Therese

Hej på er! Här har ni en glad och lycklig Tette som nu avslutat tävlingsåret 2018, med en inomhusdebut i 150 Grand Prix tillsammans med min fina LORD LOOP!

LORD har ju hoppat tre 150 utomhus, debut september 2017 på Sundbyholm. Nu blev det vår första 150 inomhus, i Södertäljes Grand Prix! Det gick så bra! 

Vi börjar med fredagen då vi hoppade 140-klassen på kvällen. Både LORD och LOVELY startade den. Bäst hoppade LORD som var felfri och kom sjua!
På lördagen hoppade LOVELY 140-klassen. Hennes sista start för året, en bra runda med ett nedslag i omhoppningen. Får göra en resumé över året i ett annat inlägg, men vilken fantastisk säsong hon har haft!

LORD hoppade 150-klassen på lördagen. Redan på framhoppningen var han helt fantastisk, hoppade så bra. Jag blev lite mer nervös än vad jag brukar bli, för jag ville klara av att rida honom riktigt bra. Det var en lång bana, tolv hinder, femton språng designad av den italienska banbyggaren Elio Travagliati. Banan var riktigt bra, svårt som det ska vara i en 150 Grand Prix, väldigt trevlig att rida.
  

 
LORD var helt magisk, det låter roligt som uttryck, men så upplevde jag känslan när vi hoppade runt banan. Han var så ridbar, lugn och med mig. Jag kunde sitta still och bara hjälpa honom lite lätt där det behövdes. Han var inte i en bom förutom en, som vi rev. En halv tå på ett räcke, det var så nära en felfri runda! Vilken underbar känsla att gå i mål och känna att vi klarade det, vi kan vara felfria och det kändes inte för svårt! Jag fällde en lyckotår när jag red ut från banan det kan jag erkänna! Känner mig så stolt över den här hästen och vår resa tillsammans! 
  

  
Resultatet räckte till en femteplats, fyra fick pris. Så det var nära så nära! De fyra bästa gick vidare till omhoppning och vårt resultat var lika med det fjärde ekipaget, bara några hundradelar för långsam. Så det är kul att vi är med och nosar på toppen!

  
Här kommer rundan så ni kan se den:


LORD LOOP SB! Egen uppfödning e: Looping-Cortuz!
  
Foton: Bo Bennergård


Läst 34965 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
07
2018

Hallå, hallå, nu får det bli en "catch up" av de senaste veckorna. December har det hunnit bli och här hos oss har det varit full fart. Sist vi hördes så hade vi tävlat i Högbo och det var en helg med glädje och sorg. Vi har åkt berg- och dalbana i känslor, glada, ledsna, pigga och mycket trötta. Då är det tur att vi har hästarna som alla går bra, unga inridningshästar och tävlingshästarna. 
  

CASH FLOW på prisutdelning i Högbo.
  
Veckan efter Högbo så tävlade vi på Strömsholm. Dit kom jag med en riktig lårkaka efter att ha blivit sparkad på låret, två riktiga kosparkar. Det var tur att låret tog smällen och inte knät, då hade jag varit ett knä mindre.
  

Kyler låret efter sparken!
  
Strömsholm var en ok helg. Stolpe ut får jag säga efter mina rundor. LORD och LOVELY gjorde varsin superrunda i 140-klassen på lördagen. Tyvärr med ett varsitt "pet/lätt riv", annars hade han kommit trea och LOVELY hade vunnit...
Samma resultat för LOVELY på söndagen i 135:an, ett ner men snabbast tid. Så två riv hade kunnat vara två vinster, marginalerna är små i den här sporten ibland!
  

LOVELY! Foto: Jenny Johansson
  
LORD hoppade Grand Prix 145-klassen, en bra runda men inte felfritt, känslan var bra och så kan det vara även om inte alla bommar ligger kvar. 
  

LORD! Foto: Jenny Johansson
  
Det roligaste på helgen var att CELVIN och Jacqueline gjorde gemensam debut i 120-klass och hoppade felfritt! CELVIN har ju tävlat upp till 130 med mig, men Jacqueline har aldrig hoppat så högt. CELVIN är en perfekt läromästare och deras debut gick galant, så roligt!!!
   


Glädje efter en felfri debut! Stolt tränare och lycklig elev!
  
Efter Strömsholm började "Friendsveckan" och Sweden International Horse Show. Björn och jag har jobbat där som funktionärer i många år och även i år. Det var roliga dagar. Mycket jobb med både dressyr, hoppning, fälttävlan, islandshästar, körning, prisutdelningar, blommor och show. Vi funktionärer är med på allt så dagarna blir långa, men det är det värt. Tog inte så mycket bilder, men några bjuder jag på:
  

Björn och jag!
  

Lella och jag!
  

Fia och jag vid prisutdelningsvingarna!
  
Nu ska jag äta lunch och sen åka till Södertälje, årets sista tävling!


Läst 35366 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.