Therese


Hoppade ACINDO, CARLINA, CASH FLOW och CARDINI- en för mig ny häst idag. Deras första hopp-pass denna vecka. Alla jobbade på bra och speciellt CASH FLOW var lugn och fin, dressyren från igår satt i!Rolig bild på CARLINA och mig. Den säger mycket om CARLINAS personlighet, nyfikenheten i ögonen, den vänliga hästen!LORD fick skritta med LILL-LADY ut i skogen och CELVIN jobbade i ridhuset. Här en film på ACINDO från idag.Känns som båda hästarna och jag börjar komma i bra form nu. Det är så roligt att träna och jobba med de, har ett gäng fina hästar som ger mig glädje!


Läst 15070 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
30
2014


Att ha en dag med varierad ridning är härligt, variation förnöjer!
Malin och jag har haft en bra plan idag och då flyter det på som det ska med ridning, hästar in och ut från hagar, mockning, vatten, höpåsar, lunch och lite tvätt. Vi började med att rida ut långa mormorsrundan med CARLINA som draghjälp till LILL-LADY, Idag kom första bockarna på fältet från den lilla ladyn när vi galopperade. Malin parerade bra och satt kvar i sadeln. Resten av rundan var lugn och LADY gick till och med först på slutet av rundan. Jag ser lite mer frusen ut än Malin!!!CELVIN och LORD har hoppat idag. En del bus under hovarna men de hoppade bra, CELVIN visade fina språng och fin känsla.


Avslutade dagen med att träna dressyr på CASH FLOW och ACINDO för AC. CASH var duktig, den lilla energiska damen. Har en del att jobba på med galoppen för att få henne avspänd och behöver göra mycket övergångar trav-galopp-trav-galopp. Vi var nöjda med henne och kul att jobba vidare.
ACINDO har utvecklats mycket på de här veckorna vi tränat, Rider henne varje gång för AC och varierar sedan med de andra hästarna.
Nu när jag sitter upp och börjar rida och trava så känns det så häftigt, så mycket häst som vuxit fram!Blev extra lycklig när vi kom i galopp på kortsidan in på diagonalen i en sluta. Sedan rakt fram och fortsätta i förvänd galopp längs den andra kortsidan, rakrikta hästen på långsidan och ett galoppombyte mitt på långsidan rakt fram. Vi satt det i båda varven och då mötte mina mungipor öronsnibbarna i ett STORT leende!!!!Dressyrträning för AC för några veckor sedan då jag red EDWONDO. 


Läst 16092 ggr Kommentarer Kommentera


Vilken härlig dag, jag känner mig glad och nöjd!
Imorse vid klockan 8 så kom Ulle, Malin och Towe hit och vi började med hästarna och stallet. 
Vid kvart i tolv var allt klart, sju hästar ordentligt trimmade och hela stallet mockat, spånat och hönäten fyllda! Riktigt team work med en bra plan där vi alla hjälps åt så går det snabbt och smidigt! Blev sen en långlunch på Erikslund. God mat och lyxigt kaffe!Strax innan fyra så började jag bygga upp veckans övning i ridhuset och första hästen "utifrån" kom hit till ridhuset som jag skulle rida och hoppa och det var MALDINI.MALDINI, jag och hans uppfödare och ägare Jeanette. MALDINI är efter Camaro M-Maraton.Lägger upp en film på mitt träningspass med honom så får ni se. 
Jag är jättenöjd med hans utveckling och känslan idag var grymt bra!
Kolla sprången i slutet av träningen!
Hade träning för elever och avslutade kvällen med att rida och hoppa EDWONDO som kom hit. Han var fin, avslappnad men väldigt pigg och glad! Veckans övning!


Läst 16263 ggr Kommentarer Kommentera

Blåste halvstorm idag så stängde in mig i ridhuset och trimmade alla hästar. De har ridits och longerats. Pigga och glada. Mest fart på LORD som drog av några riktiga bakutsparkar. Både bus och lite trotts, han vill först inte riktigt acceptera att jag lägger till skänkeln och vill göra en svag skänkelvikning. Blev bra med lite tålamod. 


Hann precis klart med ridningen och stallet innan det var dax att slänga sig i duschen och försöka duscha snabbare än Gunde Svan. Vi skulle nämligen iväg till Stockholm och Friends Arena. Det var funktionärsträff och rundvandring i arenan inför de internationella tävlingarna i advent.
Förra året var sista tävlingen i Globen (efter 21 år) och med namnet Stockholm International Horse Show. Nu är det arenaflytt till Friends och namnbyte till Sweden International Horse Show. 


Det var kul att träffa stora delar av funktionärsgänget och få se arenan och hur allt är tänkt. Det är otroligt stort!Arenan, mäktig! De vita markeringarna på arenan är vart tävlingsbanan, framridningen och mässan kommer vara. Det skärmas av när det är dax och det känns som det kommer bli bra. Kul att vara med på något nytt från början.Mössor fick vi!Vi var även in i fotbollslandslagets omklädningsrum! Ingen Zlatan som väntade på oss, bara hans namn!Bild från Globen när jag tävlade CAHLUA där, känns kul att ha tävlat och vunnit i Globen innan tävlingen flyttade, vilka minnen!


Läst 14570 ggr Kommentarer Kommentera

En bra helg är över. Hoppade stallets alla hästar igår, lördag. Hoppade samma övning som i veckan. Hästarna får hoppa två gånger i veckan nu. Det är gymnastikhoppning och lydnad vilket de behöver nu för att bygga upp sig inför tävlings säsongen. Pigga och glada, blir lite bus och sparkutbrallar mellan varven!Lill-Lady är nu inriden, hon har gjort premiär på mormorsrundan och galopperat på fälten. Hade CASH FLOW och ACINDO med sig och de var lite väl busiga men Lill-Lady höll sig lugn och var riktigt duktig. Det känns så kul. 


Lill-Lady och Malin!Även LORD har varit på premiär och det med klippmaskinen. Han har blivit klippt och rakad för första gången i sitt liv. Vi hade trott att han skulle vara spänd och kanske inte stå helt stilla med bakbenen. Som tur hade vi oroat oss i onödan, han var lugn och snäll. Sen är Towe och Ulle duktiga med klippningen och ger hästarna ett lugn. Det är viktigt. LORD blir av med den tjocka pälsen.


Imorgon ska alla hästar ridas utom LOVELY, hon ska nu få en liten viloperiod. Hon har gått en del, hoppar banor bra och behöver nu smälta allt hon lärt sig under några veckor. De brukar komma igen ännu bättre efter en liten vila.


Läst 15714 ggr Kommentarer Kommentera


Saknar den här fina hästen som ligger mig varmt om hjärtat, LAGANA! Hon kom till mig som fyraåring, då hade hon haft föl (CAHLUA) och skulle då ridas och utbildas för tävling.
Vi hade många fantastiska år tillsammans. Semifinal i fyraårschampionatet, Falsterbo som femåring och final i Breeders som sexåring. Vi tävlade sedan upp till svår hoppning och placeringar i grand prix klasser och hoppade SM final utomhus 2010!Härliga minnen!LAGANA!


Strömsholms Grand Prix!2010, Strömsholm.


Läst 13869 ggr Kommentarer Kommentera


Full fart senaste dagarna. Haft en nervpers då våran hund Molly har blivit opererad för en juvertumör. Nervöst med allt runt det, man vet aldrig hur det kan gå. Hon blev dessutom sparkad av en häst för några veckor sedan och fick revbensfrakturer. Nu gick det jättebra och hon ligger brevid mig nu och sover. En stark hund Molly, helt underbar. Hon är värd det bästa, vår bästa vän.
Hade träningar igår och hoppade även några hästar igår och idag. Gjorde om caprillibanan som jag hoppade för någon vecka sedan. Den blev riktigt bra. Travbommar, travhoppning, studs på böjt och rakt spår, en serie och ett enkelhinder. Nyttigt för styrketräning, lydnad osv.Så kul det är att träna hästar och nu när jag sitter i mitt eget ridhus glömmer jag nästan bort tiden, vill aldrig sluta! Hovslagaren var här idag och skodde hästarna så nu är de fina om hovarna. Ingen hov=ingen häst, hovslagaren är en viktig person i teamet!LORD i ridhuset idag och jag på ACINDO med massa vinterjackor på mig!Blev lite kalla när jag bytte hästar så fick lov att värma mig mot elementet en stund innan jag fortsatte!Nu ska jag förhoppningsvis sova, har blivit för få timmar för jag varit så orolig hur det skulle gå med Molly, skönt att allt gick bra till slut.


Läst 19680 ggr Kommentarer Kommentera


Idag reds Lill-Lady ut i skogen för första gången. Malin red henne och jag hade CASH FLOW som draghjälp. Det gick jättebra och vi travade även på grusvägen några gånger. Här en liten film:Premiär i skogen!De andra hästarna är ridna och ikväll tränade jag dressyr igen. Tänk vad det är roligt!!! Kan säga att jag redan längtar till nästa träning. Får igång min egen hjärna och tänker mer ridning och varje steg. Blir lätt att man sitter och åker häst lite ibland. ACINDO som jag ridit varje gång nu börjar komma igång, jag är imponerad av henne, hon är duktig och vill göra rätt, bara jag rider rätt så blir det bra. Det är härligt att känna de små detaljerna, hur hästen rör sig och hur känslig den är. Att förstå hästen är en stor del av ridningen!


Läst 16159 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
20
2014


Det är härligt att minnas roliga stunder och lycka, det lever man på länge! Ett härligt minne från förra året var ACINDOS 130 seger på Strömsholm. Här en film från prisutdelningen.
ACINDO SB vann på Strömsholm!


Läst 15233 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
18
2014


Nöjd med dagen och alla hästarna! Har hoppat hela stallet och alla har varit så duktiga!
CASH FLOW var den som fick jobba lite extra för hon var lite vild, men det är som hon kan vara. Är imponerad över CELVIN, LORD LOOP SB och LOVELY SB som alla tre gjorde studsövningen på ett bra sätt. Motivationen att fortsätta jobba de alla är på topp efter dagen!Ett klipp på LORD LOOP (6år, Looping-Cortuz-Cortez)Vi har jobbat med LILL-LADY (3år, Cohiba-Rastell). Idag red Malin lös i ridhuset i skritt och även i trav efter ACINDO (10 år, Acacio-Cortez) och mig. Jag tycker om att jobba hästarna med "draghjälp" av en äldre häst när de är redo för att ridas lösa. Så snart rider vi ut i skogen med LILL-LADY. Malin red henne från ridhuset till stallet och allt gick bra! Så kul med de stora framstegen de gör från varje gång.LILL-LADY får draghjälp av ACINDO i ridhuset!Malin och LILL-LADY!Tack Malin, Towe och Anna som gjort så dagen rullat på bra. Alla hästar hoppade, ryktade och pysslade de har varit i hagen, stallet klart, grejerna putsade och allt innan sen kväll :-) Bra teamwork och vi spar så otroligt mycket tid och jobb med eget ridhus hemma på gården-jag är tacksam för det!!!


Läst 21008 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.