Therese

 

Det var så roligt igår för vi vann med elitlaget!!!!!!!!!

 

Rebecca Jonas hade drömt att vi skulle vinna och så gjorde vi det, vilken sanndröm!!!

 

Gissa om det var roligt att vinna sista omgången som var den svåraste, och på hemmaplan! Vi är alla fyra riktiga västeråsare, har alla ridit i klubben sedan vi var små (även om jag gjorde en avstickare några år). Så det här kändes otroligt roligt!

 

 

Vi var samma lag som på lördagen, dvs Lois Pettersson, Rebecca Pannula, Rebecca Jonas och jag. Mina lagkompisar var så duktiga och alla tre hoppade felfritt! Eftersom man räknar tre av fyra ryttare så var vårat lag felfritt innan jag ens hade startat. Nu hade ett lag till chans att bli "nolla" och då skulle det bli omhoppning. Så jag värmde upp LAGANA och var beredd på omhoppningen. Nu fick det lagets sista ryttare ett nedslag så vi blev det enda lag som var felfria och vi vann!!!!

 

 

På väg in på prisutdelningen med laget. Från vänster Rebecca Pannula, Rebecca Jonas och jag.

 

 

Lois pettersson och lagledare Mariana Juhlin.

 

Tyvärr räckte inte våra poäng totalt för att bli ett av de två lag som kvalade till Strömsholm. Vi hade placeringarna 7-4-1 efter alla tre omgångar. Kul att vi blev bättre och bättre. Vi är mer glada över segern igår än besvikna att det inte blev Strömsholm. Segern ska vi fira i klubben framöver.

 

 

LAGANA och jag glada efter ärevarvet med laget!

 

Det var även vanliga klasser igår innan laget. Jag hoppade EDWONDO och CARLINA i 120 unghästavdelningen. CARLINA var jättefin och felfri. EDWONDO var också felfri och mindre spänd. Sedan valde jag att inte hoppa vattengraven med honom som var hinder nummer sex. Han hade hoppat så bra fram dit och att kanske göra honom spänd genom att hoppa vattnet som vi inte gjort innan är bara dumt. Så jag hoppade inte sexan, utan fortsatte till sjuan och åttan och det hoppade han fint. Sen blir man utesluten i resultatlistan om man missar ett hinder. Det var ett medvetet val för hästens utbildning.

 

ACINDO och CAHLUA hoppade 130 klassen. ACINDO rev första hindret. Hoppade upp sig så fint, lite för bra så hon kom inte fram riktigt i språnget och rev bakbommen med bakbenen. Resten av banan blev en lugn skolrunda och hon hoppade strålande. CAHLUA var felfri och snabb, så snabb att vi vann!!!

 

 

Vilken bra tävlingshelg! Strålande sol, hemmaplan, fina hästar, duktiga ryttare= bättre kan det inte bli!


Läst 32300 ggr Kommentarer Kommentera

 

Igår blev det dressyrtrimning på de flesta hästar i det härliga vädret, så idag var de fina!

 

 

Carro trimmar Lady på savannen!

 

Idag tävling på hemmaplan, Rocklunda i Västerås. Finalhelg i AgriaAllsvenskan. Det är kul att rida hemma, speciellt laghoppning. Det kan såklart vara både extra nervöst och man känner pressen. Jag blir bara extra taggad!

 

Det började med uppvärmningsklasser från 110 till 130. Unghästarna gick 110 på morgonen. Felfritt hoppade CARLINA, LADY LOVE(hoppade så fint, blir bara bättre och bättre) och EROZ. EDWONDO tyckte hinder nummer två var jätteläskigt så han stannade på det en gång. Sen hoppade han.

 

 

EDWONDO och den läskiga grinden.

 

 

Fina EDWONDO!

 

CARLINA, EDWONDO och EROZ fick även hoppa 120. För EROZ var det debut på den höjden och det gick galant, felfritt! Han hoppar bättre när det blir högre, så roligt! Även kul att Helene som har fött upp honom och äger honom tillsammans med mig var med och såg hans debut!

 

EDWONDO tyckte fortfarande att grinden var otäck och det blev ett stopp igen, sedan hoppade han och övriga hinder var bra. CARLINA rev två hinder i början av banan, avslutade fint.

 

 

 

CAHLUA.

 

LAGANA, ACINDO och CAHLUA gick 130. Alla tre jätteglada och pigga!!! Var felfri och placerad med LAGANA. Hade ett nedslag på de andra två. ACINDO hade kommit tvåa vid en nollrunda...alltid snabb den hästen!

 

 

Snabba ACINDO!

 

Red sedan LAGANA i elitlaget och jag var fjärderyttare i laget. Det är riktigt roligt att rida i lag och med så duktiga lagkompisar är det extra roligt! Båda ungdomsryttarna Louise Pettersson på Grand Beauty och Rebecca Pannula på Littlefot hoppade felfritt. Tyvärr hade Rebecca Jonas och Oxford ett nedslag, sista hindret. Så jag hade då lite press på mig att vara felfri för att vi skulle gå till omhoppning.

 

 

Konsentrerad innan start!

 

Spänningen på topp och en glad fin häst så hoppade vi felfritt och laget klart för omhoppning!!!

 

Det blev fem av åtta lag som hoppade om. Vi började med felfritt igen för både Louise och Rebecca P, så duktiga tjejer! Rebecca J gjorde en jättebra runda men rev tyvärr sista hindret så nu hade jag pressen att vara felfri igen. LAGANA ville inte riva och inte jag heller så vi var felfria!

 

 

LAGANA.

 

Många bra och snabba lag i vår grupp och vi hängde med bra, kom på fjärde plats. Imorgon är det den avgörande dagen och de två bästa lagen totalt efter imorgon hoppar vidare till Strömsholm! Allt kan hända så det är ganska öppet vilka det blir. Roligt ska vi ha, det kan jag lova!

 

 

Kvällspromenad med ACINDO, CAHLUA, LAGANA efter tävlingen.


Läst 32896 ggr Kommentarer Kommentera

 

Här kommer några bilder från Rocklunda i onsdags. Det är Jennifer Broden som fotat. Tack för fina bilder Jennifer!

 

 

EROZ. F: 07 e: Ronaldinho u: Amoorina-Naturell.

 

 

CELVIN AF TORTUNA. F: 08 e: Carland u: High Speed-Acacio.

 

 

CASH FLOW. F: 07. e: Coriall-Cardento.


Läst 30421 ggr Kommentarer Kommentera

 

Igår var en fullspäckad dag minst sagt. Först åkte vi hem till Rebecca och hopptränade sex hästar. Det var årets första riktiga utomhusträning.

 

 

Hade med LAGANA, CAHLUA, TIPTON, CARLINA, ACINDO och för första gången på en hoppträning LADY LOOP SB! Hon är fyra år, helsyster med LADY LOVE SB.

 

LAGANA var jättefin. Busig när jag värmde upp men lugn när vi hoppade, otroligt konsentrerad på sin uppgift.

 

 

ACINDO hade fullt upp med att tala om för alla andra att hon var på plats så var lite stökig när vi värmde upp på bommarna. Slappnade av och hoppade klockrent runt banan.

 

CAHLUA var kanonfin från att jag satt upp. Fick tänka på att vara noggrann efter hindren att hon är rak några steg och inte svänger före mig. Vi hoppade banan och det var perfekt. Jag var mer än konsentrerad på min ridning och det gav ett bra resultat.

 

TIPTON hade som ACINDO lite svårt med focus på bommarna när vi värmde upp. Med båda två så gäller det bara att lotsa dem runt och inte göra för mycket själv, låta hästarna tänka så de tar tag i uppgiften. Han hoppade också banan fint och det är den hästen av alla som tar av från marken bäst när han hoppar, vilken kvalite!

 

 

CARLINA var fin efter att Carro värmt upp henne till mig. Inte så lättriden den hästen på marken men Carro rider bra så hästen kändes mjuk och väl framme. Hon hoppade också bra i början. Det blåste ganska mycket och CARLINA kan lätt tappa focus på hoppningen när det finns annat att ha koll på. Då går hon nästan in i en bubbla och tänker inte på hinder utan kan riva flera hinder utan att hon märker det känns det som. Då är det bara att skritta en stund och hoppas hon får tillbaka huvet på rätt plats! Det tog en stund men hon hoppade några bra språng på slutet. Samma sak hände i Lidköping på tävlingen första dagen. Hon kom in i ridhuset, undrade vad hon gjorde där och rev tre hinder i 120 klassen. Sen sov hon på saken och hoppade superbra både lördag söndag och felfritt. En lustig häst är det. Tur att jag känner henne väl, jag vet hur hon är!

 

Sofie red LADY LOOP, eller Humlan som hon kallas. Det var första gången hon var på en ridbana och skulle "hoppa". TIPTON var drag hjälp så hon lättare skulle förstå framåt och över bommar. Tycker det är bra att ha draghjälp första gångerna på unghästar. Hon travade över bommar hoppade två räcken på 50 cm!

 

 

Vi var färdiga med träningen på eftermiddagen och det var bara hem och vända! Lasta ur och lasta in nya hästar och åka på pay n jump på Rocklunda.

 

Det var en riktigt bra pay n jump med bra bana, tittiga hinder. Mycket folk och korvgrillningen igång så det var riktig tävlingskänsla! Perfekt för mina unghästar!

 

Hade med sju hästar. CELVIN och CASH FLOW som hoppade 90 cm. Båda felfritt! De skötte sig så bra på framridningen också, skönt!

 

Johanna hoppade LORD LOOP i 80 cm. det var hans första "tävling" och det gick jättebra! Felfritt runt banan och inga stopp. Bra jobbat!

 

I 110 höjden hoppade jag LADY LOVE, EDWONDO och ALICANTE. Alla felfria och med bra hoppning. EROZ hade ett pet men hoppade bra.

 

Det var en bra dag på jobbet och nu ser vi fram mot utomhussäsongen som börjar i helgen! Tävling lördag-söndag på Rocklunda i Västerås. Vanliga klasser och Agriaallsvenskans laghoppning.


Läst 30219 ggr Kommentarer Kommentera
APR
24
2012

 

Underbart med sol idag! Alla hästar, yngre som äldre har vi trimmat ute på den stora "savannen".

 

Inridningen av LOVELY LADY SB har vi också börjat med. Det är min treåring efter Looping-Rastell. Helsyster med LADY LOVE och LADY LOOP. Vi hade tänkte rida in henne i vintras i den djupa snön, som sen aldrig kom. Så vi har börjat med henne nu istället.

 

Hon har haft träns och sadel på sig. Vi hänger höpåsar på sadeln och är ute och går med henne just nu. Ni får följa inridningen av henne här på bloggen!

 

Bjuder på lite bilder i brist på annat!

 

 

William och PLEXUS!

 

 

I Falun på tävling!

 

 

ACINDO i Falsterbo.

 

 

Tävling i regn...

 

 

Tävlingen i Tierp 2011.

 

 

LAGANA, jag, Molly och My!

 

 

LAGANA!

 

 

CAHLUA efter segern på Strömsholm! Foto Sofie Pousette.


Läst 30114 ggr Kommentarer Kommentera
APR
23
2012

 

 

Tävlingen igår gick jättebra! Sju starter och resultatet 0+0+0+0+4+4+0, pris på alla starter! ACINDO vann sin klass!

 

Hallsta RK är duktiga på att arrangera tävling. Mats Samuelsson byggde banorna och det var bra byggt. Då är det roligt att tävla!

 

CELVIN och CASH FLOW gjorde tävlingsdebut och hoppade 90 cm och det kunde inte gå bättre, båda hoppade felfritt!!! Kul med rosett i sin tävlingsdebut. Han var lugn på fram ridningen och hon var vild men jag satt kvar!

 

 

CELVIN. foto: jennifer Lövgren

 

 

CASH FLOW. foto: Jennifer Lövgren

 

LADY LOVE och EROZ hoppade båda 1 meter och 110. I första klassen var båda felfria och i 110 hade båda ett nedslag var. Nu var det inte så många felfri i 110 klassen så båda fick rosett på ett nedslag.

 

ACINDO fick åka med och hoppa den sista klassen, 120. Tyckte det var dax för henne att gå en lite lågre klass, det har hon inte gjort i år och det kan vara bra för självförtroendet att göra det någon gång. Vi hade riktigt roligt inne på banan! Det var en tidshoppning a:0. Galopperade på snabbt och svängde. Hon tyckte det var jättekul och hoppade felfritt! Vi vann!!!!

 

 

Tack för fint täcke, rosett, plakett, blommor och riktigt bra prispengar!

 

 

När till tävlingen och då hann vi rida några hästar hemma på eftermiddagen. Towe rider här CARLINA och Johanna LADY LOOP. Jag red LAGANA denna sväng.


Läst 32241 ggr Kommentarer Kommentera
APR
21
2012

 

Idag har jag varit trött hela dagen. Var trött redan när jag vaknade och det kändes segt att börja dagen med allt som ska göras och hästar ridas. Det är nog det trista vädret och våren som kom av sig som sätter sina spår och gör en trött. Som Johanna och jag brukar säga: Bara spotta i nävarna och köra på!

 

Det har gått bra och vi har ridit alla hästar. Inget regn idag så det var jätteskönt!

 

Imorgon ska jag tävla unghästarna på Hallsta Ridklubb. Närmare till en tävling kan jag inte ha, 7 minuter!

 

CASH FLOW och CELVIN ska göra tävlingsdebut och hoppa 90 cm. Så idag åkte Sofie och jag ner till ridhuset i Hallsta med de två. Mest för CASH FLOWS skull för att hon skulle få lite miljöträning. Det är en väldigt speciell häst med humör så jag vill förbereda henne så bra som jag bara kan. Då var det bra att åka dit och rida så hon fick bekanta sig lite med omgivningen. När vi var iväg på pay n jump med henne för några veckor sedan började det med att hon kastade av mig efter första hindret....Hoppas verkligen inte att det händer imorgon! Jag kommer vara beredd på allt och hålla i mig.

 

 

Sofie med CELVIN och CASH FLOW.


Läst 29361 ggr Kommentarer Kommentera
APR
21
2012

 

Regnstället från Mountain Horse är åter igen "Dagens outfit". Glad att jag har det nu när vädret inte är det bästa...idag var det rent ut sagt vidrigt!

 

 

Vi red i alla fall några hästar. Sex av stallets ädla springare fick konditionsgaloppera. Underlaget är perfekt på grusvägen nu så det är ett stort plus! Inför utomhussäsongen som snart börjar så gäller det att hästarnas kondition är på topp. Längre banor kräver det. Så nu rids de längre ridpass, mycket skritt och konditionsträning som sagt. Det är rolig, vem gillar inte att galoppera?!

 

Vi åkte till Erikslund och åt lunch idag igen, det är ju så trevligt! Idag blev det thaibuffe och sedan riktigt gott kaffe med efterrätt! Tyckte vi kunde unna oss det efter ridning i detta väder!

 

 

Caroline och jag med vårat kaffe!


Läst 31724 ggr Kommentarer Kommentera

I måndags började det en ny praktikant här hos oss från Västerås ridgymnasium. Hon heter Caroline ska vara här i tre veckor. Så nu är det två praktikanter, Caroline och Sofie. Matilda var också här i tisdags så Johanna och jag känner oss inte ensamma i stallet!

 

Hästarna har gjort lite av varje nu i veckan. De som tävlade i helgen skrittade i skogen i måndags och fick ett lättare jobb tisdag. Tisdag kväll var det även hoppträning och då tränade jag EDWONDO som gick bra. Han börjar bli mer och mer avspänd och lyssnar på mig. Hoppar bra har han alltid gjort.

 

I onsdags eftermiddag var vi in till Rocklunda och hoppade. Framförallt ville vi hoppa vattengravarna. Jag hade med CARLINA, ACINDO, LAGANA och CAHLUA. Alla hoppade den lilla graven utan problem. CARLINA som aldrig hoppat den gjorde det som om hon aldrig gjort annat. Så är hon ju uppfödd i "skogen " och är van att hoppa över diken! Första språnget ACINDO skulle göra på lilla graven blev ett stopp. Tror hon blev överaskad och därför stannade. Sedan hoppade hon utan problem. Eftersom hon gjorde det bra så valde jag att inte hoppa den stora graven med henne. Man måste inte hoppa allt på en gång, kan åka in och träna stort vatten senare. LAGANA hoppade både den lilla och stora graven. Nu skulle ju hon kunna göra det med förbundna ögon och baklänges, så roligt tycker hon att det är! Bockade och skuttade av glädje efteråt.

 

 

CAHLUA hoppade lilla vattnet utan att tveka, så då fick hon även hoppa det stora. Första gången tog jag draghjälp av Rebecca och hennes Tudelu. Bättre draghjälp kan man inte ha, hon är stensäker. Så vi hoppade över utan problem och jag hoppade även en gång utan draghjälp. CAHLUA tyckte det var roligt och bjöd verkligen på vattengraven! Det känns jättebra och ger ett stort kvitto på att hon har fullt förtroende för mig som sitter i sadeln. För tre år sedan när hon kom till mig var det inte så, vilken resa vi har gjort tillsammans.

 

Konditionsgalopperat har några hästar och kommer även göra imorgon. Unghästarna hoppade idag, åtta hästar totalt. Det får bli ett annat inlägg om dagens hoppning annars blir det här en hel roman!

 

 

Dagen avslutade jag på bästa sätt, uteritt på LAGANA! Hundarna Molly, Mira, My, Felix och lilla Daga var med!


Läst 27984 ggr Kommentarer Kommentera

 

Avslutade tävlingshelgen bra med en andraplats i 130 klassen på LAGANA. Hon var fantastiskt fin! Underbara häst som gör mig så glad!

 

 

CAHLUA och ACINDO hoppade också 130 klassen, båda med ett nedslag var. De var riktigt fina de också.

 

Vi hoppade även div 1 laghoppning omgång två igår. Det gick bra för vårat lag, vi kom fyra av tretton lag och fick gå in på prisutdelning. Det var jätteroligt! I laget red Rebecca Pannula, Jeanette Zetterberg, jag och Rebecca Jansson. Lagledare är Mariana Juhlin. Vi tänkte träffas ikväll och fira det med ett stort gäng ryttare.

 

Nu blir det ridning resten av dagen och vädret är bra!

 

 

Helgens priser! Cahlua etta, Lagana tvåa och fyra, Acindo trea alla i 130. Laget fyra och Tipton pris i 120!


Läst 33313 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.