Therese
MAR
09
2013

Jag tror och hoppas att någon högre makt har hört mitt eviga tjat om sol och vackert väder, känns som jag blivit bönhörd, det var ju fantastiskt väder idag igen!!!

 

Carro hade morgonfodring och utsläpp, skönt för mig med sovmorgon! Det var nog bra för igår kände jag mig hängig och och har dessutom fått ont under mitt ena öga. Det är svullet och kliar hela tiden. Gör ont när jag blinkar, vilket man gör ett antal gånger varje minut...Tröck i mig lite ingefära igår också, har en förhoppning om att det håller snuvan borta?

 

Red hela eftermiddagen i det vackra vädret och då glömmer man snabbt ögonirritationen! Finns inget bättre botemedel för stunden än att rida fina hästar! Carro har ridit sina hästar och tre av mina. Jag red ett gäng, Johanna två, Towe en och Emilia sin häst.

Visst ser det väl härligt ut?! Min arbetsplats!

 

Fem av hästarna fick konditionsträna. Var länge sedan jag red långt upp för våran grusväg, förbi bommen och upp på skogstimmervägarna. Gjorde det idag med förhoppning om bra underlag och inte för mycket is. Det var förvånansvärt bra. Blev mycket trav i lugnt tempo. Skogsväg som slingrar sig fram och upp och ner, bra träning. Kom sedan fram till där vägen delar sig på första stället. Till min stora lycka var den högra vägen inte plogad så det var ett perfekt lager snö på den. Blev galopp där, fantastiskt bra! Den vägen är ca 800 meter lång sen tar den slut på en vändplan. Skrittade ett varv på den, sedan galopp tillbaka tills den vägen gick ihop med den vi kom ifrån. Lite skritt, vände och galopperade tillbaka en gång till. Sedan travade vi mycket på vägen hemåt, blev galopp över ett fält också som vi passerar. Hemifrån och upp till vägen vi galopperade på är det ungefär 4 kilometer, så hästarna fick en ordentlig konditionstur.

Perfekt underlag med lagom mycket snö på skogsvägen, lycka!

 

Övriga hästar gick mormorsrundan, Lady har jag trimmat inför tävlingen imorgon.

 

Nu sova, upp tidigt imorgon, fodra, släppa ut hästar, packa Ladys grejer, fläta man och åka på tävling!


Läst 14376 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
08
2013

 

Idag fyller min bror Alexander 30 år, STORT GRATTIS till lillebror!

 

Min bror red mycket när han var liten, han hade en shettis som hette Mysak! Den tävlade han ponnygalopp på.

 

När vi var små var det mycket lek och busa i skogen på våra shettisar. Vi hade fyra shettisar.

Min syster Ellinore på Ludde och Alexander på Mysak. De ska tävla ponnygalopp på Strömsholm. Många år sedan.....

Våra shettisar!!! Från vänster Joker och min syster Ellinore, Knubbe och vår kusin Carina, Mysak och Alexander och längst till höger Ludde med vår kompis Linda. Gillar syrrans chockrosa skor och brorsans orange hjälm som förövrigt var pappas gamla motorcykelhjälm!!!!

 

Hoppas nu jag blir bjuden på tårta hos honom ikväll när jag lagt ut de här gamla bilderna!!!!


Läst 13114 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
07
2013

Härligt väder, jag vet att jag tjatar så fort det är sol, men det behövs!!!!

 

Fodrade på morgonen och släppte ut alla hästar. Har fixat lite stall. Nu lite kontor och där emellan byter jag i tvättmaskinen! Man måste ha många strängar på lyran ibland!

 

Vid halv två ska jag ta in fem hästar som ska med till ridhuset och klä om de för lastbilsfärden. Innan dess ska alla få lunch. Vi åker strax efter tre till Rocklunda. Ska trimma dressyr på Loreen, Edwondo, Carlina, Cahlua och Acindo. Tipton ska hoppa. De fyra som hopptränade igår har vilodag idag, bara hage. Unghästarna ska ridas på eftermiddagen då Johanna kommer och Nina Roepstorff ska rida sín Eddy själv idag nu när han är inriden och klar.

ACINDO i Högbo förra helgen!

 

Planen efter förra helgen för de tre (Carlina, Cahlua,Acindo) som tävlade tre dagar är följande. Vilodag måndag, bara gå i hagen. Tisdag skritt ut i skogen. Onsdag: Mormorsrundan, uteritt i alla gångarter och träna rytmen, tempot. Torsdag: Ridhuset och dressyr, ev samma imorgon fredag annars konditionsträning. På lördag tävlar jag LADY så beroende på om jag hinner rida de själv, annars går de ut i skogen med tjejerna. Söndag: Ridhus och lite hoppning. Måndag: Mormorsrundan. Tisdag: Dressyr ridhus eller hemma på vallen i snön. Ondsdag: Hopptränig för Peter Eriksson! Torsdag: Vilodag bara hage.

CARLINA i Högbo förra helgen!


Läst 15147 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
07
2013

Hopptränade fyra hästar igår, alla skötte sig bra. Det var CASH FLOW som var som en övertänd duracell kanin i början. Hon ville bara fara runt, bocka, sparka bakut, för glad! Tålamod, tålamod!

 

Vi värmde upp på volt i markarbetet. Travade på den stora volten, fattade galopp. Galopperade något varv eller två och minskade sedan volten allt eftersom så den blev ganska liten. beroende på vilken häst jag hade (utbildningsnivå, vad de orkar, för det är en ansträngande övning) så galopperade vi den mindre volten tills man kände att det tog emot lite, att hästen verkligen jobbade med bakbenen, då bröt vi av till trav, fortfarande kvar på den lilla volten. Flyttade sedan sidvärtes ut igen till stora voltspåret och travade på lite, fattade sedan galopp och minskade volten igen. Gjorde det ca tre-fyra gånger i varje varv.

 

CELVIN var riktigt duktig i den övningen, han har stärkt sig otroligt mycket sista månaden.

Travade sedan travbommar och hoppade fram på mindre kryss. Efter den ena långsidan hade vi en serie med tre kryss på rad, 9,5 meter mellan. Två galoppbommar på marken mellan kryssen. Två enkelhinder stod snett igenom och ett på den andra långsidan. Så red vi serien, lång anridningen snett igenom, lång anridningen snett igenom, långsida, vände tillbaka så det blev kort anridning. Tränade rytmen och känslan för galoppen.

Det var underbart väder igår, passade på att sole lite på lastbilsluckan!

 

När vi kom hem på eftermiddagen red Carro och jag sex hästar till. Vi red mormorsrundan. Det gick bra, bara LORD som har kommit in i den berömda femårstrotsåldern och måste testa mig om han kan fatta höger galopp när jag vill vänster fast han mycket väl vet vad jag vill. Sen tycker han att han alltid kan prova om han verkligen måste gå förbi vissa stenar och soptunnor.

LORD påväg ut från skogen i solnedgången!


Läst 15375 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
06
2013

Hoppdag idag! Börjar bli ett onsdagsnöje! Kommer hoppa fyra hästar idag, ganska lugnt med andra ord!

 

Carro och praktikantSofie är här och hjälper till nu när vi ska iväg. Vi släppte ut alla andra hästar på morgonen och "klär" om de som ska iväg. Ska packa ut halva sadelkammaren i lastbilen strax.

 

När vi kommer hem så rider Carro och jag de övriga häsatrna som är kvar på listan. Snälla Emilia kommer och hjälper till med stallet.

Ha en bra dag alla, det ska vi ha! På bilden EDDY och DON!


Läst 13363 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
06
2013

Så var dagen slut och natten påbörjad! Allt har klaffat fint förutom min bil som inte ville starta när vi skulle iväg till ridhuset. Tur jag har Björn som fixar allt och fick igång den så vi slapp flytta trailern till en annan bil. Bilen kände sig säkert förnärmad och bortglömd där den stått kopplad till trailern i flera dagar utan att rullat någonstans???!!!

 

Imorgon ska den få jobba då det blir ridhus-utflyckt för hoppträning igen!

 

Kvällens hoppträning.

 

Nu ikväll så hoppade jag EDWONDO och LOREEN. Var med och red på Tomas träning med en häst i vardera grupp. EDWONDO var jättefin idag. Jag red honom igår och jobbade ordentligt, det kändes idag. Han hoppade övningen och den avslutande banan avspänt och fint, skönt! Det var samma övning som vi gjorde förra veckan då han var ganska stark och spänd. Han fick då hoppa banan tre varv innan det var bra. Idag behövdes bara ett varv sen tyckte jag att det var bra. För honom är det bra tror jag att någon gång få det enkelt, att sluta när det är perfekt. Höjden var runt 1 meter-110. Visst, man kan ta ett varv till bara för att "hoppa högt", men det är inte vad träningen går ut på alla gånger. Att som idag hoppa genom banans tretton språng plus uppvärmning var lagom. Då känner sig hästen förhoppningsvis jätteduktig och åker hem med självförtroende till nästa gång.

 

LOREEN har jag inte hoppat så många gånger ännu. Är en häst som lär sig snabbt, har humör, ett riktigt "sto" och det i sig är en utmaning. Vi fick till det bra och hon kommer nu hoppas regelbundet varje vecka av mig.

 

Dagen som sådan klaffade och med bra hjälp från Emilia(Loreens ägare) och Johanna så blev allt gjort som stod på agendan, tack till er!!!

 

Hann till och med kratta mellan stallen idag! Vinterns spill kommer fram när det töar! Vårtecken!!!!!


Läst 11603 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
05
2013

 

Har en hel del att göra idag. Har ridit några hästar på förmiddagen, har ett gäng kvar. Kommer avsluta dagen med att hoppträna ikväll med två hästar så det blir en lång dag.

 

Malin är sjuk så det är lite ensamt här idag, krya på dig Malin!!!!!

 

Igår red vi ut i skogen och det var så härligt väder!!!! SOL!!!! BLÅ HIMMEL!!!!! Varför är det inte sol idag, jag behöver energi!!!!

På väg ut i skogen igår, hundarna med!

Vackert i skogen!

Hallå, blå himmel, vart är du idag????

 

Ni kan även följa mig på Instagram: theresetettenyman


Läst 12419 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
04
2013

Måndag igen, ny vecka och nya tag! Malin är här så hon och jag ska åka till Ikea och äta brunch!!! De har frukostbuffe till kl elva, det kör vi på sen har vi ork att rida hela eftermiddagen!!!

 

De tre som tävlade i helgen, CAHLUA, CARLINA, ACINDO ska bara gå i hagen och njuta av solen. Sen har vi ett gäng till att rida. Ikväll ska jag även ha lite träning i Skultuna.

 

Resan hem från Högbo gick fint, Björn rattar lastbilen säkert och bra. Det var mycket trafik på riksväg 70 från Avesta där vi svänger på och ner till Sala. Alla sportlovsfirare och Vasaloppsåkare som ska hemåt.

 

Helgen som sådan var helt ok. Nu är vi igång och jag längtar till nästa tävling och fram tills dess ska jag träna järnet!

 

CARLINA gjorde en strålande helg tycker jag. Mycket bra hoppning och en fantastisk inställning, har aldrig haft en häst med så bra tävlingshuvud. Ska bli kul att se vad hon kan bli. Hon är sju i år och har tävlat ganska sparsamt då hon har en stor kropp som har växt länge.

 

ACINDO var både bra och mindre bra. Hoppar jättefina språng men sen tappar vi vår connection. Såg denna helg mest som utbildning för henne och när jag tyckte det behövdes bröt jag av samlade upp henne på banan. Sen att resultatet blir ut i protokollet är mindre viktigt just nu. Ska prova lite olika bett för att se vad hon kan trivas på . När hon landar nu blir det mest att hon hänger ner på framdelen och kommer inte upp och blir stressad. Vi får se!

 

CAHLUA var jättefin i alla starter utom den första på fredagen då hon var så spänd. Hon fick då hoppa 125 klassen på lördagen för att spänna av och det gjorde hon, jättefin från start till mål, felfri och vit prisrosett. Hoppade sedan 140 på kvällen, Första 140 klassen på flera månader, sedan i somras tror jag. (Vi hoppade mest 130 klasser fram till globen som vi kvalade till och sedan vann finalen där!)

 

Hon var superfin, härligt! Fick en rivning på näst sista hindret, en smaloxer. Jag vände upp lite tight och därav nedslaget så det tar jag på mig. Igår hoppade vi också 140 klassen som var svår. Kluriga distanser och trekombination. Hade två nedslag. Som sagt svårt men vi gjorde det bra.


Läst 11151 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02
2013

Ska försöka skriva något vettigt, sitter i lastbilen och är så trött så ögonen gå i kors snart!

 

Dagen har varit bra, mycket kvalitetstid med mina hästar. Björn och jag åkte hit själva med CAHLUA, CARLINA och ACINDO. Så det tar sin lilla tid att tävla, fixa hästarna med borstning, sadling, putsning, fodring, mockning osv. Jag tycker att det är riktigt kul och man lär känna hästarna på alla sätt. Alla tre fick en lång date med först massageborsten och sedan en ordentlig ryktning.

 

Tävlande har varit helt ok. Hoppade först ACINDO i 120. Ville hoppa en lägre klass för att bara göra en enkel runda och träna på känslan, rytmen osv. Kändes jättebra och vi var dubbelt felfri och det blev en placering!

 

CARLINA hoppade samma klass. Första gången hon hoppade i avd A och fick tävla mot de äldre, hon är ju sju nu. Var felfri i grundomgången och hade ett nedslag i omhoppningen. Hon var jättefin och jag var så glad när jag kom ut från banan och mötte Björn som väntade med täcken och jacka.

 

Sen hoppade jag 130 med först CAHLUA. Hon var spänd på ena långsidan och rev två hinder som stod där uppe. Vet inte vad hon tittade på. Hoppade allt annat bra.

 

ACINDO var jättefin igen men jag tappade mig lite två gånger och bröt av. Är van att hon blir stark i landningen men nu är hon lugn, blir inte stressad. Då är det bara att komma in i den ridningen så blir det bra, kan ta några starter innan det sitter på plats.

CARLINA SB!


Läst 16500 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
01
2013

 

Det blev en lång dag men nu är allt ridet, lastbilen packad med alla grejer, skåp, lådor, hö, foder. Bodelen fixad och bara hästarna som fattas. Det tog lite tid!

 

Åkte även in till Rocklundas ridhus och red fem hästar på eftermiddagen. De tre som ska tävla i helgen fick trimmas igenom ordentligt. Tomas hjälpte mig och jag fick rida ordentligt och jobba på med CARLINA. Känns i alla muskler nu kan jag säga. Skulle nog behöva linimenta hela mig!!!

 

Vi hoppade även TIPTON och LADY. Duktiga och väldigt pigga! Tror de börjar få vårkänslor?

 

Tillbaka i stallet var det bara att iordningställa lastbilen för all packning. Går åt en del till tre hästar. Jag ryktade även igenom LADY, CARLINA och ACINDO. De glänste fint när jag var klar. CAHLUA fick också en rykt och halvtvätt. Hon är gråskimmel och gula fläcka syns allt för väl. Så hals, bakben och svans fick en lätt tvätt!

 

Åker tidigt imorgon. Ska fodra och släppa ut alla hästar innan så måste hinna sova lite nu.


Läst 22902 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: första  föregående 1 2 3 Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv