Therese
DEC
31
2014

Jag vill önska er alla ett GOTT NYTT ÅR och tack för det gångna året!
Stort tack till alla mina hästar som gett så mycket glädje och tack till alla i mitt team som finns där och ställer upp!
Tack Björn för att du alltid är med mig och stöttar! Tack alla tjejerna i stallet! Mamma, pappa och familjen som hjälper till!
Tack till alla hästägare för förtroendet att träna era hästar, unghästar och tävlingshästar.
Tack till mina tränare och bästa hovslagaren!
Tack till alla elever som gör mitt jobb så roligt!
Nu ser vi fram emot ett framgångsrikt 2015!!!På bilden är det ACINDO och jag på prisutdelningen efter vår felfria debut i svår klass som belönades med en tredjeplats, årets stora framgång!


Läst 15582 ggr Kommentarer Kommentera

Nyårsafton, årets sista dag! Vi kommer fira hemma, äta god middag och skåla i champagne! Känns skönt att vara hemma med alla djuren så har man koll på de. Började dagen med en uteritt tillsammans med syrran och vår kusin Carina. Carina som inte ridit på tio år men red mycket ponny när vi var små fick ta ACINDO, den lugna snälla!
Syrran fick rida CASH FLOW för första gången! Ni skulle sett hennes min när jag sa att hon skulle ha CASH...hon hade färskt i minnet från när jag satt upp på henne här om dagen och bjöd på rodeo över hela gårdsplanen (Cash Flow är ju lite speciell och just nu ganska överladdad)
Jag hade dock som plan att Björn skulle hålla i CASH FLOW när syrran satt upp och tur var det för hon exploderade som en bomb och for runt i rodeo med Björn hängandes i tyglarna och syrran krampaktigt klamrade sig fast och höll ett stenhårt grepp i framvalvet på sadeln eller om det var schabraket! Jösses, jag fick se att syrrans balans som vi fick av våra shettisar, den satt i ryggmärgen och hon satt kvar och hästen lugnade sig och vi red ut på en lugn och trevlig skogstur! 
Hoppas syrran vill rida igen, hon fick nog flashback från när vi var små, jag skulle alltid hitta på tok med shettisarna! 
Tror syrran var rätt nöjd med sig själv efteråt och sitter säkert upp igen, jag lovade att hon får ta CARLINA nästa gång! Fast hon gillade CASH FLOW också!Ute i skogen, Carina på ACINDO och Syrran på CASH FLOW. Borstar hästarna innan ridturen!

Carinas fina bildkollage!Läst 15450 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
29
2014

Nu är det ponnyridläger här och idag hade Malin och jag fått ett gulligt meddelande på tavlan! Man kan inte annat än bli glad i hjärtat!Det är så kul med ponnybarnen, det är så mycket glädje och ingen vill åka hem imorgon!Uteritt och ridlektioner i ridhuset, mys med ponnyerna, mat och fika, övernattning, spelkväll och som avslutning imorgon banhoppning och gymkhana! 


Läst 22377 ggr Kommentarer Kommentera

Med start igår och fram till tisdag är det julkurser här och även nästa helg. Det är jättekul! 
Bra och nyttiga övningar med fokus på rytm, tempo, lydnad, styrka. Serier, studs övningar, travbommar och enkelhinder som sedan blir olika banor. Nu när det är vinter och träningsperiod och långt till tävling så passar det perfekt med dessa övningar. 


Hoppkursen är igång. 

Serien som vi hoppade idag på förmiddagen.


Mina hästar ACINDO, LORD, CELVIN och CASH FLOW har haft en längre viloperiod och håller på att ridas igång. När de vilade så har de bara gått i hagen och vi har promenerat med de. Jag tycker det är bra för hästarna att få slippa ryttare på ryggen en period, så tre veckor har de haft lugnt utan sadel och ryttare. Nu rider vi ut de i skogen , långa svängen så de får skritta upp och ner över stock och sten. De longeras och ska börja joggas igång en vecka innan vi börjar hoppa lite igen. Så 4-5 veckor utan hoppning. 


Läst 19621 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! God fortsättning på julen! Hoppas ni alla haft en fin och bra jul! Här har det varit firande och stallet för resten. Var lite dålig på julaftonen men nu mår jag bra!


Underbart fint vinterväder har vi, nu ska Towe, Malin och jag ut i skogen och rida. I eftermiddag är det hoppkurs!Lill-Lady och Plexus idag på morgonen! 


Läst 12384 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
24
2014

Nu är det Towes tur att bli presenterad här på bloggen. Towe är den som varit längst hos mig, nio år!Towe hamnade här genom en annons som hennes mamma hittade på internet där jag sökte skötare till GIMMICK. 


Towe: Vi åkte och hälsade på en sommarkväll och möttes av Tette och alla Mollys valpar i trädgården. Vi bestämde att jag skulle komma tillbaka dagen efter och provrida söta GIMMICK, och sedan blev jag kvar! Towe och GIMMICK för nio år sedan!Favorithäst av alla som varit i stallet: Favoriten genom åren det är LUTRICIA MC NEAL! Hon var en riktigt cool häst och världens snällaste!Towe och LUTRICIA MC NEAL. Towe och LUTRICIA på tävling.


Roligast att rida var en annan av mina favoriter, LADY LOVE. Väldigt mycket humör och personlighet men underbar på alla sätt och vis.


Favorithästen nu i stallet: Favoriten just nu det måste ändå vara ACINDO, otroligt smart häst som vet exakt vem som håller på med henne och om hon kan köra med den personen eller inte!


Bästa/roligaste minnet i stallet: Bästa minnet kommer nog från någon av vintrarnas alla mormorsrundor när det är race över fälten i djup snö och man kommer tillbaka till stallet och ser ut som en snögubbe men med ett stort leende på läpparna!Snögalopp! Jag på LUTRICIA och Towe på CARINA.Hehe, efter en snörunda!!!Towe på AMOORINA!


Favorittävling: Det är Årsta Runsten! Det går alltid så bra där!Bästa tävlingsminne: Det är från Årsta Runsten, när ACINDO vann unghästpotten, LUTRICIA gick alltid bra i derbyt och LAGANA kom tvåa i Grand Prix!ACINDO vinner unghästpotten som femåring!LAGANA tvåa i Årsta Runsten Grand prix 150 hoppning!LUTRICIA seger i 140 derbyt Årsta Runsten!


Andra intressen/vad gör du utanför stallet: Jag jobbar heltid och har precis börjat spela golf! Tycker även om att baka och laga mat.


Favoritmat: Bästa maten som finns är grillat, en köttbit och potatisgratäng!Towe och jag!


Dold talang: Humn, jag är rätt bra på att rita och så kan jag stå på huvudet!


Minnesvärd avfallning: Bjuder på när hästen sprang rätt ner i ett dike som hon inte såg så både hästen och jag gjorde sälen över till nästa fält!!!!Towe med LUTIRICA MC NEAL och mig efter att vi vunnit 140 klassen, Bronshästen i Sala. Det var jättevarmt, vi hade nio (!!!) hästar med och det var gräs så alla skulle broddas. Hela teamet var med och svettades, slet med broddar, lastade om hästar i både lastbilen och trailers, fixade så allt var i ordning och hästarna kom i tid tills jag skulle sitta upp. Kommer ihåg att inför sista starten med LUTRICIA i 140 klassen var vi rätt slut. Jag minns att jag låg i skuggan bakom någon mur och hittade power att göra sista rycket. Det blev seger i dagens huvudklass och det var en seger och belöning för hela teamet, vi var så glada!!!Towe hjälper till på någon framhoppning, ACINDO är fem år. CARLINA, LOOPEZ och Towe. Towe som håller ett gäng hästar i Rocklundas ridhus när vi lastade om i lastbilen. Gäller att ha koll på alla!Med GINA på Flyinge. Vi äter lunch i lastbilen på väg till någon tävling!Towe på MODESTY BLAISE.


Läst 14129 ggr Kommentarer Kommentera

Nu har Björn och jag kommit hem från vår semester på Teneriffa. Det var en härlig resa och vi har verkligen kopplat av till max! gjorde två utflykter på två veckor. En dag var vi på vattenlandet Siam Park och åkte i alla vattenrutschkanor, hur kul som helst! Sen gjorde vi en dagstur till vulkanen Teide. Resten av tiden har vi solat, badat, läst böcker och ätit god mat!Teneriffa och Los Cristianos där vi bodde. Idag har jag ridit på mina pigga hästar, som jag trodde skulle trippa runt på tårna men de höll sig ganska lugna, skönt! 


Imorgon fortsätter jag att presentera mitt team här i stallet. Tyvärr så hade vi otroligt dålig Wifi på hotellet som vi bodde på de två sista nätterna därför blev det dålig uppdatering


Läst 13732 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
18
2014

Nu är det Malins tur att få svara på lite frågor här!
Malin har varit hos mig/Stall Bäcktorp i 3,5 år. Hon började med att ha praktik en dag i veckan och trivdes så bra så hon blev kvar! Hon bor i Västerås.
Favorithäst av alla som varit i stallet: När jag började så var det CAHLUA som jag gillade mest, men även ACINDO. Sen hände det tragiska med CAHLUA, så då kom jag ännu närmre ACINDO. Hon är min absoluta favorit, hon är så rolig och har en väldigt speciell personlighet, jag känner henne utan och innan!


Malin och CAHLUA. Malin och ACINDO. 


Roligaste hästen att rida/varför: Roligast att rida just nu tycket jag att LOVELY är. Hon är alltid så positiv till allt och vill göra rätt, det är trevligt med sådana hästar.


Bästa/roligaste minnet i stallet: Kommer inte på något bästa eller roligaste för det händer alltid roliga saker så den passar jag på, annars skulle det bli en hel roman!


Favorittävling: Det är Strömsholm utomhus och Norrköping Horse Show. Alltid trevligt att vara på de tävlingarna.I Norrköping med CARLINA.


Bästa tävlingsminne: Det var i Gislaved på sommaren utomhustävling. Det spöregnade och vi hade tre hästar i 140 klassen. (Gina, Cahlua, Lutricia) Alla var felfria och gick vidare till winning Round och jag stod i spöregnet och applåderade gång på gång för de var även felfria i WR och placerade, Lutricia vann meetingpriset!LUTRICIA och jag efter att vi vunnit meetingpriset i Gislaved. 


Intressen utanför stallet: Jag gillar att shoppa och dricka champagne!


Malin och jag.Favoritmat: Pizza och allt annat som är fett, gillar inte vegetariskt!Dold talang: Baka och laga mat! Malin är jätteduktig på att baka och laga mat, det är tur för mig för hon lagar ofta lunch även till mig!Malin på tävling i Falun och betar hästarna.Malin hjälper till och rider mycket och hon har även tävlat på CARLINA. De gjorde tävlingsdebut tillsammans med två felfria rundor.Malin hjälper även till att rida in unghästar, här på LILL-LADY!CARLINA gillar att bli kliad under magen!Jättefin bild på CAHLUA, malin och mig.Läst 15237 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
17
2014

Först ut att bli riktigt presenterad här på bloggen är Johanna! Hon har varit hos mig i snart 7 år. Började med att hon hade praktik tredje året när hon gick på ridgymnasiet på Strömsholm. Johanna trivdes så bra så hon blev kvar här efter skolan och hjälper till än idag. Hon hade då en egen häst som hon hade med sig, den såldes senare, jättetrevlig häst som Johanna tävlade hoppning med. Hon har även haft några ponnys hemma i Sundsvall som hon kommer ifrån innan hon flyttade hit ner för skolan. Hon bor nu i Hallstahammar tillsammans med sin sambo Lukas och de har en liten son som heter Theo.Favorit häst av alla hästar som varit i stallet: ACINDO är den som alltid kommer vara mest speciell för mig. Har varit med sedan jag fick hoppa in henne på min praktik. Så kul att följa hennes framgångar!Johanna och ACINDO för snart sju år sedan!Johanna hoppade in ACINDO när hon hade sin praktik här och ACINDO var fyra år.

 

Favorit av de som står i stallet nu: Det är LORD. Så go och charmig och med glimten i ögat. 

Johanna och LORD, mycket snö den vintern vi red in honom.Roligaste hästen att rida/varför: Det är LORD, en sån fin häst, kände jag redan när vi red in honom och jag satt på honom första gångerna.Favorittävling: De gånger vi varit på Gävle travet, deras utomhustävling. Där har vi nog bästa tävlingsminnena. Ett stort gäng hästar, full fart, förstår inte hur vi fick ihop det ibland. Bra gick det!LAGANA var en av hästarna som alltid gjorde bra resultat på Gävletravet. Hon var tvåa i 150 klassen där ett år. Bästa minnet i stallet: Från Tettes egna hästars inridning. Känslan när man sitter upp och rider för första gången på de som man sett sedan de var små gängliga föl.Johanna på en inridningshäst. Undrar hur många gånger jag sett henne från det här hållet, jag håller i en unghäst i linan och hon rider? Det är riktigt många hästar vi ridit in tillsammans och vi blir lika glada och stolta för alla hästarna när de är klara och ridbara.Roligaste minnet som man kan skratta åt: Bjuder på när jag stod och städa i lilla stallet i shorts, bh och gummistövlar, skitvattnet rann! Tänker att ingen ser ju mig, då står det plötsligt en okänd man i dörren!!!!!Intressen utanför stallet: Hinner inte med så mycket nu med en liten kille på ett år. Men att träna och baka.Dold talang: Bakar gott fika! Vi blir bortskämda med goda bakverk här i Bäcktorp när Johanna bakar!!!Övriga roliga frågor: Kan bjuda på en minnersvärd avfallning. När jag hänger på en unghäst och den flyger i luften, jag försöker ta mig av. Landar på rumpan, rakt i en bajshög! Dessutom flyger knappen i ridbyxorna iväg! Skrattade så mycket att de där stora blodutgjutningarna på armen inte kändes så mycket!Johanna och jag!!!!! Johanna har tävlat några av unghästarna, här med LOOKINA SB. På väg till någon tävling i lastbilen!Johanna och LADY LOVE SB.Johanna och SAMBALOLEC.


Läst 14371 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
16
2014

Jag tänkte skriva om mitt team i stallet, tjejerna som hjälper mig i ur och skur och är som en del av vår familj! Det är Towe, Malin och Johanna som alla tre har hjälpt mig i många år nu. 


De håller som bäst på att svara på lite frågor så snart dyker de upp här på bloggen!LAGANA och jag, Strömsholms Grand Prix!


Läst 13312 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.