Therese
DEC
31
2013


Jag önskar er alla ett gott slut och ett gott nytt år! Hoppas på att 2014 kommer med mycket framgång och glädje!När jag ser tillbaka på detta året så är det kluvet. Mycket, mycket bra har det varit och när jag gjorde mitt inlägg med resumen av tävlingsåret 2013 så var det riktigt bra. 
Sen har det varit mycket olyckor, sorg och jobbiga stunder. Det känns som att det tunga väger över allt det som var bra. Nu står ett nytt år för dörren och jag väljer att blicka framåt och tar nya tag. Med det fina ridhuset på gården känns det lite lättare och jag är oerhört tacksam för att vi har byggt det, overkligt!

GOTT NYTT ÅR!!!!!!


Läst 17017 ggr Kommentarer Kommentera


GOD JUL till er alla, nu är det jul!"Uppesittarkvällen" här bestod av inplanerad shoppingtur för att handla julmaten. Smart drag, inte många andra i affären! Blir en ganska lugn julafton, fodra hästar och sen grötfrukost hemma hos min syster med familj.
Åker sedan hem och fixar stallet tillsammans med Björn. Myser med hästarna och beroende på vädret så får vi se när vi tar in de från hagarna. 
Blir lite julmat tillsammans med mamma och pappa och spelkväll. 
På juldagen är vi fullt hus med alla barn, så kul det ska bli.Hoppade en sväng på LOVELY idag och hon blir bättre för varje gång, klok häst det där.Läst 19377 ggr Kommentarer Kommentera


Lite trist att få tvätta av stövlarna från lera efter att släppt ut hästarna, det blåser och snö/julstämning vad är det????Kolla in bilderna nedan, såhär såg det ut för exakt ett år sedan!!!!!LAGANA och jag, galopp i snön!Björn fick skotta av snön från lastbilstaket innan vi kunde lasta och åka med ett gäng hästar till ridhuset!Idag ska jag bygga en bana och hoppa LOVELY. Red henne i ridhuset igår och hon var pigg och glad! Det stormade på friska vindar utanför då var det skönt att stänga in sig och rida i lugn och ro. Ännu en fördel med ridhuset har jag upptäckt!Dagens video blir en runda med LADY LOVE SB, storasyster och helsyster (Looping-Rastell) till LOVELY. Det är från Gagnef och vi var felfria och fick pris, 120 klass.


Läst 24417 ggr Kommentarer Kommentera


Dagen ser ut som igår och jag håller på att klura ut de sista julklapparna, vilket inte är enkelt!
Sitter i nya soffan och njuter av lugnet och alla tomtar här i huset, jag gillar julpynt! Det blir så om bonat och varmt i huset med allt pynt och fina ljuslyktor. Det är skönt att komma in från regnet och känna värmen i huset!


Ska lägga upp träningsplaneringen för alla hästarna nu när de snart ska igång. Gillar att ha full koll på dagarna och nu kan jag träna under ännu bättre förutsättningar med det egna ridhuset hemma. SÅ SKÖNT!!!!!!!!
Lägger upp lite filmer framöver på rundor vi gjort, hästarna och jag. CARLINA och jag på Sundbyholm under SM-helgen i somras. 130 höjd. En a:0 ren tidshoppning från start till mål. Felfritt och snabbast vinner, vi blev sjua.


Läst 18833 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
21
2013


Jag och sitter och kollar igenom lite videoklipp såhär mitt i natten, nattuggla japp! Jag hade nog varit en bra nattarbetare om jag hade haft ett annat jobb än hästar!


Det är kul att kolla på tävlingsrundor jag gjort tillsammans med mina fina hästar, många fina minnen och glädje som ger motivation att vinterträna.Här är det LUTRICIA MC NEAL (Looping-Landlord) och jag som hoppar en 145 klass i Drammen i Norge 2011. 


Läst 13667 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
19
2013


Snart ska mina hästar igång och jobba igen efter vintervilan och det ska bli så kul! Känner mig lite smått rastlös måste jag erkänna! 
Nu när ridhuset står klart med nymålade hinder så är motivationen stor att börja trimma inför nästa tävlingssäsong.Jag har även några platser i stallet för nya hästar. Vill gärna fylla på med tävlingshästar, både unghästar och äldre. Jag vill verkligen satsa på att tävla och nå toppen, så finns det några hästägare som seriöst vill göra samma satsning mot eliten så kontakta mig på 070-7975888. Mailen går också bra stallbacktorp@hotmail.com

CAHLUA och jag hoppar mot seger i Globen 2012!LOVELY LADY, min fyraåring stillar mitt träningsbehov lite då hon är den som är igång just nu. Hoppade henne igår och hon fick hoppa en lång bana för första gången vilket hon gjorde galant!Här en liten film från igår när jag hoppade LOVELY (Looping-Rastell)


Läst 14087 ggr Kommentarer Kommentera


Tävlingarna är slut för i år och en sammanfattning av årets tävlingar tänkte jag göra. Det får bli mycket bilder!Inledde året med att åka till Örebro i början av Februari. Gjorde några starter med CASH FLOW, CARLINA, ACINDO och CELVIN. Alla hoppade bra och gjorde minst en felfri felfri runda var.

CELVIN med rosett för felfri runda, det ser kallt ut!ACINDO placerad i 125, Örebro.Sen var det Hamre och första omgången av elitallsvenskans laghoppning. Jag hoppade CAHLUA i laget och vi kom på fjärde plats med laget!Helgen därpå var det årets första tredagarstävling i Högbo. Jag hade med CARLINA, ACINDO och CAHLUA. Det var en ok helg med minst en placering per häst. Jag var inte riktigt nöjd med ridningen och kommunikationen med ACINDO så vi var ojämna. Sen var det lite tungt den helgen för att jag hade som plan att rida de stora tävlingarna i Borås och SM i Billdal med LAGANA istället, men hon blev ju skadad och tävlingskarriären tog slut för henne. Så i Högbo hade jag tankarna på lite annat håll kan man säga. CARLINA SB i Högbo.ACINDO SB, storasyster till CARLINA SB, i Högbo.Enköping blev nästa tävling och jag startade där med CARLINA, ACINDO och CAHLUA. En ok tävling med "fyrafelsresultat"

Påväg in till start i Enköping!


I Åsebo i mars var EDWONDO och LADY LOVE på sin första tävling för året.Även CASH FLOW var med och hon var felfri i båda sina starter i 1 meter och 110.EDWONDO gjorde årsdebut i 110 och 120, var dubbelt felfri och placerad i båda klasserna! Nöjda ägare till honom, Morgan och Ulrika!Sista tävlingen i mars var i Lidköping på deras fina tävlingar och det blev en riktigt kanonhelg!
CARLINA gjorde tre 130 starter och var jämn och fin med fyra fel i alla. ACINDO var grymt snabb och felfri i alla sina starter och kom trea, tvåa, tvåa!!!!CAHLUA avslutade helgen med att vara dubbelt felfri i 140 klassen winning round och kom trea!April började med tävling i Heby. CARLINA var felfri och placerad i 120, CASH FLOW felfri i båda sina starter och EDWONDO var också med och hoppade bra.

Rosetter från Heby.Sista inomhustävlingen för vintern/våren var i Gävle. CAHLUA kom tvåa i 130 klassen och var felfri i 140. Debuterade sedan 145 svår klass med två nedslag, bra debut. ACINDO och EDWONDO hoppade också hem varsin placering så en bra helg!CAHLUA tvåa i 130!


Utomhustävlingarna började i April på den nya fantastiskt fina tävlingsbanan på Sundbyholms travbana!
EDWONDO, CARLINA, ACINDO och CAHLUA hoppade alla bra och CAHLUA gjorde sin andra start i 145 klass där.CAHLUA 145 klass Sundbyholm.


Nästa tävling var på "hemmaplan" i Västerås på Rocklunda. Hade med "alla" hästar och de gick bra.

LADY LOVE på Rocklunda.
CAHLUA, Rocklunda.Jumpclub var nästa tävling och hästarna trivdes bra att tävla där. ACINDO var felfri och placerad i både 120 och 130. EDWONDO var fin och gjorde debut i 130 klass!
CASH FLOW var felfri i båda sina starter i 1 meter och 110, samma med LADY LOVE!

CASH FLOW på Jumpclub. LADY LOVE på Jumpclub.

Sen gjorde CASH FLOW en start på Jumpclub några dagar senare då de hade mycket tävlingar där i maj. Hon startade även på Vänsta. Tre starter på de två tävlingarna och felfri i alla tre!Rosettplockaren CASH FLOW!


Sen var det dax för min favorit tävling Dalahoppet i Falun. Det blev en riktigt bra helg dessutom!
LADY LOVE hoppade bra med fyra fel eller felfritt i 120 klasser, samma för CARLINA fast på 130 höjd.
EDWONDO var jättefin och hoppade felfritt och blev placerad i sina 130 starter!!!
CAHLUA var fantastisk och var felfri och placerad i 145 klassen på lördagen, nia. På söndagen i Grand Prix klassen var vi felfria och kom fyra!!!!CAHLUA i Falun!!! Vårat team i Falun, Björn, CAHLUA, jag, Ulle och Daniel!


Tierp var nästa tävling och där hoppade jag CAHLUA, ACINDO och CARLINA. Det blev en "fyrafelshelg" för CARLINA och CAHLUA.ACINDO hoppade felfritt och blev fyra och femma i 130 klasserna!Skästas endagars tävlingar mitt i veckan i början av Juni var bra för unghästarna. Startade CASH FLOW som var felfri i båda klasserna, CELVIN hoppade lika bra och även LADY LOVE gjorde ett bra resultat. Sen fortsatte den veckan med Strömsholmstävlingen. Det gick riktigt bra där!CARLINA var felfri och kom trea och fyra i två 125 klasser. ACINDO VANN en 130 klass, hade någon mer placering och CAHLUA hoppade stora Grand Prixklassen med ett nedslag!CARLINA på Strömsholm.ACINDO vann! Efter Strömsholm blev det en helg i Gagnef med sju hästar. Resultaten var bra, hästarna hoppade hem massa priser!


CELVIN och CASH FLOW hoppade 110 klasser och fick placeringar efter felfria rundor. LADY LOVE var felfri och placerad i 120 klasser, även EDWONDO. CARLINA var placerad trea i 130 klassen. ACINDO hoppade båda 140 klasserna, första för året och hade bra resultat.
CAHLUA var grymt fin, placerad i 130, kom tvåa i 140 på lördagen och fyra på söndagen. Vi blev därmed helgens bästa ekipage och fick pris för det!Härliga prisbilder på CAHLUA!Midsommarhelgen firade vi i Vetlanda på tävling. Det blev en bra helg igen!
Alla tre hästarna ACINDO, CARLINA och CAHLUA hade placeringar. CAHLUA kom fyra i 140 klassen, trea i båda 130 klasserna!CARLINA i Vetlanda.Tävlade sedan i Köping i juli innan vi hade ett litet tävlingsuppehåll för semester.


CASH FLOW hoppade felfritt i 1 meter och två 110 klasser! Även CELVIN var felfri i en klass. LADY LOVE gick avd A för första gången och kom trea i 115 klassen som EDWONDO VANN!!!!EDWONDO med sitt segertäcke i Köping!


Startade sedan upp tävlingarna i slutet av augusti på Sundbyholm summer games som pågick i tio dagar med Sm första helgen. Alla stallets hästar tävlade under de här dagarna och det gick bra!ACINDO SB.CARLINA SB-Var placerad med CARLINA i flera klasser och i hennes debut i 135 klass, som var svår som en riktig 140 var hon felfri och kom femma! I samma klass hade jag även CAHLUA och ACINDO placerade!LORD LOOP gjorde tävlingsdebut och var felfri i 1 meter!LADY LOVE hoppade avd A i 110 och kom fyra och följde upp med att vara felfri och komma tvåa i 120 klassen!!!!Efter prisutdelningen i 135 klassen där alla tre hästarna var placerade!LORD LOOP SB!LADY LOVE SB tvåa i 120!


Efter Sundbyholm hade vi någon veckas paus sedan åkte vi till Tierp med ACINDO, CARLINA och CAHLUA. Det var en bra helg igen. 
ACINDO kom fyra i en klass och CARLINA hade en felfri runda som avslutning. 
CAHLUA var fantastiskt fin och var felfri och kom trea både i 140 och 145 klasserna!CAHLUA i Tierps Grand Prix. Det blev våran sista tävlingsstart tillsammans. På tisdagen veckan efter tävlingen bröt hon benet i hagen och vi fick lov att avlivahenne. Så tragiskt och fruktansvärt jobbigt.


Jag kommer alltid bära med mig den fantastiska resan vi gjorde tillsammans CAHLUA och jag. Den är full av glädje och fina tävlingsminnen!Det blev ett uppehåll efter CAHLUAS olycka och dagen innan den blev jag även sparkad i huvudet av en unghäst och fick sy tio stygn. Så det blev comeback på tävlingsbanorna i slutet av september. Gjorde en mindre tävling i Sura med CARLINA och ACINDO. Kom femma i en start.CARLINA i Sura!


Tävlade alla unghästarna i Hallsta den 29/9, även min födelsedag! Det gick så bra att vi var felfria i alla sju starter vi gjorde, vilken dag!Towe med CASH FLOW och alla rosetter!Tävlade sedan i Gävle, Lidköping och Hamre. Hästarna gjorde bra rundor och det kändes som att det var tävlingar att komma tillbaka igen efter alla olyckor och sorg. Mina mål var att hitta glädjen och det lyckades till slut!Vann en klass med ACINDO på Strömsholm! Debuterade CASH FLOW i 120 med två ner, ett bra reultat. EDWONDO gjorde många fina rundor. EDWONDO med ACINDOS segertäcke!Näst sista tävlingen blev Eskilstuna med CASH FLOW och LORD LOOP där de båda var felfria i 110 klassen, hans debut på höjden!Lord och jag efter hans felfria debut i 110!Årets sista tävling blev Strömsholm och där startade jag EDWONDO som var felfri och fin i båda klasserna och ACINDO kändes bättre än någonsin och fick med sig pris hem!EDWONDO, Strömsholm, felfri i årets sista start!ACINDO på Strömsholm, 135 klass, årets sista start!Det var mitt tävlingsår 2013, ser fram mot 2014 nu!


Läst 35197 ggr Kommentarer Kommentera


I fredags hade vi julbords knytis här, riktigt trevligt, roligt och massa god mat och mycket skratt! På hästfronten har det varit ganska lugnt, pållarna har semester och rids inte så hårt. Snart är det dax att sätta igång gänget och vinterträna, ska bli så kul!


Mindre kul är vädret, först snö, sen is. Så smälte den bort och det var mjuka grusvägar, sen kallt, lite snö och nu is igen...

Eftersom träningarna snart drar igång och även mina hästar ska igång så har Björn och jag kört alla fina nymålade bommar till ridhuset. Har sparat ett gäng av de äldre bommarna som får duga fint till trav och galoppbommar. Nu är man riktigt sugen på att bygga en bana av alla nymålade bommar!


En annan grej som vi passar på att göra när det är vinter och tävlingsfritt, det är att kolla på alpin skidåkning på tvn. Riktigt skönt att krypa ner i den nya soffan med en kopp te och kolla på skidor! Idag var det riktigt spännande då både herrarna och damerna körde hem topp-placeringar och slutade tvåa i både slalom och storslalom!


Läst 16731 ggr Kommentarer Kommentera

Idag har vi jobbat med Lill-Lady igen och Malin satt på henne för första gången! Det gick jättebra, kolla filmen !


Nu håller vi på att fixa i ordning mat och ikväll har vi julbordsknytis, ska bli trevligt!


Läst 17385 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
13
2013


Ni som följt bloggen länge känner till hästen DON DOMINIC som vi har haft här i stallet. 
Han kom hit för inridning och när det var klart så hade vi honom kvar några månader för vidareutbildning tills han var redo att ta nästa kliv vidare. 


Han är en stor fin dressyrhäst och är nu hos Sandra Dahlin för utbildning och tävling. Sandra vann sjuårsdressyren i både Falsterbo och på Flyinge i år med sin egna häst ICHI som hon utbildat själv.


Det är jättekul att DON är hos Sandra och vi håller alla tummar att de kommer få många framgångar tillsammans. 


Vi här som jobbat med DON önskar Sandra, hans ägare Ann-Catrin Bengtsson och DON själv stort lycka till!


Sandra och DON!


Fina DON DOMINIC!

Bland de första gångerna Johanna hängde på DON, juni 2012.

Första gången han reds ut och galopperade på grusvägen, juli 2012. 


Läst 16088 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.