Therese
MAJ
14
2014


Tänkte att jag orkar nog inte blogga innan jag stupar i säng, men jo då, efter en tredjedels pizzabit(rester från igår) och lite oreo chokladtårta så kom det lite energi till skrivnerven! Hade som ambition att laga kvällsmat, hade inhandlat "råvaror" till det men både Sara och jag konstaterade att matrester gick snabbare än att få en ugn varm och mat tillagad på denna sida om midnatt! Kan tilläggas att Björn är på jobbresa....


Dagen har bestått i hemmajobb av ett gäng hästar samt stallfix innan avfärd mot jumpclub och eftermiddagstävling. Nysladdat och fint i ridhuset idag!


Johanna har jobbat med de yngre hästarna och red LILL-LADY i ridhuset, det går riktigt bra i alla gångarter med något litet busbockande, vore konstigt annars, det är ju en av LADY systrarna! Hon red även storasyster LOVELY som jobbade på så bra. Själv trimmade jag de lite äldre och gjorde massa "piff och puff" på ACINDO och CASH FLOW!


CARLINA och CELVIN fick bada och gå ut på promenad innan de åkte med på tävlingen. 
Malin, Sara och jag slängde i oss lunch på typ sju minuter innan vi lastade och rullade iväg på tävling.


Eftermiddagstävling på en tisdag är perfekt, passar fint in i planeringen. Välarrangerat på Jumpclub gör det hela ännu bättre. 


Började med att hoppa 110 klassen på CELVIN. Han var duktig och hoppade felfritt! Unghästarna var sedan först i 120 klassen och vi var nummer först. CELVIN gjorde en bra runda på de tolv sprången. Hade två ner men jag är mer nöjd med den rundan för han var mer avspänd och gjorde många fina språng.Sen var det dax för CARLINA i 120 klassen. Hon var på hugget och for runt lite innan vi kom in på framhoppningen. Där lugnade hon sig och började jobba på. Inne på banan var hon också bra, felfri och blev placerad sjua!!! Testade att ha "blinkers" på tränset för att se om hon fokuserade bättre. Tror det bidrog lite, återstår att se på nästkommande tävlingar. CARLINA SB, 120 klassen idag.


Satt av och kände att jag hade rätt ont i höger ljumskmuskel, så skönt att det var en stund till CARDINI så jag hann vila den lite. Hjälpte inte så mycket, den gjorde ganska ont när jag satt upp och började rida. Fick lov att sitta av och springa på toa och kissa mitt i framhoppningen för det gjorde så ont (ursäkta detaljerna men det är inte alltid så glamoröst det här)
När jag väl hade hoppat fram några språng och kom in på banan så glömde jag att det gjorde ont när jag kände hur fin CARDINI var idag. Jösses vad fint han hoppade! Vi var felfria och hoppade in på nionde plats!Så fyra starter och tre placeringar, en per häst!!!Sen var det bara att lasta och köra hem, tur det var vänsterbenet som gjorde ont och inte höger, då var det inga problem att gasa och bromsa med automatbilen!
Så hemma igen var det skönt att stallet var klart och hemma putsen klart, Tack Ulrika!
Bara att ta hand om hästarna och mocka släpet så var dagen slut!


Läst 10292 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
12
2014

Micke hovslagare var här idag och skodde några hästar. Han är riktigt duktig Micke. Snäll och lugn med hästarna, massa kunskap och trevlig! Hovarna blir fina och hästarna mår bra. Utan hov=ingen häst!Har ridit lite varierat idag. Trimmade markarbete på CELVIN, CARDINI och CARLINA som ska åka på tävling imorgon. Tävling på en tisdag är ju kanonbra!


Övriga gänget har ridits ut. Inridningshästen HUGO har åkt hem och idag fick jag sms från hans ägare som ridit på honom för första gången hemma och allt hade gått bra, då blir jag så glad! Fin snäll och mysig häst den där HUGO.Uteritt idag och gänget är Johanna på CHALLE (som nu är inriden och är med ut på tur och rids i alla gångarter), Sara på ACINDO och Malin på LILL-LADY.Om ni undrar vem Sara är så ska hon ha praktik hos oss i fem veckor. Hon är inte helt "nykomling" då hon var här förra året på praktik i tre veckor. Den praktiken började på värsta sätt när jag blev sparkad i huvudet på måndagen och det var Sara och Malin som var med mig då. Sen på tisdagen så bröt CAHLUA benet i hagen och allt blev kaos här. Trodde då att Sara kanske inte ville stanna, vem gör det efter en sådan mardröms-start? Hon gjorde det och var till stor hjälp i allt. Trivdes gjorde hon också så nu är hon här igen och vi är så glada för det. Hon har även med sig sin egna häst hit.


Läst 11919 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
10
2014


CELVIN är till salu, Valack ca 164 cm. e: Carland-Acacio.

Söt häst för dig som är rutinerad och vill tävla i hoppning.
Celvin är jättesnäll i all hantering, sko, tvätta, lasta, ha med på tävling.

Van att ridas ut ensam eller med sällskap.

Hoppdiplom med fina poäng på treårstestet, gick till finalen på Flyinge och blev topp tio i sverige!

Kvalade till fyraårschampionatet. Tävlar nu upp till 120 klasser felfritt. 

Aldrig varit skadad. 
Är röntgad UA exportröntgen.
Säljes av uppfödaren.
Välkommen att ringa Therese Nyman 070-7975888 för mer info och provridning.Sundbyholm, 120 klass.


Läst 8804 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
10
2014


Denna vecka som varit har vi mest ridit ut. Några gånger har vi fått ta skydd från regnet och stängt in oss i ridhuset! Ni anar inte hur mycket jag uppskattar vårt ridhus efter alla år. När det regnat dagar i sträck och jag suttit på grusvägarna i flera timmar och ridit, bytt regnkläder fyra gånger på en sån dag, häll vatten ur stövlarna och kramat någon liter vatten ur ridhandskarna. 
Eller konditionsgalopperat på ett snöigt fält i snöstorm med skidglasögonen på!!! Eller när det varit sådan isgata att vi inte kunnat köra med lastbilen ner för grusvägen och vidare till ridhuset, inte kunnat rida någon annanstans än skritt i skogen då i tre veckors tid, den vintern glömmer jag inte, då började man nästan säga: Hej granen och tallen, vi ses idag igen! Glamor!


Skönt för hästarna nu att bara ridas ut efter två intensiva tävlingsveckor. Idag blir det konditionsgalopp på grusvägarna. Regnet har gjort vägarna perfekta för det!Uteritt och hundarna är med!Vind i manen!


Läst 8626 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
08
2014


Älskde fina LAGANA har fått ett hingstföl natten till idag! Allt hade gått bra och de båda mår fint! Jag blir så glad att se, LAGANA betyder så mycket för mig.Den lille hingsten är efter CAMARO M, LAGANA är efter LASANDOS-MIDAS. Så den lilla hingsten är helbror med CAHLUA. 


Tack till Linnea på Markebäck som smsade fina bilder på LAGANA och fölet!LAGANA för en månad sedan, lycklig pensionäroch nu mamma. Uppfödare till fölet är Eva Manlig som även äger LAGANA. LAGANA och jag, Strömsholms Grand Prix!LAGANA och jag, senior SM final 2010SM final 2010Seger i 140 hoppning!Årsta Runsten grand prix 150 hoppning, vi kom tvåa!Grand Prix hoppning!En av många prisutdelningar!Läst 11458 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
07
2014


Hoppkurs hemma hos mig den 24-25 maj för ponny och storhäst. Det finns även möjlighet att hyra häst och vara med på kursen för dig som inte har egen häst. God ridvana krävs.Om vädret tillåter är vi ute på gräsbanan, annars är vi i ridhuset.Lördag markarbetshoppning, linjer.Söndag banhoppning.Fika ingår båda dagarna. Pris: 900 kr.Uppstallning och boende finns, bokas separat.Anmäl till mig på telefon/sms: 070-7975888.
Välkomna på en trevlig kurs!


Läst 10498 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
07
2014

Vi red ut alla hästar igår och det var minst sagt som att rida på safari, vi såg älgar! Två stora fina, inte så skygga älgar som strosade runt i skogen. Vi såg de flera gånger under en och samma ridtur. 
Hästarna reagerar väldigt olika på älg. CAH FLOW studerar de i lugn och ro medans CARLINA kör passage genom hela skogen och frustar och hoppar! ACINDO vill helst stå stilla och stirra på de medans hjärtat dunkar, inridningshästen CHALLE han brydde sig inte ens om älgarna.Skogens konung står och tittar på oss!ACINDO hade bråttom!


Läst 8761 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
04
2014


WIHOOO, så glad jag är!!!! Hästarna har varit så duktiga och vi avslutade den här tävlingen med placering i finalen idag! 


Dagens höjdpunkt för oss var alltså finalen i 7-star 130 klassen med CARDINI CARPE DIEM. Vi kvalade i fredags och var ett av 30 ekipage som gick vidare av runt 160 starter som var med i kvalen. 
Det var en 130 winning round, omhoppning efter grundomgången för de felfria eller minst åtta ekipage, lika många som antalet placeringar. Totalt 12 ekipage blev det som var felfria och hoppade om. CARDINI OCH JAG VAR FELFRIA!!!! Riktigt roligt, vi har inte gjort så många tävlingar tillsammans ännu. Så taktiken inför omhoppningen var en lagom runda utan att "riska" för mycket då jag inte har ridit snabbt i en 130 omhoppning på honom ännu. Det gick superbra, vi var felfria igen och det räckte till en fjärde plats i det vassa startfältet med många snabba ekipage. Så roligt, vilken glädje i teamet!
CARDINI, grundomgången.CARDINI, omhoppningen.
På förmiddagen idag så hoppade jag CELVIN i 120 klassen och han var FELFRI!!!!
Grymt bra och så kul, han gjorde debut på den höjden förra helgen!Det är ett kvitto på att tävlingarna på Sundbyholm är så bra, när vi kan hoppa två helger i rad och unghästarna får en chans att komma in flera gånger på en fin bana med riktiga hinder och bra byggt. Det är utbildande. Även ett stort plus för framhoppningsreglerna: Har man en häst som är mötesskygg eller spänd på andra sätt så hjälper det att alla rider och hoppar i samma varv. Blir bättre ordning. CELVIN AF TORTUNA, 120 klassen söndag.Även CASH FLOW avslutade sin helg med en felfri runda i 120 på lördagen. Hon hoppade felfritt i 120 på onsdagen, hade ett nedslag på torsdagen och var sen felfri igår. Härligt!


CASH FLOW!CARLINA har visat lite ojämna resultat, rivit i kombinationerna första helgen. Sen blev det bättre och hon hade något riv på enkelhinder istället. Igår i 130 så rev hon ett hinder och skyggade för en bil på banan så det blev fel för den utbrytningen som följd. Men men, bara att jobba vidare med henne, hon känns fin i kroppen nu och gör många fina språng.


ACINDO hoppade 140 igår och gjorde det bra, den var inte så enkel banan. Rev tyvärr hinder nummer ett för jag kom av mig lite i anridnigen först då ryttaren före mig nästan red in framför mig när de landade efter stora vattengraven (man fick hoppa den som träning efter målgång och jag hade fått startsignal redan, så lite miss av mig att inte bryta av och "börja om", det var absolut inte ryttaren före som gjorde något fel) 
Sen rev vi hinder fyra, har ingen förklaring riktigt, kändes som hon vinglade till lite i avsprånget. Är nöjd med rundan som helhet då hon hoppade så bra på allt annat, jag höll min plan och det känns kul att vi hoppar 140 och det känns enkelt. ACINDO 140 klassen, lördag.Tack Sundbyholm och alla inblandade som arrangerar och hjälper till på de fina tävlingarna!
Läst 15778 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
02
2014

Bra tävlingsdag idag, ingen snö i sikte! Det var fint väder med sol, det gillas! Bondbrännan i ansiktet bättras på.Hästarna var duktiga, hoppade kvalen idag. Först 125 klassen som var kval till söndagens delfinal i 7-star serien. (sju tävlingsplatser under våren ingår i 7-star serien. Efter de får man tillgodoräkna sig de fyra bästa resultaten. De tre bästa ekipagen i varje höjd på 130, 140 och 150 får en bonus på några tusenlappar)


Totalt var det runt 150 ekipage som tävlade om de trettio finalplatserna på söndag. CARDINI och jag var felfria och kom sjua i vår klass och ÄR KLARA FÖR FINALEN!!!! JÄTTEKUL!!!!CARDINI CARPE DIEM.CARLINA hoppade samma klass och hade två nedslag. Hon får förhoppningsvis snart ihop alla pusselbitar, idag var det två enkelhinder som trillade och trekombinationen hoppade hon igenom felfritt och fint, det är jag jättenöjd med.


ACINDO hoppade 135 klassen som var kval till 140 finalen. Jättebra runda, tyvärr ett nedslag, annars hade tiden räckt till finalen. Hon hoppar en 140 klass imorgon, det ska bli kul!ACINDOS 135 runda.Rosett och plakett!


Imorgon har CARDINI en tävlingsfri dag, jag ska rida honom hemma. Med till tävlingen åker CELVIN, CASH FLOW, CARLINA och ACINDO.


Läst 13974 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
01
2014

Snö första maj, inte riktigt vad vi ville ha när vi skulle iväg på utomhustävling...även om det bara var några centimeter så räckte det för att få ångest, skulle vi hoppa med skidor på tro?


När vi hade kommit knappt halvvägs mot Sundbyholm försvann snön och det kändes mycket bättre. Sen att det var blåste och var svin kallt det kunde vi klara av, bara vi slapp snö och regn! Kom någon hagelskur under dagen, men inte ens det kan få ner mitt humör när det är så underbart att tävla på en plats som denna, förutsättningarna är på topp att kunna prestera!


Hoppade först 120 klassen med CARDINI. På väg mot start så har en reklambanderoll slitit sig loss och fladdrar rätt ut i banan. Fick ny startsignal när banderollen var infångad och CARDINI höll sig lugn och fin rundan runt. Petade ned ett hinder så fyra fel. Bedömningen var totalfel i alla klasser idag. Det betyder att alla ekipage hoppar båda faserna även om man har fel i den första. Jag tycket det är en bra bedömning, alla får hoppa ordentligt och det är inte på tid från start. 


CASH FLOW hoppade också 120 idag, jätteduktig. Fyra fel, rev in i kombinationen i grundomgången.CARLINA var superfin idag, vilken inställning mot förra helgen. Nu var hon så fokuserad och hoppade jättebra i båda kombinationerna. Förra helgen rev hon alla B-hinder. Nu var hon kvick och smidig. Hoppade många fina språng och vi var på väg mot nåt bra då jag fick lite "grus i ögat" mot sista hindret i omhoppningen och inte såg nåt bra läge. Blev fyra fel för min halt och tidsfel, pilotfel helt enkelt.


ACINDO hoppade först 130 klassen, kändes helt ok, bra ridbarhet och känsla men två nedslag. Hoppade även 140 klassen och det var dagens bästa beslut, vilken runda vi fick till! Fyra fel på näst sista hindret, och det i vår första 140 utomhus på länge! Jag är bara så nöjd och även ACINDO var jätteglad kände jag!ACINDO SB, 140 klassen!


Läst 13479 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv