Therese
MAJ
31
2012

 

Hoppbanan!

 

Idag har vi tränat för Tomas och det har gått jättebra, hästarna har hoppat fint!

 

Dagens övning med mina hästar var gymnastik. Nu har vi hoppat bana ganska många gånger och då behöver man gå tillbaka till basicövningar ibland. Det är roligt också , jag gillar det.

 

Började med att hoppa tre räcken på volt, med 5,5 meter mellan, så ett kortare galoppsprång. Hindret i mitten höjdes lite mer än de andra.

 

Hoppade sedan en serie som bestod av räcke, oxer, räcke, oxer med ett galoppsprång mellan varje.

 

Jag började med att hoppa EROZ. För honom var det nyttigt att hoppa dessa övningar idag. Han behöver jobba lite med den stora kroppen. Han fick även avsluta efter serien med att hoppa några enkelhinder.

 

 

EROZ, miljöträning på köpet med bilen och traktorvagnen på sidan!

 

CARLINA behövde också gymnastik idag, hon har en stor kropp som behöver komma ihop. Hoppade fint på volten och i serien. Lägger språngkurvan rätt hela tiden. Ibland blir hon lite låg och river men rättar sig bra.

 

ACINDO var jättefin på volten och i serien, mamma mia vad hon hoppade i den! Avslutade på enkelhinder med henne. Ska tänka på att ha en frisk galopp framåt med henne och låta hästen komma till hindret. Hoppade strålande på slutet.

 

LAGANA var riktigt fin. Markarbetade en stund innan och målet med henne är att få henne lång, låg och avslappnad så hon sänker halsen framför manken, inte bara nacken. Börjar bli bra. Hoppningen var grym. Hon fick bara hoppa volten och serien några gånger, mer behövdes inte.

 

CAHLUA var också fin i markarbetet, samma sak med henne där, lång låg...Hon var lite väl avslappnad i hoppningen och tog inte jobbet på så stort allvar först. Tog några gånger innan hon bländade till och började hoppa bra i serien, och då¨ hoppade hon bra!

 

 

CAHLUA.

 

TIPTON har inte jag hoppat på ett tag, det har Tomas gjort själv. Det var kul att göra det idag. Han kräver en helt annan ridning än tex LAGANA och CAHLUA som är som lätta fjädrar och tar sig fram lätt. Med TIPTON måste jag tänka på min position i sadeln hela tiden, verkligen rida med sätet, bålen och jobba. Det är svårt men kul, jag lär mig massor av den hästen. Han hoppade också som en riktig häst, det finns mycket hopp i den kan jag lova!

 

Sist red och hoppade jag Hannas Wildeman. Ska hjälpa henne med honom. Det är en jättestor häst, nästan 180! Han känns inte stor när jag rider. Håller på att lära känna honom och markarbetade en lång stund innan jag hoppade. Jobbade på volten och enkelhinder, det gick bra.

 

Johanna har också tränat tillsammans med mig och ridit ett gäng hästar så idag har vi trimmat på med hela stallet, femton hästar blev det.

 

 

Träningen är i full gång! Jeanette var också här och tränade tillsammans med oss.

 

Malin har också varit här så vi gjorde stallet på förmiddagen, två hästar reds ut i skogen på morgonen.

 

Allt har rullat på enligt planen. Hästarna kom ut tidigt i hagarna. Kom in efter hand som de reds och när vi ridit klart så fick alla gå ut igen vid femtiden. Så fick de äta eftermiddagsmat ute. Björn, mamma och jag tog in alla hästar vid halv tio nu ikväll, det är skönt för de att få vara ute när vädret är så fint. Vi har haft en bra dag helt enkelt!


Läst 27833 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
29
2012

 

Idag var en dag som de flesta andra, fullt upp! Johanna och jag har ridit 12 hästar totalt, fixat stallet, hon har jobbat några timmar på sadelmakeriet och jag åkte med Lagana till Koko. Vi gillar att ha många järn i elden helt enkelt!

 

 

Lagana var till Koko idag för en genomgång. Kauko "Koko" Luomala är equiterapeut. Jag ville att han skulle känna igenom henne ordentligt utifall hon skulle ha några skavanker. Hon har ju tävlat en del nu och stora klasser. Blev opererad för ett år sedan och har en lång rehabperiod bakom sig också.

 

Hon var frisk och fin som en nötkärna! Koko sa att det var länge sedan han träffade en häst som var så fin i kroppen som Lagana. Mjuk överallt, liksidig och bra. Hur jag än har tränat henne och byggt upp kroppen igen så har jag gjort allt rätt sa han. Gissa om jag blev glad, och stolt! Tack Koko!

 

Jag är verkligen jätteglad! När vi kom hem igen så red jag Lagana och hon kändes nog extra fin idag, eller så inbillade jag mig bara?!!!


Läst 27872 ggr Kommentarer Kommentera

Den här helgen var galen, så mycket att hinna med! Idag är det måndag och jag är helt slut!

 

Vi var till Grönalund i lördags tillsammans med min syster och hennes familj. Mamma var också med. Jag hann rida några hästar innan vi åkte till Stockholm.

 

Roligt hade vi och roligast hade barnen! Vet inte hur många gånger William åkte barnradiobilarna?! Mamma och Björn var galnast, de åkte "INSAINE". Alla andra värstingkaruseller åkte de också! Själv åkte jag med i bergodalbanan en gång, sen var jag mer än snurrig i huvudet och benen kändes som betongklumpar. En besvikelse faktiskt, då jag gillar att åka karuseller. Kan kanske ha att göra med mina hjärnskakningar jag haft?

 

Insaine,kan inte fatta att mamma åkte den???!!!!

 

På vägen hem från Stockholm lyssnade vi på eurovision på radion, det funkade det också! Så kul att LOREEN vann!!!! Får känna oss extra stolta här i Västerås. Varför inte lägga finalen i Västerås nästa år!!!!

 

Det blev en sen lördag och en tidig söndag. Upp tidigt och släppte ut alla hästar vid sextiden. Sedan bar det av till enköping och tävling med unghästarna CASH FLOW, CELVIN och LADY LOVE SB.

 

CASH FLOW och CELVIN hoppade båda 90 cm och 1 meter. De har inte så mycket rutin av tävling och uppvärmning ännu. Båda var ganska vilda att värma upp till båda klasserna. I den första hoppade CELVIN fint och hade en rivning på ett hinder. I den andra klassen hade han en rivning och så gjorde jag en volt. CASH FLOW stannade på första hindret i första klassen, hoppade sedan hela banan utan problem. I 1 meter var hon jättefin och felfri.

 

LADY var riktigt busig så det fick bli skolrunda i 1 meter för att lugna ner henne, hon tyckte det var kul att visa upp sig på tävling. Sto med karaktär kan man säga! I 110 var hon lugnare och gjorde en bra runda.

 

Red även ALICANTE i 110 och hade fyra fel, han hoppade bra.

 

Det var varmt igår och busiga hästar så det var en trött Tette och Björn som kom hem efter en dag på unghästtävling! Då var det extra uppskattat att Towe hade fixat klart hela stallet med mockning, hö och vatten. Tack snälla Towe!

 

Vi avslutade dagen med att åka till Borgåsunds hamncafe och fikade. Det var skönt att sitta vid vattnet och äta en god paj, lite tårta och njuta av solen!


Läst 26527 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
25
2012

 

Jag har fått några fina bilder från tävlingarna i Falun och Norrköping. Det är Sofia Andersson som är fotografen. Tack för fina bilder Sofia!

 

 

LAGANA 150 klass, Falun.

 

 

LAGANA 150 klass, Falun.

 

 

ACINDO SB, debut i 140 klass, Falun.

 

 

CAHLUA, 140 klass Norrköping.

 

 

ACINDO SB, 135 klass Norrköping.

 

 

ACINDO SB, 135 klass, Norrköping

 

 

ACINDO SB, 135 klass, Norrköping.

 

 

ACINDO SB som föl, lite kul att se henne hoppa på bilderna över, åtta år senare!

Hon är efter ACACIO, u: CINDOLINA-CORTEZ.


Läst 25459 ggr Kommentarer Kommentera

 

Ojoj, dagarna rullar på för snabbt, jag hinner inte med att blogga, ledsen för det.

 

Först och främst vill jag bara säga: VILKET FANTASTISKT VÄDER, UNDERBART!!!!!

 

Efter allt slit i vinter och med en tråkig vår så är det här befriande, helt plötsligt så går allt så mycket enklare! Titt bara på bilden här under, säger inte den mer än tusen ord? Galopp över fältet blev det efter bilden togs! Cahlua gillade det!

 

 

Idag har Malin och jag ridit ut några hästar i skogen. Så varmt och härligt, vi bara njöt av livet! Jag var tvungen att ta lite bilder och dela med mig av.

 

 

Red markarbete på två hästar och det gick fint. Hade även hoppträning för Therese och hennes Flisan på kvällen. Det är kul att ha träning för andra. Ulle kom även med EDWONDO så jag red och hoppade honom och han kändes riktigt fin. Ulle red REMINA samtidigt och hon såg finare ut än på länge och Ulle var nöjd. Towe red LADY tillsammans med oss och hon fick rida över lite bommar och hoppa lite små hinder. Vi hade en trevlig träningskväll ute på savannen helt enkelt!

 

I tisdags så var vi på tävling. Skästa hade en kvällstävling och det var riktigt trevligt. Bra ordnat på alla sätt.

 

Jag startade CELVIN, CASH FLOW och EROZ.

 

CELVIN var jättepigg och kände igen sig när han kom till Skästa, han har ju bott där. Kändes som att han ville visa upp sig lite extra! 1 meter startade han och hoppade felfritt. Så nu behöver han bara göra en felfri runda till i 1 meter så har han kvalat till semifinalen i fyraårschampionatet som går senare i höst.

 

CASH FLOW skötte sig bra på framridning och framhoppningen. Kunde rida lugnt och hoppa fram ordentligt. Första tävlingen för några veckor sedan gick det inte ens att rida fram. Det är en del av tjusningen med att jobba unghästar, de utvecklas och lär sig snabbt. På banan blev hon lite mer taggad och hetsade upp sig lite innan start när den före oss hoppade sin runda. Sen gick det bra och hon hoppade fina språng och var felfri.

 

EROZ hoppade 1 meter som uppvärmning inför 120 klassen. Han var fin. Även 120 rundan var bra. Hade två nedslag men jag var mycket nöjd med rundan för den gav en bra känsla. Han hoppade många bra språng och visar att han är färdig för höjden, kul!


Läst 28770 ggr Kommentarer Kommentera

Det blev en lyckad helg i Norrköping! Vädret var på vår sida och solsken var det varje dag, varmt och skönt.

 

 

Norrköping och Åby är en jättetrevlig tävling. När till allt. Tävlingsbanan är så fin. Lagom stor, inramad av flera läktare och tält som ger den en annorlunda atmosfär. Framhoppning precis vid banan och uppstallningen på andra sidan stora vägen.

 

 

Framhoppningen.

 

Ett stort plus i kanten att de lägger ner så mycket jobb på alla extra detaljer för att göra tävlingen lite roligare än vanligt. När en klass ska börja så spelas pampig musik som höjer stämningen. Om en ryttare hoppar felfritt eller går upp i ledningen spelar de musik. Är det en manlig ryttare spelade de Sean Banan-Den förste banan och är det en kvinnlig ryttare så spelades Loreen-Euforia, riktigt roligt!!!

 

Prisutdelningen är också lite extra. De sex främsta får rida in och de börjar med att den sjätteplacerade galopperar in till musik och så talar domaren om vem det är osv, sedan galopperar alla in en efter en tills segraren som kommer in sist. Då spelas fanfar och så blir det ärevarv! Dessa extra grejer uppskattas av oss.

 

Underlaget på tävlingsbanan var nytt i år, fibersand. Vilket lyft för tävlingen, kanonbra! Helt enkelt en jättebra tävling att åka till, synd att jag inte ska dit i helgen när de har tävling igen....

 

 

Björn och jag!

 

Mina hästar hoppade bra och trivdes i Norrköping. Började helt suveränt bra på fredagen med att hoppa felfritt på LAGANA och CAHLUA i 140 klassen. Kom på andra och tredje plats! Så jag fick galoppera in på prisutdelningen!

 

 

ACINDO började inte lika bra, hon hade tre nedslag i 130, alla i början på banan. Hon var inte riktigt igång tror jag, avslutade bra. Båda klasserna var a:0 med trekombination och många språng, fjorton totalt.

 

På lördagen gick ACINDO 130 a:0, lång bana igen. Hon hoppade riktigt bra. Jag red lite mesigt in i trekombinationen så hon rev B-hindret och så rev vi sista, även det mitt fel tycker jag. Hästen var fin!

 

CAHLUA och LAGANA hoppade 140 som var en a:0 även den och fjorton språng totalt. Vi skojade och sa att vi fick valuta för pengarna när vi fick hoppa många hinder!!!!

 

CAHLUA var fin men petade några bommar. LAGANA var suveränt bra och hoppade felfritt runt från hinder nummer två till slutet, vi rev tyvärr ettan...men det räckte till pris iallafall. Det var mycket nedslag totalt i alla klasser. Första dagen då jag var felfri med båda hästarna var det bara fyra nollor på 55 starter...

 

Sista dagen hoppade ACINDO och CAHLUA 135 klassen. Det var en winning round vilket betyder att de 25 % bästa går till omhoppning.

 

ACINDO hade två nedslag som lika väl hade kunnat vara felfritt. Jag är jättenöjd med den rundan även om det inte var felfritt. CAHLUA hoppade felfritt och gick till omhoppning. Där rullade tyvärr två bommar men det räckte till prislistan, alltid kul med en rosett!

 

LAGANA gick 145 klassen. Så bra hon hoppade, underbara häst! Andra svåra klassen på två år och det kändes kanonbra. Ett nedslag på slutet av banan. Klarade alla svårigheter som trekombinationen och andra klurigheter. Rev bakbommen på näst sista oxern. Solen låg på det hindret och det var väldigt parallellt så jag tror inte hon hann se bakbommen, det är min förklaring. Ser så ut på videon. Får försöka lägga upp den. Jag var lite besviken efteråt, absolut inte på hästen eller mig själv. Bara på att ibland river man, hade så gärna hoppat omhoppningen när hon är i så fin form.

 

Grattis till Katarina Torstensson och Fetzer N som vann både lördagens 140 och 145 klassen. Vilka perfekta rundor de gjorde!

 

Det var kul i Norrköping för många av mina kompisar var där och tävlade. Rebecca Jansson vann en klass på Colgraff-Grattis!

 

 

Rebecca.

 

Jessica Öhlander och jag hade hästarna i samma stall. Vi hjälptes åt och så gick vi banan tillsammans, här har vi några bilder på oss!!!!

Det gäller att stega rätt mellan alla hinder så man vet hur många meter det är och hur många galoppsprång det blir...

 

 

Hur blev det här nu då?!!!


Läst 30475 ggr Kommentarer Kommentera

 

Norrköping för tre år sedan då LUTRICIA MC NEAL vann en klass!

 

Norrköping nästa, tävla hela helgen med LAGANA, ACINDO och CAHLUA. Ska bli roligt! De har inte hoppat något hemma nu i veckan mellan Falun och Norrköping. Dressyrtrimmade är de och det är viktigt, för hoppa kan de.

 

Hoppat har jag gjort iallfall och det på unghästarna.

 

CELVIN och CASH FLOW red jag markarbete på igår. De var lite väl framme och pigga. Fick rida mycket trav, skritt, trav. Galopp ett halft varv på volten och trav osv, allt för att få hästen att börja lyssna på mig och vänta. Det gav resultat till idag, båda lyssnade och väntade. De väntade även på hindrena och sprang inte på. De hoppade riktig bra båda två, kul.

 

LADY och EROZ hoppade jag också och även de markarbetade jag igår. LADY hoppade ett varv på banan efter att jag värmt upp lite på enkelhinder. Hon var så fin så hon behövde bara hoppa ett varv.

 

EROZ gjorde det lite enkelt för sig och klev över hindrena. Den hästen har så mycket kapacitet så nu när han börjar växa i kostymen så är han inte så imponerad av småhinder. Så vi höjde banan så han fick hoppa på 120-125. Då började han hoppa! Kul, fin häst kan det bli för större klasser i framtiden, vi får se!

 

Red några hästar till, Malin och Tomas har också ridit. Johanna har sadlat hästar och fixat med allt annat. Hon blev sparkad på benet av en unghäst för några dagar sedan så hon tar det lugnt med ridningen några dagar.

 

Nu är det packat och färdigt för avresa mot Norrköping. Håll tummarna så bloggar jag på söndag igen om jag inte hinner under tävlingens gång!

 

 

Den utlovade bilden på alla höpåsar! Det var inte så svårt att få plats denna gånge eftersom jag kunde ställa alla i hästdelen då vi bara har tre hästar med. 27 påsar är lite värre att trycka in i sadelkammaren, men den bilden får vi nog tillfälle att ta vid någon tävling framöver!


Läst 29189 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
16
2012

 

Det har varit en bra dag idag, den har rullat på i ett lagom tempo och mycket har hunnits med.

 

Malin och Anna har varit här och hjälpt mig med stallet . Vi red ut den långa skogsrunda tillsammans på förmiddagen. Det var så härligt, att bara skritta ut i skogen och njuta av lugnet!

 

Sen red jag sex hästar till och de har alla trimmats på savannen. Diddi och Göran kom hit med ALICANTE så jag hoppade honom också.

 

Tomas har ridit LAGANA, ACINDO och CAHLUA. Han red ett ordentligt dressyrpass på alla tre, de såg fina ut. Jag är glad att få hjälp med ridningen och att han som är min tränare sitter upp och rider hästarna. Det är bra för då kan vi bolla ideer om varje häst hur de ska ridas.

 

 

Imorgon blir det en hel del ridning hemma och hoppning av några hästar. På kvällen åker vi till Norrköping, tävling hela helgen igen. Det mesta av packningen är redan färdigt. Malin och Anna packade alla höpåsar och jag har ställt in de i lastbilen. Allt annat foder är packa. Bara att fylla på med det sista av utrustningen imorgon. Björn tvättade ur hästdelen i bilen idag, rent och fint är det nu!

 

 

Filtarna från Mountain Horse är på plats i lastbilen.


Läst 30775 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
16
2012

 

Nu har även Sofies praktikperiod tagit slut. Fem veckor går alldeles för fort när man har roligt! Sofie är nu tillbaka på Flyinge och tar snart examen som unghästutbildare. Vi önska henne stort lycka till de här sista veckorna på utbildningen.

 

 

Sofie lämnade ett gulligt meddelande på tavlan!

 

Så från att jag har haft två praktikanter (Caroline och Sofie) i några veckor är jag ensam några dagar i veckan när inte de andra tjejerna är här dagtid. Det blir lite ensamt ibland, jag föredrar sällskap! Vi har haft så roligt!

 

Tur då för mig att Malin och Anna kommer imorgon och är här hela dagen!!! Tomas kommer också och rider några hästar imorgon, så det är inte så ensamt!

 

Imorgon blir det ridning hela dagen och förbereda packningen inför tävlingen i Norrköping till helgen. Det mesta är ju redan klart, behövde inte ta ut så mycket från lastbilen efter Falun, bara det som ska tvättas. Fylla på foder och packa nya höpåsar.

 

Jag lovade en bild på höpåsarna och hur alla fick plats då vi åkte till falun...Glömde att fota, det var synd får bli en nästa gång.


Läst 27153 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
15
2012

 

En av de bästa tävlingarna på året är Dalahoppet i Falun. Jag har tävlat där så länge jag kan minnas. I sol, värme, regn, kyla och snö!!! Föredrar sol och värme, men det är trevligt i alla väder. Det är bara ett minus, ett helt år till nästa Dalahopp!

 

Tävlingen hålls på Lugnet,skidstadion. Stor sandbana, fina hinder, trevliga funktionärer, bra uppstallning.

 

 

2015 ska det arrangeras skid-VM på Lugnet arenan. Falu RS har ansökt om att få ha SM i hoppning 2014. Vi får hålla tummarna för det. De hade SM 2007 och det var en succe!

 

Hur gick det i helgen? Bra tycker jag. Hästarna var fina.

 

Tävlade unghästarna CARLINA SB och EDWONDO på torsdagen. De hoppade 110 och 120. Båda två var felfria i första klassen. CARLINA var även felfri i 120. EDWONDO var spänd på banan och rev ett hinder och hade ett stopp. Gäller bara att försöka rida honom lugnt och säkert runt så han lär sig att slappna av.

 

 

CARLINA och jag på framhoppningen tillsammans med Ida Aldernäs på sin häst och Rebecca Jonas. Uppe på höjden ser man vårat stall.

 

Unghästarna var först ut på fredagen. Nu regnade det så banan var blöt. De hoppade bra och avspänt. EDWONDO var mycket bättre nu. Ett nedslag hade båda två.

 

Hoppade sedan 130 med ACINDO SB och CAHLUA. Regnet fortsatte tyvärr men hästarna hoppade bra. ACINDO var felfri och kom på fjärde plats! CAHLUA hade ett "pet", fyra fel. Jag trodde vi var felfria, hade inte ens märkt att hon var i en bom.

 

 

Prisutdelning efter 130 klassen, ACINDO kom fyra!

 

LAGANA hoppade 140 klassen och var mer än glad och laddad att äntligen få tävla. Att vara på en tävlingsplats från ondag kväll, sedan inte tävla torsdag, bara ridas vanlig torsdag och fredag förmiddag och sedan göra sin start på fredagskvällen, det är inte hennes grej! Hon laddar upp!

 

Som sagt jättepigg och glad hoppade vi runt 140 banan. Rev hinder två för jag inte fick fram henne riktigt ur svängen, hon galopperade mer uppåt än framåt. Resten av banan gick hon fram och hoppade fint.

 

Hela natten till lördagen regnade det och på morgonen var banan full med vatten och framhoppningen mindre rolig. De sladdade och fick undan vattnet från stora banan. Framhoppningen var det svårt att få bra. Så unghästarna fick inte hoppa fram så mycket. Nu var det sista starten för de båda och de hade hoppat dagarna innan, då behövdes inte så mycket framhoppning.

 

 

Björn och Ulrika på den smått blöta framhoppningen!

 

Inne på banan gjorde hästarna sitt jobb och båda hoppade felfritt!!! CARLINA gjorde en riktigt bra tävlng och var cool från första start. EDWONDO blev bättre och bättre och avslutade på bästa sätt och var avslappnad.

 

Det delades ut ett täcke bland de felfria och CARLINA var den som fick det, roligt!

 

 

EDWONDO och CARLINA med sina rosetter och CARLINA med täcket hon vann!

 

Lördagen blev en solig men blåsig dag. Det var bra för banan torkade upp otroligt snabbt. Jag red ingen häst i 130 klassen och när det var dax för 140 var det helt torrt! Till och med framhoppningen var ok. Lite kul när man tittar på filmningen från lördagen. På morgonen hoppar unghästarna på blöt bana och på eftermiddagen är det torrt och fint. Man kunde nästan inte tro att det var samma dag!

 

Hoppade CAHLUA och ACINDO i 140. För ACINDO var det debut på den höjden. Det gick strålande bra, hon hoppade med lätthet! Hade en rivning på ett räcke. Tar på mig det själv, rätade på mig lite för tidigt i språnget så hon släppte ner bakbenen. Även CAHLUA hade en rivning, lite "stolpe ut helg" för henne, hon rev även i 140 på söndagen. Det var en riktigt bra runda men inte bommarna på vår sida som sagt.

 

LAGANA gick 150 klassen på lördagen! Härligt att ha henne tillbaka på de höga höjderna. Hon var så fin och duktig. Det var en lång bana. Elva hinder med två och trekombination, så fjorton språng. Inte så tekniskt men stort. Det blev en fjärdeplats i våran comeback i svår klass!!! Lycka!!!!

 

 

LAGANA på ärevarvet efter 150 hoppningen!

 

På söndagen tävlade bara ACINDO och CAHLUA. LAGANA fick vila efter att ha hoppat två stora klasser. Red 130 med ACINDO. Bra runda, tyvärr ett nedslag, samma för CAHLUA i 140 klassen. Vädret var så bra, underlaget toppenbra och det är precis så vi alla vill att det ska vara på Dalahoppet!

 

En stor grej i år var att STV play direktsände hela söndagens tävling! Det går att se i efterhand på svt play. Tänk om alla större tävlingar kunde ha så? Vilken bra reklam för sponsorer och kul att kunna följa tävlingen fast man är hemma.

 

 

Hundarna var med oss och här har Björn gått upp till hoppbackarna. Tävlingsbanan långt där nere.

 

 

Ute på promenad med hästarna. Björn går först med Edwondo och Carlina, jag har Acindo och Cahlua. Viktigt att hästarna får komma ut och röra på sig när de är på tävling. Vi tog ut dem två gånger om dagen, antingen promenad eller så red jag plus att de gjorde sin tävlingsstart.

 

 

Lastbilsparkeringen.

 

 

Ett av stallen.

 

 

Inne i vårat stall.

 

 

Efter en runda på den blöta banan var det bara att gå till spolplatsen och skölja av hästarnas ben, under magen och alla benskydd. Såhär ser min tävlings outfit ut när det regnar! Gul regnjacka från Mountain Horse och vita regnbyxor. Det är travkusk byxor. Mycket bättre än de som finns till ryttare. De slutar strax under knät, och åker oftast upp över knät så blir man blöt och det rinner ner i stövlarna. De här byxorna är grymt bra, håller mot regnet en hel tävlingsdag!


Läst 35136 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.