Therese
AUG
29
2018

Nu har jag precis ätit lunch och klockan är halv fyra! Så kan det bli ibland när jag bara kör på och rider häst efter häst, det är ganska skönt att ha ridningen klar i ett svep ibland. Insåg när jag hoppade av den som jag trodde var dagens sista häst att jag ska visa en häst för kunder klockan fyra. Så kan det vara! Har nu ny energi med mat i magen så det kommer gå fint!

De hästar som har ridits har hoppat eller trimmat dressyr. Nu till helgen ska jag till Norrköping med fyra hästar, de har hoppat idag. Känns pigga och glada. Resten av hästarna hoppas imorgon. 
Efter hästvisningen hoppas jag hinna dra lite tråd i en hage innan jag ska hålla kvällens lektion. Annars får jag dra tråd efter lektionen. Önskar dygnet hade fler timmar!
  

LOVELY LADY SB, hos Sportriders. Foto: Linda Öberg


Läst 29764 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
28
2018

För några veckor sedan så var vi i Linköping och tävlade på den nya fina tävlingen. Jag har skrivit om den innan och Hippson gjorde även ett reportage efter att jag vann 130 klassen med LOVELY på fredagen. Priset i klassen var helt fantastiskt, en resa! Det var flygbiljetter och övernattning på MANTA RESORT på ön PEMBA utanför Tanzanias kust. 
Jag hade laddat för den här klassen i flera veckor och ville så gärna vinna! Redan när jag anmälde till tävlingen så började jag ladda för den här klassen. Vi gjorde det, LOVELY var helt fantastisk! Så här kommer rundan så ni får se!

Det ser nästan aldrig snabbt ut när vi tävlar. Men LOVELY har en stor galopp och är snabb över hindren och samtidigt noggrann. Vi är snabba iväg i landningarna och jag kan svänga snävt med henne! Då går det snabbt utan att se snabbt ut!

Film från prisutdelningen, jag var SÅ GLAD!!!! Det är LORD som fick gå in på prisutdelningen. Han hoppade samma klass och var felfri och placerad.

Björn och jag, överlyckliga efter vinsten, vi som älskar att resa!!!
Nu är resan bokad och klar, vi åker i vinter! LÄNGTAR!!!!!

Hello Africa, vi kommer!!!


Läst 24575 ggr Kommentarer Kommentera

Tack för all omtanke runt min vad, så snälla kommentarer jag har fått! 
Vaden hänger med, den har inget valsmileyden ger sig till känna när jag suttit stilla en stund, det gör ont att gå. Det är i muskeln, ingen sena och absolut inte hälsenan. Rida funkar bra som tur är! Så vi har kört konditionsgalopp på den stora stubbåkern med ett gäng hästar. Ett varv är två kilometer. Efter första varvet, på första hästen igår, då kändes det som att jag skulle tappa min vad! Sen gick det bra och jag räknade ut att vi galopperade totalt tre mil igår Malin och jag, på olika hästar så klart! Jag kör på behandling röra på sig och inte sitta still! (Ingen är väl förvånadsmiley.)
  

Många kilometer runt den fantastiska stubbåkern!
  
I dag var vi på ponnytävling. Fyra fel i båda klasserna, så är det ibland. På eftermiddagen har vi tryckt stolp i den nya hagen som ponnysarna ska få. Mer gräs!

Hade en privatlektion mot kvällningen och sen åkte vi till betet och fyllde vatten till storhästarna. 

Imorgon blir det lektion, rida, dra tråd och trycka mer stolp. Välkommen söndag!
  

Vacker måne nu ikväll!


Läst 22643 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
24
2018

Fredag idag och den största utmaningen blir att rida med en öm vad. Jag trampade snett igår när jag var ute och skruvade hållare till en ny hage. Det var lite ojämn mark, jag klev bakåt och så small det till i min vad! Jäklar vad ont det gjorde.
  
Det var ett knastrande ljud, sen började jag kallsvettas. Så jag haltar och intaget av hästarna igår kväll tog nästan till midnatt! Skoja bara, men det gick inte snabbt. Tur att Björn kunde hjälpa mig med de flesta hästarna. 
   
Så nu ska jag se hur det går att rida. Plan B är att rida utan stigbyglar tills vaden är bättre, så rida det kommer jag göra!
  

Fick en idé igår kväll att testa hästarnas Icewibe på min vad. 
 
Vi har ridit på stubbåkern, det är den bästa tiden på året när det finns stubbåker! Jag älskar att galoppera där, hästarna också! Alla andra planer ändras så fort stubben finns, det gäller att passa på att konditionsträna där när den finns!
  

Underbart!


Läst 17911 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
22
2018

Hej, onsdag idag och igår så var vi ute och red våra hästar runt rundan igen. Extra mycket galopp på fälten för konditionsträningen. Det känns lite i mina vader idag, det stramar efter att ha stått i lätt sits några kilometer totalt!
 
Idag har det varit lite blandat, några trimmats i dressyr, några hoppat och några har vilodag. 
Jag har varit in en sväng till stan och skulle köpa en ny magplattgjord. Inte det lättaste att hitta nån som jag var nöjd med. Så jag åkte hem och klurar istället på vilken som jag vill köpa till slut. 
 

Köpte med lunch hem, sushi!
 

Ska ha en hopplektion på eftermiddagen och sen fortsätta med en ny hage till, perfekt med mer gräs till hästarna! 


Läst 17064 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
20
2018

Ny vecka och sommarlovet är slut, hur känns det att börja skolan igen efter ett helt långt sommarlov? Idag har vi ridit ut alla hästar. Det blev vår runda med trav på grusvägarna, galopp på fälten och skritt i skogen. 
  

Video från idag när vi galopperade! 
  
Vi tävlade i lördags, i Sala. Det var kul, det gick bra för oss! Malin tävlade LILL-LADY. Två jättebra rundor i en meter och 110. Jacqueline hoppade CELVIN i samma klasser, placerad sexa och sjua. 
Jag tävlade en ny häst som jag har på prov, Kritan. Trevlig häst som passar mig. Vi var felfria och kom tvåa i 110, sen felfria i 115. Kändes jättebra, det var ju första gången jag hoppade riktig bana på henne. Har haft henne hemma och ridit men inte hoppat bana som på tävling. Det var kul!

CASH FLOW fick också följa med då vi hade en plats i lastbilen. Hon fick springa fort i 115-klassen. Nästan snabbast, vi kom tvåa!
  

Prisutdelning med CASH FLOW. 
  
Det roligaste på hela dagen, och finaste, det var ett hederspris som jag fick. En fin hjärtbox med grejer i och en fin lapp med texten: 
  

TACK för att du visar god sportmanship!
Du har varit en förebild under denna tävling med ditt bemötande och agerande utifrån ridsportens ledstjärna för människan.
Du är viktig för sporten!
  

Ett väldigt fint pris som jag är glad och stolt över att jag ficksmiley


Läst 21823 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
18
2018

Hej på er alla, hoppas att ni har haft en bra sommar! 
För min del så har det varit mer än mycket att göra, så bloggen har jag inte hunnit med. Nu tänkte jag skaka liv i den och det känns rolig att börja skriva igen!

Sommaren har varit full med jobb. Hökörning, stängslat hagar, tränat hästar, elever, tävlat och annat. Inte mycket till semester eller lugna dagar, det är nu först det börja lugna sig lite, kanskesmiley
Så en resume av sommaren tänkte jag skriva ihop nu och vi börjar i juli. Då började vi månaden med ponnyläger för ett gäng tjejer. Det var jätteroliga dagar med mycket ridning, lekar och god mat. Den veckan avslutades sedan med tävling i Köping. 
Frida och Jacqueline som var med på lägret tävlade på torsdagen och båda tjejerna var jätteduktiga. Frida var placerad och J vann! 

Resten av helgen tävlade vi storhäst och då var CELVIN, SNIGEL och CASH FLOW placerade. Mycket trevlig tävling i Köping på deras fina gräsbana. 

Tvåa med CASH FLOW!

CELVIN och SNIGEL!

Efter Köping så hade vi tävlingspaus på tre veckor, då jobbade vi med hö och hagar. 
Nu när det är höbrist så har vi verkligen kämpat med att få in allt vi bara kan. Dels våra egna vallar och så har vi snälla grannar som hade vallar som de inte skulle slå, så de fick vi ta. TACK!!!! Jag hoppas nu att vi har så vi klarar oss till nästa sommar, det vet vi inte förens vi är där. 

Som tur är så har jag haft möjlighet att stängsla in nya sommarhagar. Redan före midsommar så gjorde jag två nya hagar och sen så var det den tredje hagen, DET STORA PROJEKTETS tur!!!! En gammal hage vi haft för många år sedan som nu behövde renoveras. Många timmar tog det. Bara att röja sly runt hela hagen tog över sex timmar. Sen skulle det tryckas nya stolp på vissa delar. Rensas gammal tråd och hållare. Skruva upp nya hållare och dra ny tråd.

Före....

efter....

Det tog tid, över en vecka. Kan säga att när vi släppte ut de tre hästar som nu går där då var det nästan så jag firade med en kall dricka på en sten mitt i hagen. Så mycket jobb vi la ner där. 
Nu har vi två ställen till som vi ska stängsla in så hästarna kan äta gräs länge, då sparar man på höt. Det är värt att lägga ner jobb på nya hagar och jag är glad att vi har möjlighet till det med snälla grannar som har mark som behöver betas. 

Under dessa veckor körde vi samtidigt hö, vilket jobb i värmen. Jag har nog inte svettats så mycket som denna sommar. Att stå i hövagnen och stapla småbunt i trettiotre graders värme, det känns. 


Mitt i hökörning och stängslande så var vi iväg på ponnytävling med STEFFE hos sportriders. Det gick jättebra, placerade i båda klasserna!

Alice gillade STEFFES rosetter!

Storhästarna tävlade igång hos Sportriders vecka trettio, vi hade en riktigt bra helg. 
CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt och fick pris med Jacqueline och Malin. Jag tävlade LORD som var placerad i 130 och gjorde en bra runda i 140. CASH FLOW var trea i en 120 och LOVELY var tvåa och trea i 130 klasserna. 

LOVELY på prisutdelning.


LORD i regnet hos Sportriders!

Onsdag vecka 31 så tävlade STEFFE på Sundbyholm, placerad i båda klasserna!

Helgen därpå åkte Björn och jag med LORD och LOVELY till en ny tävling i Linköping, på Staby Gård. Mycket trevlig och bra tävling på alla sätt, en ny favorit helt klart!
Den tävlingen började på bästa sätt för oss, med SEGER i 130 klassen med LOVELY. Det var en klass som jag hade laddat för i över en månad och så gärna ville vinna, då det var en resa till Tanzania i första pris!!! Helt fantastiskt roligt!!!! LORD var felfri och placerad i samma klass.

Björn och jag var mer än glada efter segern som gav en semesterresa!!!

Dagen efter var LOVELY felfri och tvåa i 135 klassen och på söndagen hoppade hon sin första 140 för året med ett nedslag. LORD hoppade två 145 klasser.

Fina rosetter!

Helgen som var nu spenderade vi i Årsta Runsten på deras tävlingar. Det var final i seven star touren och jag hade kvalat till 130 finalen med LOVELY efter vår femteplats i deltävlingen i Hammarö tidigare i år. 
Vi hade även med oss CASH FLOW, LILL-LADY, LORD och SNIGEL. Det blev en bra helg för oss, lite stressigt mellan varven med tävling på två banor samtidigt. Speciellt på fredagen då jag först hoppade 150 klassen med LORD på stora banan och direkt fick hoppa upp på SNIGEL och sedan CASH FLOW för att hoppa 120 klassen på lilla banan. Lärde mig den banan samtidigt som jag hoppade fram. Det gick bra, LORD hoppade 150 klassen med ett nedslag och sen var de båda andra felfria i 120 klassen!

CASH FLOW tvåa i 120 klassen!

Malin tävlade LILL-LADY och de gjorde tre bra rundor, sista rundan i 110 var jättebra! 

SNIGEL hoppade felfritt i alla sina tre starter 110-120-120. 
LORD hoppade som sagt 150 klassen med ett ner, jättebra runda!
LOVELY var helt fantastisk som alltid och hoppade felfritt i alla sina starter, fyra rundor eftersom det var omhoppning i finalen på söndagen. Vi ar nia och fyra i kvalen sedan kom vi fyra i finalen!!! 

Fantastiska LOVELY!

Tack Runsten för en bra tävling!

Denna veckan kickade vi igång med ponnyläger och ett härligt gäng ryttare och ponnys! Nu är sommarlovet snart slut så det var perfekt att avsluta med ett roligt läger till. 

LORD leder ponnygänget på uteritten, från att ena dagen hoppa 150 klass till att lunka i skogen som lägerledare, det är omväxling!

Strax ska vi iväg till Sala på tävling, så det rullar på i samma tempo som vanligt. Hoppas bara att få mer tid över så jag hinner blogga för det är kul! 


Läst 36770 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.