Therese
SEP
01
2017

Nu är vi i Norrköping och första tävlingsdagen är avklarad. Jag kan erkänna att jag inte var jättesugen på att åka hit när jag såg andras filmer och bilder på instagram härifrån då regnet öste ner, stallen var fulla med vatten och tävlingen skulle börja klockan sju på morgonen! 
Kollade vädret och det såg bra ut för helgen och dessutom behöver hästarna och jag den här tävlingen inför det som kommer efter den här helgen. 
Så vi rullade hit ner igår kväll, inställd på leråker. Till vår stora glädje var det riktigt bra på parkeringen och i stallen, de som varit här har slitit med att få det bra. 
Med två hästar med oss känns det enkelt, inte lika många höpåsar och mindre packning. Snabbt gick det att få hästarna i boxarna, grejerna på plats och kvällsfodra. Hittade parkering till lastbilen, lite strul med elen som ordnade upp sig så vi kunde komma i säng. 

Kvällspuss på LORD!

Imorse ringde klockan strax före fem....tävlingen började sju och före det skulle hästarna han frukost, jag gå banan, veterinärbesikta vid klockan sex. Sadla LOVELY och sitta upp på henne klockan halv sju...JAG ÄR INTE EN MORGON MÄNNISKA!

Bangång i soluppgången.

Morgonens planering rullade på bra och vi startade 130 klassen. Det gick mindre bra, tre bommar i sanden, fy så trist. LOVELY var jättepigg(ingen morgontrötthet inte) lite för pigg så hon backade inte av på de hinder hon rev. Nya tag imorgon så hoppas vi på bättre resultat. 

LORD hoppade också 130 klassen, jättebra runda, han kändes fin. På eftermiddagen hoppade han även 140 klassen. Det som vi gjorde annorlunda till den starten mot vad vi brukar göra var att gå in på banan när den före oss startade, så som man brukar göra med de andra hästarna. Med LORD så har jag väntat utanför tills den före bara har tre hinder kvar så jag kan galoppera in och starta direkt. Nu fick han en minut på banan när den före hoppade runt och det stressade honom. Han blev het och sprang på för mycket. Så imorgon återgår vi till vanliga planen som Björn och jag alltid har med LORD. Man måste prova för att veta vart den tunna linjen går!

Nu ska vi gå och kvällsfodra och ta en liten promenad. Imorgon är en ny dag med början klockan sju, vi hoppar tredje klassen så behöver inte sitta upp i soluppgången!


Läst 21077 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv
Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 4

– TEMA: Avmaskning
– Reportage: Fem stjärnor på fyra ben
– Hoppa studsserier med Tovek

– Päls av och täcke på – eller?
– Checka hästen inför hösten
– Juristens råd inför hästköpet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Häst som är rädd för att gå i hage
Elke Hartmann svarar
Hjälp, hur ska jag hantera min häst?
Elke Hartmann svarar
Tips för att få stabil hand i hoppningen
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.