Therese
DEC
21
2017

Hej på er! Om bara några dagar är det julafton och det känns lite konstigt, jag har inte riktigt fått in julkänslan i kroppen. Björn och jag pyntade vårt hus i söndags så nu är det jultomtar, julgardiner och ljusstakar överallt så det börjar smyga på lite. Att sitta vid bordet eller i soffan och se alla tända ljus det är mysigt, då börjar jag koppla av. 
  

 
I måndags så blev BONNAIRE SB, CARLINAS föl sex månader. Lägligt på hans halvårsdag så kom Nina hit och vaccinerade, chipmärkte och fyllde i signalementsbeskrivning för hans pass. Han är ganska tuff så det blev en liten match för oss att få honom att stå still så Nina kunde chippa och vaccinera! 
  

Alla papper färdiga att skickas in.
  

BONNAIRE SB, skimmel kommer han att bli! Han är efter BRAVOUR 1197. Mamma är CARLINA SB som är efter CARDENTO-CORTEZ!
  
Tävlingshästarna börjar trappa ner på träningen för att ha lite vila med lugnare motionering. Det känns som vi gått i mål med årets tävlingsmål uppfyllda, det känns så roligt!


Läst 35243 ggr Kommentarer Kommentera

Söndag i Södertälje, sista tävlingsdagen för året och det blev ett bra avslut! LOVELY hoppade felfritt i 135-klassen, var snabb och kom trea!!! Hon är helt fantastisk min häst, ännu en topplacering! På Grevagården var hon tvåa sista dagen i 135, på Strömsholm trea och så nu trea igen! Jag ska göra en sammanfattning av hennes resultat i år, det blir kul att kolla igenom!
  


LORD hoppade 145-klassen. Vi hade två nedslag, först på hinder nummer fem, han bjöd på ett annat hinder så hade inte fullt fokus på nummer fem, därav nedslaget. Sen så tog jag bort lite för mycket galopp in i trekombinationen, hade lite för kort tygel, så nedslag på A-hindret med bakbenen. Kom ut ur kombinationen med lite för mycket tryck, sen var det båge fyra språng till ett plank som var sista hindret.
  
Jag kände att det inte skulle bli så bra distans till planket så saktade av, gjorde en ny galoppfattning och en volt och hoppade sedan sista hindret bra. När vi redan hade två nedslag så kändes det dumt att bara braka på och kanske få ett nedslag som inte ger hästen en bra erfarenhet, då var det bättre att sakta av och avsluta med ett bra språng. Rundan kändes i det stora hela bra, så jag kan inte vara besviken även om det inte var felfritt. Det är svår hoppning med små marginaler ibland och LORD gör det enkelt när allt stämmer. Vinterns träning ska bli rolig och jag ser fram emot nästa tävlingssäsong!
  
Nu ska vi rida och träna fram till jul sen trappa ner för lite vintervila. 
  
LOVELYS 135-runda!


Läst 42985 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
10
2017


Det var inte vår kväll igår, hoppade 140 klassen med LORD och LOVELY. Ett nedslag med honom och två med henne. Inga dåliga rundor men idag ska jag rida bättre, spänna bågen lite till mot igår. Måste tillägga att det känns väldigt roligt att ha två så fina hästar som nu hoppar 140 klass, som jag har fött upp själv! 
Vi kom hem sent, var uppe och fodrade för ett tag sedan, så det blev en studs hemma innan vi strax rullar tillbaka för årets sista tävlingsdag.
Det har kommit lite, lite snö nu på morgonen, hundarna tyckte att det var kul så de sprang runt i snöflingorna på väg till stallet!

Nu ska jag äta lite frukost sen åker vi!

Två fina bilder från igår, fotade av Bo Bennergård!

LOVELY LADY SB.

LORD LOOP SB!


Läst 34428 ggr Kommentarer Kommentera

Hej på er! Nu ska jag strax svira om till tävlingskläder och lasta hästarna, tävling i Södertälje nu på eftermiddagen/kvällen. Det är LORD och LOVELY som ska tävla. Årets sista tävling. Det känns lite tråkigt och samtidigt skönt. Så nu kör vi på fullt fokus in i mål på årets tävlingssäsong!
  

LOVELY i Södertälje förra året! Foto: Bo Bennergård

Förra veckan och helgen så var vi på Friends och jobbade på tävlingarna. Det var roligt! Att träffa alla kompisar som man nu jobbat tillsammans med i flera år. Vi gör det mesta inne på arenan nu, bygger dressyrbana, blommor, hinder, kör bilar och prisutdelningsmaterial! 
  

En del av vår lilla grupp! Lella längst till vänster har varit med sedan showen startade, 25 år sedan! 
  

Häftig känsla att sitta inne på arenan och höra publikens jubel när Peder tog emot vinstbilen! Mycket folk!
  
Avslutar med några bilder från 2012 då jag var med och tävlade. CAHLUA och jag vann vår final i Stockholm Trophy! På Instagram kan man se lite bilder från tidigare tävlingar under #minnesihs25
  

Fina bilder, härligt minne! Tack Bo Bennergård för de fina bilderna!


Läst 23087 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.