Portugal-bloggen
JUN
29
2012

Eftersom vi inte har varit lediga sen förra onsdagen så har vi fått 1 ½ dag ledigt. Denna eftermiddag är vi lediga och även imorgon. Planen var att åka till stranden, det tar ca en timme att köra. Vi hade tänkt gå ut ikväll, ev tälta och sedan ligga på beachen hela dagen imorgon. Självklart sket sig allt, imorgon ska det bara vara 23 grader och ev regn. Dessutom har vi inte fått vår nya bil ännu och att köra en timme i sträck med Johnny är lite för osäkert. Jag är inte säker på att han skulle palla hela vägen. Så nya planen för kvällen är bio och morgondagen står öppen för förslag. Men tanken är att åka på något slags äventyr :) Nästa vecka gör vi förmodligen samma sak med en ledig eftermiddag och dagen efter. Då tänker jag åka och hälsa på i norr. :)

 

Det ska bli sååå skönt att få sova ut imorgon!! Jag har stigit upp halv 6 hela veckan så en sovmorgon känns behövligt. Dagen har varit rätt lugn. På morgonen red Paulo och Georgia en häst var innan dem åkte iväg för att titta på en häst som eventuellt ska hit på försäljning. Spännande!

Jag har longerat Zorro och Diabrete samt ridit på Zelador. Ridningen kändes bra idag också, även fast jag inte hade någon som skrek på mig :P

 

Håller tummarna för Maria och Vandolf plus alla Piteå-ekipage som tävlar dressyr i helgen i Umeå. Lycka till allihopa!!

 

Zelador i hagen :) Söt!

Jag och Rosanna på uteritt. Jag och Zorro gillar att vara först.

 

 

Håller tummarna för er två i helgen :)

 

Ha en trevlig helg!
Astrid


Läst 20935 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
29
2012

Äntligen går det framåt igen i ridningen. Nu kan jag börja slappna av och positionen kommer mer naturligt. Idag fick jag rida Zastraz för första gången och det kändes riktigt bra. Paulo sa till och med "super!" vilket gjorde min dag. Fick beröm av både honom och Georgia att jag har lyckats förändra så mycket på kort tid. Nu är händerna mer stilla och mina ben ligger avspänt runt hästen utan att klämma. Nästan hela tiden iallafall :)


Känns bara så himla härligt att kunna börja rida på riktigt igen. Nu ska jag njuta av att vara ute ur dippen (bara att passa på innan man hamnar där igen ;).

 

Sov gott!
Astrid

 

 


Läst 19382 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
27
2012

Det har varit otroligt varmt de senaste tre dagarna. Uppåt 40 grader vid lunch och det blir inte svalare förrens runt 8 på kvällen. Igår när vi hade ridit lektion och hade börjat natta hästarna ringde Georgia på vägen hem och sa att mätaren visade 46 grader!

 

Så ni förstår att det är rätt svettigt att jobba just nu. Man dricker litervis med vatten, men det känns som att det rinner ut direkt igen. Jag vet att ni har haft skitväder i Sverige, men att jobba i dessa temperaturer är inte så roligt det heller. Vi får duscha hästarna på eftermiddagen då dem svettas av att stå i boxen.

 

Idag ska vi börja en timme tidigare och försöka jobba alla hästarna innan lunch. Då kommer vi förmodligen åka från gården runt 1 och sedan komma tillbaka runt 5 då det är något svalare. Känns som en bra plan och till helgen tror jag det kommer bli svalare tack och lov. Svalt här är strax under 30 bara så ni vet. ;)

 

Trots värmen gick det rätt bra att rida lektion igår. Jag red på Zelador som kämpade på fint. Får se vilka hästar som ska ridas idag. Igår kom ett sto som ska vara här på inridning i tre månader. Hon är grymt söt och verkar trevlig så det blir ett roligt projekt :)

 

Ha en bra dag!

Astrid

 

 

Rosanna och Pirata på uteritt :)

Jag och Bee på väg in till stallet. Hon får sova ute på natten eftersom det är behagligare temperatur och mindre insekter då.

 

Sport-BH bränna..


Läst 19193 ggr Kommentarer Kommentera

Jag o Sanna i Lissabon

 

På restaurang i golega

 

Sanna och Rosanna beundrar utsikten

 

På en bar i GOLEGA

Havet !

Superturisten Sanna :P

 

 


Läst 18759 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
23
2012

Tänkte svara på Viktors fråga om hur det fungerar med uteritt här. Jag tror inte att det är särskilt vanligt att portugiser rider ut, men vi som kommer från andra länder ser det som en självklarhet. Pedro som jag jobbade hos i början när jag kom till Portugal brukade rida ut, inte ofta, men det hände. På classical equines var det jag och Trish som red ut och vi fick med oss Amelia ibland.

 

Det har varit olika på de olika ställena som jag har jobbat på, men det finns inga direkta ridvägar. Däremot finns det en hel del stigar i skogarna där dem kör 4-hjuling, vägar används när de ska fälla träd eller dyl. Det gör att vi har rätt många och breda vägar att rida ut på. Oftast måste man rida en bit efter de trafikerade vägarna och bilförarna är inte dem bästa på att ta hänsyn. Jag har varit med flera gånger då bilförarna har susat förbi och inte brytt sig det minsta. Jag kanske är naiv, men jag tror det till största del beror på att folk inte har något hästvett då det är ovanligt med hästar i trafiken. Men jag är medveten om att vissa människor gör det för att dem helt enkelt inte bryr sig.

 

Det är väldigt vackert att rida ut här. I norr var det bergigt och ibland var utsikten helt otrolig. Där jag är nu är det väldigt vackert med mil av fält i olika färger. Jag kan sakna att rida ut hemma på vintern bland snö och granar. Men det är väldigt skönt att inte behöva klä på sig med dunjacka och skrittäcken när man rider ut här på vintern :)

 

Hoppas du blev nöjd med svaret Viktor!

 

Vore kul om fler läsare hade frågor :)

 

Ha en fin dag!

Astrid

 

 

 

Lite skillnad

 


Läst 21457 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
22
2012

Tyvärr blir det inget midsommarfirande för mig. Här i Portugal har dem inte den högtiden, jag gissar att många kommer vara ute och fira gårdagens vinst i fotboll. Går Portugal till final i fotbolls-EM kommer det vara galet.

 

Hur som helst, vi jobbar som sagt hela helgen så jag kommer ta en tidig kväll. Det är högtider som nu då man längtar hem som mest. Men det kommer gå bra. Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan jag åker på hembesök. Nu ska jag och Rosanna ha filmmys med pizza och glass. Inte helt fel det heller :)

 

Dagen har varit rätt lugn, vi longerade ett par hästar på förmiddagen och efter lunch kom en kvinna som är massör. Hon utför även akupunktur och behandlade Sado samt V:et. Det var intressant att se och vi har fått i hemläxa att göra några stretch-övningar med V:et. När hon var klar skulle vi tre och hennes väninna försöka lasta på två hösilagebalar på ett släp hon hade med sig. Det var inte lätt, men vi klarade det! Girlpower ;)

 

Hoppas ni där hemma får en underbar midsommarafton! Kom ihåg att ta vara på stunderna ni har tillsammans.

 

 

Astrid

 

Såhär mysigt har Bobo det som är på bete med ridskolehästarna :)

 


Läst 19544 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
22
2012

Ja, jag är ju inte helt ensam eftersom jag har Rosanna att bo med. Men idag när Sanna åkte hem kändes det tungt. Vi har alltid något att prata om och hittar på saker tillsammans. Det är klart jag trivs med Rosanna, men det är skillnad när man har känt någon i flera år och en annan i ett par månader. Men jag har planterat en idé i Sannas huvud, vi får se om det blir något av det. Jag håller tummarna!

 

Imorse åkte Georgia och Paulo iväg till Ponte de Lima med Apollo. Det pågår en feira till söndag och Georgia ska tävla dressyr. Tanken var att vi skulle komma oss iväg en av dagarna, men eftersom vi inte hade någon annan som kunde ta hästarna gick det inte då resan tar ca 4 timmar. Det var synd för jag tror det är en rolig tillställning med många arrangemang och tävlingar. Vi håller tummarna för Georgia här hemma och hoppas kunna åka nästa år :)

 

Nu bor jag och Rosanna i P&G hus tillsammans med hundarna. Det är rätt mysigt att bo någon annanstans ibland. Ska försöka komma mig i säng lite tidigare i helgen. Det blir inget midsommarfirande för min del, jobb hela helgen! Tror portugiserna firar ikväll då Portugal vann mot Tjeckien (?). Portugiserna är ett fotbollstokigt land och jag tror entusiasmen kommer öka efter kvällens bragd. Nåja, jag är helt obrydd och tycker det är ganska värdelöst med fotboll.

 

Ridningen går ganska bra nu, jag fokuserar fortfarande bara på mig själv, vilket känns bra. Jag har tid på mig och hästarna tycker nog det är behagligt att göra en lektion med mig nu för tiden. Ska rida ett pass själv imorgon, det ska förhoppningsvis gå bra. Rosanna har lovat att påminna mig om armbågarna :) Dagen har bestått av longering och uteritt på alla hästarna. Ganska skön dag för både oss och hästarna. Nu ska jag lägga mig och läsa och drömma om hur bra jag ska rida imorgon.


Sov gott!!
(Ska lägga upp kort på vårt äventyr i Lisabon imorgon).


Astrid


Läst 18236 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
19
2012

God morgon!
Jag har inte varit så aktiv, eftersom jag mest har spenderat tid med Sanna när jag inte har jobbat. Tänkte skriva lite om hur det går med min ridning. Ni som följer min blogg vet att det har gått tungt en period. Jag kände ingenting, hade ingen kommunikation med hästen och ofta kändes det som att det var hästen som var ute och sprang med mig. Georgia har sett hur frustrerad jag är och ville ta om några saker från grunden. Därför har jag enbart jobbat med min position och kommer att göra det tills jag har koll igen. Det är inga nyheter som jag behöver jobba med, några saker har jag alltid haft och några fel är invanda efter att ha ridit mycket själv på heta hästar. Detta har lett till att jag inte rider så mycket på känsla, jag har använt mina händer för mycket och balanserat upp mig i tyglarna. Det är den största korrigeringen jag jobbar med för tillfället. Sen har jag även fått ändra min skänkel, jobba med att "öppna" benen och nästan lyfta upp hälen istället för att övertrampa ned. Mina armbågar måste komma in till kroppen, Georgia liknar mig vid en rugbyspelare när jag ska använda händerna. Jag har även fått jobba med att lägga ned händerna och bredda dem en aning. De rättningarna jag gör nu måste vara extrema för att vänja bort de gamla ovanorna. När jag har ordning på händerna kan jag plocka upp dem lite igen, men tills vidare ska de ligga stilla vid manken. Det är hårt jobb med att ändra i sin sits, man har svårt att slappna av och hjärnan är helt snurrig av att hålla ordning på alla kroppsdelar. Nu känns det mycket bättre och igår när jag red Sado (som är en riktig lögndetektor!) kunde jag kontrollera honom med min sits och han hamnade aldrig i handen. Lycka kan vara att trava runt i lättridning på fyrkantsspåret i ett kontrollerat tempo med en lätt kontakt.

 

Jag känner mig fortfarande lite som en nybörjare eftersom jag har ändrat på så många saker och det tar ett tag att ställa om sig. Men nu kan det bara gå bättre!

 

Ha en fin dag

Astrid


Läst 18548 ggr Kommentarer Kommentera

Har varit lite dålig uppdatering några dagar. Detta beror på att jag i onsdags, åkte upp till norra Portugal, där Amelia hämtade upp mig på tågstationen. Vi åkte till en bar där vi mötte upp mina vänner som jag har lärt känna under min tid här i Portugal. Det var Paula, Amelia, Manuel, Roberto och Carlos. Det var härligt att träffa dem igen, lyssna på allt skvaller och umgås. Jag sov över hos Amelia och på morgonen tog Paula med mig till stallet (Amelia hade ett prov i skolan) och jag hälsade på mina gamla arbetskamrater, hästarna! Det var kul att se dem igen, jag tror några kände igen mig. När jag gick in till Cubano fick jag kämpa mot tårarna. Han la upp huvudet på min axel för att mysa, vår lilla rutin som vi hade när jag borstade hans man. Så söt häst! Träffade även Sr Carneiro och Fernando som verkade glada att se mig igen. Jag fick en uppdatering över de nya hästarna och Roberto, som har tagit över efter mig, verkar göra ett bra jobb.

 

Efter lunch hos Amelia åkte vi ut till flygplatsen för att hämta upp Sanna. Hon kommer på besök från Brighton. Vi har känt varandra sen vi började på ridlekis tillsammans och har hållt ihop sedan dess. Vi har bott på olika ställen, men vi har alltid kontakt med varandra och när vi träffas är det som att vi aldrig har varit ifrån varandra. Vi tog med henne till stallet där hon fick en rundvandring och träffa alla mina vänner. Efter en god middag med Amelia och hennes mamma åkte vi tåg ner till Azinhaga.

 

Under förmiddagen har jag och Rosanna jobbat på som vanligt, Georgia och Paulo har varit i Lissabon hela dagen på tävling (inte tävlat, varit domare). Vi hämtade upp Sanna vid lunch och käkade på en restaurang som är nära vårt hus. Sedan fick hon följa med till stallet och vi hade en mysig eftermiddag. Vi har ätit middag hemma hos oss, sett på film och pratat massor. Imorgon kväll blir det nog pizza med Georgia och Paulo som sällskap. Jag kommer jobba hela helgen, men på tisdag är jag ledig och då funderar vi på att spendera en dag i Lissabon. Det är skönt att Rosanna och Sanna kommer så bra överens, härliga tjejer!

 

Nu ska jag sova och ladda inför en ny dag imorgon :)

Sov gott!

Astrid

 

Lika tajta då som nu :)

Mission för veckan är att ta en fin bild där vi båda ser normala ut. Önska oss ofotogeniska människor ett stort lycka till!


Läst 19383 ggr Kommentarer Kommentera

Tack för alla peppande kommentarer! Det värmer. :)


Jag kan inte säga att det har gått bättre eftersom vi inte har ridit någon lektion på ett par dagar. Igår var det födelsedagsfirande av Paulo som fyllde 36 år. Grattis!!

 

Vi longerade några hästar på förmiddagen, vid lunch kom alla gäster och då blev det relax för mig och rosanna som kunde njuta av all god mat. Det kom mycket folk, lite utspritt under eftermiddagen och det var kul att se så många nya ansikten. Fick bl a träffa Paulos föräldrar som var helt underbara.

 

Idag har Paulo och Georgia varit en snabb tur på morgonen och efter lunch drog dem iväg för att kika på en häst som dem eventuellt ska ta för försäljning. Spännande!

 

Jag och Rosanna har roat oss med att longera några stycken och ridit ut. Tror det har varit rätt bra för mig att ta det lugnt med träningen ett par dagar. Imorgon blir det förhoppningsvis lektion för Paulo och då ska jag rida så jäkla bra. :)

 

På onsdag kväll åker jag upp till Amelia och på torsdag möter vi upp Sanna :D Längtar så mycket efter min fina vän.

 

Nu ska jag sova, väckaren står på 6.10. Härligt!

Sov gott

Astrid

 

 

Fullt hus på stallgården

Lost tog det hela med ro

Trollet Sado efter en något spännande uteritt (idiot till bilförare orsak till spänningen).

 


Läst 18931 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.