Therese
MAJ
30
2017

Först vill jag börja med att säga TACK ett STORT TACK till alla som har hört av sig på det ena eller andra sättet och grattat mig för helgens framgångar! Ni ska vet att jag uppskattar det jättemycket, alla kommentarer och meddelanden, telefonsamtal, TACK SÅ JÄTTEMYCKET!!!

Sen vill jag även säga tack till Eskilstunaortens ryttarförening för väl genomförda tävlingar på Sundbyholm! Så många trevliga och duktiga funktionärer som gör tävlingen så bra!

Här kommer filmer från LORDs 140 på söndagen. Först grundomgången och sedan omhoppningen.
Läst 14564 ggr Kommentarer Kommentera

Vilken helt fantastisk tävlingshelg vi har haft!!! Jag vet inte riktigt vad jag ska börja med! Kanske att nypa mig i armen så jag inte tror att det är en dröm!!!
I fredags så tävlade jag tre av hästarna och de fick med sig pris hem. I lördags hade jag fem hästar till start och eftersom det är tävling på två banor samtidigt med flera olika klasser så hoppade jag allt från 90 cm, 1 meter, 110 cm, 120 cm, 130 cm till 140 på samma dag!!! Har aldrig hänt innan, och det var några banor att hålla reda på!

Först hoppade jag ZANDOR som vi kallar för sagohästen! Han är hos mig för att ridas och tränas under tiden som hans ägare är på kurs i några veckor. Hon ville gärna att han skulle få komma ut och tävla lite för att ha kul om det passade med tävlingar och klasser. Så han fick följa med och hoppade 90 cm och 1 meter. Det var riktigt roligt, vilken fin häst! Vi kom tvåa!

Sagohästen på prisutdelning!

LILL-LADY hoppade sedan 110 klassen, felfritt på hinder men en volt mitt i banan för att hon hittade på ett bus, den hästen alltså! Malin hoppade CELVIN felfritt i 110 klassen och kom trea! De kvalade därmed till bronsrundans final!

CASH FLOW och LOVELY hoppade guldrundans andra kval. CASH FLOW gjorde en jättefin runda med ett nedslag som jag tar på mig. Tryckte på lite i kombinationen så hon petade ner B-hindret, onödigt av mig.
LOVELY var felfri och SNABBAST så VI VANN!!!

Sagohästen fick vara "stand in" på prisutdelningen, LOVELY är inte så förtjust i prisutdelningar.

LORD avslutade lördagen med att komma trea i 140 klassen!!!!!!!! Här är vi tillsammans med Björn efter prisutdelningen.

Söndagen började med Malins bronsfinal. Hon och CELVIN var jätteduktiga, hoppade runt med ett nedslag. Deras första final!
CELVIN och Malin gjorde en bra tävling med felfritt och en sjätte och tredjeplats i kvalen. Ett nedslag i deras första final är mer än godkänt!

LILL-LADY hoppade sedan 115 klassen och var den enda felfria, så det får vi kalla en seger!!!

Hon är rätt söt LILL-LADY!

Guldfinalen var nästa för mig och där startade både CASH FLOW och LOVELY. Man kvalade in från två kval och de trettio bästa totalt fick rida final. CASH FLOW startade i mitten av klassen och det var en tidshoppning. Min plan var att hålla en bra galopp, lagom snäva vägar och det gick riktigt bra! Hon var helt med på noterna och hoppade fint, det var en härlig känsla. Vi var snabba och tog ledningen!!!
LOVELY startade sist av alla, och jag ledde med CASH FLOW hela klassen igenom! Måste säga att det var en märklig känsla att veta att jag redan hade vunnit klassen när jag startade LOVELY! Men det var fullt fokus på henne, hon ska också ha en bra runda och det gick jättebra, felfritt och galopperade in en sekund långsammare än CASH FLOW så det blev både seger och en andraplats i finalen!!!! MAMMA MIA på MORSDAG!!!

Härlig bild fotad av johanssonjenny.se

Sån lycka! Etta och tvåa i finalen!

Efter prisutdelning och fotografering hann vi äta lunch innan LORD skulle hoppa 140 klassen.
Det var en A:1a. Först hoppar man en grundomgång och den bestod av elva hinder med trekombination och vanlig kombination. De felfria får sedan hoppa omhoppning efteråt.
LORD hoppade bra och vi kom i mål felfritt!!! Så härligt!

LORD LOOP SB!

Totalt var vi tre felfria som hoppade omhoppningen. LORD som är lite speciell trodde att han var klar och hade siktet inställt på lastbilen! Det här var ju nytt för honom att hoppa omhoppning efteråt. BJÖRN fick leda in LORD på framhoppningen och väl där så travade jag runt och de tre första gångerna vi passerade utgången försökte han springa sidledes ut därifrån! Så det var bara att koppla på känselspröten och lotsa runt honom på framhoppningen så han inte skulle bli upprörd. När jag hoppade första språnget på framhoppningen igen så kopplade LORD bort tankarna på lastbilen och fokuserade. Puh, jag lyckades få honom på min sida!
Omhoppningen gick strålande, felfritt igen och om ännu bättre hoppning! Vi var snabbast så det blev SEGER!!!! LORDs första VINST!!!! Vilken lycka!

Över sista hindret i omhoppningen!!!

Prisutdelning!

Härligt ärevarv!

Tillsammans med Björn efter prisutdelningen!

Ni förstår att jag går på moln nu och njuter, samtidigt som fokus är på nästa tävling redan. Fast det går att kombinera fokus med att glädjas och njuta av framgångarna, det är viktigt!!!!

Den här bilden beskriver min glädje rätt bra!!!!Läst 32272 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
26
2017

I onsdags så hoppade jag hästarna hemma, de fick hoppa bana. Pigga och fina, LORD så pigg att han fick hoppa banan tre gånger innan han lugnade ner sig!
Igår torsdag så red vi först en sväng i skogen och sedan ett lättare dressyrpass på gräsbanan för att jogga igenom dem inför tävling idag.
Här kommer två videos från träningen:


Idag tävlade jag tre av hästarna. LOVELY och CASH FLOW hoppade guldrundans första kval. LOVELY hoppade felfritt och var jättesnabb, men inte snabbast, vi kom tvåa! CASH FLOW hade ett nedslag men det räckte till trettionde plats av nästan etthundrafemtio starter!
LILL-LADY hoppade felfritt i unghästklassen och fick pris! Så tre starter med tre placeringar, en bra första dag!

Rosetter till hästarna!

Efter prisutdelningen!


Imorgon är det tävling igen, tidig avfärd så nu måste jag duscha och sova, håll tummarna imorgon!


Läst 13509 ggr Kommentarer Kommentera

Igår så var det dressyrtrimning för alla hästarna. Vädret är ju helt perfekt så jag red alla hästarna på gräsbanan. Helt underbart!

När jag rider ett dressyrpass så har jag en plan för varje pass, som börjar med att jag travar fram på de stora volterna och även serpentinbågar. Så lägger jag in en del övergångar till skritt.
Nästa övning är kanske lite svår att förklara i text men jag gör ett försök! Om man kommer genom kortsidan i höger varv i trav så rider jag in på diagonalen, två tre steg rakt fram sedan flyttar jag skänkelvikning fram till medellinjen. Rakrikta några steg framåt och sedan sväng ut åt vänster mot fyrkantspåret. Följ fyrkantspåret ner mot kortsidan i en öppna (i vänster varv) Hörnpassering och mitt på kortsidan en galoppfattning. In på den stora volten ett eller två varv i galopp, sedan övergång till trav mitt på kortsidan. Hörnpassering sedan in på diagonalen och skänkelvikning. Rakrikta på medellinjen och vänd höger ut mot spåret. Följ högervarv, rid öppna långsidan ner, hörnpassering och sedan fatta galopp mitt på kortsidan och in på stora volten. Ja, så fortsätter jag tills jag tycker att det känns bra i alla momenten som övningen innehåller. Nyttig och du får igång hästen, den blir mjuk, följsam.

Övning tre börjar vi i trav höger varv genom kortsidan. Sitt ner i traven och rid in på diagonalen och gör skänkelvikning nästan fram till medellinjen, rakrikta några steg framåt och flytta sedan skänkelvikning ut till spåret igen och när du kommer ut till spåret så fatta galopp ut ur skänkelvikningen. Vi är kvar i högervarv hela tiden. Galoppera in på den stora volten på kortsidan och minska volten i galopp som i en spiral in mot mitten. Ett eller två varv på den minsta volten sedan flytta hästen i galopp undan inner skänkel ut till det stora voltspåret. Lite frisk galopp framåt på volten ett varv innan övergång till trav. Trava in på diagonalen i skänkelvikning, rakt fram, flytta ut till spåret och galopp. Fortsätt tills det känns bra. Skritt paus och sedan gör samma övning i det andra varvet.

Förvänd galopp är nästa övning jag gör. Rider mycket förvänd galopp på mina hästar i dressyrjobbet. Det är stärkande. Jag galopperar volter, långsidor, kortsidor.

Sista övningen är galopp runt fyrkanten, på kvartslinjerna, inte fyrkantspåret. Det som gör övningen är att komma bort från väggen/staketet. Börjar i arbetsgalopp en kvartslinje ner, arbetsgalopp genom kortsidan för att på nästa långsida öka galoppen framåt ca tio-tolv steg, sedan tillbaka till arbetsgalopp genom kortsidan. Nästa långsida samla galoppen, riktigt långsamt för att sedan växla upp till arbetsgalopp, genom kortsidan och sedan öka på nästa långsida. Det är för att träna rakriktningen, tempoväxlingar osv. Gör övningen i både höger och vänster varv.
Joggar sedan av hästen i långsam trav.

Såhär kan ett dressyrpass se ut som jag rider. Igår satt jag och gjorde det på sex hästar, och varje häst tar ca 45 minuter, då är den ordentligt skrittad före.
Ett dressyrpass som det här gör jag ca två gånger i veckan med varje häst. Sedan rids de ut i skogen, konditionstränar, hoppar osv. De har en vilodag i veckan då de bara går i hagen. Alla övriga dagar går de såklart också i hagen.
Det jag vill säga är att för att hästarna ska kunna prestera på topp på tävlingsbanan så behöver de tränas ordentligt hemma. Det finns inga genvägar. Ingenting kommer gratis. Man måste träna, ha en plan och inte hoppa över att rida en dag eller två bara för att man är lite trött, vädret är trist eller nåt annat.

Nu ska jag ut och bygga lite hinder och hoppa hästarna, ska bli kul!


Läst 21810 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
22
2017

Nu är det måndag och jag är ganska så trött! Hela helgen har jag jobbat eller umgåtts med trevligt folk. Det var ingen tävlingshelg så då fyller jag den med träning istället och det var ett helt gäng här och tränade både lördag och söndag vilket var jätteroligt!
Så idag har några av hästarna vilodag och de som inte har det skrittas ut i skogen, det är vad jag orkar i ridväg idag!

Energin fylls på när man kommer ut i skogen och kopplar av, det känns på hästarna också. Resten av veckan blir det full fart fram mot fredag då det är tävling fram till söndag!


Läst 22545 ggr Kommentarer Kommentera

Hoppas nu att vädret vänder och ger oss lite värme!!! Igår eftermiddag när vi tog in hästarna så kändes det lite varmare i luften. Imorse så intalade jag mig att det är varmare och gick ut i t-shirt! Frös inte så det är nog på väg åt rätt håll, äntligen. Som jag sagt förut, den här vintern och nu våren har varit så långdragen och kall, den sämsta på många år. Kommer värmen så exploderar väl all grönska? Jag sa till pappa i förrgår, kommer det hinna växa upp nåt gräs till höskörden?!

Hästarna som tävlade i helgen de har ridits ut i skogen och longerats i början av veckan. Nu i helgen är det ingen tävling så det kommer bli en del uteritter och dressyrträning. Nästa vecka är det tävling fredag till söndag så jag kommer lägga in nån hoppträning efter helgen. Sen brukar jag inte hoppa mina hästar så mycket hemma när tävlingssäsongen har kommit igång på riktigt. När hästarna går bra på tävling så behöver de bara "underhållshoppas" lite hemma på lägre hinder. Det är om något problem dyker upp som det behöver tränas på. Dressyrträningen och uteritter desto mer.
Nu ska jag ut och lunchfodra. Alla hästar äter ute i hagarna i solen!
  

DUKAT och jag på tävlingen i helgen som var!


Läst 31125 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
17
2017

Här kommer några av rundorna från helgens tävling hos Sportriders! En riktigt bra tävlingsplats! Har ni sett att de har tävling igen helgen v 23? Åk dit och tävla, det är jättebra på alla sätt. Den tävlingshelgen är det klasser upp till 145 hoppning och banbyggare är Sara Brink!

Här bilder och videos från förra tävlingen:


CASH FLOW, 120 klassen söndag. Felfri och placering! Hon var felfri och placerad i alla tre starter den helgen!

LORD LOOP SB!


LOVELY LADY SB! Felfri och placerad i alla tre 130 klasserna!

COHIBAS LADY SB, även kallad LILL-LADY!


Läst 30797 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
16
2017

Vilken tävlingshelg vi har haft!!! Det är nästan svårt att sätta en rubrik på inlägget för jag skulle vilja skriva fler! Alla våra hästar har varit så duktiga så de förtjänar nästan ett eget inlägg från helgens tävling! Jag ska försöka sammanfatta det hela utan att det blir en roman!

LOVELY LADY SB!

I fredags hoppade LOVELY en felfri 130 runda och kom femma. Hon hoppade 130 i lördags och söndags, felfri båda dagarna och kom tvåa på lördagen och trea igår!!! VILKEN HÄST!!!! Tre 130 starter och felfritt med topp fem placering i alla tre! Hon är fantastisk! Kändes som att hon hoppade bättre och bättre för varje dag!

LOVELY och LORD med sina prisrosetter efter 130 klassen, Towe och jag är stolta!

CASH FLOW hoppade två klasser i lördags, en 110 och en 120 klass. I söndags hoppade hon en 120 klass. Hon fick hoppa lite lägre klasser efter att hon överhoppade sig så mycket föregående tävling i den där 130 finalen. Då räckte vi inte ut ur trekombinationen så det blev en strike på sista hindret. Nu ville jag att hon skulle få det enkelt och lätt för självförtroendet. Som tur var så fanns det inga tveksamheter hos CASH FLOW. Hon var bara jätteglad och studsade framåt på framhoppningen av glädje! Hon hoppade felfritt i alla tre klasserna och kom tvåa i 110 klassen, tätt följd av Malin och CELVIN på tredje plats. I 120 klassen lördag kom hon sexa och på söndagen sjua! Tre rosetter även till henne! Så otroligt skönt att känna att hon var precis som vanligt, full fart! Fina lilla häst!

COHIBAS LADY SB!

LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen på lördagen. Blev lite spänd när hon kom in på banan men jag hade god tid på mig att rid runt under tiden som ekipaget före oss hoppade runt. Så hon hann slappna av och titta på alla reklamskyltar i lugn och ro. Hoppade som sagt en fin felfri runda. På söndagen hoppade hon 110 igen och sedan 120. Två nedslag i varje klass, bra i det stora hela.

COHIBAS LADY SB!

LORD han är fantastisk, han känns så stabil nu vilket är jätteroligt! Först hoppade han en 130 klass på lördagen. Felfri och kom femma! Hoppade sedan 140 klassen, kanonrunda med ett nedslag. På söndagen hoppade vi också 140 klassen. Ett petnedslag på en grymt bra runda!

LORD!!!!! Är han inte fin???!!!

Malin hade också en toppenhelg med CELVIN och DUKAT. Tvåa och trea i 110 klasserna så hon blev meetingbäst i 110 touren och vann en helt ny fin SADEL sponsrad av AB Nian! Så häftigt!!!!

Malin med CELVIN och DUKAT!

Tack AB Nian för så fint pris!

Lycka, vilken bra tävlingshelg!!!!

LORD med Björn vid sin sida!

Mitt härliga gäng, vilket team vi är!

Foto: Michael Sundin och Björn Karlsson.


Läst 38403 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
12
2017

Idag har Malin och jag tävlat hos Sportriders. Vi åkte iväg på förmiddagen med CELVIN och DUKAT som Malin tävlade. De hoppade en 110 klass. Först till start var DUKAT och han gör oss aldrig besviken! Första gången de gick rakt in i en 110 klass, nationell, så ganska mastig med stora oxrar. De sätter en felfri runda som sedan räcker till en andra placering i klassen!!!! CELVIN var lite spänd, skyggade för en blomma vid första hindret så det blev en volt, sedan hoppade de felfritt på hinder hela banan.

DUKAT och Malin!

Efter prisutdelningen så lastade vi in och åkte hem med de hästarna. Vi har 45 minuter att åka så det funkar att åka fram och tillbaka. Hemma så fick alla hästar lunch, LOVELY in från hagen och gjordes klar för tävling.Så rullade vi tillbaka till Sportriders. Vi hann i god tid, skönt när tidsplanen håller! LOVELY startade sist av alla i 130 klassen. Hon kändes mjuk och fin redan på uppvärmningen. Hoppade strålande på banan. Felfritt och det blev en femteplats för oss!

Fina LOVELY LADY SB! Foto Michael Sundin

Väl hemma igen så motionerade vi LORD och CASH FLOW. De andra tjejerna hade varit så duktiga och gjort klart allt i stallet och tvättat hästarna som ska tävla imorgon. Alla grejer putsades och packades ut i trailern och lastbilen. Kvällsmat och nu är vi redo för en tävlingsdag imorgon igen med sex hästar!


Läst 22498 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
11
2017

Torsdag idag och imorgon är det tävling igen för några av hästarna. Lördag och söndag tävlar alla hästar, det blir kul!
Igår red jag dressyr och trimmade hästarna på gräsbanan, helt underbart. Sen har vi varit ute i skogen och laddat energi. Jag kan ju erkänna att jag är rätt trött efter allt som hänt. Då är det skönt att bara skritta ut i skogen.
LILL-LADY har hoppat idag, hon gjorde ju bara en start innan hon skenade på Sundbyholm så jag behövde hoppa henne inför denna helg. Hon känns pigg och fräsch, skönt!

Dressyrridning på gräsbanan, så härligt!

Massa grankottar på marken som blåst ner när det var stormigt här.
Alice har ridit på Hubbe, så gulliga!

Vi gillar att fika i vår familj och glädjen är stor nu när Elsa Anderssons cafe i Norberg öppnat igen! Det brann upp i en anlagd brand för nästan två år sedan, och i söndags var det invigning av det "nya" cafet. Vi åkte dit i tisdags, mamma, pappa, syrran och jag. Väl värt ett besök!


Läst 14217 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.