Therese
MAR
30
2018

GLAD PÅSK till er alla! Påsken började igår och vi var bjudna på middag för att fira in påskhelgen och det var så gott och trevligt!

Skärtorsdagen var före middagen full med häst såklart! Red alla hästar i ridhuset. Vi hade plockat undan alla hinder så det var dressyrridning för hela gänget. Om en liten stund så ska jag ut och bygga hinder, idag och imorgon blir det hoppning! 
Det kommer både några elever och ska träna, hästägare som ska titta när jag rider deras hästar så det är full fart i påsken!


Läst 21287 ggr Kommentarer Kommentera

Vilket härligt väder det var idag, älskar solen! Har ridit sex hästar, longerat tre samt jobbat med treåringarna och hade träning för elever på kvällen. Plockade undan alla hinder i ridhuset så imorgon blir det dressyrridning för alla hästar. Det blir långa diagonaler i skänkelvikning och slutor, uppridning på medellinjen med raka hästarsmiley
Få se om jag kanske bygger upp en liten studs att avsluta med imorgon. På fredag blir det hoppning för hela slanten!

En skogsrunda idag med en av hästarna, sol, häst och skog, så härligt!


Läst 18754 ggr Kommentarer Kommentera

Då har det gått mer än en vecka sen jag skrev sist, vart tar tiden vägen? Det är nog för att tiden knappt räcker till och på kvällarna när jag är klar så är jag så trött så jag orkar inte skriva. En bidragande orsak till tröttheten på kvällarna, det är långa dagar med mycket jobb, i kylan.
  
Sa till Björn för nån vecka sedan att på kvällarna känns det som när man varit i fjällen och åkt skidor hela dagen i kylan, det tar på kroppen. Snälla våren, jag längtar efter dig, har nog aldrig längtat så mycket som i år. Visst det är skönt med frusen mark och rena hästben och hundar, men det är så kallt. 
  
Sen blev det sommartid på det och den där timmen, den känns. Vi skulle upp och åka på tävling, så då kunde jag knappt sova för jag oroade mig om telefonen ställde om sig eller inte. Ville inte försova mig! Vaknade vid tre-fyra tiden. Kollade klockan, hade den ställt om? Googlade fröken ur för att vara säker, ja ni hör, hur bra sov jag den natten ;-)
Nej nu ska jag sluta klaga, för snart är det vår, den skymtar bakom nästa veckasmiley
  

En "powernap" i bilen när vi kom fram till tävlingen i väntan på att lasta ut ponnyn.
  

 
Tävlingen gick jättebra, så det var roligt! STEFFE och Jacqueline hoppade felfritt och blev placerade femma i deras andra start för i år. Riktigt roligt!

På vägen hem stannade vi i Norberg och köpte "firarfika" på Elsa Anderssons konditori! 

Gott med fika när vi kom hem. 

Hästarna jobbar på bra, unga som äldre, tävlingshästar som träningshästar.
  


Uteritt i solen idag för att tanka energi.

Ska försöka hinna blogga lite mer, för det är ju roligt, eller vad säger ni?


Läst 16005 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
18
2018

Söndag kväll och jag sitter i soffan framför brasan och andas ut efter några hektiska dagar. Både i fredags och idag har dagarna varit minutplanerade för att få allt att klaffa. Med många hästar i träning på olika nivåer, hovslagare, veterinär och hästägarbesök så gäller det att hålla många bollar i luften för att allt ska hinnas med. Vi har fixat allt och nu kan jag andas ut lite, för imorgon är det måndag och veckan rullar igång igen. 

I fredags så var veterinär Sara här och kollade tänderna på sex av hästarna. En av unghästarna hade en vargtand. Övriga behövde raspas. Resten av hästarna ska kollas på fredag som kommer, sen är den årliga tandkollen avklarad. 

Det är väldigt roligt att träna hästar, framförallt när de göra stora framsteg. Idag galopperade en av inridningshästarna med ryttare för första gången. Det har tagit lite tid att komma till galoppen, då hon inte varit helt lätt att rida in. Nu är vi på god väg!

Om ni vill se videoklipp från i fredags då jag hoppade ett gäng hästar, kolla in min Instagram: 

Sök "theresetettenyman" så hittar ni mig på instagram!


Läst 16607 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
17
2018

Här kommer några filmer från helgens förra tävling på Hamre!

LOVELY laghoppning grundomgång och omhoppning.

CASH FLOW!

LORD LOOP SB.

LOVELY LADY SB.


Läst 20066 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
15
2018

Idag var en bra dag, fint väder, sol, ganska kallt visserligen. Vi frös ganska mycket när vi red sista svängen på eftermiddagen även om solen var framme. 
  
Eftersom solen strålade under dagen och lockar ut oss så ville jag kolla hur det var på fälten runt "mormorsrundan", var det snö kvar eller för isigt efter det regn som föll i början av veckan?
Vägarna är isiga men vi har ju brodd i skorna och är modiga innanför västen så det gick bra att skritta på vägen. På fälten var det fortfarande perfekt snö, så vi kunde galoppera! 
Så jag gjorde om min plan lite, red de flesta hästarna runt rundan, men även några av dem i ridhuset. 
  
Vill gärna passa på att konditionsträna i snön så länge den är kvar och underlaget bra. Kollar man väderprognosen så stannar kylan ett bra tag till så vi lär hinna några fler rundor.
  

Härligt!
  

KALLE, fem år som är här för att utbildas. Hoppade små hinder idag, jättefin häst!

Full fart på fälten!


Läst 18410 ggr Kommentarer Kommentera

Idag var planen att rida hästarna i ridhuset men vår traktor ville annat! När Björn sladdade ridhuset igår så gick det av en rem i motorn så traktorn blev ståendes mitt i ridhuset med sladden efter sig! Så då gjorde jag om planen och alla hästar reds ut den långa skogsrundan.

Det var inte helt fel då solen visade sig och det till och med blev blå himmel! Det är härligt att rida ut, både hästar och ryttare mår bra av lite skogsturer.
  

Kolla så blått och fint!
  
I måndags så reds alla hästar som inte tävlade i helgen. Då trimmade jag i ridhuset. Det är ju ett helt gäng hästar här i träning i varierade åldrar och det är jätteroligt!
Tisdag var longeringsdag för alla och imorgon blir det varierad ridning beroende på vilken häst jag sitter på, de flesta ska jobba i ridhuset. Traktorn är nu lagad, underlaget sladdat så det är bara att rida på! 


Läst 14244 ggr Kommentarer Kommentera

I helgen som var så red jag årets första tävling, och WOW, vilken start det blev!!!
Tävlingen var på Hamre, det var även laghoppning Div 1 första omgången och från i år rider jag för min gamla klubb Västerås Ryttarsällskap.
  

I fredags så åkte vi med LOVELY och CELVIN och hoppade en varsin klass. Båda hästarna hoppade felfritt och kändes fina! 
  

CELVIN och LOVELYS rosetter!

På lördagen var det laghoppning, jag red LOVELY i laget och en elev till mig, Linn som lånar CELVIN av mig just nu red honom. Vi är ett bra gäng med bra sammanhållning. I laget förutom Linn och jag, red även Annelie och Lois. Vi red och kämpade på så bra så vi slutade på noll fel och gick till omhoppning mot Skästa! Så roligt! 
I omhoppningen gav vi allt, som vår lagledare Roland Nilsson sa: 
-Tjejer, ni blir sämst tvåa, så ge allt, även om ni störtar!!!!! #övertaggadlagledare ;-)

Vi slutade på noll fel även i omhoppningen och snabbast tid så VI VANN!!!!
  

Prisutdelning och lagledare Roland Nilsson i mitten!
 

Bästa laget!!! 

Söndag så tävlade även CASH FLOW, hon hoppade den första klassen på morgonen. Hon är fantastisk, felfri och snabb och kom tvåa!!!
  

CASH FLOW, nöjd efter prisutdelningen!

Sen åkte jag hem med henne och vi bytte till lastbilen, Björn bakom ratten och LORD och LOVELY i hästdelen! Björn är fantastisk, måste hylla honom lite här. När jag åkte till tävlingen på morgonen med CASH FLOW så hjälpte han och en av tjejerna till att släppa ut alla hästar hemma. Sen longerade han LORD så att busen fick röra på sig innan tävling, och LOVELY fick gå på promenad. Sen fixade Björn lastbilen, tankade och öppnade upp så vi kunde lasta på och åka när jag kom tillbaka. Han är verkligen fantastisk, tillsammans med alla duktiga tjejer i stallet. Ett bra team som gör att planeringen fungerar, alla hästar får bästa förutsättningarna och då kommer resultaten både hemma och på tävling!
 

Björn på tävling i Grevagården förra året!

Tillbaka till tävlingsbiten! LORD hoppade årets första start, en 130 runda. Han var superfin, lugn, ridbar och hoppade väl. Felfritt och snabb, kom tillslut fyra i klassen, slagen av lillasyster LOVELY som gjorde ännu en felfri runda med placering och kom tvåa!!!!!!!
  

LOVELY med hennes och LORDs rosetter!

Hoppade sedan 140 klassen med LORD, han gjorde en bra runda till, ett nedslag. Kändes jättefin så jag är riktigt nöjd med årets första tävling och alla hästarna som startade. 
Ett bra kvitto på vinterträningensmiley


Läst 24345 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.