Therese

I söndags så kändes det som att dagen var lika lång som två dagar då vi hann med så mycket!
Maja tävlade min ponny Steffe så de vinkade jag av på morgonen vid åttasnåret. Malin följde med som coach och jag var hemma med Towe och fixade stallet och jobbade med inridningshästarna. Eftersom min första klass började efter lunch så behövde vi inte åka så tidigt.
För Maja och Steffe gick tävlingen jättebra, det kom en bild med rosett för en felfri runda! Duktiga!

Vi rullade vid lunch med lastbilen mot Sportriders, LORD, LOVELY coh CASH FLOW skulle tävla.

Första klassen var en 120 hoppning som jag startade med LOVELY och CASH FLOW. Det var en två faser och CASH FLOW fick ett nedslag i omhoppningen. Jag måste trimma ännu mer lydnad så jag får henne lite lättare i handen i svängarna, nedslaget kom på ett hinder ur sväng. Så bara jag får till markarbetet ännu bättre kommer det bli kanonbra.
LOVELY var jättefin och jag var sugen på att vinna så det gick undan i omhoppningen! Hon var helt med på noterna och det gick undan! Vi kom tvåa, några hundradelar efter vinnaren! Det var kul!

LOVELY på prisutdelningen!

Sen startade jag alla tre hästarna i 130 klassen. Först var det CASH FLOW. Hon kändes jättefin de första tre hindren. När jag svängde mot hinder nummer fyra så var hon så hoppvillig att hon bjöd lite på första hindret och blev lite yster när jag svängde mot ett annat hinder. Så jag tyckte att vi kom lite ur rytmen och landade lite platt efter fyran. Det var sex språng framåt till femmans oxer och jag gjorde då en stor volt för jag ville inte komma i botten på oxern på sju språng utan ville ha en bra galopp. Det blev bra efter volten(ibland får man tänka om, vill inte servera ett hinder dåligt, hon är känslig lilla Cash) Vi fick ett bakbenspet på ett räcke sen, och även en rivning in i trekombinationen. Jag skulle ha ridit ut bågen som var på sju språng, nu blev det lite att vi skar bågen och kom lite för intill. Hon jobbade fint genom trekombinationen och jag är i det stora hela nöjd med rundan. CASH FLOW hoppade riktigt bra och bara jag sätter alla detaljer i ridningen är vi felfria!

CASH FLOW, 130 klassen!

CASH FLOW.

LOVELY var nästa häst och det är alltid lite spännande att se hur hästen är efter att ha gått mot klockan i klassen innan. Kommer hon vara het och flack? Nej, inte alls, hon var ännu bättre och hoppade ännu bättre!!! Felfritt och en skaplig tid som sedan räckte till sjätte plats! Vilken häst!!! Hon gjorde en kanontävling med tre starter, felfri och placerad sjua, tvåa och sexa i klasserna!!!

LOVELY!

LORD var sist ut av alla på hela dagen och han hade väntat några timmar. Skönt att de hann gå i hagen på förmiddagen och även en promenad på tävlingsplatsen. Han var laddad som en kanonkula på framhoppningen. Inne på banan var han superfin och lyssnade fint på mig. Det blev felfritt och en fjärdeplats!!! Så två hästar topp sex av åttiotvå starter.

LORD! Hindret är 130 högt.......

Prisutdelning efter 130 klassen!


Det som gör mig extra glad är att alla våra hästar har hoppat så bra i helgen. De har gjort flera starter på långa banor och gått i mål med spetsade öron och energi! Man vet ju aldrig hur de ska vara när utomhussäsongen drar igång med längre banor. Så det blev ett bra kvitto på att vintern och vårens träning har varit rätt, jag blir stolt!

Mitt härliga team! Det är så kul de gånger alla kan följa med!


Läst 37725 ggr Kommentarer Kommentera

Vi tävlade i helgen, utomhuspremiär hos Sportriders! Jättebra tävling på alla sätt och vis!
Det är alltid lika spännande att se hur hästarna är när de får komma utomhus och tävla, hur busiga kan de vara efter en vinter inomhus? Jag bävade mest för min första start för året med LILL-LADY, hon kan bralla och hitta på allt tok som går om hon vill! Målet var att överleva framhoppningensmileynu fick Malin mjukstarta genom att låna henne in på prisutdelningen (Malin kom fyra i 110 klassen avd A på CELVIN) LILL-LADY skötte sig fint där inne och även när jag satt upp och red fram och hoppade fram. Även inne på banan var hon hur lugn som helst! Hoppade en riktigt bra felfri runda i 110 klassen! (Jag andades ut efteråt kan jag lova)
Hon fick debutera 120 och det var en runda med många fina språng! Nedslag på hinder nummer ett och två, kändes som hon tänkte på annat. Sen började hon hoppa!!! Jäklar vilken fin häst det kommer bli!!! Jag tog bort lite mycket galopp i svängen till sista kombinationen så det blev ett nedslag på bakbommen, hade jag galopperat så hade hon inte rivit. Jag är jätteglad över hennes hoppning och hur skötsam hon var! Bra start på året!

LILL-LADY, COHIBAS LADY SB. Foto: Bo Bennergård!

LILL-LADY och Towe!

Malin tävlade både DUKAT och CELVIN och de hoppade först 1 meter klassen. Felfritt med båda hästarna, jättebra rundor!!!

Fokus, Malin och CELVIN! Foto Therese Karlsson

Malin på DUKAT med prisrosetterna från första klassen!

I 110 klassen red hon först DUKAT, en riktigt bra och snabb runda. Tyvärr nedslag på sista hindret, annars hade de vunnit!
Sen hoppade hon även CELVIN, deras första gemensamma start i 110. Det blev felfritt och snabbt dessutom, de kom fyra av åttiofem startande, så kul!!! Gissa om jag är stolt över deras resultat!

Malin och CELVIN! Foto: Therese Karlsson

Sista klassen på lördagen var en 120 klass och där startade jag LOVELY, CASH FLOW och LORD. Jag tyckte att det var lagom för hästarna att mjukstarta med en 120 klass, det är aldrig fel att gå ner i höjd ibland. Både LORD och LOVELY har hoppat mest 130-135-140 klasser så det kändes bra att låta de börja utomhus lite lägre.

CASH FLOW på framhoppningen, Björn syns till vänster. Foto: Michael Sundin

LORD var hur laddad som helst och lite yster kan man säga! Ett nedslag blev resultatet.

LORD LOOP SB, foto: Michael Sundin

Både LOVELY och CASH FLOW hoppade felfritt och blev placerade sjua och nia av åttio starter.

LOVELY LADY SB, foto: Michael Sundin

CASH FLOW med rosetterna från 120 klassen!

Det var en bra första dag hos Sportriders. Söndagen kommer i nästa blogginlägg!


Läst 31184 ggr Kommentarer Kommentera
APR
21
2017

Vilket väder idag, jag blir lycklig!!!! Vill bara ta solen i min famn och krama den!smiley
Igår hoppade jag mina fyra hästar som ska tävla imorgon, LORD, LOVELY, CASH FLOW och LILL-LADY. Malin hoppade CELVIN och DUKAT. Vi hoppade bana, lite lägre hinder. Det viktiga är inte att hoppa stort, det viktiga är att rida i en bra rytmisk galopp och vara noga med detaljer. Det slipade vi på igår och det känns bra.

Malin på DUKAT och jag på LILL-LADY.

ACINDO och STEFFE dressyrtrimmades igår och ska hoppa idag. Unghästarna jobbade jättebra igår och det blev guldstjärna till hela stallet!

Nu ska vi ut och rida. Hästarna ska joggas inför tävlingen imorgon. Sen blir det hoppning av ACINDO och STEFFE på eftermiddagen, och unghästarna ska tränas.

Tävlingsgrejerna ska packas och hästarna piffas till så vi vet hur vi ska få dagen att rulla!Läst 29981 ggr Kommentarer Kommentera
APR
20
2017

Dressyrträningen igår gick riktigt bra. Red först LORD och han var på tårna i början. Jag värmde upp en stund innan AC kom så att jag skulle ha en lite lugnare häst så vi kunde börja träna på roliga övningar. Det blev en del förvänd galopp först och sedan öppnor och slutor och övergångar. Det avslutande galoppjobbet var rakriktning med tempoväxlingar och LORD var så ridbar, det var superkul!!!!
LOVELY gick också bra. Jag måste vara noga med detaljerna så inte yttersidan tappas och det yttre bakbenet sladdar. Hon kan vara lite klurig med det.

Nu ska jag hoppa några av hästarna, det blir bana inför helgens tävling!

CASH FLOW, foto Michael Sundin


Läst 19132 ggr Kommentarer Kommentera
APR
19
2017

Nu har jag ätit lunch och ska ut och jobba med unghästarna. Tänkte bara lägga ut en liten video på den duktiga fyraåringen COCO som jag har här i träning. Hon är efter Contant Q. Hon ska hoppas in och det går riktigt bra. Vi hoppade en liten bana idag!

Här en video på COCO!

Har även ridit CASH FLOW med dressyrsadeln, hon var fin. Väldigt arbetsvillig och blev bara piggare och piggare ju längre ridpasset gick, det är väldigt mycket CASH FLOW kan jag säga!

Skrittar av i solen, nöjd häst och nöjd ryttare!


Läst 25562 ggr Kommentarer Kommentera
APR
19
2017

Nu har jag ätit frukost och ska gå ut och rida två hästar. Fodrade och släppte ut alla andra hästar imorse. Sen frukost för mig, så brukar mina dagar börja.
När jag ridit CASH FLOW och COCO som jag strax ska göra så ska vi jobba med de tre inridningshästarna som är här. Sen är det lunch. På eftermiddagen ska resten av hästarna ridas och två av dem ska jag träna dressyr med för min tränare AC.
Så dagen är planerad och solen skiner, underbart!

Bild från igår då vi red ut och travade och galopperade på grusvägarna!


Läst 15023 ggr Kommentarer Kommentera
APR
18
2017

Tisdag idag och påsken är över! Idag har vi ridit ut de flesta hästarna, imorgon blir det dressyrträning och på torsdag ska alla hoppa! Fredag rids de ut och joggas och på lördag är det tävling!!! Första utomhustävlingen så vi får hoppas att vädret är bra! Ibland kollar jag vädret på Yrs sida, så jag vet hur man ska förbereda sig mentalt på att antingen frysa rumpan av sig eller rida i kortärmad!


Bild från Sportriders förra året, där ska vi tävla nu i helgen! Ser fram emot det, på en av de bästa tävlingsplatser vi har här i Mälardalen!

Foto: LOVELY LADY SB, fotograf Michael Sundin


Läst 17599 ggr Kommentarer Kommentera

God fortsättning på påsken allesammans!!! Vi firar påsk med hopptävling, pizza, silltårta och hästar här hemma!
I fredags så hoppade jag bana här hemma på några av mina hästar. De kändes kanonfina och lite filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman
Veckan har varit bra och vi har ridit och grejat som vanligt. Igår så var vi och tävlade, eller rättare sagt Malin tävlade och jag var chaufför och hästskötare/coach tillsammans med Towe och Lotta! Det var superroligt och det gick riktigt bra!

Towe med DUKAT och jag med CELVIN. Ett kallt men soligt Strömsholm på påskafton.

Årets första tävling för Malin och Dukat. Det var även årets första tävling för CELVIN och första tävlingen för Malin och CELVIN tillsammans. Många premiärer!

I första klassen klassen var båda hästarna felfria och Malin ledde länge med CELVIN. På slutet kom några snabba ekipage och petade ner CELVIN till femte plats, bland annat Malin nu med DUKAT som kom tvåa!!! Vilket start på säsongen och dagen!!!

Prisutdelning efter första klassen, tvåa och femma!

I den andra klassen så startade CELVIN först. Det fattades en ryttare före Malin och det blev då lite förvirrat så Malin red över startlinjen när hon hade fått startsignal, det hade hon inte riktigt hört. Så det var bara att börja och det blev fyra fel för varvet över startlinjen men de hoppade en jättefin felfri runda felfritt på hinder!
DUKAT startade i mitten av klassen och det gick jättebra, dubbelnolla och så snabba att det räckte till SEGER!!! Vilken dag!!! Strålande sol och bra hoppning. Jag blir stolt över Malin som rider mina hästar så bra och presterar på topp!

Påväg in till prisutdelning!smiley


Läst 22511 ggr Kommentarer Kommentera
APR
11
2017

Hej på er! I söndags var vi i Uppsala hos Jällagymnasiet och tävlade. Det var riktigt roligt! Mycket bra arrangemang och roligt upplägg på tävlingen. (förutom att det började kl 8, jag är inte morgonpigg, och vi gick upp 04:20, lastbilen rullade hemifrån lastad och klar kl 5:30!!!)

Påväg med lastbilen.

Vi (Björn, Tove, jag och Maja) var på plats kl 07 och hästarna veterinärbesiktades och jag gick banan. Var bland de första startande med LOVELY.
Jättefint väder och det var skönt när det var framridning och framhoppning utomhus. Jag trodde att hästarna skulle vara lite busiga att få hoppa ute men de höll sig i skinnet. De är ju vana att vara ute och galoppera på grusvägarna.
Bra ordning på framhoppningen och många trevliga funktionärer som höll ordning på oss ryttare.

LOVELY hoppade 130 klassen, kändes jättefin. Fick ett nedslag på ett rättuppstående, inte så mycket att säga om. LORD startade sist i klassen, hoppade jättefint och var felfri. Jag gasade och svängde i omhoppningen och det är så roligt att känna att han är så ridbar och med på noterna nu. Vi galopperade in på en andra plats och fick gå in på prisutdelning, roligt!

Ärevarv med LORD, rolig bild som Björn tog på oss!

Nästa klass var en showklass, ride n bike! Då skulle man först hoppa en bana på åtta hinder på tid, som en A:0. Efter hinder nummer åtta, hoppa av hästen och upp på en cykel!!! Cykla en bana mellan koner, över en spång, genom en hästtransport och sedan en "korridor" och i mål! Jag red CASH FLOW och gav verkligen järnet! Det var rent ut sagt skitroligt!!!! Att gå in för att bara ha kul! När jag startade ledde John Hickey ganska rejält så jag tänkte att honom går det ju inte att slå, den snabba irländaren! Jag gav allt och det gick undan! CASH FLOW hoppade jättebra och blev inte alls uppjagad av discomusiken eller publikens jubel, så cool häst!
Jag cyklade som att jag var jagad, lite väl snabbt i konbanan så en kon föll och det gav tre sekunders straffpålägg på sluttiden. Trots de tre sekunderna så tog jag LEDNINGEN!!! Den höll till John Hickeys elev Ian kom in och gasade på även han. Han hade också omkull en kon men var några fjuttiga hindradelar före mig i mål och vann! Så jag kom tvåa, mellan två snabba irländare, bara det är väl värt ett pris, hahasmiley!!!

Full fart på cykel genom en hästtransport! Foto: Linda Enarsson

Prisutdelning till cykel! Jag i mitten!

En rolig klass för både oss ryttare och publiken, det behövs lite show på våra tävlingar ibland! Tack till Jällagymnasiet och Torstenssons som sponsrade klassen. Första pris var en cykel värd 15000 kr!

Klassen därefter var Toyota i Uppsala och Jällagymnasiets Grand Prix på 140 höjd. Första pris var en BIL!!! En fin begagnad Fiat. Nyservad och allt! Vilket pris!

Vinnarbilen!

Jag hoppade först LOVELY, debut i 140 klass. Nu var det lite tokigt att hon var start nummer två för när vi två första ekipage kom in på banan så var det hög musik och publikjubel, som det ska vara för att göra show. LOVELY blev dock superspänd (får ha ljusmössa i fortsättningen) När första ryttaren gick i mål blev det jubel från publiken och LOVELY for iväg igen och spände sig. Hon hoppade trots sin spändhet väldigt fint. Vi rev hinder fem och sex, och efter hinder åtta utgick jag för hon var spänd. Får se det som en erfarenhet och hon hoppade många fina språng. Musik och publikjubel lägger vi på rutinkontot inför Friends och Scandinavium i framtiden, drömma går alltidsmiley

LOVELY!

LORD hoppade jättebra, ett nedslag på hinder fyra. Jag tror att jag tänkte lite för tidigt på att det var fyra korta språng till hinder fem och rätade på mig för tidigt så han släppte ner bakbenen på bommen. Resten var jättebra, vilken häst! Vi kom sjua i klassen, sex fick pris så det var nära!

CASH FLOW!

Sista klassen var en 120 hoppning A:0. CASH FLOW var fin men jag lite trött så jag tappade fokus i en sväng och serverade hinder sju lite slarvigt så hon petade ner det. Tidig morgon, lite sömn, en tuff vecka med mycket jobb och fyra klasser varav en med cykling tog ut sin rätt lite och jag kände mig som en kokt spaghetti när jag gick i mål. Sen räckte vårt resultat till åttonde plats av tio placerade så CASH FLOW fick en välförtjänt rosett!

Stort TACK till Björklinge och Jällagymnasiet för så bra tävling! Längtar redan till nästa års Ride n Bike!!!


Läst 28925 ggr Kommentarer Kommentera
APR
07
2017

Whooops så är det redan fredag, veckan går fort! Hoppas ni mår bra, själv är jag lite trött men väldigt motiverad att jobba på. Dagarna har varit fulla med jobb från tidig morgon till sen kväll. Fodra, släppa ut hästar och rida, rida, rida! Från tidig morgon till sen kväll alla dagar. Har fått hjälp med att mocka flera dagar i veckan, TACK mina snälla vänner som hör ett nödrop och kommer och hjälper till! Guld värt och jag är så tacksam!

Igår red jag dressyrträning för min tränare AC. Jätteroligt och nyttigt. Jag red COUNTESSA, CASH FLOW och LOVELY. Bra tips med alla hästarna och den sista känslan och smådetaljerna kommer fram när jag har ACs ögon på mig!

Nu ska jag gå ut och ta in några hästar som jag ska rida här på eftermiddagen, blir lite hoppning.

Dressyrträning igår!


Läst 22116 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.