Therese

Nu kommer jag att utöka min verksamhet och för dig som vill utveckla din ridning finns nu möjlighet att rida lektion för mig på mina välutbildade hästar!

Har du ridit lite innan och nu vill ta steget vidare till privatlektioner? Då är det perfekt att komma hit till mig och rida. Jag har hästar för både lite mindre erfarna ryttare till dig som haft egen häst och tävlat.
Har du kanske inte möjlighet att ha egen häst men vill rida några dagar i veckan? Då går det även att göra det upplägget att du har en häst som din egen häst från två till flera dagar i veckan!
Det finns även några ponnyer för er som har barn som vill rida och utveckla sin ridning!

Jag kommer att hålla lektioner i vårt fina ridhus de flesta dagar i veckan! Du kommer då att vara välkommen att rida privat, parlektion eller i grupp i såväl hoppning sm dressyr!
Grupperna är små, max fyra ekipage per grupp.

Privatlektion inkl häst: 550 kr.
Parlektion, grupplektion: 500 kr.
Det finns även möjlighet att rida med på uteritter eller konditionsträning!

För dig som vill hyra häst två till fyra dagar i veckan, kontakta mig för prisuppgift och upplägg!

Givetvis går det bra att komma och rida lektioner i hoppning och markarbete för mig med egen häst precis som vanligt!

Välkomna att ringa/sms för mer info och boka lektioner på 070-7975888!

Även mail går bra: stallbacktorp@hotmail.com


Läst 17268 ggr Kommentarer Kommentera
Nu har turen kommit till ACINDOs återblick på 2016!

Vet ni att förra året var den NIONDE säsongen som jag tävlade henne! Vi gjorde de första tävlingarna när hon var fyra år och har tävlat sedan dess, i år blir hon tretton år. Så från fyra år till tolv år förra året det blir NIO ÅR!!! Ganska häftigt, tänk så mycket vi har upplevt tillsammans! Hon är en fantastisk häst som har levererat år efter år, ända upp till svår klass. Vår svårklassdebut på slottsbanan bakom slottet på Strömsholm 2013 är en av mina bästa tävlingsupplevelser. Vi debuterade, var felfria och kom trea och fick rida in på prisutdelning till fullsatta läktare, det var så mycket folk där och stämningen var magisk! Jag kommer bära med mig den eftermiddagen som en av de bästa någonsin och jag har ACINDO att tacka för så mycket, allt som hon gjort för mig! TACK underbara häst!
Det var ett bra år förra året och nu ska vi titta tillbaka på det.

Vi började på Strömsholm med en felfri runda och placering i 130 klassen!
I Enköping hoppade vi 120-130 med ett nedslag. På Hamre var vi tvåa i 120 klassen!

Ärevarv, tvåa på Hamre!

Årets första seger kom sedan i Mantorp då vi vann den första klassen! Det var den sista inomhustävlingen.

Seger i Mantorp och årets första blågula rosett! Den röda var CASH FLOWs som var fyra i samma klass!

Utomhussäsongen började med en SEGER på Sundbyholm! Därefter hoppade vi felfritt i Div 1 laget i Västerås och laget kvalade till Div 1 finalen!!!

Tillbaka för tävling på Sundbyholm igen och nu kom vi fyra och tolva i 130 klasserna efter felfria rundor.

Sundbyholm!

Sundbyholm!

Jumpclub var nästa tävling där vi gjorde en start och den VANN vi!!!

Vi åkte sedan till Sportriders och deras första tävling, där blev det VINST igen i första starten!!! Dagen efter var vi felfria och kom femma och trea i de två starterna! Vilken helg!!!

På Strömsholm bakom slottet var vi sexa i en klass!

Sportriders igen och gjorde två starter med ett nedslag, i slutet av juli var vi hos Sportriders ännu en gång och kom då tvåa i en klass!!!

I Varberg hade vi en svacka tyvärr, kändes inte helt bra så valde att inte starta mer än den klass där jag utgick. Lite vila därefter och så gjorde jag en tävling till i september på Sportriders. Det gick jättebra, vi lekte runt i en lite lägre klass och kom tvåa! Avslutade tävlingssäsongen efter den tävlingen med ACINDO för det kändes bra så, jag var helt enkelt väldigt nöjd med allt vi gjort under året och tyckte att hon skulle få trappa ner lite tidigare än de andra hästarna.

Vilken häst hon är ACINDO!
Läst 18958 ggr Kommentarer Kommentera


Nu är det tillbakablick på CASH FLOWs 2016! Min fina lilla häst! Hon hade ett riktigt bra förra år med jämna fina resultat upp till 130 klass. Det är roligt att gå igenom året, blir riktigt varm i hjärtat!
Hon började året med att var dubbelnolla och placerad i 130 på Strömsholm.
Sen var vi i Enköping och hoppade 120 och 130 med ett nedslag.
Därefter var det tävling på Hamre. Där var hon fyra i en 120 klass och sedan var vi med i div 1 laget som VANN!!!

Riktigt roligt att vinna på hemmaplan! Ärevarv!

Sen åkte vi ner till Mantorp och tävlade för första gången, trevlig tävling på alla sätt! CASH FLOW gjorde en kanonhelg och var felfri och placerad i alla tre starterna! Kom fyra i 120 och 130 och även trea i 130!!!

Lycka och kärlek i Mantorp!
Det var även den sista inomhustävlingen och utomhuspremiären gjorde vi hos Sportriders på deras första tävling.

Måste även passa på att berömma Sportriders med Micke och Kristian Schultz för eran jättefina tävlingsanläggning och för att ni gör den här satsningen på tävlingar!
Vi trivs jättebra att tävla hos Sportriders och CASH FLOW hoppade felfritt och kom fyra och sexa i sina starter den helgen.

Högt över hindren hos Sportriders!

Sedan var det nationaldagstävlingarna på Strömsholm bakom slottet. Det känns som min riktiga hemmaplan att tävla där. Jag bor ju bara en mil från Strömsholm och de tävlingarna har man vuxit upp med och de har haft stor betydelse för mig när jag var yngre och åkte ner och tittade på de stora tävlingarna där. Det är väldigt roligt att rida på slottsbanan och det gick bra i år.

CASH FLOW kom först trea i en 120 klass och därefter var hon tvåa i 130 klassen, endast sju hundradelar från seger! Vi kvalade till finalen som gick i 130, det var den första riktigt stora finalen som hon hoppade. Hon var jätteduktig, vi fick två nedslag men gick i mål med en bra känsla och en bra rutinrunda från en final.

Häftig bild när vi hoppar genom trekombinationen i finalen på Strömsholm!

Sen var vi hos Sportriders två gånger till och tävlade med bra rundor i 120-130 klasser och en andraplats och en sjundeplats med hem.

Efter prisutdelning hos Sportriders. CASH FLOW fick gå in på prisutdelningen fast än att det var LOVELY som vann och CASH kom tvåa. LOVELY tycker inte om prisutdelningar men CASH älskar att gå in och hämta pris, så då får hon göra det!

I slutet av juli åkte vi till Varberg och deras fina tävling. Där hoppade vi bland annat hem en sjätteplats i kvalet till finalen.

På Sundbyholm i början av augusti hoppade vi 120-130 klasser och var sjua i en klass.

Sundbyholm!

Därefter åkte vi upp till Borlänge och tävlade. Där var vi tvåa och trea i våra starter!

I stallet i Borlänge med helgens rosetter som hon och de andra hästarna hoppade hem!

Tillbaka på Sundbyholm/Eskilstuna så hoppade vi tre 130 klasser med ett nedslag i varje start, inga placeringar men väldigt bra rundor.
Åkte till Sportriders och gjorde en start helgen därefter och var tvåa i den klassen!

Vi är nöjda efter vår runda som blev en andraplacering!

I slutet av september var det årets sista utomhustävling på Sundbyholm och där hoppade vi 120-130 och var tvåa i två klasser!!! Vilken häst!

Sundbyholm, 130 klass!

Avslutade sedan året med några starter inomhus å Hamre, Strömsholm och Södertälje. Var placerad i både 125 och 130 klasserna.

Inomhus på Hamre!

Södertälje, slut på året.

Tillsammans med min tränare JOS KUMPS.

Alla fina bilder är fotade av flera duktiga fotografer så som Michael Sundin, Roland Thunholm, Linda Öberg och gänget i teamet!


Läst 22131 ggr Kommentarer Kommentera

En liten tillbakablick på förra året har jag gjort genom bloggen, och viket år! Det hände mycket roligt!
Många framgångar på tävlingsbanorna med alla hästar, roliga träningar för Peter Eriksson och Jos Kumps och min dressyrtränare AC.
Vi hade ett gäng inridningshästar som det var roligt att jobba med och flera duktiga praktikanter från Västerås ridgymnasium och Real Gymnasiet. Det är roligt när det kommer duktiga ungdomar som verkligen vill lära sig allt som hör hästjobbet till!

Tävlingsbiten tänkte jag dela upp häst för häst för de är värda att nämnas i ett varsitt inlägg då de varit så duktiga!

Så jag börjar helt enkelt med DUKAT, som jag köpte i början av året från familjen Franzetti. Han har tävlat framgångsrikt upp till MSV A som ponny och även vunnit ungponny-SM. Nu tävlar han bland storhästarna då han inte klarade ponnymåttet vid slutmätningen. Han är en fantastisk häst och det är Malin som har tävlat honom. Det har gått fantastiskt bra!

Deras första tävling tillsammans så var det först felfria i den första klassen som var en bedömning A så det blev rosett! I klassen efter, 1 meter klassen så VANN de!!!
Det var Malins första riktiga prisutdelning, första rosett i avd A och så blev det en SEGER!!!
Tävlingen därefter blev det samma resultat, vilka stjärnor! Sen var de även felfria och placerade i 110 hoppning på Strömsholm!

Malin och DUKAT efter deras första seger!

Prisutdelning!

Ärevarv!

Efter tredjeplatsen på Strömsholm tillsammans med Maja och mig!

Seger på Hamre!

Strömsholm igen och pris i båda klasserna!

Malin är en otroligt duktig tjej som har varit hos mig i många år nu. Hon älskar verkligen hästarna och är en tjej som jobbar hårt för att komma dit hon har kommit, hon är en tjej som visar att vill man så går det även om man inte har egna hästar.

Hoppas på ett lika roligt år i år! De fina bilderna är fotade av Michael Sundin, Tack Michael för alla fina bilder från förra året!

Malin och DUKAT!


Läst 20577 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
23
2017

Måndag, nu kör vi igång efter semester och en lugnare period i hästlivet! Det ska bli så kul att jobba igång igen och träna både dressyr och hoppning!
Hästarna har haft en lugnare period nu i några veckor. Efter den sista tävlingen förra året, i början av december så har de inte hoppat något. Vi red ut mycket och konditionstränade och dressyrtränade men skippade hoppning.
Under min semester så har hästarna skrittats i skogen. Tjejerna här hemma har varit så duktiga och skött om hästarna på bästa sätt och skrittat i skogen. De enda hästar som har vilat helt, bara gått i hagen det är LILL-LADY och ponnyn STEFFE. De är så unga och de mår gott av att bara vara även om LILL-LADY tydligen har kört rodeo var och varannan dag i hagen!

Inridningshästarna RUFUS och BENJI åkte hem och vilade och kommer nu tillbaka så vi kan fortsätta inridningen. Blir spännande att se hur de smält allt de lärde sig den första månaden.
Lilla ponnyn OHOY var vi precis färdiga med och han reds lös i alla tre gångarterna. Ägarna fortsätter nu utbildningen och jag har fått bild och det går bra för dem, så roligt!

Lilla OHOY och Malin.

Igår så skottade, krattade och fixade Björn och jag med underlaget i ridhuset. Efter tre veckors semester så var det behövligt, idag ska det sladdas ordentligt.

Mina träningar kör jag också igång med och ni är så välkomna att boka träning i hoppning och markarbete, både gamla och nya elever på ponny och storhäst! Dagtid och kvällar i veckorna och även helger! Kontakta mig på 070-7975888.
Den 4-5/2 har jag även en hoppkurs, ett ridpass per dag och fika! Välkomna att anmäla till kursen!


Läst 20421 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
22
2017

Hej på er! Nu är jag tillbaka efter tre veckors semester! Det har varit en innehållsrik semester, minst sagt! Vi har varit i Thailand. Björn och jag tillsammans med våra kompisar Jessica och Renato.
Vi flög från Arlanda den första januari, mellanlandade i Doha, Qatar sen vidare till Bangkok. Därefter en natt i storstaden sen inrikesflyg till Surat Thani, buss nästan två timmar för att ta färjan över till Koh Phangan, en båtresa på två timmar. Så det var mycket resandes innan vi var framme på ön. Det är en helt fantastisk ö, vi var där förra året och ville tillbaka igen.

Vår semester började inte så bra, vi hade ett ihållande monsunregn den första veckan, helt galet! Det regnade och blåste så palmerna nästan låg ner i stormen. Vi höll humöret uppe även om det sviktade några gånger och vi gjorde det bästa av situationen. Det blir inte bättre om man surar ihop.

Regn, regn, regn...

Så första veckan blev det mycket vila, kortspel, backgammon, god mat, läsa böcker, lite mer god mat och kolla på film. Vi hade väldigt trevligt och bodde väldigt fint. Vi har varit i Thailand många gånger och aldrig varit med om något liknande väder!

Istället för badkläder var det regnkläder första veckan!

Efter en vecka så lättade vädret och det blev vackert väder, fantastiskt skönt och vilken lättnad att få sol!!!


Lycka när vädret vände till det bättre!

Vi hyrde moppar och åkte runt på ön, det var roligt. Vi har sett så mycket! Vacker natur, fina stränder, flera vattenfall och lite förödelse efter monsunregnet.

Hahahahahaha, moppe runt ön och hjälmen på!

Här gick det inte att komma vidare då monsunregnet orsakade ras på flera ställen, galet!

Mer ras...

Björn och jag vid Paradise waterfall!

Björn, Paradise Waterfall!

Vid ett av alla vattenfall.

Vi bodde på MacBay!

Vi åt ofta på matmarknaden!

Jessica, Renato, Björn och jag!

Björn vid Wangsai Waterfall! Vi älskar vattenfall och vill gärna se de som finns dit vi åker!

Vi avslutade resan med två dagar i Bangkok. Jag blev dålig natten till morgonen vi skulle åka från ön så resan från Koh Phangan till Bangkok var hemsk. Jag fattar inte hur jag klarade av den! Men vi fungerar väl så vi människor, när vi måste så biter vi ihop. Jag sa till vår kompis Sara som vi träffade i Bangkok att jag inte förstod hur jag klarade resan?
-Det är inte så konstigt, du är hästtjej och dessutom jävligt envis!

Blev i alla fall pigg så jag kunde hänga med på allt roligt vi gjorde i Bangkok. Sen flög vi hem och nu är jag hemma igen. Det känns som att vi var borta i tre månader! Måste vara för allt vi upplevt och gjort.

Väntar på skytrain och sen uppleva lite Bangkok.

Vi var på Siam Ocean World!

Vi flög med Qatars A380, riktigt stor flygmaskin!

Nu ska det bli kul att sätta igång hästarna igen och träna på.


Läst 16397 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
01
2017

Nu är det 2017, så GOTT NYTT ÅR på er alla!!! Vi firade här hemma och åt god mat, spelade spel och hade koll på alla hästar.
Jag är så tacksam att alla våra grannar höll sig från raketer. Sen att det kändes som en krigsfront när det smällde och himlen sken upp av alla raketer från samhället runt tolvslaget, det var galet! Vi stod på altanen och skålade och hade samtidigt koll på hästarna på lösdriften. De var lugna, säkert för att det smällde på håll och mer dova smällar. Väldigt skönt att hästarna inte blev stressade.
  

  
Jag vill tacka alla er läsare för det gångna året, kul att ni följer bloggen! Tack även till mitt team och mina familj för allt, tänk så roligt vi har haft och många framgångar på tävlingsbanorna!

Tack till mina sponsorer Hamre Ridsport, Harcour, Petri Stövlar och Bates sadlar!
Tack till mina elever! Tack till mina hästägare för förtroendet att få träna era hästar! Nu ser vi fram emot detta året!!!


Läst 19382 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.