som hoppade felfritt med placering i sina starter, det var roligt!

 

Vi kom hem sen eftermiddag och då hade jag EROZ ocg ARCHI kvar att rida. Packade sedan hästarnas och mina grejer, hann sova fyra timmar och sedan upp tidig måndagsmorgon och avfärd mot Flyinge och Breeders. 65 mil tar sina timmar att åka men vi kom fram på eftermiddagen och det var sol och varmt.

 

Nästan först på plats och inte ens alla stallar var färdigbyggda när vi kom, tur att vårat var det iaf! Hästarna fick promenera en stund och sedan ställde jag allt iordning i lastbil och stall. Tisdagen var en mycket lugn dag, bara två hästar att rida och sköta om, vilken semester! på eftermiddagen kom min kompis Linda Eriksson med sin femåring LUXEMBURG SE. Vi hade boxarna i samma stall och Linda bodde hos mig i min lastbil, så trevligt!

 

Onsdag var tävlingsdax och det började med fyraåringarna. EROZ var tyvärr lite spänd och rev ett hinder, så det blev ingen final senare i veckan för honom.

 

ARCHI hoppade sitt första kval och var jätteduktig. Två rivningar men för övrigt mycket bra. Dag två hoppade femåringarna 125 cm så det var debut på den höjden. ARCHI var superfin! Fick tyvärr lite problem i trekombinationen som fällde många hästar. Han hoppade den bra på andra försöket och även resten av banan hela vägen i mål. Så vi är väldigt nöjda med honom. Blev ingen final så vi åkte hem på torsdagskvällen. Rullade in på stallplanen halv fyra på morgonen, lagom trött kan jag säga-men skönt att komma hem.

 

För min kompis Linda gick det jättebra. Felfri i första kvalet och sedan en rivning i det andra. De kvalade till finalen där det blev ett ner men en bra runda. Kul! Min klubbkamrat Jennie Juhlin vann första kvalet för sjuåringarna med sin lilla häst EASY Q, STORT GRATTIS!!!!

 

Eftersom vi åkte hem och det inte var något annat planerat i helgen så har vi istället hunnit rida alla andra hästar här hemma. Jobbat med inridningshästarna. Även ridit en sväng på mina treåringar LORD LOOP SB och LADY LOOP SB. Båda två red vi in i vintras. Har sedan inte ridit på dem sedan i mars. Så vi tänkte att vi skulle hänga lite på dem. Supercoola som de är så slutade det med att Johanna satt upp på båda två och red lös i trav och från hagen hem till stallet! Fantastiskt! De som inte haft ryttare på sig på åtta månader! Bra grundarbete???!!!!


Läst 19899 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
02
2011

Tävlade igår, i Stäket. Hade med LOOPEZ, CARLINA och EDWONDO. Första gången jag tävlade honom.

 

Började med att ramla av på framridningen !!! Händer aldrig, och vet inte när jag ramlade av sist hemma heller! Vi travade så lugnt och fint längs spåret. Så får han syn på någonting utanför staketet och tvärslänger sig 90 grader, det gick så snabbt!!!! Jag han i alla fall tänka "bäst jag landar på en mjuk kroppsdel, får bli rumpan!!!"

 

Vilken start på vår tävling! Nu gick det bra, bara att borsta av sig gruset och sitta upp och fortsätta uppvärmningen! Han hoppade fint och det gick bra i vår första start, felfritt!!!

 

Sedan hoppade alla tre hästarna 110 klassen. Första inomhustävlingen för alla tre och de skötte sig bra. CARLINA lite spänd men hoppade fina språng. LOOPEZ jätteglad och hoppade också kanon! Båda var felfria och EDWONDO hade ett nedslag. Så fyra starter med tre felfria rundor och rosett=bra dag!

 

Sen åkte vi hem från Stockholm och red vidare. Hade fem hästar kvar att rida när vi kom hem på eftermiddagen. Johanna hade ridit två på förmiddagen och släppt ut alla hästar. Hon kom tillbaka efter jobbet på sadelmakeriet och red två hästar till. Vi mockade stallet, packade hö och putsade. Kl blev tio när vi var klara, känns då att man varit igång sedan sex på morgonen!

 

Tack Malin och Ebba för hjälpen på tävlingen, nu kör vi idag igen!!! Enköping med sex hästar! Wihoooo!!!!!!


Läst 19725 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
01
2011

Strax dax att lasta in två hästar och åka på tävling. Tidig morgon och fortfarande mörkt ute. Känns att hösten är här, 1 oktober idag...

 

Vädret är och har varit fantastiskt, underbart! Varmt och en sista påminnelse om att det är sommar i detta land en gång om året. Nu går vi mot vinter och allt vad det innebär.

 

Hoppas det inte tar allt för lång tid på tävlingen idag, har mycket att göra när vi kommer hem. Det är tävling imorgon igen med fem andra hästar. De ska ridas och tvättas, stallet mockas och grejer packas. Tur att Malin, Ebba och Johanna hjälper till så är det lite enklare!

 

Höres senare idag!

CARLINA SB som ska tävla idag!


Läst 22031 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv