Therese
NOV
24
2015

Nu är det slut på tävlingssäsongen och den avslutade vi i Heby i söndags. Det är alltid trevligt att åka till Heby och tävla, mysigt med julstämningen på deras X-mas show!Jag hade med mig LOVELY och Malin tävlade CARLINA. Vi började med 1 meter och det gick bra för oss båda, ett nedslag var. LOVELY tittade lite på julpyntet så kändes lite spänd de första tre sprången, sen släppte det.
Malin och CARLINA gjorde en bra och fin runda så vi bestämde då att de skulle debutera 110, deras gemensamma debut (CARLINA har jag tävlat upp till 135 hoppning) Malin har aldrig tävlat innan hon fick ta CARLINA som sin tävlingshäst (förutom på ridskolan)
Det är så roligt att ha en elev som Malin som är så ambitiös och vill, vilken utveckling på det här knappa året som hon ridit CARLINA. De debuterade 110 och rundan var jättebra! Jag blir stolt!
LOVELY var helt avspänd i 110 klassen, riktigt glad och hoppade felfritt och det blev en placering i avd A bland de rutinerade hästarna!
Härligt avslut på en bra tävlings säsong, nu blir det tävlingsuppehåll och lite vila för hästarna.Malin, Towe och jag glada efter vår sista tävling för säsongen!LOVELY LADY SB!


Läst 24816 ggr Kommentarer Kommentera

Västerås Idrottsgala går av stapeln nästa vecka på torsdagen, då ska flera priser i olika kategorier delas ut till idrottare och tränare.
Jag har blivit nominerad i kategorin ÅRETS TRÄNARE/LEDARE!!!


Therese Nyman
Hamre Ridklubb

Utöver sin karriär som elitryttare arbetar hon som tränare och instruktör. Hon tar emot praktikanter från ett flertal ridgymnasium runt om i länet. Som tränare är hon lugn, pedagogisk och tar sig tid för djupare analys och " peppning" av alla ekipage. Therese ger sig tid för alla oavsett häst eller personliga mål, alla blir lika proffsigt behandlade.

Det känns jättekul och uppskattat! Jag tycker att det är riktigt kul att vara tränare och undervisa elever på alla nivåer!Det går att klicka in på länken eller sök på Västerås Idrottsgala 2015 så kommer man in på sidan och kan läsa mer och rösta!!!


Läst 17169 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
18
2015

Onsdag mitt i veckan och jag ser ljuset i tunneln, om två veckor är det semester! Det är över fem veckor sedan jag hade en ledig dag så det blir över sju veckor hårdkörning sen ska jag vila! Det känns det gör det, tur att jag älskar mitt jobb när jag jobbar mycket. Det är skönt med variation hela dagarna och hästar! Så de kommande två veckorna är det full fart hela vägen fram till gaten på Arlanda!
Nästa vecka ska Björn och jag jobba som funktionärer på Friends, Sweden International Horse Show! Det ska bli jätteroligt! Har ni sett vilket bra startfält det kommer vara i år?!Nu blir det lunch sen ska Malin och jag jobba inridningshästarna och rida lite äldre hästar innan kvällens träningar!

Ps jag är mycket bättre i ryggen/svanken nu. Imorse var jag hos naprapaten igen, fjärde besöket på en vecka och det har hjälpt jättemycket, nu har jag inte ont!


Läst 16103 ggr Kommentarer Kommentera

Ska strax ut och mocka hela stallet, fylla hönät, vattenhinkar och lunchfodra-lite att pyssla med idag! Är själv i stallet så har fodrat, släppt ut hästar, ridit lite och nu blir det stallfix, en longering och en promenad innan alla hästar ska in igen och fodras och sedan har jag lektioner från halv sex till tio ikväll!
Igår red vi och jobbade med unghästarna, fixade stallet med allt som hör till sedan var jag i Sala och hade lektioner hela kvällen.
Solen tittar fram nu så underbart, den behövs som en energikälla!


Jag och LUTRICIA på Strömsholm för några år sedan! En bild med glädje och energi!Här en film från CELVINs runda i söndags på Strömsholm!


Läst 16804 ggr Kommentarer Kommentera

Igår var det tävling på Strömsholm med fyra hästar. För CASH FLOW, LORD och CELVIN var det årets sista tävling. De avslutade med flaggan och formen på topp och det blev ett gäng rosetter med hem!
LORD hoppade 125 klassen , hade ett pet på en annars fin runda. Hans utvecklingen på denna tävlingssäsong har varit stor. Från en meters hoppning i april till att sedan gå 130 senare på säsongen, hans första riktiga tävlingssäsong!CASH FLOW hoppade 120 och 125, hon var dubbelnolla och placerad i båda starterna!!!! Vilken fantastisk häst, ska bli kul att räkna ut hennes statistik för året, det har varit många felfria rundor!CELVIN avslutade året på bästa sätt genom att vara dubbelnolla och placerad i 120 klassen, jättebra och kul!

LOVELY LADY SB var också med igår, hon kommer även att tävla i Heby på söndag så en tävling kvar för henne i år. Nu har hon inte gjort många tävlingar i karriären, igår var hennes femte tävling. Hon hoppade först 110 klassen och var felfri. Hur cool och stabil som helst. Så då bestämde jag mig för att debutera 120 klass med henne och det gick hur bra som helst. Hon hoppade lekande lätt felfritt runt första gången på den höjden!!! Hon är så intelligent den hästen, så lugn och snäll. Jag tror aldrig att jag har haft en så okomplicerad häst, och dessutom har jag fött upp henne och äger henne själv!LOVELY LADY SB!!!
Läst 16011 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
12
2015

Igår var jag och knakade till min kropp, det behövdes! Jag har inte alls lika ont idag vilket är skönt. Hela svanken har fått två ordentliga smällar efter avfallning och omkullridning och det satt fast, var stelt och ömt. Så en ordentlig massage och så fick jag ligga på sidan så knäckte "knådaren" loss kroppen, det lät som en kulram rasslade i hela ryggen och höfterna! Ska tillbaka imorgon igen men det känns redan bättre idag och det är inget problem att rida, får bara ta det lite försiktigt med tunga lyft.

Känner mig trött, det beror säkert på att det är så dystert väder idag, igår hade vi sol det var ju så härligt när vi red ut hästarna!

Skrittade på asfalten igår och red sedan på grusvägen och jobbade hästarna, varierat underlag stärker dem!
Blir en del ridning idag och jobba med inridningshästarna, avslutar med lektion ikväll!


Läst 13455 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
11
2015

Nu är jag inne och slänger i mig en liten förmiddagsfrukost innan jag ska ut till stallet igen. Det är ganska skönt att vara igång en stund och sedan äta lite, det är min grej! Malin och jag har jobbat en unghäst nu på förmiddagen, den var lite yster men lugnade sig och gick riktigt fint!
Jag kan dessutom rida även om det känns i svanken! Har fått en tid idag på eftermiddagen så ska bli skönt att förhoppningsvis få lite hjälp att knäcka till kroppen.

Innan dess ska jag nu på förmiddagen få besök av en fotograf från Hippson! Vi ska ta bilder när jag rider och det är inför ett träningsreportage som kommer senare i tidningen! Spännande!

CASH FLOW och jag, foto: Roland Thunholm


Läst 15775 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
10
2015

Det har verkligen varit några fullmatade veckor sista tiden, känns som det lugnar sig lite nu. Bara därför small det till i svanken imorse när jag satt på huk och reste mig upp efter att ha satt på CASH FLOW benskydden. Vilken jäkla smärta....blev helt kallsvettig att släppa ut några hästar i hagen, i snigelfart! Så nu har jag stått i en varm dusch och smörjt svanken med riktigt starkt liniment. Ska ringa och boka en tid hos någon som kan knäcka till mig. Förmodligen är det här en följd av att jag ramlade av och slog mig så brutalt i maj och sedan när jag gick omkull med en häst i september och slog mig på samma ställe. Så ja, jag får fixa en tid. Knaprar en Ipren så länge och ber en bön att det går att rida! (#galenHästTjej)Helgen som var tävlade jag på Strömsholm, hemmaplan! På torsdagen hoppade jag först 120 klassen med CASH FLOW. Hon kändes fin men det kändes lite halkigt underlaget och det är hon känslig för. Så det kändes som att hon höll igen lite i sprången. Gjorde en bra runda tyvärr rev vi sista hindret i trekombinationen, så fyra fel.
LORD var fin de första sju hindren i samma klass, sen laddade han på och rev i trekombinationen. Han startade sedan 130 klassen och han var inte mindre laddad då. Redan på framridningen/hoppningen flippade han ur och for runt, stressade och var allt annat än ridbar. Inne på banan fick jag försöka tygla honom så gott det gick. När han laddar på så blir han studsig och det går inte att komma till ridning och få fram någon galopp. Så det blev en skolrunda, två rivningar och en volt, tidsfel. Han vill för mycket helt enkelt.
Jag ser det som ett angenämt "problem" att LORD vill hoppa och vill så mycket. Det gäller bara att få honom med mig. Så jag klurade till nästa dag och kom fram till att en tidig framridning i gula ridhuset i lugn och ro borde vara bra.Towe, Malin och Björn på läktaren i gula ridhuset när jag red fram LORD!Ett dressyrpass med skänkelvikningar, öppnor, förvänd galopp och tempoväxlingar. Nere vid tävlingsframridningen tror jag att han laddar upp sig när det är fullt med hästar som hoppar och då får han svårt att fokusera. Så jag red ordentligt i gula ridhuset sen skrittade vi ner i god tid så han fick koppla av lite. Gick sedan in i framhoppningsridhuset när det var åtta ekipage före mig och hoppade fram, inget trimmande där utan fokus på hoppningen. Det fungerade, han var jättefin och det följde med in på banan och han hoppade felfritt i 125 klassen!!!! Hans bästa runda för hela året och jag var så överlycklig när jag kom ut från banan att jag lyckades klura ut en bra plan som gjorde LORD till den fina LORD han är på tävlingsbanan!
På lördagen inför 130 starten så hade jag samma upplägg med LORD och det var bra, han var lika fin igen, så roligt! Vi petade ner två hinder i början på 130 banan, resten var bra och han avslutade med ett riktigt kalas språng över sista oxern!LORD och jag!Towes fantastiskt fina knoppar!CASH FLOW hoppade 125 på fredagen, vi hade en tidig rivning på hinder nummer tre. Mot slutet av banan så kändes det lite stressat så bröt av, klappade och fortsatte i mål lugnt och fint över de tre sista hindren. Tänkte att hon skulle vara lugn till dagen efter då vi hade en start kvar och det gav resultat. Dagen efter hoppade vi felfritt och kom tvåa i 120 klassen!!!!
På söndagen åkte Malin, Lotta och jag till Eskilstuna med LOVELY LADY SB och CARLINA SB och tävlade. Det regnade när klockan ringde och mörkt var det ute, tidig morgon för vilken i ordningen har jag tappat räkningen på, ville bara dra täcket över huvudet! Så är vi nog många som tänker när man ska ut i regn och mörker. Sen när man väl sitter i sadeln så finns det ingenting som är roligare!Det var inte så lockande att hoppa ut ur bilen i regn och rusk...Malin och CARLINA hoppade felfritt i första klassen och fick pris, så duktiga!Malin och CARLINA med rosett!LOVELY coh jag innan start. Trevliga tävlingar i Eskilstuna, bra underlag på framhoppningen och i ridhuset, bra banor!LOVELY red jag i avdelning A för första gången, det får man med en sexåring då de gjort minst två felfria rundor i avdelning B, vilket hon har. LOVELY är en fantastisk häst, så snäll, cool och med rätt inställning! Går in och är felfri och det räckte till en sjunde placering i hennes debut i avdelning A mot de äldre hästarna och omhoppning!


LOVELYs rosett och plakett!


Mellan allt tävlande har vi även hunnit med att jobba våra tre inridningshästar och hålla lite lektioner. Så det har varit mycket men det lugna sig lite nu så jag hoppas hinna blogga mer mot vad jag hunnit med den sista tiden. Hoppas att ni uppskattar att läsa om oss! Följ oss även på instagram " theresetettenyman" heter jag där.


Läst 24209 ggr Kommentarer Kommentera

De rullar på i en rasande fart dagarna när man har mycket att göra! Helgen som var tävlade jag på Hamre med LORD, LOVELY och CASH FLOW.

På fredagen började jag med att hoppa LOVELY i 110 klassen. En coolare häst får man leta efter. Så lite rutin, så duktig! Vi hade två petrivningar. Hon var inte spänd eller tittig, hon tyckte att det var roligt!

CASH FLOW var på hugget, nästan överladdad att vara på tävling igen efter tre veckors tävlingsfritt. Blev en felfri runda i 120 klassen och slutade på tredje plats! Härliga häst!


LORD med CASH FLOWs rosett, han fick vara stand in på prisutdelningen!


LORD var jätte jättefin. Tyvärr halkade han mellan hinder två och tre så jag fick lov att bryta av och fatta ny galopp och fortsätta. Det bekom honom inte så han hoppade vidare lugnt och fint och var felfri på hinder.


LORD innan start.

Till lördagen hade de fixat underlaget så det var betydligt bättre och inte halt, tack!

Lördagen blev en mellandag, fyra fel på alla tre hästarna. LOVELY hoppade 110, CASH FLOW 120 och LORD 130.


LOVELY LADY SB!

Söndagen började felfritt med LOVELY och vilken häst!!! Första gången hon tävlar två och till och med tre dagar på rad. Gör bästa rundan sista dagen full av energi och glädje! Superkul att ha henne som tävlingshäst nu! Hon har fått lurat lite i vassen och mognat, nu blommar hon och det är som sagt jättekul!


LOVELY fick pris på lördagen då fyra fel räckte till placering, på söndagen var hon felfri och fick pris för den rundan, så två placeringar på tre starter!
CASH FLOW var återigen felfri och kom på sjunde plats i 120 klassen, fantastisk häst!!!

LORD var övertaggad, jättepigg och ville bara sluka alla hinder! Fick lov att bryta av två gånger för att lugna honom, då blir man utesluten. Han borde ha gått en start på morgonen innan 130 klassen på eftermiddagen. Det har jag tagit med mig till nästa tävling, Han är som LAGANA när hon var unghäst, de behöver starta lite mer klasser för att lugna sig.

Malin, jag, Lina, Lovely och Towe! Lina var hos oss en vecka när hon hade lov och följde med sin kompis Lina som hade praktik och sedan var kvar hos oss på lovet. Två jätteduktiga tjejer!

Vi har även hunnit med att jobba med inridningshästarna efter att vi kommit hem från tävlingen så det blev långa dagar i helgen.
På söndagen efter att allt var klart och hästarna ompysslade så åkte Björn och jag till vår kompis Anne som fyllde femtio år och hade öppet hus. GRATTIS igen Anne och tack för en trevlig kväll!!!!
Söndagen var även lite speciell för Björn och mig, första november och vi firade då femton år tillsammans!!!


Igår måndag red Malin och jag här hemma och fixade stallet under dagen. På kvällen hade jag träningar i Sala på ridklubben. Tredje gången jag är där nu och det är jätteroligt, duktiga ekipage och det är kul att vara tränare.

Idag rider vi och jobbar unghästarna, träningar här hemma ikväll, dagarna rullar på i raketfart som sagt, tur att jag älskar mitt jobb och mina hästar!CASH FLOW, tredjeplats Hamre.

LOVELY LADY SB!Läst 23670 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.