Therese

Igår hoppade jag för Tomas och han hoppade även Tipton själv. Bra övning med travbommar först, sedan en studs på böjt spår. Enkelhinder på distanser och en serie hade vi med. Serien vi hoppade.

 

Tomas hoppar Tipton.  


Idag har det hunnits med massor igen. Jag blev klar med en av sommarhagarna här hemma så där släppte vi tre hästar nu ikväll. de rids men går ute dygnet runt och äter gräs, skönt hästliv!
Björn lagade tvättmaskinen i stallet för vilken gång i ordningen vet jag inte men nu fungerar den och jag tvättar och tvättar! börjar se ett slut på tvättberget!

Hade lite träning nu ikväll här hemma och det gick fint.


Läst 28434 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
29
2013

Jag har fått nya fina stövlar från min sponsor Mountain Horse, STORT TACK!!!


Hade de för första gången nu i helgen när jag tävlade och det gick bra. Sköna från start!

Modellen heter "Supreme High Rider"


Läst 23505 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
29
2013

Igår åkte Björn och jag ut till Annes beteshagar utanför Strömsholm och släppte ut två lyckliga hästar!


Det var min femåring LORD som behöver en månads bete nu och vila kroppen och knoppen! Han har jobbat på fint i vinter, vår och nu på slutet. Hoppar banor och jobbar bra. Han är en stor häst säker runt 174 och ung så jag har inte så¨bråttom med honom. Nu får han vara sällskapsherre till min lilla ettårshingst C U AT THE TOP SB, det är RANTADOUS sista föl. Han är efter hingsten Chin Top.

 

Till helgen kommer en ettåring till som ska gå tillsammans med mina två, det blir perfekt.

Hagarna är så fina och stora! Massor med gräs och lugnt och skönt. Kuperade med träd och lite skog i vissa, ett paradis för hästarna!

Jag kommer ha fler av hästarna där på bete och det finns plats för fler hästar om någon av er läsare letrar efter ett bra bete så hör bara av er.

Daglig tillsyn flera gånger per dag då Anne bor på gården, saltsten, färskt vatten.

Maila mig på stallbacktorp@hotmail.com eller telefon 070-7975888.


Läst 21758 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
28
2013

Nu på förmiddagen red Towe, Malin och Frida ut på helsystrarana LADY LOVE 6 år, LADY LOOP 5 år och LOVELY LADY 4 år! Alla är efter hingsten LOOPING och mamman är RANTADOU (Rastell-Tamburin)

Egen uppfödning och jag tror det kan vara första gången de tre gick en tur tillsammans bara de, häftigt tycker jag!

Coola tjejer!


Läst 19007 ggr Kommentarer Kommentera

Dagen är i full gång och jag kör min sedvanliga förmiddagsfika/frukost i ett. Tycker om att vara igång en stund innan, brukar grunda med lite blåbärssoppa innan morgonfodringen!


Idag har vi massor på agendan, skönt att vi är ett gäng idag. Mina praktikanter Sofie och Kristin från REAL-gymnasiet gör sin sista dag idag innan sommarlovet.

 

Vi ska mocka stallet, packa allt hö, flytta massa hö från trailern till plattan bakom stallet. Plattan ska även städas av från vinterns höspill som ligger kvar där, packat och lagom upptinat nu efter alla is. Det tog tid då det ligger i skuggan hela tiden. Kör fram traktorn så kan vi bara fylla skopan och köra iväg det, blir nog några vändor. Skura vattenhinkarna i stallet, fylla upp de igen tills hästarna kommer in. Fylla vatten i alla vattenkar i hagarna. Fodra lunch.

Hästkärlek mellan CARAMIA och ACINDO som går tillsammans i hagen.

 

Vid halv två kommer veterinär Sara och ska kolla tänderna på ett gäng hästar. Sen ska hovslagaren även passa på att verka hovarna på min ettårshingst som ska åka på betet ikväll tillsammans med LORD, jag kör dit de senare.

 

Vid klockan tre kommer Tomas då ska jag hoppträna fyra hästar för honom, kommer en tjej till och tränar tillsammans med mig. Tomas ska hoppa TIPTON och rida en häst av mina.

 

Nu på förmiddagen rider Towe, Malin och Frida ut på nio hästar i skogen eller mormorsrundan. Jag ska ut på savannen och skruva hållare på stolparna till de nya hagarna.

 

Ja, det är dagen idag!

 


Mitt förmiddagsnöje!

 

Ni kan även följa dagen på instagram: theresetettenyman


Läst 17772 ggr Kommentarer Kommentera

Hej, ny vecka och en hel helg utan blogg, men inte händelsefattigt för det. Jag har varit i Tierp och tävlat. Åkte i fredags och innan dess hann jag inte blogga, hade fullt upp! Red hästar, packade för helgen, promenerade med de som skulle till Tierp och tvättade de. Kom iväg och i tid till tävlingen. 


Vi bodde hemma hos min kompis Pernilla utanför Tierp med hästarna. Trevligt och kul att hinna umgås lite!Tre hästar hade jag med till Tierp, Björn hade bra koll på de när vi lastade om på tävlingen. ACINDO SB, CAHLUA, CARLINA SB. 


På fredagen startade jag 130 klassen med ACINDO som knep en femteplats. Det var två faser, nya specialbedömningen där alla rider båda faserna, totala eventuella felen från båda faserna läggs ihop och tiden tas från fas två. Först hoppade vi hinder ett till sju, sedan åtta till tretton. I fas ett fick jag ett tidsfel, red lite för långsamt helt enkelt, tog ut svängarna. I fas två red jag snabbt, ökade på och snävade av vägarna, så jag var snabbast men fick med mitt tidsfel från fas ett. Så det räckte till en femteplats istället för seger!!! Är inte missnöjd för det, hade det varit vanlig två faser hade jag fått avstå fas två så får vara tacksam för nya bedömningen den här gången!


Björn tyckte det var jättekul att påpeka att jag i en och samma klass lyckades vara både den långsammaste och den snabbaste!!!!


CARLINA SB hoppade samma klass och var fin, lite spänd första gången inne på den stora banan och hade nedslag i kombinationen.


Lördag var det 130 för systrarna ACINDO och CARLINA igen och båda hade ett nedslag var. CAHLUA hoppaded 140 klassen, kändes riktigt fin men rev tyvärr två hinder så ingen placering för oss den dagen.


Söndag och samma höjder som dagen innan för hästarna. ACINDO var superfin och jag red henne bättre än dagen innan och det blev felfritt som räckte till fjärde plats, kul! CARLINA var jättefin, bästa rundan sista dagen. Rev näst sista hindret på banan, naturfärgat som hon inte uppfattade i tid därav rivningen, synd, hon var värd en nolla!
CAHLUA var också fin i 140 klassen. Lång bana eftersom det var en winning round med omhoppning efteråt. Fjorton språng och vi rev ett hinder-ut i trekombinationen. Hon var väldigt fin för övrigt!
Kändes som en liten "stolpe ut" helg även om ACINDO hade med sig två fina placeringar hem. 


Kom på i lastbilen på väg hem att det var mors dag. Som vanligt brukar jag alltid tävla på mors dag och det där med en present till mamma som borde ligga på prio ett för att hon är världens bästa mamma, brukar glömmas bort...skäms på mig. Fick en lysande ide när vi rullade hemåt, hehe, duktiga ACINDO hoppade ju hem en röd rosett. ACINDO är våran egen uppfödning och mamma tycker såklart om henne. Så jag kluddade ner lite text på baksidan av den röda rosetten om att rött är kärlekens färg och den var till mamma!!! Köpte med en påse godis från bensinmacken också och mamma blev jätteglad för mitt lilla påhitt! Det är väl tanken som räknas?????
Mammas rosett!!!

Läst 20434 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
23
2013

Vi håller på att göra en del nya hagar och det tar tid, inte det roligaste på en gård! Blir bra när vi är färdiga hoppas jag!


Rider på dagen....

...gör hagar på kvällen och månskensbonde förstår vi varför det kallas när vi ser denna bild! Björn och traktorn.

Jag trycker ner stolp med skopan på traktorn.

Nu ska jag rida några hästar, markarbetspass. På eftermiddagen blir det hoppträning för Tomas!


Läst 23792 ggr Kommentarer Kommentera

Här kommer två rundor från Dalahoppet på CARLINA och EDWONDO. Det är 130 klass.

CARLINA, ett nedslag. Rev utsprånget i trekombinationen, hon fick inte riktigt plats.

EDWONDO, felfri och placerad!


Läst 25780 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
22
2013

Vardagen efter en tävlingshelg rullar på med att hästarna ska ridas och allt annat fixas. de som tävlade har tagit det lite lugnt med många timmar i hagen.

Idag var CAHLUA och CARLINA ute på långsvängen i skogen och sedan fick de konditionsgaloppera lite på den mjuka grusvägen som det kommit regn på. De var glada och pigga. LADY ska strax göra samma sväng. ACINDO som inte var med i Falun har jag trimmat på ordentligt. Hoppade lite små lydnadshinder igår och till helgen åker hon med CARLINA och CAHLUA upp till Tierp och tävlar.

Nu ska jag rida vidare resten av dagen!

Malin på LADY LOOP SB, som går under smeknamnet HUMLAN!

Påväg ut från skogen, eller svensk djungel kanske man ska säga?!

CAHLUAS box i måndags, nymockad och fin!


Läst 24003 ggr Kommentarer Kommentera

Här kommer videos på grand prix hoppningen från i söndags. Jag får bjuda på mina glädjeryck när jag går felfritt i mål!

Grundomgången i grand prix.

Omhoppningen och jag blir bara så glad!!!! Startade ju först och hade fyra duktiga jättesnabba ekipage efter mig. Försökte rida så snabbt vi kan just nu, vill inte vända för snävt och snabbt då hon inte har den rutinen på de här höjderna. Så blev bara så glad när vi var felfria och hon hoppade så bra!

Jag är inte ensam om att bli riktigt glad efter mål, kolla Alexander Zetterman efter hans runda i Göteborgs grand prix för två år sedan! Härligt!!!


Läst 19737 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.