Therese
DEC
26
2015

Det är nog första gången i historien som jag har varit ute och konditionsgalopperat på annandag jul, på perfekt mjukt gräsunderlag!LORD och jag tog en långsväng med först trettio minuters skritt hemifrån och ut på asfalten. Sen hittade jag de här perfekta gräsvägarna längs bäcken mellan åkrarna som jag kunder trava och galoppera på. Sen blev det skritt hemåt.Ett perfekt ridpass i solen och lite lagom kyla. Mina hästar kommer få göra det här jobbet nu veckan som kommer. De har vilat och joggats lätt eller skritt i skogen den sista månaden, skönt med vintervila för oss alla. LOVELY och LADY som är unghästar har vilat helt från ridningen, de busar så mycket i den stora hagen så de har hållit igång varandra.


Ska bli kul att komma igång med träningen nu. Kommer börja med lite bommövningar och serier nu också. Så ni som är sugna på att komma igång och träna, hör av er så bokar vi in träning, alla är välkomna, nya som gamla elever!
Ni når mig på telefon 070-7975888, ring eller sms!

Nu börjar träningen mot nästa års tävlingar!ACINDO SB och jag, 140 klass Årsta Runsten.


Läst 19839 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
24
2015

Julafton idag så jag önskar er alla en riktigt GOD JUL!!!!!!Jag har stallet hela julen och tycker att det är ganska mysigt att pyssla om hästarna i lugn och ro, mocka och klappa på dem! Snälla Malin packade ett helt gäng höpåsar och hönät till mig igår så jag skulle ha det klart idag, Julkram på dig!!!Det blev ingen uppdatering här på bloggen under vår Thailandresa, det var inte så bra wifi så jag gav upp den ambitionen. Vi hade en fantastisk resa och det kommer ett inlägg lite längre fram med bilder!

Igår red Towe, Astrid, Malin och jag ut. Mjuka grusvägar och grönt ute, ingen julkänsla direkt, men mysigt!Nu ska jag ut och mocka stallet med julmusik på högsta volym! Vi kommer fira jul här hemma hos Björn och mig, hela familjen kommer. Så någon gång efter Kalle Anka ska jag ta in hästarna och spola leriga ben innan julklapparna ska öppnas! Det bästa med stalltjänst är att de andra får fixa julmaten!!!!


Läst 14504 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
05
2015

Efter Friends så var vi bara hemma i två dagar och sedan bar det av på semster och nu sitter jag i Thailand och bloggar, ganska så overkligt och det var inte det lättaste att komma iväg. Smått kaosläge hemma, förkyld och jag skruvade hållare och drog tråd i en hage till klockan fyra på morgonen innan vi skulle åka. Packade väskan halv sex på morgonen, bilen rullade mot flyget kl 9, så jag det sovs inte mycket innan vi checkade in i varsin flygstol!
Det är skönt att vara här i värmen samtidigt som jag vill vara hemma och greja. Nu behöver jag komma iväg för att koppla av så det får jag göra nu förhoppningsvis!

Det är otroligt varmt och skönt här. Vi är nu på en ö som heter Koh Tao. Vi kommer sedan åka till koh Phangan, Koh samet och slutligen hälsa på en kompis i Pattaya. Tur att vi rör på oss så jag inte blir uttråkad!

Kommer försöka uppdatera här med både semesterbilder och om hästarna!


Läst 23651 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
01
2015

Som alla sett och läst och många säkert upplevt på plats så var det Sweden International Horse Show på Friends i helgen! Jag var på plats från onsdag till söndag kväll som funktionär så jag har verkligen upplevt hästshowen fullt ut! Det är superkul att vara med om detta arrangemang och uppleva pulsen i allt från banbygge till hoppklasserna, bygga fälttävlan för storhäst och ponny, fyrspannskörningen och Lorenzos show och mycket annat! Vi är ett gäng trötta men mycket glada funktionärer som checkar ut på söndagskvällen. I år var vi lite mer bekanta med arenan och allt nytt, förra året var allt helt nytt. Så vi tyckte att det gick lättare i år och väldigt roligt hade vi i vårt gäng.

Hade tänkt blogga under helgen men det hanns inte riktigt med, så här kommer lite bilder så får ni uppleva hästshowen en gång till!


Björn och jag på plats i Friends på onsdagskvällen, och då var det träning inne på arenan.

Liza, Ulrika, jag och Ben på väg in på banan. Vi tjejer med hinderbommar, Ben för att sladda underlaget då det är han och hans team som ansvarar för det.


Catrin, Fredrik, Tobbe, Ulrika och Liza med bommar!

Jag gick förbi prisrummet!

Den stora ledskärmen längs hela långsidan på banan är så häftig!

Pegasus!


Jag körde en av bilarna under bygget av hinder och här sitter jag och väntar på att få köra in på arenan.

Vattenhindret, det behövdes några starka funktionärer för att släpa in den mattan, när det skulle ut visade det sig att det fanns en krok så den kunde dras ut efter en hjullastare!

Riktig häst!

Björn och jag ute i vår "hinderbod"

Inne på arenan i en av bilarna under "träning inför prisutdelning"

Alla bilarna inne på prisutdelningen, det var häftigt att sitta där och se alla ryttare på nära håll!

Lalle, Valpen, Snickarn och Kenneth!Haha, Björn och Daniel kör ponnyhinder!

Hejja Sverige!

Syrran var med i år och jobbade, hon hittade snögubbarna!

Höjdhoppning på söndagen och hindret låg på 170 cm här!


Bangång!

Här står jag och sköter draperiet, öppnar och stänger det svarta skynket när ekipagen ska in och ut från banan. Står bakom den stora ledskärmen, som man kan se igenom!

Vår banbyggare och chef Peter Lundström som pratar bana tillsammans med Bertram Allen, som vann tre bilar!!!

Kronprinsessan Viktoria, prins Daniel och lilla Estelle var och tittade på showen och de kom in vid vår hinderbod. När de skulle åka hem ville Estelle stanna kvar och leka med svamparna som hör till svamphindret, hon är så söt!

Valpen, Stefan och Lella!Björn bygger hinder!

Hahahahahaha!!!

Vilopaus efter fälttävlans showen! Efter att den var slut så byggde vi fyrspannsbanan kl tolv på natten för att kuskarna skulle gå den tidigt nästa morgon!


Det blev många åkturer in på arenan med bil och släp!

Syrran!

Kändisar!!! Foto: Bo Bennergård!

Syrran och jag! Foto: Annelie Lundqvist

TACK ALLA för detta året och hoppas vi ses nästa år igen!!!!


Läst 22448 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.