Therese - Måndag!
MAR
04

Måndag!

Måndag igen, ny vecka och nya tag! Malin är här så hon och jag ska åka till Ikea och äta brunch!!! De har frukostbuffe till kl elva, det kör vi på sen har vi ork att rida hela eftermiddagen!!!

 

De tre som tävlade i helgen, CAHLUA, CARLINA, ACINDO ska bara gå i hagen och njuta av solen. Sen har vi ett gäng till att rida. Ikväll ska jag även ha lite träning i Skultuna.

 

Resan hem från Högbo gick fint, Björn rattar lastbilen säkert och bra. Det var mycket trafik på riksväg 70 från Avesta där vi svänger på och ner till Sala. Alla sportlovsfirare och Vasaloppsåkare som ska hemåt.

 

Helgen som sådan var helt ok. Nu är vi igång och jag längtar till nästa tävling och fram tills dess ska jag träna järnet!

 

CARLINA gjorde en strålande helg tycker jag. Mycket bra hoppning och en fantastisk inställning, har aldrig haft en häst med så bra tävlingshuvud. Ska bli kul att se vad hon kan bli. Hon är sju i år och har tävlat ganska sparsamt då hon har en stor kropp som har växt länge.

 

ACINDO var både bra och mindre bra. Hoppar jättefina språng men sen tappar vi vår connection. Såg denna helg mest som utbildning för henne och när jag tyckte det behövdes bröt jag av samlade upp henne på banan. Sen att resultatet blir ut i protokollet är mindre viktigt just nu. Ska prova lite olika bett för att se vad hon kan trivas på . När hon landar nu blir det mest att hon hänger ner på framdelen och kommer inte upp och blir stressad. Vi får se!

 

CAHLUA var jättefin i alla starter utom den första på fredagen då hon var så spänd. Hon fick då hoppa 125 klassen på lördagen för att spänna av och det gjorde hon, jättefin från start till mål, felfri och vit prisrosett. Hoppade sedan 140 på kvällen, Första 140 klassen på flera månader, sedan i somras tror jag. (Vi hoppade mest 130 klasser fram till globen som vi kvalade till och sedan vann finalen där!)

 

Hon var superfin, härligt! Fick en rivning på näst sista hindret, en smaloxer. Jag vände upp lite tight och därav nedslaget så det tar jag på mig. Igår hoppade vi också 140 klassen som var svår. Kluriga distanser och trekombination. Hade två nedslag. Som sagt svårt men vi gjorde det bra.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 10505 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 24630 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 38525 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 39471 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv