Therese

LORDS dubbelnolla och andraplats i Högbos Grand Prix är verkligen en av årets största framgångar! Det känns jättekul att min stora häst som inte är och har varit så lätt, nu börjar att landa i skorna. Inget hinder känns för stort att styra emot när jag sitter i sadeln på honom, han har hur mycket kraft, mod och vilja som helst.
  

Stilstudie!
  

På väg mot en felfri runda!
 

Lyckan var stor när vi kom tvåa!
 

Grundomgången!
 

Omhoppningen!


Läst 43872 ggr Kommentarer Kommentera

Det är nästan lite svårt att börja det här blogginlägget, för jag vet inte riktigt hur jag ska börja. De senaste dagarna har varit omtumlande, vi har åkt berg- och dalbana i känslor och just nu känner jag mig rätt tom och trött. 
  
Vi backar bandet till förra veckan, då var det först en nervös måndag då Lillen besiktigades och blev såld, så roligt men alltid nervöst innan allt är klart! På onsdagen var det nervöst igen, för då besiktigades min ponny STEFFE. Han gick igenom och blev såld till vår allas stora glädje! Det är en jättebra familj som köpt honom och han kommer stå kvar ett litet tag för träning och sedan kommer de komma till mig för träning så det är så kul att få fortsätta följa STEFFE!

  
På torsdagen skulle vi åka till Högbo på tävling och det blev lite stressigt att få ihop hur vi skulle komma iväg, för vår kära lastbil hade gått sönder och gick inte att laga tills vi skulle åka. Så planera om hur vi skulle komma iväg med fem hästar, packning och var Malin, Björn och jag skulle bo. Det löste sig, vi körde med två bilar och trailer samt en B-kortslastbil. Så hade vi tur att det fanns ett rum kvar på vandrarhemmet i Högbo, allt löste sig och vi kom iväg!

  
Fredagen började bra, alla hästarna hoppade felfritt! CASH FLOW placerad i 120, LOVELY i 135, LORD lite för långsam så inget pris på den felfria rundan. SNIGEL felfri på hinder men jag missade hinder nummer fem, då blir man utesluten!

Malin och LILL-LADY hoppade också felfritt och fick pris!


LOVELY påväg mot en felfri runda och tredjeplats i 135!
 

Malin och LILL-LADY på fredagen innan de ska in på banan.

CASH FLOW hoppade så bra så ena framskon flög av och såg ut så här. Vi hade tur att vi fick tag på en hovslagare som kunde hjälpa till att fixa skon och slå dit den igen. 

Lördagen var en fyrafelsdag i alla starterna. LOVELY var placerad som sjua i 140 klassen iaf så det var kul!
  

LORD på banan.

Lördagskvällen blev tung, eller det är fel uttryck, det blev en fruktansvärd kväll. När jag är ute och går med LORD så ringer Malins mamma mig och talar om att Malins pappa gått bort. Jag orkar inte sätta ord på hur det kändes och hur allt blev, så jag kopierar mitt inlägg som jag skrev på min Instagram i måndags:
 

theresetettenyman

Malin och Lill-lady igår, en fantastisk runda och prestation.när jag fick samtalet från din mamma på lördagkvällen att din pappa gått bort, det värsta besked att få. När Björn och jag talade om för dig, det svåraste vi fått göra i vårt liv. Att hålla om dig och bara gråta hejdlöst tillsammans bakom ett ridhus i mörkret, inte förstå hur vi ska orka fortsätta med någonting.
Men då står de där, hästarna i stallet, som alltid finns för oss de gnäggar och sträcker ut sina varma mular och bara finns. 
Vi valde att fortsätta, att stanna och försöka tävla dagen efter. Som vi gjorde det sen.
Hästarna lyfte oss och presterade på topp. Det är en sport och så fort man sätter foten i stigbygeln så kan man koppla bort allt annat och vara ett med hästen.
Det toppades med Lords andraplats i Grand Prix, men den största prestationen den stod Malin för. Att gå in och rida så bra, felfritt och komma fyra med Lill-Lady, det gör oss så stolta och tårarna rinner.

Som du själv sa Malin, din pappa kan titta ner från sitt moln och vara riktigt stolt över dig.
__________________

Som ni förstår så var det tufft och på söndagen pendlade känslorna från sorg till glädje, till sorg, till glädje. Hästarna hoppade fantastiskt och vi red bra. Ibland undrar jag om hästarna känner av hur vi mår och då höjer sig extra och kämpar för oss. När man sitter i sadeln kan man koppla bort allt annat och bara tänka på hästen och prestationen som ska utföras. 
 
CASH FLOW var felfri och kom fyra i sin start, LOVELY kom sexa. LORD hoppar dubbelnolla i GRAND PRIX 145 och kommer tvåa, det var så fantastiskt roligt!!!! Det var även vårt första kval till SM nästa år. Sen avslutar Malin och LILL-LADY med en felfri runda i 110 klassen och kommer fyra, helt fantastiskt. 
 

CASH FLOW.
 

LORD efter Grand Prix och Leif Hall som byggde bra banor hela helgen.
 

TACK till Högbo Ridklubb för jättebra tävlingar! Toppen på alla sätt! 
  
Nu är det torsdag, vi ska skritta ut i skogen nu på hästarna som tävlade, de longerades igår och imorgon blir det dressyr och så tävling i helgen. 
Jag har blivit olyckligt sparkad på låret, en riktig kospark gånger två, så smärtsamt. Hade tur i oturen att hästen inte träffade knät, då hade det varit kört. Så det gäller att se det positiva, kommer bli ett ordentligt blåmärke. 
  

Kyler låret efter sparken....


Läst 43151 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
13
2018

Tisdag idag och jag kände mig bra seg imorse. När jag väl kom ut så försvann segheten när jag satte foten i stigbygeln på första hästen! Det är bara så kul att rida! Hoppade LORD, LOVELY och CASH FLOW. De fick börja träningspasset med skritt, trav och galopp på grusvägen. Sen lite mer uppvärmning i ridhuset innan jag hoppade. Alla tre kändes riktigt bra. LORD framförallt var lugn och ridbar även om det är mycket power i honom. LOVELY har jag de senaste dagarna trimmat mycket lydnad med och idag gav det resultat. CASH hon var bara lycklig och full fräs som vanligt! 
Malin hoppade LILL-LADY. CELVIN och SNIGEL de trimmade dressyr och ska hoppa imorgon. 
Sen red jag stora dressyrhästen DON, och han satt min balans på prov då han var superpigg och la av världens rodeobockar.....jag tackar mina shettisar som gav mig den balans jag har!


Uppvärmning på grusvägen.

Unghästarna/inridningshästarna jobbar på bra. Det är bara lilla TURE som har fått en hovböld, så han har fått hjälp av hovslagaren idag och står nu med omslag. Hoppas den läker snabbt så vi kan fortsätta rida.


Läst 44034 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
12
2018

Ny vecka och den mjukstartade inte! Efter en helg med hoppkurs och träning av unghästarna och ridning av de äldre så var det ingen lugn måndag. Snarare tvärt om, den bjöd på nerver i form av veterinärbesiktning. Alltid nervöst, för alla vill ju att det ska gå bra! Det var LILLEN som jag haft här för försäljning åt min elev Madde som besiktades. 
Han dansade igenom den och efterföljande röntgen utan anmärkning! Så roligt för alla inblandade! 
 

LILLEN och Madde idag på klinikensmiley


Läst 35998 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
10
2018

Lördag förmiddag, jag har druckit min kaffe och ska ut och rida några hästar samt jobba några unghästar på förmiddagen. Under eftermiddagen har jag träningar och efter det blir det att rida nån mer häst. Så här kan en helg se ut när jag är hemma och inte är på tävling. 

Det är grått väder och jag har lite ont i ena armen, har legat konstigt när jag sov, så armen har nog inte vaknat än. Blir nog pigg när jag kommer ut, men lite sol hade ju inte skadat!
  

Härlig bild på CASH FLOW, den piggar upp i det gråa vädret! 
Foto: Mikael Sundin


Läst 34976 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
09
2018

Söndag eftermiddag drog Björn och jag iväg på en minisemester till LONDON. Min mamma och pappa var också med. Vi spenderade två hela dagar i huvudstaden samt söndagskvällen, så mycket hann vi se och göra. På så kort tid hinner man mer än man tror, om man maxar som vi gjorde! 
Mina föräldrar hade aldrig varit i LONDON tidigare så det var kul att göra den här resan tillsammans. 

Slottet, Buckingham Palace!

Mamma och pappa!

LONDONEYE!!!!

Afternoon Tea!

Tower Bridge.

Björn, jag och mamma på Tower Bridge.

Vi åkte mycket tunnelbana!

Julbelysningen tändes på Oxford street.

På puben, öl och fish n chips!

En rolig resa och väldigt kul att göra den tillsammans med mina föräldrar. Sen var det väldigt smidigt att flyga från Västerås direkt till London, man var hemma när man landade!


Läst 14712 ggr Kommentarer Kommentera

Vi tävlade på Hamre fredag och lördag. CELVIN, THUNDERSTRIKE och LILL-LADY hoppade 1,10 i fredags. THUNDERSTRIKE och LILL-LADY petade ett varsitt hinder, CELVIN hoppade felfritt och kom tvåa! Igår blev det en fyrafelsdag men bra rundor. 
  
Resten av dagen igår jobbade vi med unghästarna, flyttade en hage=drog om tråd och tryckte stolpar.
  

Unghäst!
 

Magisk morgon i skogen i fredags.
  
Nu ska vi jobba unghästarna, sen ut och konditionsgaloppera på den perfekta grusvägen med ett gäng hästar.
  

Perfekt underlag!


Läst 23949 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
01
2018

Förra helgen så tävlade Malin och Jacqueline på Vänsta. Det är trevliga tävlingar med bra underlag, fina hinder och bra banor. 
Första hoppade tjejerna 1 meter. CELVIN och J var felfria och kom tvåa! I 110-klassen var de felfria och kom tvåa igen!!!
  

Malin och LILL-LADY gjorde en jättebra runda i 110 med ett nedslag. 
  

Jag fick några fina bilder från Mona, alltid kul med bilder, tack så mycket! 
Här är vi på framridningen. 
  

CELVIN hoppar fram.
 

LILL-LADY. 
 

LILL-LADY och jag väntar när det är bangång mellan klasserna.


Läst 24107 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.