Therese

Igår kunde vi äntligen trimma dressyr här hemma, underbart! Vi har ett stort fält framför huset som vi kallar för "savannen" för det är så stort. Den används som hage och de hästar som går där har det lyxigt!

 

När det torkar upp på våren så börjar vi rida där och ställer även ut våra hinder när det torkat upp ordentligt.

 

Så igår trimmade Johanna och jag ett helt gäng hästar där, närmare bestämt fjorton. Unghästarna var glada men skötsamma som tur var, ingen som bockade av oss!

 

 

Savannen!

 

Idag har vi hoppat hela dagen. På onsdagar brukar det vara hoppning som gäller och idag var det full fart. Vi har hunnit med att hoppa tolv hästar. Alla har gått bra, unga som äldre.

 

Övningen som Tomas byggde upp var jätterolig att rida. Jag tyckte verkligen att både vi ryttare och hästar fick jobba. Hoppa på böjda spår, raka linjer och hinder ur sväng.

 

EROZ och LADY var jättefina. Båda har lugnat ner sig nu och gör ett bra jobb. Flänger inte på mellan hindren. De orkar bära sig, speciellt EROZ som är så stor. Han är smidig och hoppar runda höga språng. När han är klar med övningen så står han helt cool och väntar på nästa grej som ska hända. Ingen stress i onödan!

 

CAHLUA och LAGANA fick göra ett "lagom " jobb. Hoppa lågt, inte högre än en meter. Blev mer som markarbetshoppning. Red LAGANA på ett nytt bett. När hon blir sådär "tokglad" som på tävlingen så släpper hon kontakten med bettet och bara vräker sig framåt. Jag har alltid ridit henne på tredelat tränsbett. När jag hoppade och tävlade innan skadan så använde jag bett-tejp runt bettet. Det var för att hon skulle få lite mer att ta stöd på. Det trivdes hon med. Nu provade jag ett mjukt gummipelham. Blir lite samma effekt som bett-tejpen men med pelham blir det lite mer att ta stöd på. Kändes riktigt bra. Får prova det på tävlingen så ser vi hur det går.

 

 

CARLINA var jättefin idag. Hon hoppade ordentligt hela tiden. Som jag berättade förra veckan så kan hon ha svårt att hitta språngkurvan och gör det svårt för sig själv. Då hjälpte vi henne med galoppbom framför hindret. Nu satt träningen i och polletterna har trillat ner, hoppas de stannar där också!

 

TIPTON var också precis lika fin som förra veckan! Även CELVIN som hoppade en enklare bana.

 

ACINDO hade svårt att konsentrera sig i början av ridpasset. Vi var fyra ekipage som tränade tillsammans och hon tyckte att hon skulle hålla koll på alla andra utom sig själv. Då är det bara att rida framåt, framåt och vänta ut henne. När vi kom fram till trav och galoppbommarna började hon "tagga" ner och när vi hoppade gick det fin fint! Jag fick träna ordentligt på att rida framåt ur sväng till hindren när de kommer lite snabbt ur sväng. Inta ta upp, säkra sen rida. Nu nötte vi på en stund och det blev bra. Ska ta med mig det till tävlingen också!

 

De fyra sista hästarna för dagen hoppade vi i ridhuset i Dingtuna. Ulle kom dit med sina hästar och jag berättade för henne att jag hade hoppat en sådan bra övning för Tomas tidigare i Åskebro. Nu fanns det inget hinder framme i dingtuna. Så tittade vi på varandra, spottade i nävarna och släpade ut en massa hinder! Här ska tränas seriöst! Så sagt och gjort, en dag var jag med om att bygga en övning två gånger!!!

 

REMINA och EDWONDO var bra idag. Jobbade ordentligt med övningen och båda hästarna blev lösgjorda och fina. Speciellt REMINA, det gick jättebra! Jag är så nöjd med henne idag.

 

Avslutade dagens maraton i hoppning med KASSAN och LORD. Johanna hoppade LORD som gör framsteg varje gång. Idag blev det en enkel bana på 90 cm. KASSAN hoppade också en enklare bana. Överhoppar sig lite vissa språng, för att hon vill göra rätt. Hon ger mig en härlig känsla när hon slappnar av, gillar henne! Nyttigt för de båda unga hästarna att komma till ett nytt ridhus.

 

Imorgon blir det hästtvätt och packning av allt foder och utrustning till mig och hästarna. Åker till Lidköping och tävlar hela helgen.

 

Nu ska jag sova, är ganska trött.....texten i detta inlägg blev därefter känns det som!


Läst 39835 ggr Kommentarer Kommentera

Idag var en sådan där lång dag igen. Johanna var här strax innan sju imorse och fodrade, åkte hem tolv timmar senare! Tack Johanna, du är så snäll och duktig!

 

Vi har hunnit mycket idag. Ridit 14 hästar, mockat, höpåsar, halmat, spånat, kört några maskiner tvätt. Släppt in och ut hästarna. Det vanliga så att säga!

 

En riktig lunch åt vi, jag lagade köttfärsås och pasta. Min bror som varit sjuk i några dagar med hög feber och nu är frisk, trodde att han hade fått tillbaka febern och hallinucerade. Hörde han rätt, hade jag lagat lunch idag igen???!!!!

 

Flera av hästarna har konditionstränat idag. Fyra unghästar har gått i skogen och travat/galopperat lite på grusvägarna. Två hästar gick mormorsrundan, resten galopperat på grusvägarna för att träna konditonen. Våra vägar är perfekta nu så vi kör mycket intervaller med galopp några minuter, skritt paus, galopp osv. Vi skrittar och travar fram en bra stund innan och lång avskrittning efteråt.

 

 

Skönt att det är så varmt att vi kan spola av hästarna efter träningen.

 

Imorgon blir det dressyrridning för de flesta hästarna och onsdag är hoppdag. På torsdag åker jag till Lidköping med fem hästar och tävlar hela helgen. Ska ha träning imorgon kväll i skultuna och så hinna packa lastbilen till tävlingen innan avfärd torsdag eftermiddag. Det är mycket nu...

 

 

Så här ser det ut när vi konditionstränar på de riktiga skogsvägarna! Bilden är inte från idag.

 

 

Den här bilden är från idag, Lagana är glad!


Läst 35331 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
26
2012

Vi åkte till Enköping och tävlade. Kom i lagom tid för sista klassen, den började klockan 18.

 

Tidshoppning var det, tio hinder med tolv språng och mycket svängar. En rolig a:0!

 

CAHLUA var först ut och det kändes bra. Hon hoppade fint, var pigg. Rev tyvärr ett hinder men det räckte till tionde plats av ca 50 starter och pris!

 

Mamma LAGANA startade som nummer 30. Som jag skrev på min facebook på vägen hem:

 "LAGANA var mer än glad! Hon hade nog hört att det var en tidshoppning och tänkte att nu ska det gå fort, jag tyckte det gick lite väl snabbt...bröt av på två ställen så alla medtävlare skulle ha en chans att hinna ikapp oss, tänkte inte på att man blir utesluten då ;-)"

 

Som sagt, hon var vild! Som en ferrari utan broms! Hon hade nog kommit på att hon var på tävling igen! Efter 1,5 års frånvaro så får man vara glad att vara tillbaka? Hon är förlåten, jag var inte ens missnöjd. Faktiskt bara glad att ha den fina hästen med igen. Det kommer ta några tävlingar att få henne lugn, det får det vara värt!

 

 

 

LAGANA Strömsholm Grand Prix 2010.


Läst 33794 ggr Kommentarer Kommentera

Jag ramlade av igår!!! Skulle rida en av unghgästarna och satt upp från backen. Brukar alltid använda pallen men den hade pappa lånat och stod och fyllde en vattendunk.

 

Unghästen tyckte inte att jag skulle sitta upp från backen och kastade sig iväg, lagom när jag kom ner i sadeln. Så gjorde han en riktig "spinn" så jag hade inte en chans att sitta kvar, hade ju inte riktigt full kontroll. Hann tänka att, shit jag måste sitta kvar, nej det går inte för han kommer inte sluta! Ok jag åker av, tänk om den blir rädd och sparkar, så i fallet har jag koll på vart hästen var och bakbenen. (hur hinner man tänka så mycket på en halv sekund???!!!) Hade mindre koll på hur jag landade istället, tror jag landade på ryggen. Men det blev en riktig smäll för jag smällde i bakhuvudet i backen. TUR ATT MAN ALLTID HAR HJÄLM!!!!

 

Johanna satt på en annan häst som hoppade och for för att min häst galoppperade iväg. Hon lyckades komma av, i leran låg jag och såg planeter. Så hör jag pappa komma haltandes med sin krycka!

 

Pappa: " Jävlar, hur gick det? Slog du dig?

 

Upp kliver jag och håller händerna runt huvudet för att känna efter om det blev hjärnskakning.

 

Jag: -Jag slog i huvudet!

 

Pappa. -Men resten av kroppen, gick det bra? Inget annat?

 

Jag: -Nej inget annat, det gick bra men huvudet!

 

Pappa. -Ja men då är det ingen fara, kan du hjälpa mig att bära vattendunken till bilen?

 

Tror ni jag blev arg? Kaos på gården med lös häst, Johanna som håller en annan uppjagad häst, jag som slagit i huvudet och så pappa som bara tänker på sin 20 liters vattendunk, för jag hade ju inte brutit några ben!!!!

 

Inget ont om pappa, han var nog lite snurrig han också!!! Cirkus Bäcktorp!

 

Björn fångade in hästen, jag konstaterade att huvudet satt kvar och snurrade inte så då satt jag upp igen. Från pallen och Johanna som höll i hästen. Nu gick det utan problem och vi red ut och det gick hur bra som helst.

 

Igår kväll var vi hem till Tomas och Marie som bjöd på riktiga lyxvåfflor! Matvåfflor med spenat i och vanliga våfflor. Vi fick göra våra egna och det fanns olika röror med skagen, kräftor, vitlök, varmrökt lax, ädelost, hjortronsylt blandat med creme fraich att komponera som vi ville. Efterrätts våfflor med blåbär, jordgubbar, grädde och choklad! Gissa om det var GOTT!!!! Tack för en trevlig kväll!

 

Idag ska jag tävla. Enköping har tävling och jag åker dit med CAHLUA och LAGANA och rider 135 klassen. Den börjar runt klockan 18. Har släppt ut alla hästar på förmiddagen så de kan njuta av solen. De har vilodag idag, och jag är lite stel i nackmusklerna från avramlingen igår så bättre att ta det lite lugnt så jag kan rida ordentligt på tävlingen. det går ju i 200 alla andra dagar...

 

 

Så Towe och jag fixar stallet, jag har tvättat LAGANA. Städar och packar lastbilen. Tvättar hästtäcken och grejar med annat som inte hinns med de vanliga dagarna. Jag lagar lunch tex....

 

 

CAHLUA laddar inför tävlingen genom att prata en stund med vår granne Mats!


Läst 37297 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
23
2012

En mycket kär vän har lämnat mitt stall, LUTRICIA MC NEAL är såld. Hon bor nu i Holland.

 

Jag har haft henne i åtta år, det är en lång tid. Det blir tomt utan henne. Under alla dessa år har vi hunnit göra så mycket roligt tillsammans.

 

Började med kvalitetsbedömningen. Breeders som fem och sexåring. Felfri i finalen som femåring. Debut i 145 klass med placering. Några starter i 150 hoppning. Hoppat 130-140 klasser med massor av placeringar. Det roligaste hon och jag visste, det var att rida derbyklasser. Det var lite av vår specialite! Vi vann två derbyn, var tvåa tre gånger och placerade i flera.

 

LUTRICIA är en underbart snäll häst som jag kommer sakna jättemycket. Hon kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta!

 

 

Bästa unghäst i Hudiksvall, sex år gammal!

 

 

Norrköping Horse Show.

 

 

Vetlanda 2008.

 

 

Seger!

 

 

Fina Lutricia!

 

 

Snögalopp!

 

 

Seger Bronshästen 140 klass.

 

 

Årst Runsten derby.

 

 

Strömsholmstävlingen.

 

 

Kompisar i alla väder!

 

 

Meetingbäst Gislaved 2011.

 

 

Gislaved fyra i 140.

 

 

Dalahoppet.

 

 

DM-Guld!

 

 

Sista pussen!

 


Läst 34789 ggr Kommentarer Kommentera

Idag var det hoppträning för Tomas. Hästarna var väl förberedda, de har jobbat på hela veckan.

 

I måndags red vi mormorsrundan, en gång. Det var ju halv storm så det gick inte så bra, vi blåste nästan av! Så det fick bli den långa skogsrundan med de andra hästarna. I skogen var det ok. I tisdags var det konditionsgalopp på grusvägarna. Ett antal kilometer i korta läder!!!!

 

Igår trimmade vi dressyr, hemma!!! Nu har det blåst och torkat så det blev premiär ridning på lilla gräsängen, ljuvligt härligt vill jag lova! Johanna och jag njöt hela dagen.

 

 

Vår "lilla" gräsäng där vi trimmar dressyr. Bilden är från förra sommaren.

 

Ska inte glömma att i tisdags kväll var det träning i Åskebro. Då var LORD och CELVIN med. Båda fick hoppa bana med lite tittiga hinder. För LORD var det första riktiga banan. vattenmatta och sockerbitar. Han skuttade runt utan problem och höjden var på 70 cm. Tänk att man kan bli så glad att en häst tar sig runt en bana för första gången. Han är fyra år nu så vi håller på med inhoppningen.

 

Idag var det hoppträning och jag hade med CASH FLOW som hoppade jättebra idag. Mycket fina runda språng och hon var noggrann. Hon gör lugna galoppfattningar nu, innan har hon haft lite bråttom.

 

CARLINA lärde sig mycket idag. Hon hoppade lite slarvigt först, som att hon inte riktigt kommer på hur hon ska göra alla gånger. Så hon fick hoppa med galoppbom framför hindret för att få lite hjälp. Det var bra, hon blev bättre. När hon fick hoppa banan så hade poletterna trillat ner och det blev kanonbra.

 

CAHLUA och LAGANA var fina. De var båda väldigt lugna och avspända. Brukar vara lite för ivriga. Nu fick jag träna mycket på positionen och handen för att få de att vänta lite på hindret. (det står ju där det står, det springer inte iväg ;-))

 

ACINDO hoppade jättefint. Jag ska tänka på att rida henne med tydlig position, stilla med axlarna och ge eftergift med handen i språnget, mycket små detaljer att hålla reda på!

 

Dagen stora guldstjärna går till TIPTON! Han var superfin, ridbar, avspänd och hoppade bra. Så roligt!

 

 

 

Träningen var bra idag. Uppvärmning med galoppbommar framför oxer på två olika distanser. Bommar på marken som vi både travade och galopperade över för att träna rytmen. Sedan banhoppning. Det såg enkelt ut men den ställde frågor till mig som ryttare och jag var tvungen att rida noga. På en av hästarna så fick jag inte till distansen ur svängen till ett hinder. Blev orytmiskt. Tomas sa då till mig att sluta tänka så mycket och rida i all sin enkelhet! Sagt och gjort, jag red utan att tänka för mycket på hur jag skulle rida svängen för att den skulle bli så bra som möjligt och då gick det bra på en gång. Varför krångla till det när det inte behövs!

 

Det får bli en dagens outfit idag också, det var ett tag sedan. Nu har jag fått en hel del nya fina kläder från vår/sommarkollektionen.

 

 

Tröja MARISSA FLEECE.

 

Ridbyxor LAUREN.

 

Skor CELINE PADDOCK med SILHOUETTE LEGGINS.

 

Allt från MOUNTAIN HORSE.


Läst 42111 ggr Kommentarer Kommentera

Igår kom det ett paket från Mountain Horse, alltid lika kul med nya kläder!

 

 

Vad var det i paketet tro?

 

 

Dessa coola strumpor!

 

 

Den fina jackan som heter DAKOTA jacket och hör till deras vår/sommar kollektion 2012.

 

Här kan ni se en film med deras kläder!

 

Visst är det mycket snyggt?!!!


Läst 35316 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
20
2012

Det var även tävling i söndags. Kändes lite segt när klockan ringde halv sex...

 

Det var det yngre gängets tur att tävla igen och så fick CAHLUA åka med och hoppa i div 1 laget.

 

Ut tidigt till stallet och så fixade Johanna och jag iordning hästarna och packade de sista grejerna under tiden som de åt upp sin frukost. Björn kom ut och hjälpte oss att släppa ut alla hästar som var kvar hemma. Vi rullade iväg med CAHLUA, CARLINA, EROZ och LADY LOVE i lastbilen strax innan åtta. En knapp timmes resa till heby där tävlingen var. Ulrika och hennes föräldrar kom med REMINA och EDWONDO.

 

Det började med 1 meter för EROZ och LADY. De skötte sig bra, lugnare än när vi var i Eskilstuna. EROZ hade ett nedslag och LADY var felfri på hinder. Hon snubblade till med ett bakben i en sväng till näst sista hindret så jag var tvungen att göra en volt.

 

Red sedan REMINA i 110 avd A. En bra runda blev det och hon hoppade fint. Felfri på hinder. I avd B hade jag alla fyra unghästarna till start. Med få startnummer mellan hästarna så gäller det att planera väl. Innan avd A var slut så satt jag upp på CARLINA och värmed upp henne, även fast LADY var först ut i unghästavdelningen. Det var så tight mellan deras starter så jag hade inte hunnit ge CARLINA en bra uppvärming annars. Nu fick hon det innan jag satt upp på LADY så kunde Johanna gå med henne under tiden.

 

Alla fyra unghästarna hoppade felfritt i 110 klassen, jättekul. De var så duktiga.

 

 

Hade tänkt att rida EDWONDO och REMINA i 120 klassen. nu red jag bara CARLINA och efter hennes runda strök vi de andra två. Det var ingen bra bana, inte bra byggt. Konstiga svängar och vägar, inget som ger bra ridning. Jag brukar inte klaga, men det här var inte bra, tyvärr. Banan som vi hoppade i lagklassen var mycket bättre.

 

Så tog det ett antal timmar tills det var dags för laghoppningen där jag skulle rida CAHLUA. Laget hade ingen bra dag och kom sist. Alla kan ha dåliga dagar, bara att komma igen till nästa omgång.

 

 

CAHLUA hoppade felfritt i lagklassen iaf och var jätteglad när hon kom ut från banan. Hon lekte runt och tyckte det var enkelt att få gå en 120 runda. Sist hon tävlade var det en svår 140 klass, så det var bra för henne att få stärka självförtroendet genom denna runda. Hon hade kunnat delat med sig till hela Heby av det självförtroendet som hon hade när hon kom ut från banan!!!

 

Det var en bra tävlingsdag med sju felfria rundor av nio!

 

Stort TACK till Towe som fixade stallet när vi var på tävlingen!!!


Läst 34151 ggr Kommentarer Kommentera

I lördags var det tävling i Södertälje och första omgången av Agria-allsvenskan. Jag åkte bara med ACINDO och hon hade ett sent startnummer i förklassen så jag kunde åka hemifrån vid halv elva. På söndagen skulle jag tävla i Heby med ett gäng hästar så då skulle de ridas på lördagen också. Kändes som att det skulle bli en sen dag i Södertälje så jag red fyra hästar innan jag åkte och tävlade.

 

Matilda var här och hjälpte mig i stallet så då gick det smidigt att byta hästar. Satt upp på den första strax efter kl sju på morgonen och han rida de fyra som jag hade tänkt. Blev en snabb dusch och på med tävlingskläderna sen iväg till tävlingen.

 

E-20 till Stockholm måste vara en av de tråkigaste vägarna i vårt avlånga land. Så vi poppade musik på hög volym och pratade om allt mellan himmel och jord! Ganska skönt att sitta i bilen och varva ner även om det känns som man aldrig kommer fram när man kör den där vägen!

 

Fram kom vi och det gick inte så snabbt på tävlingen. Vi hann både äta lunch och fika innan jag red min uppvärmningsrunda.

 

 

Matilda veterinärbesiktar ACINDO!

 

 

Matilda med ACINDO och Jessica Haraldsson som sköter Bobo Fuchs hästar.

ACINDO hoppade strålande fint i förklassen. Felfritt till sista hindret i omhoppningen. Jag blev nog lite ivrig själv och fick lite bråttom i uppsprånget. Störde ACINDO som tappade en baktå och rullade av bommen.

 

Så var det bara att ladda inför laghoppningen. Min kompis Jessica Öhlander kom förbi så vi fikade och pratade semesterresor! Bra uppladdning!!!! Alltid lika roligt att träffa henne!

 

Lagklassen började klockan 17:30. Lite väl sent tycker jag, när det ska vara dagens höjdpunkt. Nu var det så otroligt mycket starter i förklasserna så därför tog det tid.

 

I vårat lag red ungdomsryttarna Greta Berglund och Rebecca Pannula. Båda hoppade felfritt men tyvärr lite långsamt så det blev ett varsitt tidsfel. Som förste senior red Rebecca Jansson, som för övrigt var trea och femma i 130 förklassen, GRATTIS! Nu fick hon tyvärr en rivning i lagrundan. Jag startade som sista ryttare i laget och eftersom vårat lag var sist ut så var jag sist av alla ryttare. Kunde därför sitta och räkna ner resultatet på framridningen när lag för lag blev klara. Eftersom man räknar bort det sämsta resultatet efter fyra ryttare, så kunde vi om jag var felfri stanna på två fel.

 

Hörde att två lag var felfria och klara för omhoppning, ok vi kan bli trea. Så blev ett lag till felfritt, ok vi kan bli fyra. Nästa lag stannade på fyra fel, även nästa. Ok jag måste vara felfri! Så stannade ett lag på ett fel!! Ok, vi kan bli femma om jag är nolla, det blev vi förra året i första omgången och det räckte till Strömsholm. Så stannade sjunde laget på fem fel. Jag får inte riva, då blir vi sist!!!

 

 

Fokus på hög nivå!

 

ACINDO kändes fin och så startade vi. Jag blir alltid superfokuserad och rider bra under press. Nu gjorde jag allt för att rida felfritt och satt som en tennsoldat i sadeln och tänkte på att inte komma för långt fram med axlarna, då blir ACINDO för ivrig. Nu blev det en bra runda och FELFRITT!!!! PUH!!! Vi kom femma och har känning på lagen i täten inför finalhelgen på hemma plan sista helgen i april.

 

 

I måndagens VLT var vi med!


Läst 35782 ggr Kommentarer Kommentera

...och gjort en hel del annat.Jag var själv i stallet idag fram till kl fem då Towe kom. Fast hon hade inte något sällskap alls av mig eftersom jag åkte till ridhuset med två hästar när hon kom.

 

Johanna är på ridsportmässan i Stockholm och vår praktikant Josefin har slutat. Praktiken var bara i två veckor och nu är den slut. Josefin var en jätteduktig tjej som jag hoppas hade kul här hos oss!

 

Så idag var jag ensam hela dagen på länge, en chock nästan! Så det var bara att stressa på med allt. Släppa ut några hästar efter fodringen, börja rida de som var på ridlistan idag. Släppa ut hästarna eftersom de var ridna och klara. Ta med hästar in som skulle ridas efter lunch, fodra lunch. Mockade två boxar mitt på dagen, red vidare...

 

Trimmade flera av hästarna på grusvägen och det gick bra. De var väldigt pigga och framåt idag. Det finns några vändplaner efter vägen, de kan man använda till att rida lite volter på, fantasin sätter gränserna!

 

En av unghästarna red jag ut på själv idag för första gången. Tänkte nästan ringa och teckna en livförsäkring innan, utfall att...men nu gick det riktigt bra. Skrittade ut i skogen och efter halva rundan var det många gnäggningar men för övrigt var den skötsam och snäll!

 

Jag skulle rida Ulles REMINA i ridhuset på kvällen så då tog jag även med mig ACINDO och CARLINA och trimmade de två, när jag i alla fall åkte till ett ridhus. ACINDO kändes grymt fin och det är bra inför imorgon då hon ska tävla.

 

Imorgon är det tävling i Södertälje och första omgången av elitallsvenskan, laghoppning. I år är det extra kul med elitserien då de fem bästar lagen efter semifinalen kvalar in till den stora finalen i Globen under Stockhom Horse Show!!! För att komma dit så måste vi först försöka kvala till Strömsholmstävlingen.

 

I vårt avlånga land så är det sex grupper med åtta lag i varje. Efter tre omgångar är det de två bästa lagen totalt från varje grupp som kvalar till Strömsholm. Vi lyckades förra året och blev totalt tvåa i gruppen och kvalade till Strömsholm. Våran grupp innehåller många bra lag.

 

Jump Club som tagit SM-guld, Årsta Runsten som varit bronsmedaljörer, Hamre Ridklubb även de Sm-vinnare ett år och flera bra, konkurensen är stenhård! Vi får se hur det går imorgon, blir kul!

 

Jag ska upp tidigt och försöka hinna rida fyra hästar innan jag åker till Södertälje vid 10:30. Åker bara med ACINDO och hon hoppar först förklassen 130 innan laget.

 

På söndag är det tävling i Heby med sex hästar så det blir inte en lugn helg det här.

 

 

Västerås Ryttarsällskaps lag 2011 med Rebecca Pannula, Jessica Lewin, Arnold Assarsson och jag med hästen Lutricia Mc Neal. Då vann vi andra omgången.


Läst 37580 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.