Therese
APR
03
2013

 

Hästarna hoppade samma klasser på söndagen som lördagen så vi börjar med ACINDO och 120 klassen. En bra rytmisk runda. Är nöjd med att jag är noggrann att hästen ska vara rak i språnget, efter hindret och sedan svänga. Man ser efter hinder nummer sju att jag nästan hamnar snett åt höger. Det för att ACINDO gärna försöker svänga snabbt när hon känner vart vi ska, dels för att hon trycker sig lite från utgången. Men höll henne rak och därför hamnade jag först lite snett. Det var två faser igen, ett till åtta i grundomgången, omhoppning nio till tretton. Efter hinder tio, räcket mot kortsidan ser man hur snabbt hon kan svänga. Hinner landa med rak häst, sedan är vi på väg igen!

 

ACINDO 120 söndag, felfri och kom på andra plats!!!

 

CARLINA hoppade 130 klassen som var två faser. Ett till åtta i grundomgången och det var de hinder vi hoppade eftersom man inte får fortsätta till fas två om man inte är felfri i den första. Även denna runda är jag nöjd med, rytmisk och bra. Rivningen är samma som dagen innan, orutinskontot. Sväng från utgången. Inte mycket att haka upp sig på. Gillar den här hästen, hon har mycket tryck i språnget.

 

CARLINA 130 söndag.

 

CAHLUA hoppade helgens finalklass, 140 med winning round. Det betyder att lika många minst som antalet placerade i klassen går till omhoppning efteråt. är det fler felfria än antalet placerade går alla felfria till omhoppningen och då får man rida på om man vill vara placerad. Nu blev det elva felfria och nio skulle ha pris. CAHLUA och jag var en av de felfria. En riktig kämparunda från oss tycker jag. Vi ville vara felfria! På hinder nummer två hade jag för bråttom fram med mitt överliv innan vi hopat av så då fick CAHLUA bråttom och hoppade snabbt och bommen svajade. Man måste sitta still! Sedan ser det lite svajigt ut på sista linjen ner mot kortsidan men det gällde att ha galopp med sig in på svartorange räcket, inte mesa ur svängen. Sedan var det 22,50 meter ner till oxer och till vitgröna räcket knappt 21 meter så det blev trångt. Därför svajar vi lite på linjen för att få plats. Skönt med en nolla och klar för omhoppning.

 

CAHLUA 140 söndag, grundomgång.

 

Omhoppning och då tänkte jag att rida så snabbt vi kan just nu, inte rida för en långsam nolla då vi var många till omhoppning. En långsam runda med nedslag skulle inte ge pris. Nu har jag inte ridit snabbt på 140 höjden på CAHLUA på länge. Ville då inte rida allt för galet, säsongen är lång. Så tog ut svängarna lite mer än nödvändigt till hindernummer två och in i kombinationen. Ville känna att hon hade bakbenen under sig och kom upp i luften, inte sladda runt och tappa de och få ett nedslag. Hon var riktigt duktig tycker jag och kämpade verkligen! Våran runda räckte så långt som till en tredje plats vilket jag var jättenöjd med!

 

CAHLUA omhoppning 140 söndag.

 

Glada efter prisutdelningen! 


Läst 13320 ggr Kommentarer Kommentera

APR
02
2013

 

Här kommer våra rundor från tävlingen i lördags. Börjar med ACINDO som hoppade 120 klassen. Två faser med hinder ett till åtta i grundomgången och sedan börjar omhoppningen direkt från nio till tretton.

 

ACINDO, felfritt och slutade på andra plats!!!

 

Efter henne var det CARLINA som hoppade 130 klassen. Det var en a:0. Tidshoppning från första till sista hindret. Felfritt och snabbast runt hela banan vinner. Vi hade ett nedslag så ingen placering. Riktigt nöjd med rundan är jag, hon gick den första 130 klassen för året dagen innan, även den med ett nedslag. Rivningen får sättas på orutinskontot. Hinder som kommer snabbt ur sväng från utgången, då är inte allt fokus på hindret. Var lite bud på en rivning redan på hinder nummer två som också stod ur den svängen.

 

CARLINA 130 lördag.

 

CAHLUA hoppade 140 klassen. Vi hade ett nedslag i grundomgången. Tar på mig det själv då jag inte tyckte jag hade henne helt fram för skänkeln i den svängen. Var lite så redan i svängen till hinder nummer ett. Så på söndagen gick jag upp och red henne på förmiddagen och trimmade dressyr så att ridningen skulle vara på plats. Det blev ju bra också, filmen kommer upp senare från den klassen.

 

CAHLUA 140 lördag. 


Läst 11102 ggr Kommentarer Kommentera

APR
02
2013


När jag tävlar så filmar Björn oftast alla rundor. Sen är det inte alltid vi hinner att lägga upp de på min "youtube" kanal, och sedan vidare till bloggen. Nu har vi lagt upp några rundor i alla fall, hoppas ni tycker det är kul att se?

 

Först har vi ACINDOS runda från i fredags. Det var hoppning i två faser där omhoppningen började på hinder nummer nio. Vi kom på tredje plats!

 

 

CAHLUAS 130 runda från i fredags. Hon var pigg och framåt. Jag tappade höger stigbygel över hinder nummer åtta, oxern som var sista in grundomgången. Lyckades inte få tag i den så hoppade hela omhoppnigen utan höger fot i stigbygeln. CAHLUA är känslig så jag tycker hon var duktig som inte blev mer stressad av att den hängde och slängde på sidan. Nedslaget på sista hindret kom av att vi var i lite obalans, inte så mycket att gräma sig över. Tur jag red shettis när jag var liten så balansen är något så när ok!

 

Kommer fler filmer senare!


Läst 9288 ggr Kommentarer Kommentera

APR
01
2013

 

Hela måndagen försvann snabbt, inget skämt inte! Kom hem igår sent från Lidköping, fixade hästarna. Mockade lastbilen och kom in vid halv tolv. Upp imorse och fodrade och släppte ut hästarna. Har varit lite småtrött men väldigt nöjd efter helgens tävlingar i Lidköping.

 

Avslutade sista dagen riktigt bra. ACINDO var helt grym hela helgen, även på söndagen var hon dubbelnolla och kom tvåa!!! Så hennes resultat i helgen på tre starter blev trea-tvåa-tvåa!

ACINDO och en glad Daniel efter den tredje prisrosetten hon kammade hem!

 

Lika jämn var CARLINA som gick fyra starter med ett nedslag i alla. Bra av henne då hon inte gått så många 130 klasser och gjorde de första för året nere i Lidköping. Stor häst som jag har mycket kvar att jobba med i markarbetet för att få henne ännu bättre. Hon har fått tid på sig att växa och det tror jag lönar sig i längden. Det är en härlig känsla att sitta på hennes rygg när hon hoppar.

 

CAHLUA hoppade 140 klassen WR, omhoppning efteråt. Trimmade henne tidigare på dagen för att hon skulle vara ridbar och det lönade sig, felfritt blev det efter en kämpainsats från oss båda!

 

Omhoppning tillsammans med elva andra som också hoppade felfritt. Nio skulle få pris. Försökte rida så snabbt som vi kan just nu och så blev det felfritt igen! Resultatet blev en tredjeplats vilket jag är supernöjd med, så otroligt roligt!!!

En toppenhelg som jag kommer glädja mig åt resten av veckan!


Läst 8559 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: första  föregående 1 2 3 Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv

Senaste expertsvaren

Hur mycket lusern motsvarar ett kilo hö?
Eva Dahlström svarar
Travhoppning bra för taggad häst
Victoria Almgren svarar
Håller sig hästen varm med mat? Eva Dahlström svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.