Therese
MAJ
10
2013

Det var en lång men trevlig dag igår! Det var tävling på Jump club i Enköping. Bra arrangemang, fin bana, jättefina hinder och allt flöt på bra. Det var fyra klasser igår och jag red alla fyra så inte så konstigt att min dag blev lång! Hämtade upp Jennifer på vägen till Enköping strax efter klockan 07, och släppte av henne på vägen hem strax efter klockan 20!

CASH FLOW

Första klassen var 1 meter och den hoppade jag med CASH FLOW. Hon var fin, inte spänd och jag kunde rida avslappnat. Det är ju det jag tränar på med henne, att hitta avspändheten och få galoppen att komma fram, inte bli trippig. Hon var felfri på hinder. Fick göra ett stopp för en funktionär stod mitt i ett hinder som jag skulle hoppa, men hästen stördes inte av det.

CASH FLOW

Sen hoppade jag även 110 klassen på med CASH FLOW. Hon var lika fin och galoppen kom fram och allt stämde perfekt! Var felfri på hinder och hoppade på ett imponerande sätt, så roligt!!! Sen hände det igen, en funktionär stod mitt framför samma hinder som klassen innan så jag fick göra en volt. Nu stördes inte hästen av det och allt flöt på bra runt banan. Det är lätt hänt och inte så lätt att stå en hel dag på en bana som funktionär, de gör alla ett bra jobb, ibland kan det bli en miss men som sagt, det händer oss alla!

LADY LOVE SB

LADY LOVE hoppade också två klasser, 110 och 120. Pigg, glad, lite stark men bra hoppning. Hon har en härlig inställning, påminner om sin mamma mycket. Felfri i båda rundorna!!!!

ACINDO SB

ACINDO hoppade 120 klassen. Tyvärr rev vi första hindret i grundomgången. Jag red nog lite slappt, måste spänna bågen från start! Resten av den långa banan var bra.

Nu ska jag släppa ut hästarna, borsta ACINDO och rulla till Jumpclub idag igen. Hon och EDWONDO ska tävla.


Läst 10708 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
08
2013

 

Det här är ett historiskt inlägg måste jag säga. Det är det tusende inlägget jag skriver på min blogg! Det är många timmar, många inlägg, många bokstäver, tankar, funderingar, händelser och mycket roligt! Så vad ska det handla om? Borde vara något extra, men det blir en vanlig dag!

 

Mycket varierad ridning idag för min del då jag ridit ett gäng. Började med konditionsträning för CAHLUA. Vi red till "vägens ände", det är många kilometer grusväg i skritt, trav, galopp upp och ner genom kurvor och raksträckor. Perfekt träning. Det passet tar nästan en och en halv timme. Malin red med på ACINDO och Carro på sin häst.

 

 

Sen har jag trimmat lite markarbete, skogsturer och även hoppat min femåring LORD LOOP SB! Han gjorde min dag, fina hästen! Han är stor, över 170 i mankhöjd men otroligt lätt att rida. Hoppar med lätthet och gör det enkelt för sig. Fick hoppa en bana, bara ett varv. Fördelen nu när jag kan hoppa hemma är att jag kan hoppa honom igen om några dagar och inte planera två veckor i förväg hur jag ska åka med alla hästar.

 

CASH FLOW fick en tvätt efter ridpasset, hon ska åka tidigt imorgon bitti på tävling. Vi ska tävla på jump club. Startar även ACINDO och LADY LOVE imorgon. Så nu blir det sova, ska åka strax innan sju imorgon bitti.

 


Läst 13171 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
08
2013

Nu känns det som det släppt på riktigt, det kommer bli sommar i år!!! Efter den här långa tunga vintern så njuter vi av de dagar som nu är med värme, sol och träd som börjar bli gröna. Det är helt fantastiskt!!!

Jag red hela dagen igår och bara njöt av livet. Vet inte hur många hästar jag satt på, tappade räkningen, ganska skönt när det bara rullar på!

Ser det inte mysigt ut i skogen? Skrittar fram där innan hästarna får jobba på antingen runt mormorsrundan eller markarbete på savannen.

Sista hästen igår kväll var EDWONDO som jag hopptränade. Min gräsbana har nu torkat upp så jag kan träna hemma. Att slippa lasta alla hästar för att åka iväg sparar hur mycket tid som helst.

Jag på EDWONDO och Johanna red min fyraåring LOVELY. En mer positiv häst än henne får man leta efter. Så lättlärd och glad till att bli riden, man blir lycklig av att bara titta på henne när Johanna rider runt på banan med henne!


Läst 14102 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
06
2013

Tävlade på Rocklunda igår också. Toppenväder som verkar hålla i sig idag också, härligt!

CARLINA SB (cardento-cortez) hoppade 120 klassen. Felfri på hinder och hoppade jättebra. Jag missade att vi skulle hoppa till hinder nummer tio, trodde det var mål efter nian. Så fick göra en volt och hoppa även tian! Tur inte CARLINA förstod min miss, då hade hon kanske kastat av mig, oduglig kartläsare på ryggen!!!

LADY LOVE SB (Looping-Rastell) hoppade även hon 120 klassen. Hoppade ettan, tvåan bra, rev sedan trean fyran, hon tappade koncentrationen kändes det som. Bröt av och "började om" från femman till tian och då var hon som en ny häst, felfri på de hindrena och jättebra hoppning, kul!

ACINDO SB (Acacio-Cortez) hoppade 130 klassen. Ett nedslag, annars en bra runda.

CAHLUA (Camaro M-Lasandos) hoppade också 130. tyvärr rev vi sista hindret i omhoppningen, hade en riktigt bra tid. Rundan för övrigt var superbra, både Björn och Tomas sa att det var så, litar på de!

 

Sedan var det omgång tre i elitallsvenskans laghoppning. I vårat lag för Västerås red Lois Pettersson, Rebecca Pannula, Linn Wässman och Jennie Juhlin. De var alla jätteduktiga, hoppade felfritt och gick till omhoppning med fyra andra lag. Alla hoppade felfritt och snabbt så det blev en andra placering för laget! STORT GRATTIS TJEJER OCH BRA GJORT!!!!!

 

Red ett gäng hästar till på eftermiddagen när vi kom hem, skönt med nära till tävlingen på så sätt, man hinner med allt annat också!

 

TACK Jennifer för fina bilder!


Läst 19505 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
04
2013

 

Fyra hästar åkte med och det var CAHLUA, CARLINA SB, ACINDO SB och LADY LOVE SB.

 

Hoppade först avd B 115 med LADY som gjorde det bra, ett nedslag på en bra runda. CARLINA fick hoppa lite lägre än sist, bra att gå ner lite i klasserna ibland. Hon kändes jättefin och var felfri.

CARLINA med sin försteskötare Lotta, Malins mamma! De gillar varandra Lotta och CARLINA!

 

CAHLUA och ACINDO hoppade 125. Båda hoppade jättebra, ACINDO hela vägen in i omhoppningsmålet och blev placerad. CAHLUA hoppade fram till vattengraven där det tog stopp två gånger innan hon hoppade utan problem den tredje gången. Oväntat men inget att oroa sig för, hon hoppade sedan som sagt.

CAHLUA!

ACINDO i omhoppningen, action!

 

Vi kom hem i bra tid på eftermiddagen så Malin, Towe och jag red några hästar till. Towe och jag gick sedan på promenad en halvtimme per häst med de fyra som tävlade idag, de ska tävla imorgon igen.

Malin, CAHLUA och jag innan start!


Läst 16245 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
04
2013

Hej! Lång dag igår, red många hästar. Red både i skogen, markarbetade på savannen och mormorsrundan. Allt går lite långsamt när man är förkyld men jag har så duktiga tjejer i stallet som hjälpte mig med allt vi hade att göra. Är tävling idag så några av hästarna behövde tvättas och grejer packas, putsas och allt det vanliga.

 

Här två videos från igår!

CAHLUA i skogen.

ACINDO på savannen.


Läst 15339 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
04
2013

Hej! Lång dag igår, red många hästar. Red både i skogen, markarbetade på savannen och mormorsrundan. Allt går lite långsamt när man är förkyld men jag har så duktiga tjejer i stallet som hjälpte mig med allt vi hade att göra. Är tävling idag så några av hästarna behövde tvättas och grejer packas, putsas och allt det vanliga.


Här två videos från igår!

Hej! Lång dag igår, red många hästar. Red både i skogen, markarbetade på savannen och mormorsrundan. Allt går lite långsamt när man är förkyld men jag har så duktiga tjejer i stallet som hjälpte mig med allt vi hade att göra. Är tävling idag så några av hästarna behövde tvättas och grejer packas, putsas och allt det vanliga.

Här två videos från igår!

CAHLUA i skogen.

ACINDO på savannen.


Läst 12043 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
03
2013

Perfekt ridväder och hästarna ska trimmas på savannen idag, många på ridlistan alla ska ridas, kul!!! Mindre kul med denna förkylning som jag fått. Hoppas jag orkar genom dagen utan att storkna. Det höll jag på att göra när jag käkade middag igår, att inte kunna andas ordentligt när man äter och är förkyld-mindre kul!


Nu kör vi så får vi se vad dagen blir till!

 


CELVIN igår!


Läst 12243 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
02
2013

 

Tävlade igår på unghästarna. De var duktiga, banorna var svåra. Någon runda felfri, något stopp, någon bom ner. Nöjd med hästarna är jag i alla fall och det är det viktigaste.  CASH FLOW


CARA MIA


LADY!

 Läst 17028 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
01
2013

valborg igår och vi hade en trevlig kväll med god mat som mamma lagade till hela familjen. Min systare och familjen var också här och William och Filip fick rida på carros "Tårtan".Lyckan var total, de älskar den ponnyn!Själv var jag också lycklig, red ute på stora savannen och trimmade hästar hela dagen. Första riddagen där ute för i år, underbart!!!


Nu ska vi strax lasta och åka till Rocklunda, Vsterås. Tävling med småhästarna hela dagen, kan gå vilt till!!!

 


Läst 16934 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: första  föregående 1 2 3 Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv
Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 4

– TEMA: Avmaskning
– Reportage: Fem stjärnor på fyra ben
– Hoppa studsserier med Tovek

– Päls av och täcke på – eller?
– Checka hästen inför hösten
– Juristens råd inför hästköpet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Häst som är rädd för att gå i hage
Elke Hartmann svarar
Hjälp, hur ska jag hantera min häst?
Elke Hartmann svarar
Tips för att få stabil hand i hoppningen
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.