Therese


Idag fortsatte tävlingarna på Sundbyholm igen och de pågår tills på söndag. Massa klasser för alla att rida och bland annat är det riksmästerskapet i hoppning från 110 till 130 höjd.Min femåring LORD LOOP SB (Looping-cortuz-cortez) gjorde tävlingsdubut i 90 centimeter. Någon kanske undrar varför han inte tävlat tidigare? Han var ute på några pay n jump när han var fyra år. Sen har han fått extra tid för han har vuxit så mycket, det är en stor kille! Om det inte känns som en häst hinner bli klar till unghästtävlingarna i Falsterbo eller Flyinge så finns det ingen anledning att stressa fram den tycker jag, låt den växa i kostymen. 

LORD LOOP SB.

Så idag var det tävlingspremiär för honom. Han tyckte det var lite konstigt att springa runt i en ring med massa andra nästan lika ystra hästar så jag fick ta ry7gg på min kompis Jessica så vi kom fram i galopp på framridningen och kunde hoppa några skutt.Inne på banan gick det bra tycker jag, det är ju en riktig banan med fina hinder och mycket för en gröning att titta på. I mål kom vi med ett stopp på hinder nummer fyra och ett stopp på hinder nummer sju. Han hoppade på andra försöket de på andra försöket. Imorgon får han hoppa 90 centimeter igen och då tar jag med mig tre hästar till.
Har ridit ett gäng hästar här hemma på eftermiddagen i regnet. Föredrar sol kan jag lova! Tur det finns regnkläder, Celvin ser lagom road ut!


Läst 20276 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
30
2013


Som ni flesta säkert vet så vann fantastiska Elin Jansson senior SM igår!!! 
Vilken duktig tjej! Att gå in som siste startande i en stor SM final och veta att det är felfritt som gäller för medalj, och så gör hon det! STORT GRATTIS ELIN!!!


Medaljörerna från senior SM igår. Elin Jansson Guld, Emma Emanuelsson silver och brons till Niklas Jonsson!


Själv satt jag och följde alla tre finalerna från kommentator båset. Gjorde debut som det i fredags till andra kvalet av juniorerna, young rider och seniorerna. Riktigt roligt och att få göra det på söndagen igen kändes kul!
Igår hade jag även hjälp av expertkommentatorn Maria Gretzer.


Alla rundor går att se i efterhand på equisport.tv 


Läst 16258 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
27
2013


Nyss kommit in i huset, slängt in en maskin med tvätt. Är lite lätt övertrött just nu, steg upp kl 04:20 imorse för att fodra och åka på tävling. Det började redan kl 07 idag, behövde vara där till halv, fodra hästarna innan lastning vid kvart i sex...När vi väl var på plats och hade gjort tre starter innan kl tio kändes det bra för värmen hade inte hunnit slå till på riktigt ännu. 
Hoppade 130 klassen på morgonen med först EDWONDO, han var spänd och rev några bommar. 


Sedan var det ACINDOS tur, kändes riktigt fin redan när jag satt upp. Hoppade jättebra på banan, tyvärr hade vi ett nedslag. 
CARLINA var dagens stjärna, hon var felfri, lite halvsnabb och kom på sjunde plats av totalt 87 starter, kul!CAHLUA gick 140 klassen. Hoppade bra, riktigt bra. Blev lite fel i första kombinationen, kom lite tomt in så vi räckte inte fram på de två långa galoppsprången till B hindret, så vi styrde ut, ett gemensamt beslut kändes det som! Tog om den och hoppade felfritt och resten av den långa banan.
Nöjd med hästarna och även igår var de bra. De hoppade alla samma klasser som idag och alla fyra hade då fyra fel var. ACINDO var placerad i sin klass!Priser från de första dagarna. De blågula är från i onsdags då EDWONDO och CAHLUA hoppade felfritt i 130, de vita är CARLINAS och ACINDOS.När jag hade hoppat av CAHLUA och stod vi banan, svettig som en gris i värmen så får jag frågan om jag kan tänka mig att kommentera webbsändningen av SM klasserna live under eftermiddagen?!


WHAT, JAG??? Tänkte en stund och ja, varför inte! Kan vara kul att pröva något nytt, inte banga för en utmaning! Det skulle börja kl 14, så Björn och jag körde hem hästarna, jag tog en snabb dusch (snabbare än vad Gunde Svan hade klarat!) och så sladdade jag tillbaka till sundbyholm.Började med att kommentera juniorernas andra SM kval, de red det första igår precis som young riders och seniorerna gjorde. Kändes lite tunghäftande i början, hade ju noll förberedelse, en halv startlista med uppgifter på hästarna (så ni som kanske tittade och blev besvikna på bristande information ber jag om ursäkt för det)
Till young riders kvalet hann jag både gå banan, prata med banbyggaren om banan och hämta riktiga listor så det förhoppningsvis blev lite bättre?!
Kändes som det lossnade lite mer till seniorerna med tunghäftan och det var ganska roligt måste jag säga!

Blev en sväng på ryttarbanketten efteråt. God mat och riktigt show! Stannade inte så länge, åkte hem för att fixa in lite hästar och nu ska jag sova, imorgon är det tävling igen med mina fyra springare!


Show! 


Läst 18711 ggr Kommentarer Kommentera


Nu är tävlingarna på Sundbyholm igång! Uppvärmningsklasser idag, imorgon tävlar vi på riktigt! 


Jag kommer hoppa 130 och 140 klassen som är de första klasserna imorgon. Efter de börjar SM klasserna, första kvalet för juniorer, unga ryttare och seniorer. De rider sitt andra kval på fredag och finalerna går på söndag. 


Jag kommer rida kvalklasser på fredag i 130 och 140 som har sina finaler på lördag.
Veckan därpå är det tävlingspaus på måndag, sedan fortsätter tävlingarna tills på söndagen, jag kommer rida alla dagarna då. 


Superbra med en sådan fin tävlingsplats på nära håll och med tävling i flera dagar så alla hästar kan vara med. Det gick bra idag, hoppade alla fyra hästarna i 130 klassen. CARLINA SB och ACINDO SB hade båda ett nedslag var. EDWONDO och CAHLUA var felfria. Med CAHLUA hoppade jag dessutom stora vattengraven, som man kunde välja istället för den vanliga. Hon flög över! ACINDO SB på Sundbyholm tidigare i år. Vädret var helt fantastiskt idag, man har svettats en del! När vi lite halvt höll på att gnälla på värmen var det någon annan som påminde om att det är snart vinter. Så jag säger bara, njut av sommaren och värmen!


Läst 18921 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
23
2013

Har nu suttit en bra stund framför datorn och inloggad på tävlingsdatabasen. Kollar igenom tävlingarna som är framöver och gör en plan. Nu till helgen, eller snarare redan imorgon börjar tävlingarna på Sundbyholm i Eskilstuna. Det är SM och vanliga kringklasser.


Jag är kvalad med CAHLUA till seniorSM men väljer att rida kringklasserna. Hon har inte gått någon stor 150 klass ännu och att debutera det på ett mästerskap är inte rätt tycker jag. Så imorgon rider jag en uppvärmningsklass i 130 på CAHLUA, EDWONDO, CARLINA och ACINDO. Blir lagom för de, speciellt stona som inte tävlat sedan midsommar.
De har trimmats på ordentligt här hemma i dressyr och två hopp-pass har vi gjort. Ska ut nu och rida ett sista dressyrpass på de stora gräsfälten innan startskottet går imorgon!

Här ska jag rida nu i några timmar!


Läst 19135 ggr Kommentarer Kommentera


Blev en ofrivillig paus i bloggen för att vi inte hade något internet hemma. Blogga från mobilen är inte min grej, så teknisk är jag inte!

Det har rullat på med hästarna, stallet, träning och hökörning även om jag fick ett bakslag och blev dålig i två dagar igen, men nu peppar...peppar...Wihooo, nu är vi på benen igen hoppas jag!


Läst 16767 ggr Kommentarer Kommentera


Yes, börjar bli frisk! Om än ganska trött nu när jag kört igång men lycklig att vara av med förkylningen, nästan helt! Känns som att livet återvänder på nåt sätt. 
Fick hur mycket energi som helst igår och hann nästan göra klart en ny hage, avslutade den idag och är riktigt nöjd!Har ridit sex hästar idag, så otroligt roligt! Varierad ridning också. En skogsrunda, ett hopp-pass på den nya hästen (den är jättefin!), en mormorsrunda och två dressyrpass. Omväxling förnöjer! Towe var också här i morse och red två hästar, Matilda red Humlan på eftermiddagen.Våra hästar får mycket miljöträning här i Bäcktorp. Red ut idag som sagt ochCARLINA tvärstannade och stirrade på......denna skock med får som stod på vägen!


Läst 25423 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
17
2013

Jag har lagt upp lite videos från tävlingarna vi varit på nu i år, här kommer en runda på ACINDO från Tierp. 


Jag lyckades rida både långsammast och snabbast i samma klass! Fick ett tidsfel i fas ett, men det var den nya bedömningen då man får fortsätta i båda faserna och de totala felen läggs ihop. I fas två var vi felfria och snabbast, men det blev ingen seger då jag hade ett tidsfel med mig.


ACINDO är till salu, ring mig för mer info 070-7975888


Läst 23583 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
17
2013Sitter vid bordet nu, med min dator, Björn på andra sidan med sin dator, helt inne i det vi jobbar med. Han bokför, jag bloggar, mitt i natten!
Är skapligt jättetrött, har kört på lite idag, mjukstartat med att rida tre hästar.Trimmade först stora CARLINA, markarbete och lite hoppning. Hade träning samtidigt, det var roligt!


Trimmade sedan EDWONDO och han fick även trava lite bommar och hoppa galoppbommarna. Nyttigt för honom. 
Ulle kom hit med honom och sin andra häst som hon red själv. Sen var hon så snäll och hjälpte mig att rida två av mina hästar. 

Ulle och CASH FLOW.


Hon fick först rida CASH FLOW, en inte helt enkel häst. Som Ulle sa: OJ, den här sitter man inte upp på och talar om vad hon ska göra, man får fråga om lov!!! Ungefär så är den egensinniga lilla CASH FLOW! Ulle red henne bra så det var kul att se!Sen red vi ut och konditionstränade CAHLUA och ACINDO, även Matilda följde med på HUMLAN. Vi red till "vägens ände". Galningar egentligen, i värmen! Hästarna tyckte det var jättekul! Det tyckte vi med fast fötterna kokade i stövlarna och svetten rann!Avslutade kvällen med att köra ut lite hö, fylla vatten i hagar och dra tråd till en ny hage. Det tar aldrig slut på jobbet!


Det är vackert längs skogsvägen där vi konditionstränar.


Läst 26514 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
16
2013Har varit sjuk i snart två veckor och inte ridit på en vecka. Idag tog abstinensen över och jag har ridit två hästar. DET ÄR LIVET!!!! Har inte varit rosslig i halsen och bröstet idag för första gången på över en vecka så nu är det slut på förbudet, nu tänker jag rida på!Blev CAHLUA och CASH FLOW som fick "äran" att släpa runt på mig!!!

Har sedan gått in och ut med hästar till och från hagar, gått ut med hö, fyllt vatten och var rastlös i alla fall så tog och skruvade hållare i en hage på kvällskvisten. Blev lite promenerande då med, så nu är jag helt slut!!!

Kvällsnöjet!

Känns som jag tappat all den gnutta kondition jag hade innan förkylningen.

Känner mig typ såhär just nu, som jag tappat allt! Bara att bygga upp sig igen!

Ska skriva "to do" listor på allt jag måste få ordning på här hemma, har tappat en vecka på grund av snorandet.


Läst 12656 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.