Therese - Lyckad tävlingsdag!
OKT
21

Lyckad tävlingsdag!

 

Tävlade på Hamre igår och det blev en kanonbra dag med hästar som hoppad jättebra!

 

Började på morgonen med lilla CASH FLOW som hoppade 1 meter. Efter att hon blev så spänd på Strömsholm så visste jag inte riktigt hur hon skulle vara? Det blev bra, ingen spändhet kvar. Hon tyckte det var kul och hoppade med bjudning och var felfri, skönt!

 

 

Nöjd CASH FLOW!

 

Det var många klasser på Hamre igår så dagen blev megalång. Jag satt av ACINDO efter sista prisutdelningen klockan 21:15...Så på morgonen åkte vi hem med CASH FLOW och åkte tillbaka senare med de andra.

 

Malin och Ulle var med mig på tävlingen och vi svängde in på ICA Maxi och köpte gott frukostbröd och åkte hem och dukade upp en smarrig frukostbuffe! Björn blev glad över våran frukostidé!

 

 

Jag red LAGANA hemma och Ulle, Malin, Towe och Johanna hjälptes åt med stallet, jag behövde bara mocka en box-lyx! Med CAHLUA, ACINDO och CARLINA flätade och fina åkte vi tillbaka till tävlingen på eftermiddagen. I god tid upptäckte vi! När vi kom fram var det tre timmar tills jag skulle starta! Så det blev fika och fika igen!

 

När det väl drog ihop sig till start så var CARLINA först ut i 120 klassen unghäst. Hon var glad, laddad och ville verkligen hoppa! Rev sista hindret. Bestämde att hon skulle hoppa 130 klassen senare då hon kändes så fin och tog lätt på uppgiften. I 130 klassen sedan gick det bra. Hon hoppar bra när hon hoppar bra! Jag tappade rytmen lite så jag bröt av och gjorde en volt. Ett nedslag till tidsfelen så blev det en del fel i protokollet men en bra runda annars och jag är nöjd med min unghäst!

 

Nästan ännu mer nöjd blev jag med de två äldre hästarna CAHLUA och ACINDO. Först hoppade CAHLUA 130 klassen som var senior DM för Västmanland . Inte så många starter tyvärr, men en bra klass blev det och kul för publiken med fem felfria till omhoppning. Där gick det undan och alla fem var sugna på de tre medaljerna. Snabbast var Linn Wässman som vann, Grattis!!! CAHLUA och jag var näst snabbast så vi fick silvermedaljen och bronset gick till Josefin Karlsson.

 

 

Sista klassen för dagen var en tidshoppning i 130. Båda mina hästar var felfria och snabba. CAHLUA vann och ACINDO kom trea!!! Duktiga hästar!

 

 

Glatt gäng en sen kväll! Daniel med CARLINA, Malin med CAHLUA och jag på ACINDO! Björn bakom kameran!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 21305 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 80362 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 94254 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 95193 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv