Therese
APR
14
2015

Hela dagen igår så jobbade jag med hagarna. Har tryckt lite stolpar, skruvat hållare och dragit tråd. Blev några nya grindar också på flera hagar. Känns skönt när man fått klart något större jobb som hängt över mig och behövt göras. 
Bibbi var med hela dagen och höll mig sällskap! Min trogna hund som inte lämnar min sida.Idag har hästarna ridits ut i skogen och fått skritta över stock och sten. Naturlig kavaletti och kuperad terräng. 


Läst 7078 ggr Kommentarer Kommentera

APR
14
2015

I söndags byggde vi upp en bana och hoppade ett gäng hästar. Riktigt roligt! 
Utomhus säsongen närmar sig, nu till helgen är det tävling på Sundbyholm. 
Så jag passade på att träna på att hoppa "stort vatten" med ACINDO och CASH FLOW.

 

Det var första gången som CASH FLOW hoppade det och hon hoppade över utan att tveka, så skönt!. Även ACINDO gjorde det bra. CASH FLOW!


Läst 7169 ggr Kommentarer Kommentera

APR
11
2015

Igår hade jag en ganska lugn dag, en lugn fredag. Red en häst, höll en träning och åkte och handlade. Sen planerade vi för dagens uteritt. Stallgänget och kompisar sadlade upp ett helt gäng hästar, sen red vi ut!Hästar på hela stallplanen innan vi kom iväg.Uppsittning pågår!Hela gänget! Från vänster: Ulrika, jag, Jessica, Johanna, Towe, Erica, Lina och Malin!Så kul att samla ett gäng och rida ut tillsammans.Vi red grusvägarna i flera kilometer upp till "vägens ände"Liten paus innan vi vände hemåt igen.


Genom skogen......och längs fälten. Vi var ute i nästan två timmar! Skritt och trav, lagom tempo, Så roligt!


Läst 8905 ggr Kommentarer Kommentera

APR
09
2015

Jag har under en period använt produkter från Finish Line och är väldigt nöjd med dem. Så vi kommer nu att ha ett samarbete vilket känns jättekul!

Sedan 1979 har FINISH LINE utvecklat och tillverkat kosttillskott för hästar. FINISH LINEs historia med hästar går tillbaka till ända till 1900-talets början. Det är då företagets grundares farfars far red med Teddy Roosevelt och ”the rough riders” i Oklahoma territoriet. på den tiden var kunskapen om örter och andra växters tillämpning vital för att hålla sin vän, arbetskamrat och kanske dyraste ägodel, frisk, stark och harmonisk. Traditionen och kunskapen har ”ärvts” inom familjen sedan dess.

Tack vare det arvet och lyhördheten för hästens välbefinnande har FINISH LINE blivit ett av de ledande varumärkena på världens tuffaste marknad och används och uppskattas av yrkesmän över hela världen!

FINISH LINE har det kompletta sortimentet med över 20 olika produkter. I sortimentet finns bl.a. flytande glukosaminer, lugnande B-vitamin, tillskott som förebygger stress- mage, korsförlamning, hosta, uttorkning osv. Även speciella våtvärmande omslag, anti- skorv schampo mm.

FINISH LINE har funnits i USA i mer än 30 år och finns idag över hela världen och du ser FINISH LINE produkter i stallarna i Dubai, Florida, Nya Zeeland och mer och mer hos eliten i Scandinavien. FINISH LINE används flitigt av världseliten, Världscupryttarna Margie Goldstein-Engle, Chris Kappler, Leslie Burr-Howard och på de 3år vi funnits i Skandinavien blir listan på nöjda användare längre och längre och Topp tränare som bl.a Vignir Jonasson, Pether Markne, Roger Walman och Andy Adams är idag nöjda FINISH LINE användare.

Trygghet och pålitlighet och kvalitet.

FINISH LINE är unika med att ha en egen fabrik komplett med laboratorium samt forskare på plats. Då FINISH LINE är ett framgångsrikt varumärke på Världens alla fem kontinenter finns det i Svenska ögon mätt enorma resurser som läggs på forskning och analys, det är det som gör att du som slutkonsument märker skillnad när du väljer FINISH LINE.

Inga ingredienser tillsätts i FINISH LINEs produkter utan att NASC hårda kriterier uppfylls och ett kvalitetsgodkännande från det egna laboratoriet.

All tillverkning och paketering på plats vilket innebär att vi och du vet EXAKT vad som ingår i varje produkt!

FINISH LINE ÄR RIKTMÄRKET FÖR KVALITET – VÄRLDEN ÖVER! -Nu kan även du och din häst uppleva den.


Läst 7242 ggr Kommentarer Kommentera

APR
08
2015

Igår hade hästarna en lite lugnare dag eftersom de flesta hoppade i måndags. De som inte hoppades reds ut. 
Idag har ACINDO och CASH FLOW fått massage så de har bara skrittat ut efter knådningen. STEFFE, CELVIN och ROZZIE red vi ut och lilla STEFFE fick följa med ett varv på rundan sedan räckte det för honom och de andra två fick jobba en stund till på grusvägarna och jobba med konditionen. CARLINA och LOVELY har trimmats i ridhuset. LORD har skrittat. 


Vårstädar på gården, var en vända till återbruket och trängdes med andra vårstädare. Ett annat vårtecken är två tranor som har "bott" på vallen bredvid vårat ridhus i snart två veckor. Jag har nog blivit lite fågelskådare av i alla fall dessa två stora fåglar, tycker de är rätt häftiga!Tranorna!Den tyckte att jag blev för närgången och flög sin väg.


Läst 7087 ggr Kommentarer Kommentera

APR
07
2015

Var inställd på att hoppa i helgen så jag byggde upp en bana och hoppade hemma. En riktigt bra bana blev det som var rolig att rida. 


ACINDO var superglad och bockade och sparkade bakut, det brukar hon inte göra! Hoppade enkelt och lätt runt. Hon fick inte hoppa jättehögt, höll mig på en 115 cm bana. Hoppade den två varv med femton språng per varv. Det för att bygga upp hoppkondition på längre banor inför utomhussäsongen. 


CASH FLOW var också duktig. Börjar bli mycket starkare i kroppen i de kortare svängarna till hinder. Hon har haft svårt för det och slagit över i korsgalopp men nu så börjar det sitta och hon "håller ihop" när det blir lite större. 120 börjar kännas enkelt så det ska bli kul att ta klivet upp i klasserna nu när vi kommer ut och tävlar. 130 debuten gjorde hon ju i Södertälje och det kändes bra, hon är klar för det nu. ROZZIE, den nya hästen hoppade jag också lite. Vi håller på att lära känna varandra och det känns bra måste jag säga. En otroligt snäll och trevlig häst. Hon måste bygga upp styrkan och konditionen nu under några veckor. Så mycket grusvägar och galopp och sedan gymnastikhoppning. CELVIN känns bra. Han har ju provridits en del nu sista tiden eftersom han är till salu. Så jag hoppade lite enkelt med honom, ett varv på banan för att känna på honom och han är redo för tävlings start om han är kvar när det är dags. LOVELY hoppade jag i fredags för hon skulle ha hoppat på tävlingen i söndags. Nu blev det ingen tävling och hon fick en vilodag inför den här veckan då hon kommer gå intensivt och får hoppa om någon dag. 

LILL-LADY har en liten kortare vila nu på tio dagar. Hon har ridits sedan början på Januari, hoppats in och gjort det galant. Så en liten paus för att smälta allt hon lärt sig var behövlig nu tycker jag. 
Läst 10611 ggr Kommentarer Kommentera

APR
07
2015


Hopp mot cancer, till förmån för ung cancer. 


CSRK, Compass Sportryttarklubb har flera medlemmar inom föreningen som på olika sätt drabbats av cancer och de kände att de ville gör något för unga som drabbas av cancer. Därför arrangerade de 2014 HOPP MOT CANCER till förmån för föreningen Ung Cancer. Nu är det dags igen. 
Hopp mot cancer är en hopptävling som arrangeras den 9 maj för ponny och den 10 maj för stor häst. För storhäst är det en regional tävling med klasser från 110 cm till 130 cm. 
Tävlingsplatsen är Stall Compass, Nacka. 


En del av anmälningsavgiften går till Ung cancer.

Anmäl er till tävlingen och stötta Ung cancer! 


Ni kan även stötta Ung cancer genom att köpa ett hinder!Hindret tillverkas av Gullmyra hinder, kostar 22000 kr. 10000 kr går till Ung cancer, resten är produktionskostnader.


Läs mer på www.ungcancer.se


Läst 5581 ggr Kommentarer Kommentera

APR
06
2015

Måndag och sista påskdagen, jag som gillar påsken med god mat och ett lugn i luften och att vi går mot ljusa tider med vår. 
Vi var på tävling i lördags och Malin hoppade CARLINA i en start. Jätteduktiga var de och hoppade felfritt och fick rosett! Jag skulle ha tävlat igår men valde att stryka mig för framridning och framhoppning var så dålig, under all kritik för hur det ska vara på en tävling. Så vi stannade hemma och tränade istället. Björn sladdade och vältade ridhusunderlaget i fredags, så det är riktigt bra nu, det gäller att sköta om det noga. 


Hästarna har haft en period nu med mycket uteritter vilket är härligt och bra för konditionen. Idag tänkte jag hoppa bana så ska strax till ridhuset och bygga lite hinder.Påskmiddag hos syrran!


Läst 6990 ggr Kommentarer Kommentera

APR
03
2015

Nu är det Påsk och solen skiner!!! Hästarna ska ridas och ikväll blir det lite påskfirande. 
Imorgon tävling för Malin och Carlina, på söndag tävlar jag också. Så vi kör på röda som vita dagar!


Idag ska jag hoppa tre av hästarna, markarbeta fyra och sen ska en longeras och Steffe ridas. Så strax dags att sätta igång. Har hjälp i stallet av Towe och Malin gånger två idag! CASH FLOW och jag!


Läst 7090 ggr Kommentarer Kommentera

APR
01
2015

Har ni blivit lurade idag? Det har jag blivit, två gånger dessutom! Av min bror som lyckades lura fyra personer i ett skämt, sen min pappa! 
Har inte lurat någon själv, får ladda till nästa år.


Vi har ridit, jag har haft lektioner och vi har varit och köpt havre. Fixat stallet och avslutade med att putsa igenom hela berget med puts. Får smått panik om det inte hunnits med på två dagar. Älskar rent läder!Konditionsträning ute på grusvägarna idag. Utomhussäsongen närmar sig så det gäller att få upp flåset. Vi kör mormorsrundan två varv. Nöjda hästar och ryttare. Skritt genom skogen så vi hinner pusta ut lite. Ett glatt gäng i ridhuset efter en bra träning mitt på dagen.Nöjda hundar som låg ute i solen vid stallet. Gulliga My och Bibbi.Läst 11450 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv