Therese

Så länge jag kan minnas så har det alltid varit fint väder den 29 september, blå himmel och sol! Varför just idag, jo för det är min födelsedag och min mamma och jag brukar alltid säga att det är ju så fint väder på min födelsedag, alltid! Men inte idag och det är nog för att jag har sagt att jag inte firar den idag utan om några dagar istället, så håll ut, det kommer bli sol igen!!!

Idag är det ridning hela förmiddagen fram till lunch. Blir först lite dressyr sedan hoppning i ridhuset och om det slutar regna så ska fyra hästar ridas ut i skogen.

Igår och i förrgår har vi ridit ut flera av hästarna i skogen. Regnkläder på och flugtäcke mot älgflugorna!

En fin solig dag i måndags och LOVELY i hagen!


Läst 11437 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
27
2016

Här kommer några av helgens rundor och några fina bilder som fotograf Malin Larsson tagit!

LORD LOOP SB, e: Looping u; Cortina-Cortuz-Cortez. Egen uppfödning. Han gjorde en riktigt bra tävlingshelg och var felfri och placerad i 130 och 135 klasserna!


LOVELY LADY SB, e: Looping u: Rantadou-Rastell-Tamburin. Även hon egen uppfödning. Gjorde en fantastiskt bra tävlingshelg med ett nedslag i 130 och 135 klasserna.


CASH FLOW, e: Coriall u: Carma-Cardento. Uppfödare Marcus Lundholm. Hon var tvåa i en 125 klass och hade ett nedslag i 130 klassen, så en bra helg även för lilla Cash!


COHIBAS LADY SB e: Cohiba u: Rantadou-Rastell-Tamburin, egen uppfödning! Fotot är från tidigare i år och det har Björn tagit. Hon tävlade också på Sundbyholm och debuterade felfritt i 115 klassen!

Så glad för mina fina hästar!!!


Läst 14888 ggr Kommentarer Kommentera

Vi avslutade tävlingshelgen och utomhussäsongen igår på Sundbyholm och vilket avslut det blev! Fantastiskt bra väder och alla tre hästarna hoppade hur bra som helst!

CASH FLOW hoppade 125 klassen först och vi hade ett nedslag på B hindret i första kombinationen . Jag red med lite tryck in eftersom hon har hoppat upp sig så mycket på A-hindren och behövt lite hjälp till B-hindren. Igår så hade jag kunnat sitta mer stilla vilket jag sedan gjorde i den sista kombinationen och så bra hon hoppade! Hela banan gjorde hon så bra och vilken hoppning, hon var som bäst igår! En felfri runda hade räckt till fjärde plats, nu hamnade vi precis utanför prislistan. Jag är jättenöjd med hennes utomhussäsong, vilket resultat hon har radat upp! Debuten i 135 klass får vänta lite till, jag vill att det ska kännas som ett rinnande vatten i alla kombinationer i 130 klasserna innan hon får ta klivet upp. Hon är för övrigt klar för det men jag väntar, hon är känslig, ambitiös och behöver lite mer tid.

LOVELY och LORD hoppade 135 klassen igår och vilka rundor, vilka hästar!!!!!! Jag är så otroligt glad för alla mina hästar och de här två de har hoppat de här lite högre höjderna hur bra som helst!

LOVELY hoppade så otroligt bra så jag trodde aldrig vi skulle landa, så kändes det! Ett nedslag i omhoppningen när jag vände upp lite kort på ett räcke, det är bara orutinen som kom fram. Men vilken häst och vilken utveckling hon har gjort! Vi kom på elfte plats!

LORD var dubbelnolla och kom sexa och fick gå in på prisutdelningen! Vilket perfekt avslut på årets utomhussäsong!!!

LORD LOOP SB på prisutdelingen och tävlingsledaren Per delar ut priserna till oss. Tack Sundbyholm för fina tävlingar, vi ses nästa år!Läst 16981 ggr Kommentarer Kommentera

Ännu en bra dag på Sundbyholm och hästarna är så duktiga! Första hästen till start idag var CASH FLOW som hoppade 125 klassen. Hon var felfri och snabb så det blev en andraplats för oss!!! Missade tyvärr prisutdelningen då jag red LOVELY på den stora banan samtidigt som den pågick, tråkigt bara att missa en prisutdelning!

Det blev en "selfie med rosettbild hemma i stallet istället för prisutdelningsbild"

LOVELY hoppade 135 klassen på stora banan när det var prisutdelning som sagt. Hon gjorde en kanonrunda så när som på en rivning i omhoppningen, men vilken häst! LORD hoppade samma klass och hade också ett nedslag.

LOVELY i 135 klassen! Så bra hon hoppar och tänk det är bara ett år sedan hon gjorde tävlingsdebut!

LORD på framridningen.

LILL-LADY var dagens stora utropstecken då hon gjorde en felfri debut i 115 klassen på den stora banan!!! Så kul!!! Efteråt så fick hon beröm av Jens Fredricson som tyckte att hon var en jättefin häst! Så min stukade tumme från igår när hon bockade runt känns inte lika mycket efter ett så bra resultat! Imorgon hade jag tänkt att tävla henne också men strök henne då hon gjort två så bra rundor de här dagarna. Det blir hage och smälta allt hon upplevt.

COHIBAS LADY SB, "LILL-LADY"

Fina busiga häst!

Innan vi åkte till tävlingen så gjorde vi klart nästan hela stallet och så jobbade vi med inridningshästen "Brillan". Gullig liten häst efter Bravour! Hon har varit här i några veckor och jag har jobbat henne mycket från marken och nu var det fjärde gången som Malin satt på henne och skrittade. Skönt med tävling på när håll så vi hinner med allt annat också!


Läst 18392 ggr Kommentarer Kommentera

Idag var första tävlingsdagen av tre för oss på Sundbyholm. Hästarna LORD, LOVELY, CASH FLOW och LILL-LADY var med.

För de tre stona var det en fyrafelsdag, alla tre hade ett nedslag var på fina rundor-jag kan inte vara annat än nöjd med de alla tre!
LILL-LADY hoppade 110 klassen och CASH FLOW och LOVELY hoppade 130. LORD hoppade också 130 klassen och var felfri, en riktig superfin runda! Han blev placerad på åttonde plats!
Efter att man gick i mål i 130 klassen så kunde an välja att hoppa stora vattengraven och det gjorde jag med alla tre hästarna. Inga tveksamheter med någon av dem. För LORD var det första gången som han hoppade riktig vattengrav!

Sen hoppade jag 140 klassen med LORD. Han blev lite för lydig efter andra hindret när jag gjorde en liten förhållning så han bröt av! Så det blev en volt och tidsfel på en annars riktigt bra runda.

Så det var en bra start på den här tävlingshelgen och imorgon kör vi igen, ska bli så kul!

Nu ska jag försöka få min ena tumme att sluta värka. LILL-LADY var riktigt kaxig idag och for runt och bockade en hel del på framhoppningen så jag har slagit i tummen i hennes manke, det känns kan jag lova!


Läst 16727 ggr Kommentarer Kommentera

Både igår och idag har hästarna ridits på stubbåkern. Ingen konditionsträning utan dressyr ridning. Det är en utmaning att sitta på ett stort fält och rida dressyr utan att flaxa iväg. Men jag brukar ha vissa riktmärken som är mina hållpunkter så att jag har koll på hur stor volten blir, hur lång diagonalsluta osv. Det kan vara en stolpe där, en buske där och en sten på ett annat håll. Så har man koll och det är nyttigt. Att sedan träna rakriktningen längs de raka stubb linjerna är perfekt och tempoväxlingar rakt fram hur långt som helst. I år har vi verkligen haft lyxen att ha stubbåkrarna så länge, det är flera veckor som vi ridit på dem nu och det är helt fantastiskt. När de sätter plogen i de och river upp kommer jag nog fälla en tår!

Hästarna kändes jättefina idag, igår red jag ganska länge på var och en, idag lite kortare pass och de var så fina att rida.
Malin och Towa har också ridit och så har vi jobbat med inridningshästen "Brillan".
Jag har även hunnit tvätta två av hästarna inför tävling. Nu ska jag släppa ut de i hagen och hoppas att de inte rullar sig!!! Ska åka och hämta Maja vid tåget, packa tävlingsgrejer, tvätta två hästar till innan kvällens lektioner. Sen blir det att göra klart det sista. Idag hade vi lyx att Lotta var med till stallet och mockade alla boxar! Tack!

Började dagen med att köra traktor, fixade vattentunnan, dynghögen och körde fram hö, som en riktig bonde!!!


Läst 17362 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
21
2016

Här kommer några av helgens rundor så ni kan se!

LOVELY LADY SB, på väg mot seger!

COHIBAS LADY SB!

ACINDO SB!


Läst 20816 ggr Kommentarer Kommentera

Det är inte lätt att smälta en sån lyckad dag som vi hade i lördags när vi tävlade! Igår firade vi med tacos och tårta! Det är viktigt att glädjas och fira när det gått bra, för man jobbar så hårt för att komma dit.

Sportriders fina tävlingar på Schultz arena är verkligen en av våra favorittävlingar numera! Det är riktigt bra på alla sätt och vis!
Vi hade med oss fem hästar till tävlingen, jag red fyra hästar och Malin en häst. För Malin var det första tävlingen på DUKAT. Han är min lilla häst som kom hit i mars i år, före det har han tävlat mycket framgångsrikt med Isabelle Franzetti som ägde honom tills jag köpte honom. DUKAT är åtta år gammal och en riktig gentleman på alla sätt och vis. Nu skulle Malin få tävla honom för första gången och de började med en felfri runda i första klassen, så roligt!

Sen hoppade de 1 meters klassen och det gick så bra som det bara kunde göra, DE VANN!!! För Malin var det första gången hon var in på en prisutdelning någonsin och så gå in som segrare, så häftigt!!! Jag kunde knappt hålla tillbaka lyckotårarna!

Efter segerruset så var det dags för mig att tävla och det var LILL-LADY som hoppade 1 meter och 110 klasserna. Hon gjorde två riktigt bra rundor med ett nedslag, kul!

COHIBAS LADY SB!

ACINDO fick hoppa en lägre klass än vanligt för att komma in och bara ha roligt utan att ta i. För hästarna är det bra att få gå ner och hoppa lågt ibland för självförtroendet och glädjen. Hon tyckte att det var riktigt roligt! Sen älskar hon att svänga snävt så det gjorde vi. Hon var så snabb så det blev en andra placering i den klassen och prisutdelning för ACINDO!!!

ACINDO SB!

Prisutdelning med ACINDO!

Ärevarvet, sånt gillar ACINDO!

Förra helgen på Sundbyholm så hoppade CASH FLOW tre 130 rundor och LOVELY debuterade även 135. Så de fick hoppa en 120 klass för att precis som ACINDO, gå ner i höjd och känna att det är lätt utan att ta i. Sen nu till helgen ska de hoppa lite större igen så Sportriders tävling låg perfekt i planeringen mellan två större utmaningar.
Jag tänkte också passa på att träna lite på att svänga lite tight och hålla galoppen. Båda hästarna var helt fantastiska! De var felfria och snabba, nästan lika snabba för jag red in båda i mål på 68 sekunder någonting och det blev både seger och andra plats i klassen!!!

LOVELY LADY SB påväg mot segern!

CASH FLOW påväg mot andraplatsen!

Prisutdelningen!

Ärevarv!

Efter prisutdelningen, jag på CASH FLOW och Maja med LOVELY LADY SB!

Glädje i gänget! Malin, Maja Lotta och jag! Vilken dag och tänk att Malin och jag vinner en varsin klass på samma dag!!!!

Malin, jag och Björn!

Tack hela teamet för hjälpen, utan er blir det mycket svårare att få ihop en tävlingsdag!


Läst 34038 ggr Kommentarer Kommentera

Vi hade en helt fantastisk tävlingsdag igår och här kommer lite bilder, skriver mer imorgon!

Det gick heeelt fantastiskt bra!!!! Malin vann en klass på DUKAT, de var även felfria i första klassen! Sen kom jag tvåa med ACINDO i en klass och avslutade med att vinna den sista klassen med LOVELY och kom tvåa med CASH FLOW!!!!

LYCKA!!!!!

Ännu mera glädje!!!

Malin och DUKAT, deras första tävling tillsammans och de vinner!!!


Läst 22174 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
16
2016

Helgen den 22-23 oktober har jag en hoppkurs hemma hos mig!
Det är för ponny och storhäst och alla nivåer, jag delar in i grupper så att det blir en bra fördelning!
Vi börjar på lördagen med samling och fika, därefter ett ridpass med markarbete, bommar och lite hoppning.

På lördagskvällen är det gemensam middag för er som önskar!

Söndag börjar med gemensam frukost och därefter ett ridpass med hoppning!

Uppstallning och boende finns först till kvarn! Det finns även möjlighet att hyra en häst/ponny här och rida med på kursen!

För frågor om kursen, pris och anmälan görs det till mig på telefon 070-7975888.

Gamla och nya elever är välkomna!!!


Läst 17785 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.