Therese

För ovanlighetens skull så har vi haft en lugn helg, vilket var behövligt! Det har varit mycket sista veckorna och nu blir det full rulle de två kommande veckorna också så det behövdes en helg att ladda batterierna så att man orkar. Att stanna upp och bara vara i två dagar, det var nog det bästa att göra nu.

Björn och jag packade in hundarna i bilen och mötte upp våra vänner Jessica och Renato ute vid kusten. Vi har sovit, läst bok, spelat spel, fiskat, badat, ätit, druckit gott och haft väldigt trevligt! Tack för en trevlig helg!
 

En bok vid havet....
 

Mira tyckte det var skönt att sitta på bryggan!
 

Björn, Jessica och Nato!
 

Vi badade i havet!!!
  
Lite häst måste jag smyga in i inlägget, här kommer tre av rundorna från Varberg:

LOVELYS första runda. Hon hoppade mig ur sadeln på hinder nummer elva!!! Tur att jag fick tillbaka balansen!

LOVELYS finalrunda, så duktig! Ett nedslag, men så bra för övrigt. Hennes första stora finalklass som hon hoppat.

CASH FLOW, den rundan är jag riktigt nöjd med. Sån härlig känsla, att minnas hela livet!! Kom sexa av hundra starter!


Läst 13799 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
28
2016

Nu har det gått snart två veckor och så mycket har hänt sedan jag skrev sist så jag vet inte vart jag ska börja...

Efter träningen för JOS KUMPS så red jag på hemma och trimmade hästarna och de kändes så fina. Vädret blev äntligen bra så vi började med hökörningen. Där och då någonstans så hade jag inte så många timmar över på dygnet till att blogga. Red, tränade och körde hö innan jag mitt i allt åkte ner till Varberg och tävlade. Förra året var vi också i Varberg på deras "summer Horse Show" och vi ville inte missa den i år, så bra tävling! Dessutom perfekt att kunna både förena nytta med nöje och hälsa på Björns mamma och syster med familj som bor i Varberg. Men vi börjar med höt!

Jag i lilla traktorn som vänder och strängar allt hö!

Pappa i traktorn som balar allt hö!

Tjocka strängar som rullas in i maskinen.

Mycket hö var det och jag körde till långt in på natten innan vi åkte till Varberg.

Min lilla traktor i månskenet!

Vi lastade in hästar och hundar och oss själva och rullade ner till Varberg tidig torsdag morgon för en vecka sedan. Lastade vid halv fem och jag hade suttit och vänt hö till kl ett på natten, tur att inte jag skulle köra lastbilen! Vi ville åka tidigt för att komma ner skapligt och inte behöva köra när det var som varmast på dagen.
Vi fick verkligen några varma dagar i Varberg, helt fantastiskt!

Ida och Malin, våra jätteduktiga tjejer som var med och hjälpte till. Här i stallet på tävlingen efter att vi kommit fram och packat upp allt.

Fyra hästar var med, LOVELY, LORD, ACINDO och CASH FLOW. Det blev väldigt blandat resultat då två hästar gick bra och två mindre bra. Alla hästarna kändes bra på torsdagskvällen då jag red igenom dem . Sen på fredagen kändes ACINDO lite stel och "skruttig" i galoppen på framridningen. Hoppade fint men sen på banan kändes det inte som att jag fick fram henne. Så valde att utgå efter tre hinder och strök henne resten av helgen. Tråkigt när man åkt så långt men att hoppa en häst som inte känns som vanligt är inte min filosofi och man ska lyssna på magkänslan.
LORD tyckte att det var mycket med allt, hästar, uppstallning, folk, stor arena så han blev väldigt stressad. Han skulle försöka springa tillbaka till stallet, stressade och var blockerad. Han har inte så mycket rutin som man kan tro, han har bara tävlat ett år så när det blev så här mycket runt omkring då kommer hans orutin fram och han är en känslig häst. Så valde att inte starta på söndagen, han blev så stressad de två första dagarna att det inte gav någonting. Nu får jag jobba igenom problemet och hoppas att han landar i skorna igen!

Malin och LOVELY innan start.

LOVELY och CASH FLOW gjorde en bra tävling båda två! Hoppade fina rundor och båda hästarna kvalade till söndagens final genom en varsin placering.

Prisrosetter!

På prisutdelning!

Jag och CASH FLOW efter lördagens runda som var så bra! Så glad och lycklig över den känslan vi hade tillsammans inne på banan, att minnas resten av livet!


Björn sköter framhoppningen, här tillsammans med Ove som hjälper Ulrika Karneus.

På söndagen var det final och CASH FLOW var otroligt lugn och började överhoppa sig i finalen. Valde att utgå efter åtta hinder när jag kände att hon hade tagit i lite för mycket. Har provat ett nytt bett på henne som hon gillar och då blir hon lugn och hoppar så bra som hon kan. Så nu behöver vi bara vänja oss med känslan så kommer det bli hur bra som helst!

För LOVELY var det första riktigt stora tävlingen med lång resa och stor arena. Hon var så otroligt duktig! Hoppade felfritt med placering första dagen. Ett nedslag andra dagen men det blev final på söndagen. För henne den första riktiga finalen, hon har ju bara tävlat sedan september förra året.
Hon hoppade jättebra i finalen, vilken häst hon är!!! Ett nedslag på en tuff bana och en härlig känsla!

Tack Varberg för jättefina tävlingar på alla sätt!


Vi hann med lite strandhäng på kvällarna och goda räkor, det hör västkusten till!

När vi kom hem på söndagsnatten så blev det några få timmars sömn innan jag hoppade in i hökörningen igen. Mamma och pappa hade kört hela tiden vi var borta men det var kvar att få hem och in med alla rullar. De hotade dessutom med regn på tisdagen och att se fina hörullar få vatten på sig det vill vi inte så vi körde i ett dygn. Pappa satt i nån traktor i nästan tjugosex timmar med några korta pauser! Han och jag körde hela natten och vi ställde in sista rullen klockan kvart i åtta på tisdagsmorgonen!!!


Börjar sakta återhämta mig efter de här maratondagarna. När jag får ett trötthetsanfall efter lunch så påminner jag mig varför så är det inte så konstigt! Det var lite mycket men nu är allt fint hö inne så vardagen kan bli lite mer normal och jag hinner uppdatera er lite oftare om mitt hästliv!!!


Läst 22980 ggr Kommentarer Kommentera

Så har vi tränat för vår tränare Jos Kumps i två dagar. Tiden går alldeles för fort, jag vill träna mer! Sen är det ganska bra med en liten tid mellan träningarna så hjärnan hinner smälta allt!

Det var två kanonbra träningsdagar, vilken tränare han är den där Jos! Noggrann, bra övningar som ställer krav på ryttaren och är bra för hästarna.
Jag hade med fyra! hästar den här gången, LILL-LADY, LORD, LOVELY och CASH FLOW.
Efter första dagen när jag hade ridit i sex timmar så var jag nästan fyrkantig i huvudet.
Det var mycket markarbete och kavaletti övningar första dagen. Vi fick jobba kan jag lova!

Andra dagen var det också en del markarbete till att börja med, sen mer hoppning.
Vi hoppade fram sedan tränade vi på olika linjer och avslutade med en trekombination.
Hästarna har varit jätteduktiga och jag har fått mycket bra hjälp, tips och råd. Så nu är motivationen på topp att träna både mig själv och mina elever!

Bild från John Hickeys instagram, så bra ord! John tränar också för Jos tillsammans med Jessica, mig och några till. Ett bra gäng som har roligt tillsammans!

En liten video på LOVELY, dag två- Hon hoppade fantastiskt bra och Jos som är ganska sparsam med beröm sa om LOVELY "its a superstar horse"
Jag är fortfarande i lite halvt chockglädjerus efter de orden!


Läst 23401 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
12
2016

Här kommer film från LOVELYS 130 runda, visst hoppar hon fint! Det kändes så enkelt!
Fina häst!

Lite bilder på LOVELY, fotade av Michael Sundin!

LOVELY LADY SB, 7 år. e: Looping-Rantadou-Rastell. Egen uppfödning! Hennes mamma Rantadou red jag 150 hoppning på, så det känns extra roligt!


Läst 25475 ggr Kommentarer Kommentera

Tävling igår igen hos Sportriders utanför Enköping. Lördagen var lite stolpe ut och jag tänkte innan att det blir lite som en komma igång klass efter en månads tävlingspaus. Så på söndagen då var vi igång!
Började med tre raka dubbelnollor i första klassen 120 med CASH FLOW, LORD och ACINDO. Snabbast av mina tre och näst snabbast av alla i klassen var ACINDO som kom tvåa!!!!! Hon är väl för häftig min snabba kompis! Hur många topplaceringar har hon haft hittills i år?
CASH FLOW kom sjua och LORD tolva så pris till alla tre! Dagen innan var CASH FLOW placerad i 120 klassen också!

ACINDO med rosetter, och hennes är den blåa för andraplatsen!

ACINDO SB!

Prisutdelning med ACINDO!!!

Full fart på ärevarvet!

Sen hoppade jag 130 klassen, tidshoppning. Först ut var LORD som gjorde en jättebra runda tycker jag. Vände upp tight på ett räcke med vatten matta och han smekte ner bommen, eller var det svansen som tog med bommen ner?! Vi märkte inte ens att vi hade rivit. Fick sedan en rivning även på sista hindret, fick honom lite för mycket i handen så jag tar på mig det nedslaget.
CASH FLOW var lika fin som alltid och vi kom i mål med fyra fel. LOVELY var helt fantastisk och hoppade hem sin första 130 rosett, i hennes fjärde start på den höjden,och det kändes riktigt bra!

Fina LOVELY med sin första 130 rosett!

CASH FLOW hoppar väldigt högt över hindren!

Det gör LORD också!!!

LORD LOOP SB!

Fina LOVELY LADY SB!

Stort TACK till SPORTRIDERS och alla som är inblandade i tävlingen, vilken superfin och bra tävlingsplats och vilket bra jobb ni gör!

Tack Michael Sundin för fina bilder!Läst 29136 ggr Kommentarer Kommentera

Idag var vi och tävlade hos Sportriders. CASH FLOW, ACINDO och LOVELY var med och hoppade en klass idag. Vi hade stolpe ut, med ett nedslag var på varje häst. Synd på fina rundor men imorgon blir det nya tag!

CASH FLOW!

ACINDO SB!

LOVELY LADY SB!
Tack Michael Sundin för det fina bilderna från tävlingen idag!

Det som gör mig riktigt glad och stolt är att när jag har hoppat CASH FLOW som var först till start av mina tre idag så var det flera andra ryttare som kommenterade efteråt vilken fin och bra runda vi gjorde. Hur häftig hon är lilla CASH och att jag red bra!
Jag vill bara säga SUPERTACK till er som är så snälla och säger så fina ord, det gör mig så glad!!! Tänk om vi alla kunde vara mer hjärtliga och berömma varandra och andra vi möter och ser. Både ryttare, hästar, medhjälpare och tävlingsarrangörer med funktionärer. Det värmer så mycket! För vi alla kämpar och sliter. Vi har våra drömmar och förhoppningar. Ibland lyckas man och ibland inte. Att hamna i en svacka är lika jobbigt som det är fantastiskt när det går bra! Tänk då vad ett beröm eller ett tack eller en "kom igen, nästa gång går det bra" kan hjälpa.
Kom ihåg att uppskatta det som är bra, det behövs när det går sämre.

Jag älskar mina hästar och jag uppskattar allt vi gör tillsammans och är glad för varje dag, varje start och varje hinder vi hoppar.

Jag vet hur mycket jag njöt VARJE dag när jag red min fina LAGANA när hon kom tillbaka i träning och tävling efter en skada. Jag visste att det kan vara skört och ta slut en dag, vilket det gjorde så småningom. Men jag hade njutit VARJE dag jag satt i sadeln på hennes rygg och uppskattade hennes så mycket.


Läst 17186 ggr Kommentarer Kommentera

Just nu väntar vi på riktigt bra väder så vi kan slå hö. Det är lite frustrerande att vänta, man vill köra igång. Hela planeringen hänger lite i luften. När höt ska in, då ska det in. Så vi håller tummar för stabilt solsken så vi kan slå, vända, stränga och bala hö.

Vi vill ha blå himmel och solsken nu i flera dagar!

Till helgen blir det tävling igen, längtar!!!! Det blir säkert som förra året, tävla och hökörning i ett! Nästa vecka är det dessutom träning för JOS KUMPS i två dagar. Så hästarna rids såklart också så vi är väl förberedda för tävling och sedan träning!

Fina LOVELY på tävling hos Sportriders. Vi ska tävla där i helgen igen!
Foto: Michael Sundin.

Nu ska jag gå till stallet och mocka några boxar och fixa hö och vattenhinkar, blir att lyssna på en P3 dokumentär samtidigt så förenar jag nytta med något intressant!


Läst 17595 ggr Kommentarer Kommentera

Sommaren rullar på och jag tränar på! Så ni som är träningssugna är välkomna hem till mig och träna! Jag håller till strax utanför Hallstahammar, mot Västerås.
Jag är hemma hela vecka 27 måndag till fredag.
Vecka 28 är jag hemma måndag och torsdag-fredag.
Vecka 29 går det bra att träna måndag, tisdag och onsdag.
Vecka 30 är jag hemma måndag till fredag!
Vecka 32 måndag till torsdag.
Vecka 33 måndag-tisdag och torsdag-fredag.
Det går bra att boka in träning dagtid eller kväll. Gamla och nya elever är välkomna på ponny och storhäst!

Kontakta mig på 070-7975888, välkomna!

LOVELY LADY SB och jag, foto: Michael Sundin.


Läst 16148 ggr Kommentarer Kommentera

När man tränar och tävlar så är det viktigt att ha ett bra team runt sig som stöttar i med och motgång, hjälper till så att allt fungerar både på tävling och hemma med alla hästar. Mitt team är helt fantastiskt och här kommer lite bilder!

På Sportriders vid lastbilen när vi ska lasta om hästarna. Malin håller i CASH FLOW, Lotta i LOVELY och Björn har hand om LORD! Själv håller jag i ett hönät!

Hästarna står på rad!


#teamtheresenyman

Lotta och Malin fixar med transportskydden.

Ida och Malin med varsin häst på Strömsholm!

Ebba håller i LORD och Björn broddar!

Maja, jag, Björn och Towe på Sundbyholm med LOVELY och LORD.

Björn, Lotta och Ebba på Strömsholm.

Jag, Maja, Malin och Towe på morgonpromenad med hästarna innan vi lastar och åker på tävling!

Utan en bra hovslagare kan inte hästarna prestera, här är det vår hovslagare Micke som skor alla mina hästar!

Maja, Malin och jag i Mantorp!

Towe, Malin och jag på ACINDO.

Med ett bra team kommer framgångarna, TACK hela gänget!


Läst 24268 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.