Therese

Idag fick jag ta bort mina stygn! Skönt! Snälla Agneta kom hit och fixade det, skönt att inte behöva åka iväg. Tack Agneta för hjälpen!
Kommer inte rida på några dagar än för jag är öm i huvudet, och helt slut dessutom. Tycker jag sover och inte gör så mycket mer än strosar runt lite och fikar med alla trevliga människor som kommer hit och hälsar på mig. Det är fantastiskt så mycket snälla kompisar vi har, det är skönt att träffas och prata.


Men jag är helt slut och måste nog gå ut i skogen och sätta mig på en sten och bara tänka igenom allt som hänt. Fick en jättefin teckning av Ebba, min kusindotter idag. Hon har tecknat av fotot på CAHLUA och mig från sista tävlingen. Så otroligt fin och vilket jobb, tack snälla snälla Ebba, jag blev så rörd!


Tack Ebba!

Mitt i allt har även LADY LOVE blivit såld! Hon åkte igår och jag önskar nya ägaren stort lycka till med den fina hästen!


LADY LOVE och jag!


Läst 25744 ggr Kommentarer Kommentera

Imorgon ska mina stygn tas bort som jag har på huvudet. Det ska bli riktigt skönt! Får prova att ha ridhjälmen på och se så det inte trycker, är fortfarande lite svullen och öm uppe på huvudet. 


Längtar till att sitta upp i sadeln igen. Det har varit jobbigt den här tiden att inte kunna rida. 


Känner en konstant klump i bröstet, en sorgeklump är det nog. Hoppas tiden läker såren, men minnena kommer alltid vara kvar. Minnen av glädje tillsammans med sagohästen!


CAHLUA och jag i vintras, barbackaritt i skogen i den djupa snön!


Läst 24583 ggr Kommentarer Kommentera

Fick en jättefin bild av Malin på oss med CAHLUA!!! Våran stjärna som vi har så otroligt många glada minnen tillsammans med, de kommer alltid finnas kvar i våra hjärtan!

CAHLUA var en fantastisk tävlingshäst. Satt och kollade igenom våra resultat från förra året och i år. 
2012 hade vi 18 placeringar i 130 klasser, varav sex vinster!
I 135 klasser hade vi sex placeringar och två placeringar i 140! Vi kom trea i Norrköping i en 140 och då var jag tvåa på LAGANA som är mamma till CAHLUA!

När Rolf-Göran Bengtsson var här på Strömsholm och hade sin clinic i slutet av 2012 fick CAHLUA och jag vara med och rida för honom, det var roligt!


Sen avslutade vi 2012 på bästa tänkbara sätt genom att kvala till Stockholm Trophy i globen och där vann vi finalen!!!!


I år 2013 hann vi göra flera fina tävlingar. Första riktigt fina placeringen blev i 140 klassen i Lidköping då vi var felfria och kom trea.

Trea i Lidköpings 140!

Björn och Daniel med CAHLUA i boxen innan start!Sen åkte vi till Gävle och var tvåa i 130, tia i 140 och gjorde debut i 145 svår klass inomhus!


Tvåa i Gävle!

Sen hoppade vi på Sundbyholm som var första utomhus och gjorde bra resultat. Våran andra start i 145 där och det var en fin runda med åtta fel.

145 klass på Sundbyholm.Falun och Dalahoppet blev nästa stora tävling och vilken tävling det blev! Vi var felfria i 145 på lördagen och kom nia, fick vår första placering i svår klass!!! Dagen efter hoppade vi vår första Grand Prix, var dubbelnolla och kom fyra!!!

Så glada!

Björn och CAHLUA innan start!Nationaldagstävlingen på Strömsholm var det sedan och vi började med en 125 klass och var placerade. Hoppade sedan felfritt (ok, två tidsfel) i elitlaget för Västerås och laget kom fyra. Efter det hoppade vi Strömsholms Grand Prix och hade ett nedslag och kom på sjätte plats!

Hoppar över stora vattengraven i Strömsholms Grand prix!Sen åkte vi till Gagnef i Dalarna och tävlade. Där kom vi först åtta i 130 klassen. På lördagen var vi tvåa i 140 och på söndagen fyra i 140 klassen och blev med de resultaten meetingets bästa ekipage!!!

Efter prisutdelning i Gagnef!


Täcket hon vann för helgens bästa ekipage! Daniel, CARLINA SB, Björn, Ulle och CAHLUA i Gagnef!Midsommar firade vi i vetlanda och det blev också en kanonbra tävling! Vi var trea i 130, fyra i 140 och avslutade med en tredje plats i 130!!!

Jag flätade CAHLUAS man innan vi skulle tävla!


Sen hade vi några veckors tävlingspaus under sommaren och tävlade igen under SM helgen på Sundbyholm. Bra rundor och vi var felfria i en 130 och placerade i en 135 klass.

Sundbyholm igen!Våran sista tävling var nu för en vecka sedan i Tierp och det var en fantastisk tävling. Först var vi trea i 140 klassen på fredagen och även i den svåra 145 klassen på lördagen. I Grand prixen hoppade hon strålande, har aldrig varit finare och hon var så glad, även jag! Vi hade roligt tillsammans CAHLUA och jag!

Bild från våran sista start tillsammans, Tierps Grand prix!Läst 30051 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
25
2013

Jag vill börja med att säga TACK till er alla som skrivit till mig på facebook, instagram, sms, kommenterat på bloggen, ringt en signal, skickat blommor eller hälsat på hemma hos oss. Det betyder mycket att känna att så många bryr sig och vill stötta mig och oss alla här.Det är inte bara mig det är tufft för. Även Malin som var med både när jag blev sparkad och visade en stark lugn sida och ringde ambulans och höll mig lugn. Hon var även med när jag skulle ta in CAHLUA och vi hittade henne med brutet ben. För Björn är det tungt, han som också hade en nära relation till CAHLUA och var med när hon somnade in. En mardröm för oss, för hela vårat team. Jag skulle gärna vilja rida ut i skogen, speciellt en sådan fin dag som idag när solen skiner, det är varmt, blå himmel. Men så länge stygnen är kvar så kan jag inte ha hjälm på, och dessutom är det lite svullet och ömt i huvudet. Jag är lite yr och då är det bäst att hålla sig lugn.


Alla här på gården är fantastiska och hjälper till med hästarna.
Jag är otroligt tacksam för alla duktiga tjejer som är här i stallet och hjälper till. Björn, mamma, pappa som fixar runt omkring och Tomas som hjälper till och rider mina hästar. Utan er skulle Bäcktorp stanna och det går inte. Vi ska kämpa på!  


CAHLUA, för alltid i mitt hjärta!


Läst 20899 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
22
2013

Jag har haft några fruktansvärda dygn sen jag kom hem från tävlingen i Tierp. Vi åkte hem glada och nöjda med hästarnas fina resultat sen började den här veckan med några tunga dagar som sagt.I måndags kväll blev jag sparkad i huvudet av en häst. Den stegrade sig och sparkade mig mitt uppe på huvudet. Otäckt hur snabbt det gick.
Det blev ambulans till akuten och de fick sy ihop mitt huvud med tio stygn.
Först var jag rädd att det skulle raka av mig hårets tills jag insåg att det gör inget, bara jag lever!När man sen inte tror att det kan bli värre så hände det fruktansvärda att jag hittade min älskade CAHLUA i hagen på tisdagskvällen med brutet bakben. 
Malin och jag skulle ta in henne och hon stod längst bort i hagen och tittade efter oss och sen tittade hon bakåt på sitt ben.
Jag förstod på en gång att hon hade brutit benet, fråga mig inte hur jag kunde förstå det, men jag gjorde bara det. 
Kom fram till CAHLUA och ringde veterinär direkt. Sara var här på mindre än femton minuter. 


Björn kom ut till CAHLUA och mig och jag bröt ihop fullständigt för en stund. Det var vidrigt att se henne stå där och inse att det finns ingenting att göra. Jag låg på knä i gräset och grät, skrek och spydde av förtvivlan. 
Att se hur förtvivlad CAHLUA såg ut, hon förstod inte vad som hade hänt, och hur hjälplös jag själv var. För hennes skull samlade jag ihop mig lika fort som jag bröt ihop och ställde mig upp. Stod och kramade henne och talade om för henne hur mycket jag älskade henne, att hon var min sagohäst!Sara kom och både Björn och jag grät när vi höll i grimskaftet och kliade henne i pannan så hon skulle känna sig trygg tills hon somnade in. Det känns oerhört tungt just nu, jag är så ledsen. Sista bilden på CAHLUA och mig. Vi hade en fantastiskt fin helg på tävlingen. Kom trea i 140 klassen på fredagen och 145 klassen på lördagen. Hon hoppade även fantastiskt bra i grand prix klassen på söndagen.


Vila i frid älskade CAHLUA, tack för allt vi haft tillsammans!


Läst 29266 ggr Kommentarer Kommentera

Idag har dagen rullat på i lagom fart med allt som skulle göras. Rida hästar, fixa hö i hagar, packa lastbilen, stallet, tränat en häst för Tomas, planera helgen, haft träning och hunnit umgås en timme och lite till med min syster och hennes barn. Vi hade ponnyridning med shettisen Plexus och idag har både William och Filip travat för första gången. 
Lyckan var då stor och vi skulle ha travuppvisning på gräsmattan för mamma, morfar och mormor! Bäst var nog att rida till maskinhallen och titta på morfars traktorer!CAHLUA, CARLINA och ACINDO som ska till Tierp och tävla har jobbat på. CARLINA var inte lätt idag. Igår var hon som en dröm att rida, mjuk och fin från början och jag kunde njuta av ridpasset. Idag var det en annan femma! Tänkte ett tag ge upp och det kändes nära till tårar, svetten fanns det gott om redan. Men lirkade och tragglade på bra länge och till slut släppte hon spänningarna och blev fin. 

Här är en liten video när jag trimmade CAHLUA i förvänd galopp på fältet idag. Tycker det är nyttigt med förvänd galopp, de blir stärkta och balanserade av det. 

CAHLUA!

Åker som sagt till Tierp imorgon bitti, får se om jag får möjlighet att blogga under helgen, annars får ni ha en trevlig helg och håll gärna en tumme för oss!


Läst 38613 ggr Kommentarer Kommentera


Undrar om jag har en ny stjärna i stallet? Om så är, då heter han LORD LOOP SB och var dagens stora stjärna i Bäcktorp!
Jag har varit på pay n jump på travbanan i sundbyholm. Så bra att kunna åka dit och hoppa på den fina banan och alla fina hinder. 


LORD LOOP var med på pay n jumpen och ni som följer bloggen vet att han gjorde sin livs första tävling för två veckor sedan på just Sundbyholm och då hoppade han 90 centimeter.


LORD LOOP SB på tävlingen för två veckor sedan. 


Idag fick han hoppa 90 centimeter igen och han var felfri. Hoppade och galopperade runt banan så bra, fanns bara hinder i hans huvud och att hoppa över de. Så han fick ta ett varv till på en meter, debut på den höjden. Lika stabil och felfri igen!!! Vilken kille! Så roligt och jag hoppas han blir en stjärna i framtiden, man vet aldrig, det är ju tjusningen med dessa unga hästar.Även TIPTON, CELVIN och CASH FLOW var med. De var duktiga och det är ju perfekt att kunna åka och hoppa de unga hästarna på en fin bra banan mitt i veckan. Hästarna och medhjälparna på Sundbyholm!De andra hästarna jobbar på hemma och i måndags hopptränade jag ACINDO och CAHLUA. De fick hoppa en serie och lite enkelhinder. Båda känns i fin form inför helgens tävling i Tierp dit jag även tar med mig CARLINA. 


Läst 42159 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
13
2013

Jag tycker om bilder och mina hästar!

CAHLUA!

CARLINA SB!

ACINDO SB!

LADY LOVE SB!

CASH FLOW!

följ mig på instagram för mer bilder varje dag! jag heter där: theresetettenymanLäst 33796 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
13
2013


Jag har en svart EQUIPE sadel att sälja. Modellen heter OXER. 17 tum, normal.
lvårdad och fin!Pris: 16500:-Rött fint sadelöverdrag original medföljer samt ett par sprenger stigbyglar.Maila stallbacktorp@hotmail.com eller ring 070-7975888


Läst 19668 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
12
2013

Jag brukar roa mig med att titta på Youtube-klipp. Det är bra att se mycket bra ridning och hoppning och fina hästar.

Här är det Nick Skelton på Big Star när han vinner grosse prise von Aachen tidigare i år!
Nick som är över femtio år, har brutit nacken och inte skulle kunna rida mer, bytt hötfkulor och haft en hel del skador på sin kropp. Vilken ryttare!


Läst 19027 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.